S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 12, 2013 16:45 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Madleine pisze:Melduję ,że domek dziś znalazł GoG i Magog , Helgast i Bankok :-)
Wszystkie domki fajne! Więc dziś owocny dzień był.

:arrow: Ja tylko mogę dodać, że najpierw domek znalazł Gog dla starszej Pani. Kocurka odebrała rodzinka z córką, zastanawiali się bardzo nad Magogiem, ale nie byli pewni czy to dobry pomysł. Widzieli, że chłopaki bardzo się lubią i pojawili się znów tym razem po Magoga. Wzięli go do siebie, a że mieszkają w tym samym bloku to Gog i Magog będą się odwiedzać :mrgreen:
:arrow: Hellgast - domek nas wzruszył, a najbardziej córka tej rodziny, która nie chciała się odkleić od kocurka z wzajemnością. Sama przez rok czasu zbierała kieszonkowe na miseczki, kuwetę, i inne kocie potrzebne rzeczy. To naprawdę słodkie :1luvu: Domek obeznany, zadający dużo pytań, widać, że zależało im by było jak najlepiej.

na kociarni oprócz nas byli też młodsi wolontariusze,
Elegant, Kery, Tineri wygłaskane
na naszych charakternych podopiecznych narzekać nie trzeba. Uparci są :wink:
Mardi jak nie czuje zapachu kota innego to i ładnie zamiaukoli, tak smutno i żałośnie a za chwilę stara śpiewka :roll: przy okazji zaczęła pokichiwać :|
Uciekinierka coraz kochańsza

na wybiegu najszybszym wybiegającym na dźwięk otwieranych drzwi (bo może żarełko) to Fabi :ryk:
Regal i Drogon trzymają się blisko siebie, bez zmian
Buba dalej taka mizerna i ten katarek :(
Lindana jak przytyła, stałą się teraz królową kociarni i czuje się na niej swobodnie jak ''zawsze''
Brosa na kociarni pierwszej jest coraz kochańsza i delikatnie miziasta
Herrera też leciutko się przełamuje
reszta bez zmian

nie udało się domku znaleźć dziś Daisy, próbowałam, nie wyszło :|

kciuki za wszystkie domki dzisiejsze :ok: :ok:
i Kli miło zobaczyć Cię było choć na chwilkę, super, że dałaś radę z transportem :1luvu:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob sty 12, 2013 16:55 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kamakolo pisze:
TanundA pisze:
racja domki znalazły małe tri i b-bura, kciuki :ok:

To post z 15 grudnia, ale ponieważ czuję się odpowiedzialna, to opiszę.
Takie nasze 2-miesieczne cudo:
Obrazek

(zdjęcia autorstwa Korciaczek) oddałam 15 grudnia do, wydawałoby się dobrego domku. Cóż - zapewne miał być to prezent świąteczny dla domowników i dzieci, bo dziś Pani Domu wyrzuciła choinkę, Święta minęły, zapasy zjedzone, i pora oddać kota. Oddali. Bo sika w pościel, a mysmy (JA!) nie uprzedzili o tym. No oczywiście - nasze schroniskowce nacodzień spią w pościeli (przetrząsnę dziś moją kołdrę bo może np. Kery, Oktawia lub Uciekinierka się zabunkrowały.) Mała tri (dostała od dodmowników imię Tosia, ale szczepienia w prezencie od Włascicieli już nie dostała) jest tak delikatne, krucha, że wcale się nie dziwię, iż ze stresu, przy dwójce dzieci, mogłą czasem popuścic.

Ale.... była dziś para, ok. trzydziestki, rozgranięci, fajni i świadomi. Wzięli to chudziutkie, subtelne, stworzonko (sorki TanundA, że się wryłam :twisted: taki paskudny charakter mam po.... no mam i koniec). Była w schronie może 1,5 godziny. I niech już nie wraca.

Trzymajcie kciukasy.

to tutaj dodam z kolei, że znam owy domek, otóż tak się składa, że kilka lat temu uczęszczałam na salsę, której instruktorem jest właśnie owy ''domek''. Upewniłam się jak zaprowadziłam ich na kociarnię. Dobry człowiek, wrażliwy, całe życie za kotami i mogę poręczyć. Pamiętacie też akcję Salsa w rondo oko miasta organizowany na rzecz kotów przez Paulineelzbiete? To ta sama ekipa :mrgreen: A na kociarni pierwszy zachwyt padł na Brosę..więc gdybym nie zaproponowała im klatek to prawdopodobnie Brosa znalazła by u nich domek.... Siedziała na rączkach a oni, on był zachwycony :oops: :oops: ale jak zobaczyli trikolorkę w tej klatce, a potem na rękach, jak im się oczy świeciły, bardziej koledze, jak ją całował i szukał sposobności by głaskać to już wiedziałam, jaka decyzja.
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob sty 12, 2013 17:14 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

