Magnolka już lubi nową mieszankę kaczka & indyk (tym razem to pełna mieszanka - wymieszane wszystko razem i zamrożone, a nie składane przed podaniem osobno mięso i osobno masa suplementowo-jajeczna) i tylko patrzy, czy nie ma więcej; zrobiłam taką z wilgotnością 75% (zwykle robi się 72-75%), ale okazuje się, ze po dolaniu "nieprzyzwoicie dużo wody", które kiedyś powodowało strajk, nadal jest pyszne. Tylko masło spirulinowe (ucieram masło ze spiruliną, bo "zielone błoto" po domieszaniu do całości jest niejadalne) muszę podać na początku i osobno, a nie położone na mieszance, bo się Pani zapachy kłócą - osobno zjada i masełko uznając za "o jakie pyszne", i mieszankę, razem - olewa obydwa. Kotuś

W piątek wybieram się po mięso już takie dobre (ze wsi z chowu "dla siebie"), bo teraz jedziemy na marketowym. Miesiąc czy dwa jej nie zabije, ale na dłuższą metę wolałabym jednak coś lepszej jakości; to sklepowe tak nie pachnie jak to "dla siebie" - skoro ja czuję różnicę przy wąchaniu surowego, to co dopiero kot (zresztą przy Mokate od razu po powąchaniu wołowinki wiedziałam czy będzie jadła, czy też nie; dużo rzeczy tak kupuję, a w szczególności jabłka). Na szczęście choć jajka cały czas mam z nadmiarów od kogoś, kto hoduje dla siebie (teraz to takiego z marketu nawet ja nie zjem - o Magnolce nie wspominając: do dobrego łatwo się przyzwyczaja).
------------
Tak dla równowagi

DLACZEGO KOT JEST LEPSZY OD FACETA?
Kot zawsze trafia do kuwety kiedy się załatwia.
Jest większa szansa na nauczenie kota czegokolwiek
Nie musisz udawać, że podoba ci się to, co twój kot przywlecze do domu.
Nigdy nie musisz spędzać czasu z matką twojego kota.
Kot mruczy kiedy podajesz mu obiad.
Możesz obciąć pazury swojemu kotu... spróbuj namówić faceta żeby obciął paznokcie u nóg.
To nie ma znaczenia kiedy twój kot łasi się do twojej najlepszej przyjaciółki.
Kot wie, że jesteś kluczem do jego szczęścia. Facet myśli że on nim jest.
Kiedy kot wskoczy ci na kolana trochę pieszczot go zadowoli.
Nie każe ci się rozbierać, kiedy z nim śpisz.
Nie ma kompleksów, kiedy mu ogon nie staje.
Kiedy ktoś go milej głaszcze niż ty, nie zmienia od razu właściciela.
Kiedy go zdenerwujesz, nie wyjdzie z domu na piwo trzaskając drzwiami.
Kot potrafi sam znosić swoje zabawki w ulubiony kącik.
Można przed nim schować jedzenie.
Kiedy przychodzi do ciebie po długiej nieobecności, nie ma śladów szminki na futrze i nie śmierdzi alkoholem.
Nieogolony kot wygląda znacznie lepiej, niż nieogolony facet.
Kot nie zajmuje tyle miejsca w łóżku.
Kot nie chrapie!
Kot nie narzeka na jedzenie z puszki i nie zjada ci ostatniej czekoladki z pudełka.
Każdy kot myje się bez napominania.
Kot nie zostawia brudnych skarpetek na środku dywanu.
Kot nie domaga się seksu o siódmej rano. A jeśli nawet, to nie od ciebie.
Jeżeli kot ofiaruje ci zdechłą mysz — możesz być pewna, że jest to podarunek całkowicie bezinteresowny.
Niegrzecznego kota łatwiej odizolować, niż upierdliwego mężczyznę.
Swojego kota możesz przedstawić w każdym towarzystwie, mając pewność, że się nie skompromituje.
Facet może być przystojny, brzydki, albo taki sobie. Koty są wyłącznie piękne.
Kot umie mruczeć, a mężczyzna nie!