Devony, devony - klub się rozrasta!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw kwi 21, 2005 22:12

drotka pisze::D :D :D

Obrazek

Zajefajne zdjecie...niebiesko, aż się srebrzy :D :1luvu:

Dzieki za fotosy Drotka :piwa:
Hodowla Kotów Rasy Devon Rex
Obrazek

ostoja

Od: Pt lis 12, 2004 18:55

Post » Pt kwi 22, 2005 14:53

Doczekaliśmy się! :D Dwa dni temu przywieźliśmy Imperię do domu. Jest niezwykła - mogłaby się przytulać bez końca... :D Mamy w domu owczarka niemieckiego - chwilami mam wrażenie, że teraz mamy jeszcze jednego psa - naszą devonkę... - patrzy w oczy jak się do niej mówi, słucha, często przybiega do ręki jak ją wołamy, reaguje na swoje imię... Interesuje się każdą rzeczą, którą robimy, obserwuje nas - i korzysta z każdej okazji do pogłaskania... No i cudownie mruczy! Ech...-nigdy jeszcze nie mieliśmy takiego kota... Zauroczyła nas i... naszych znajomych :D Wyszli wczoraj od nas z 'zadevonionymi sercami' :D

Imi

Od: Sob mar 19, 2005 0:42

Post » Pt kwi 22, 2005 14:57

Nio to wielkie gratki i głaski dla Kici :D
Czekamy na fotki 8)
Hodowla Kotów Rasy Devon Rex
Obrazek

ostoja

Od: Pt lis 12, 2004 18:55

Post » Pt kwi 22, 2005 15:12

Imi,gratuluję! :balony:
Devony to takie wielkie kochające serca na czterech łapkach.Pewnie już zakochaliście się w małej do szaleństwa.Wszystkich zadevonionych to dopada :D
Witamy w klubie
A może jakieś zdjęcia pięknoty?
Asia & Martel & Stella
Obrazek Obrazek Obrazek

Asiulek

Od: Czw paź 14, 2004 23:15

Post » Pt kwi 22, 2005 15:21

"Devony to takie wielkie kochające serca na czterech łapkach" - to przecież cała moja devonka! Dokładnie tak! :D Zdjęcia dołączę, jak tylko się tego nauczę :D

Imi

Od: Sob mar 19, 2005 0:42

Post » Pt kwi 22, 2005 16:33

ja mam małe pytanko czy ktoś zna zespół PTAKY (dzisiaj mają koncert w Białymstoku)
:P :P :D

madziara

Od: Sob mar 12, 2005 21:42

Post » Pt kwi 22, 2005 17:24

Imi pisze:Doczekaliśmy się! :D Dwa dni temu przywieźliśmy Imperię do domu. Jest niezwykła - mogłaby się przytulać bez końca... :D Mamy w domu owczarka niemieckiego - chwilami mam wrażenie, że teraz mamy jeszcze jednego psa - naszą devonkę... - patrzy w oczy jak się do niej mówi, słucha, często przybiega do ręki jak ją wołamy, reaguje na swoje imię... Interesuje się każdą rzeczą, którą robimy, obserwuje nas - i korzysta z każdej okazji do pogłaskania... No i cudownie mruczy! Ech...-nigdy jeszcze nie mieliśmy takiego kota... Zauroczyła nas i... naszych znajomych :D Wyszli wczoraj od nas z 'zadevonionymi sercami' :D

jej brat Imir wczoraj w nocy a w zasadzie dzisiaj przyjechal do Kielc .... Imir tzn Imbir :) albo Biszma dla niektorych ale dla mnie to juz zostanie Imbir albo Ziomal :)

zdjecia jak wroce do domu ... wlasnie z Czandri przyszlismy w goscine zeby przypomniala sobie co to znaczy mlody devcio w domu bo juz za miesiac bede drugi raz tatusiem .... albo tym razem zostane mama ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

Zlociutki

Od: Pt sty 28, 2005 1:29

Post » Pt kwi 22, 2005 20:39

Witam wszystkich :-)

