Koty p.Ali - Tricolorka za TM (')

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 04, 2007 18:39

Co znowu stalo sie z Irenka i Ice?
Oj trzymamy kciuki bardzo mocno :ok:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Wto wrz 04, 2007 18:44

trawa11 pisze:
CoToMa pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A bialo-rudy nie ma imienia?
ja go chyba wczoraj nie widzialam :( ,gdzie on byl?

a bo on dzisiaj z Nysy bodajże przyjechał, zaklepany był wczesniej, bo miałam zamiar zabrać Magika i Imbirka. A jak Magik znalazł domek to pytałam o rudego Lucynkę i powiedziała że ma byc niebawem.

A dwa koty dlatego żeby się mogły wspólnie bawić. Jeden maluch by pewnie chciał się z Aresem bawić, a Ares woli spać , więc by mu przeszkadzał. A tak będą miały siebie do szaleństw, a Ares mam nadzieję pomoże ich wychować :lol:
Dorta

Dorta

Od: Sob cze 23, 2007 15:39

Post » Wto wrz 04, 2007 18:55

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrazek

Danusia

Post » Wto wrz 04, 2007 20:41

Rudy Magik ma imię, ale z nadmiaru wrażeń zapomniałam jakie :oops:
On dzisiaj przyjechał z domu tymczasowego, gdzie miał kwarantannę po szczepieniu. Jest chyba ciut większy od Imbirka.
A dziecko na fotce, to świeżo upieczony pierwszoklasista.
Niestety jakoś nie przyszło mi do głowy sprawdzić, czy myszka jeszcze żyje :( Ale postaram się jutro to nadrobić.
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto wrz 04, 2007 20:47

CoToMa pisze:Rudy Magik ma imię, ale z nadmiaru wrażeń zapomniałam jakie :oops:
On dzisiaj przyjechał z domu tymczasowego, gdzie miał kwarantannę po szczepieniu. Jest chyba ciut większy od Imbirka.
Niestety jakoś nie przyszło mi do głowy sprawdzić, czy myszka jeszcze żyje :( Ale postaram się jutro to nadrobić.

Gratuluje wspanialego pierwszoklasisty :!:
Masz slicznego synka :lol:
Obrazek

Danusia

Post » Wto wrz 04, 2007 20:56

trawa11 pisze:
CoToMa pisze:Rudy Magik ma imię, ale z nadmiaru wrażeń zapomniałam jakie :oops:

Gratuluje wspanialego pierwszoklasisty :!:
Masz slicznego synka :lol:

Jak pół godziny temu wychodziliśmy od pani Ali, to zadał mi pytanie: a gdzie teraz jedziemy?
:lol: :lol: :lol:
...

CoToMa

Post » Wto wrz 04, 2007 21:09

Wizyta w lecznicy zaczęła sie bardzo nietypowo. Oczywiście uprzedziłam, że Irenka jest dzika, z czego oczywiście dr Asia bardzo sie ucieszyła :wink: Przy wyjmowaniu jej (oczywiście Irenki, nie dr Asi) z kontenerka, dała popis prawdziwej dzikości, podrapała mnie trochę przegryzła kciuka i zwiała. Jak na chorego kota zachowywała sie bardzo dziarsko.
Z mojego kciuka bardzo pięknie kapała krew, zakrwawiłam gabinet i dostałam piękny opatrunek uciskowy. Na szczęście przeżyłam. Jakoś nie wpadłam na pomysł, żeby sobie przy okazji jakąś morfologie zrobić 8)
Irenkę dr Asia z dr Jackiem wydłubywali spod mebli za pomocą kija od miotły. Akcja przebiegła bardzo sprawnie. Kocina zamknięta ponownie w kontenerku nawet nie zauważyła jak dostała głupiego jasia. Potem już było z górki. Została z każdej strony oglądnięta i wymacana. Mamy spis leków, które od dzisiaj będzie brała.
Zapomniałam napisać co jej dolega. ma biegunkę i dzisiaj zaczęła wymiotować. Na szczęście nie jest odwodniona, ale na wszelki wypadek ma założony wenflon. oby sie nie przydał...

