Tulinek ,czyli kot, który. DO ZAMKNIĘCIA -dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 19, 2014 12:21 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który... czarne małe d

czego im trzeba?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto sie 19, 2014 13:03 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który... czarne małe d

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Słuchajcie to jest po prostu HIT! Moja Zosia (wysterylizowana) ma taki instynkt macierzyński przeogromny (jak to mówi Alessandra),że przejęła po czarnej kici mamine obowiązki, a teraz przyuwazyłam, że czestuje maluchy cyckiem... Swiat się kończy! Po prostu patrze na nie (Zosia+maluchy) i usmiech mam od ucha do ucha. Musze co prawda sprswidzc, czy jej z tych cycorgów cos leci, ale po prostu w szoku jestem przeogromnym :kotek:

j.szmudrowska

Od: Sob lip 28, 2012 21:56

Post » Wto sie 19, 2014 13:29 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który... czarne małe d

Zosia jest cudowną koteczka od razu przyciągnęło mnie coś do niej, obserwowała maluszki od przyjazdu, prawdę mówiąc nawet coś tam Edytce zasugerowałam,że może Zosia zajmie sie maluszkami i stało się :D Kicia niestety je odrzuciła- jest teraz osobnym tematem, raczej behawioralnym :(

Dag, Joasia ma zrobić szybkie zamówienie ze wsparcia na minimalna kwotę, aby zostało na okulistę , za parę dni powinna karma dojść ; teraz małe są na convie i same już ciumkają powoli-jak z karmą to może najlepiej Edytka powie

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto sie 19, 2014 13:34 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który... czarne małe d

Jutro będzie pierwsza dostawa z zooplusa z jedzonkiem dla maluszków i mamy :) Także oprócz cierpliwości do czarnej kici-mamy, nic nie potrzebujemy :) Bo jak widac maluchy sa pod doskonałą opieka mamki-Zosi :) Generalnie maluszki jedza wszystko, mokra karmę dla juniorków, suchą też po 3 razy dziennie :) mleczkiem zastepczym z buteleczki też sa karmione po trzy razy dziennie, takze urosną niedługo pączki do rozmiarów małych mastodoncików :)
Czekamy na wizytę weta i opinię pani behawiorystki (dot kici-mamy) i jakby co to się grzecznie zastosujemy a jak nie, trzeba bedzie zakupić stopery do uszu :P

j.szmudrowska

Post » Śro sie 20, 2014 11:13 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który... czarne małe d

Kocia mama ma problemy, ciągle jest w szoku :( , w tym czasie kochana Zosia zajęła się maluszkami- to niesamowita koteczka :D
Obrazek

alessandra

Post » Śro sie 20, 2014 11:14 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który... czarne małe d

jak można pomóc kociej mamie? Feliway, obróżka, kalm aid, zylkene?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro sie 20, 2014 11:20 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który... czarne małe d

czarno-czarni pisze:jak można pomóc kociej mamie? Feliway, obróżka, kalm aid, zylkene?

zylkene juz do nas idzie , jutro powinno być , zadziała szybciej niż calm , a obróżki nijak sie u nas nie dostanie; najwazniejsze,że juz zaczęła jeść

alessandra

Post » Śro sie 20, 2014 11:38 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który... czarne małe d

sklep kar-ma.pl ma chyba najtańsze obróżki 49,99 , dostawa darmowa od 79 zł, jak cos pamiętajcie o tym.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro sie 20, 2014 15:03 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który... czarne małe d

Zylkene już wysłałam, jutro będzie na miejscu. W razie potrzeby kupię i prześlę obróżkę, zobaczymy co poza Zylkene poleci moja ukochana behawiorystką. Mogę też wysłać 5HTP, jeśli samo Zylkene nie wystarczy. Serce mi się kraje na myśl o tej koteńce. Ale pocieszam się, że jest u Edytki, więc w najlepszych rękach!!!!!!! Musi być dobrze!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro sie 20, 2014 17:08 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który... czarne małe d

Kotka powoli się uspokaja, w dzień krzyczy sporadycznie, ale w nocy urządza niezłe koncerty :strach: kontakt z behawiorystką nawiązany, jak tylko dojdzie Zylkene od Joasi, zaczniemy ją szprycować, na ten moment innej opcji nie ma :( Co prawda Pani Weterynarz, która nas dzisiaj odwiedziała, stwierdziła, że ona po prostu chce wyjść i trzeba jej szukać domku koniecznie z ogrodem, żeby mogła wychodzić, a ja jestem taką przeciwniczką wypuszczania kotów... :( Profilaktycznie zamontowałam jej na szyi obróżkę, zaraz przytroczę adres, bo z jej 'adhd' obawiam się, że może wykorzystać chwilę nieuwagi i czmychnąć jak ktoś będzie wchodził albo wychodził. O maluchy się nie martwie, dostały kropelki Gentamecynę i żel do oczu Solcoseryl, i jest szansa, że mgiełka z rogówki zejdzie :) Więc jak widzicie, u nas wszystko się w miarę prostuje, co mnie bardzo cieszy i mam nadzieje, że Joasię uspokoi :wink:

j.szmudrowska

Post » Czw sie 21, 2014 10:53 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który... czarne małe d

Koteczka, maluszek i Zosia- mama zastępcza
ObrazekObrazekObrazek

wiem, co cioci Joasi na pewno poprawi humor :mrgreen:
Obrazek

alessandra

Post » Czw sie 21, 2014 11:11 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który... czarne małe d

Dzięki, Oleńko !!!!! Rolfik zawsze koi moje serce :1luvu:
Strasznie drżę o psyche biednej Mamusi, ale jest już lepiej, więc na pewno będzie najlepiej :ok: :ok: :ok:

Teraz finanse:
Na rzecz transportu kociej rodzinki wpłynęło:
100 zł - czarno-czarni :1luvu:
50 zł - Renata ze Stalowej Woli (przepraszam, nie było nicku, a ja nie pamiętam :oops: ) :1luvu:
50 zł - Szymkowa :1luvu:

Czyli 200 zł, które zostało przelane na konto Angeliki z Kan Radomsko, organizatorki akcji transportowej :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw sie 21, 2014 15:07 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który... czarne małe d

chyba wszyscy maja awersję do wagi -futra też :wink:
Obrazek

nie ma to jak polowanie na kawałki papierka
Obrazek
jak upolujemy, potem sie wgryzamy w zdobycz
Obrazek

kocia mama waży 2 kg, klopsy powyżej 300g jeden, drugi pow. 400g

alessandra

Post » Pt sie 22, 2014 10:20 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który... czarne małe d

Garść informacji o Kizi-Mizi zwanej przez nas Franką :lol: Pierwsza tabletka Zylkene podana wczoraj :) ja wiem, że to nie wpływ tabletki, bo pani behawiorystka mówiła, że jedna nie będzie miała wpływu na koteczkę, ale słuchajcie, cała noc przespana w ciszy!

j.szmudrowska

Post » Pt sie 22, 2014 10:22 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który... czarne małe d

brawo!
Spokoju i zdrowia czterołapnym i Dużym życzymy
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]