Od kilku lat - a więc odkąd pierwszy raz je zobaczyłam - jestem ogromną wielbicielką devonów :-) Jednak w międzyczasie miałam koty schroniskowe, śliczne i kochane, które niestety już nie żyją :-( Tydzień temu umarł mój ostatni z 3 kotów - na bardzo ostrą niewydolność nerek :-( To były moje pierwsze koty - i adoptując je ze schroniska nie wiedziałam, jakie ryzyko to ze sobą pociąga. W tej chwili, mocno zdołowana walką o życie Malutkiego, która się nie powiodła :-( chcę sobie zrobić krótką przerwę - wyprowadzić się z feralnego mieszkania, w którym w ciągu 6 m-cy umarły aż dwa moje koty :-( a potem zrealizować moje marzenie - czyli MIEĆ DEVONA :-) Dlatego tutaj jestem :-) i mam też do Was kilka pytań:
Przede wszystkim - jak wygląda możliwość kupienia devonka nie na wystawy? na pewno nie będę go wystawiać, ale nie chcę kupować od pseudohodowców.
Drugie pytanie - wcale nie mniej ważne - działam w warszawskiej filii fundacji Dogtor, zajmującej się terapią z udziałem zwierząt. Nasza filia kładzie szczególny nacisk na edukację dzieci (szacunek i zrozumienie dla zwierząt, zwierzę nie jest rzeczą, etc. - czyli głównie pogadanki i pokazy), chcemy również zająć się domami opieki dla osób starszych. Z tego, co czytałam i słyszałam o devonach, wydaje mi się, że ich charakter się wspaniale do tego nadaje - ale jeśli jestem w błędzie, proszę, poprawcie mnie :-)
I trzecie - czy to prawda, że devony nie są "kotami jednego właściciela", że są towarzyskie i ufne, a charakter mają raczej typowo psi niż typowo koci? Jak dogadują się z dziećmi? z psami - mam na myśli psiaki domowe, nie próbujące zagonić kota na lampę - raczej takie, co memłają i wylizują uszy ;-)

Pozdrawiam wszystkich :-) i przepraszam za dłużyznę :-)

Marta

Dymkowa

Od: Pt kwi 22, 2005 14:14

Post » Pt kwi 22, 2005 21:48

Thanks God It's Friday :D Mogę bez wyrzutów sumienia spędzić noc na czytaniu tego wątka :D Na razie jestem na stronie 39 - ale cóż, noc wciąż młoda :D :D :D

Macie BARDZO PIĘKNE devonki !! Serce mi się rwie :cry:

Dymkowa

Post » Pt kwi 22, 2005 21:51

o Boże, na rozum mi się rzuciło - oczywiście, tego WĄTKU ! :oops: to przez te devony, nie myślę już normalnie :D

Dymkowa

Post » Pt kwi 22, 2005 21:55

Shan pisze:Ciekawe rzeczy tu piszecie.....hmmmm ..uczula czy nie uczula?
Ja uwazam,ze kot jezeli nie uczula sierscia ani slina to osoba o predyspozycjach do alergii prawdopodobnie wczesnie czy pozniej zapadnie na te chorobe,niestety.... i kot pojdzie w "odstawke"

Mnie jako dziecku wyszły pozytywnie testy uczuleniowe na kocią sierść. Jednak przy moich własnych kotach nic absolutnie mi nie dolegało. Jakiś czas temu dostałam zastrzyki odczulające - i uważam, że każdy, u kogo występują reakcje alergiczne, powinien od tego zacząć - a nie od szukania nowego domu dla kota. Dopiero jak leki nic nie dadzą - można szukać innych rozwiązań. Smutna prawda jest taka, że ludziom na ogół się nie chce :(

Ja chciałam kota, spróbowałam z lekami - zadziałały :D Więc koty były i będą :D

Dymkowa

Post » Pt kwi 22, 2005 21:59

Shan pisze:Ciekawe rzeczy tu piszecie.....hmmmm ..uczula czy nie uczula?
Ja uwazam,ze kot jezeli nie uczula sierscia ani slina to osoba o predyspozycjach do alergii prawdopodobnie wczesnie czy pozniej zapadnie na te chorobe,niestety.... i kot pojdzie w "odstawke"

Mnie jako dziecku wyszły pozytywnie testy uczuleniowe na kocią sierść. Jednak przy moich własnych kotach nic absolutnie mi nie dolegało. Jakiś czas temu dostałam zastrzyki odczulające - i uważam, że każdy, u kogo występują reakcje alergiczne, powinien od tego zacząć - a nie od szukania nowego domu dla kota. Dopiero jak leki nic nie dadzą - można szukać innych rozwiązań. Smutna prawda jest taka, że ludziom na ogół się nie chce :(

Ja chciałam kota, spróbowałam z lekami - zadziałały :D Więc koty były i będą :D

Dymkowa

Post » Pt kwi 22, 2005 22:31

Skończyłam czytać - idę "przetrawić" :wink: Bardzo się cieszę, że tutaj trafiłam :-)

Dymkowa

Post » Pt kwi 22, 2005 23:54

Milych snow...i niech Ci sie przysni stado,kochanych devonow.... :kitty:

Shan

Od: Pon lut 21, 2005 21:51

Post » Sob kwi 23, 2005 6:13

Dziękuję :-) Właśnie devonek mi się śnił :D Mały, ciemny, wesoły i przytulny :-) dokładnie taki, jakiego kiedyś będę mieć :D

A teraz - do dzieła, tj. do oglądania stron hodowli :kotek:

BTW, chciałam powiedzieć, że mam spacza w łóżku - moje koty nauczyły psa ! Wcześniej nigdy nie sypiał w łóżku, albo mu było za gorąco, albo za ciasno - a teraz :crying: :D

Dymkowa

[poprzednia][następna]