Natomiast Ice ma pobrana krew na morfologię. Jutro rano będą wyniki. Nie wiadomo, czy nie trzeba będzie zrobić testów. Jest osowiała, nie ma apetytu, bardzo schudła. Ogólnie wygląda marnie.
...

CoToMa

Post » Wto wrz 04, 2007 21:13

Oby jutrzejszy dzień przyniósł dobre wiadomości :)
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto wrz 04, 2007 21:16

pixie65 pisze:Oby jutrzejszy dzień przyniósł dobre wiadomości :)

Oj Pixie, nawet nie wiesz jak bardzo bym sobie tego życzyła...
...

CoToMa

Post » Wto wrz 04, 2007 21:57

Faktycznie Bajeczka ślicznie wygląda, a biało rudy kocurek jest przepiękny!!! Cieszę się że Imbirek też już pojedzie do domku! Magika wymiziałam! A Magik stracił dzisiaj swój pierwszy ząbek i zaliczył pierwszą wizytę u weterynarza. Doktor Asia zdziwiła się że znów z nowym kitkiem :D

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Wto wrz 04, 2007 22:13

CoToMa,no to niezly horror mieliscie :lol: .Ale dr Asia chwalila sie nam ,ze calkiem dobrze sobie radzi z takimi bestyjkami.Nasz manius tez do takich nalezy.Ale trzeba przyznac ,ze poradzial sobie z nim znakomicie :lol:

Az bede sie bala jutro tu zagladac.....Chce tylko dobre wiadomosci :wink:
Obrazek

Danusia

Post » Wto wrz 04, 2007 22:15

Trawko a czy Ty "trzymasz" razem Bajeczkę i Maniusia? My niestety do końca października musimy izolować Dianę od reszty kotów.. Oby test był ujemny i kiciula zdrowa!!!!!!!

andziula20

Post » Wto wrz 04, 2007 22:16

To teraz mocne kciuki za jutrzejsze wyniki :ok: :ok: :ok:!!!!!!!!!!!!!

andziula20

Post » Wto wrz 04, 2007 22:50

andziula20 pisze:Trawko a czy Ty "trzymasz" razem Bajeczkę i Maniusia? My niestety do końca października musimy izolować Dianę od reszty kotów.. Oby test był ujemny i kiciula zdrowa!!!!!!!

W zasadzie nie mam tak wielkich mozliwosci ,zeby je trzymac w osobnych pomieszczeniach .Ale jest ok ,bo Manius to wielki indywidualista ,wiec nie zaprzyjaznia sie tak szybko z drugim kotem .A wiec co za tym idzie trzyma sie w stosownej odleglosci od Bajeczki.A ona tez to wyczuwa i sie narzaie nie zbliza.
Jestesmy dobrej mysli ,ze jednak Manius jest zdrowy :lol:
Jedynie o miski i kuwety moge zadbac ,zebt byly osobne.Spia tez dosyc daleko od siebie :lol:
Obrazek

Danusia

Post » Śro wrz 05, 2007 6:24

trawa11 pisze:
andziula20 pisze:Trawko a czy Ty "trzymasz" razem Bajeczkę i Maniusia? My niestety do końca października musimy izolować Dianę od reszty kotów.. Oby test był ujemny i kiciula zdrowa!!!!!!!

W zasadzie nie mam tak wielkich mozliwosci ,zeby je trzymac w osobnych pomieszczeniach .Ale jest ok ,bo Manius to wielki indywidualista ,wiec nie zaprzyjaznia sie tak szybko z drugim kotem .A wiec co za tym idzie trzyma sie w stosownej odleglosci od Bajeczki.A ona tez to wyczuwa i sie narzaie nie zbliza.
Jestesmy dobrej mysli ,ze jednak Manius jest zdrowy :lol:
Jedynie o miski i kuwety moge zadbac ,zebt byly osobne.Spia tez dosyc daleko od siebie :lol:

No właśnie, Bajeczka też jest wielką indywidualistką i raczej do innych kotów jej tak bardzo nie ciągnie :D
Ona żyje w innej bajce niż pozostałe koty :lol: :lol: :lol:
...

CoToMa

[poprzednia][następna]