[/quote]to tutaj dodam z kolei, że znam owy domek, otóż tak się składa, że kilka lat temu uczęszczałam na salsę, której instruktorem jest właśnie owy ''domek''. Upewniłam się jak zaprowadziłam ich na kociarnię. Dobry człowiek, wrażliwy, całe życie za kotami i mogę poręczyć. Pamiętacie też akcję Salsa w rondo oko miasta organizowany na rzecz kotów przez Paulineelzbiete? To ta sama ekipa :mrgreen: A na kociarni pierwszy zachwyt padł na Brosę..więc gdybym nie zaproponowała im klatek to prawdopodobnie Brosa znalazła by u nich domek.... Siedziała na rączkach a oni, on był zachwycony :oops: :oops: ale jak zobaczyli trikolorkę w tej klatce, a potem na rękach, jak im się oczy świeciły, bardziej koledze, jak ją całował i szukał sposobności by głaskać to już wiedziałam, jaka decyzja.[/quote]

Ha ha - wiem o salsie, opowiadali. Dziewczyna zresztą pytała o wolontariat. Teraz nie - bo wyjeżdza na miesiać, ale w lutym/marcu powiedziałą, że się pojawi :-)
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Sob sty 12, 2013 21:22 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kli pisze:Melduję, że długowłosy kocio nr 663 już u halbiny, grzeczny był w drodze bardzo.
W ogóle się nie stresował nowym miejscem i zaraz zaczął zwiedzać.
Dokumenty podrzucę do schronu przy okazji.
pozdrawiam
Kli

Kli pisze:
AgaPap pisze:Super, dzięki Kli :1luvu:

W pierwszej chwili myślałam, że zgłoszę się do zawiezienia jego, bo i byłam już u halbiny i od razu bym moja ulubienicę arlekinkę odwiedziła, ale mój TŻ jakoś tak nie bardzo się czuł no i wyszło - ma grypę :(
Nie ma problemu, chociaż w taki sposób mogę pomóc.
A ja dzięki temu zmuszona byłam nauczyć się używać nawigacji w telefonie! :D
Arlekinka nieźle, szaleje z innymi :)
pozdrawiam
Kli

Obrazek Obrazek

Kocurek bezstresowo zwiedził mieszkanie, ale jak całe stadko się zbiegło, żeby się zapoznać, to się ciut speszył i zaczął burczeć. Posiedział z dwie godzinki w klatce kennelowej, żeby nikt go nie zamęczał swoją obecnością, potem zdecydował, że znów pozwiedza. Arlekinka chyba wyczuła znojomy zapach schroniska, bo bardzo się chciała zaprzyjaźnić... Kocurek zrobił siu i pojadł, na razie woli kuchnię niż pokój z całym stadem... Dzięki za dostarczenie kotka. Trzymajcie kciuki za jego aklimatyzację! Myślę nad imieniem dla niego... jakieś sugestie może...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob sty 12, 2013 21:31 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

za kudłacza - :ok:

---
zdjęcia z dzisiaj: https://picasaweb.google.com/1052504258 ... atowicach#
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob sty 12, 2013 22:07 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

jakie piękne zdjęcia! :1luvu:
jak tam Karpatka wyszła, i Kropka, Oktawia :love: :love:
kurde ja ciapa, a czarnego bracika od Regala nie mamy - Drogona :oops:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob sty 12, 2013 22:54 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

halbina pisze:
Obrazek Obrazek

Myślę nad imieniem dla niego... jakieś sugestie może...

A jakie imiona lubisz ?
Proste bardziej zwyczajne
Czy takie dziwadła jak ja lubię i czasem daje naszym schroniskotkom
Może jacyś książkowi bohaterowie czy synonimy ?

Ja z racji tego jak się zachowywał w schronisku może pomyślałabym o imieniu
Gangster lub Mefisto
albo od "puchatkowości "
Fluffy - *flafi* (ang. puszysty , puchaty)
może Joker
Prezes albo Samson

Ja mogę wymianiać jeszcze godzinami
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob sty 12, 2013 23:14 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

bettysolo pisze:
halbina pisze:
Obrazek Obrazek

A jakie imiona lubisz ?
Proste bardziej zwyczajne
Czy takie dziwadła jak ja lubię i czasem daje naszym schroniskotkom
Może jacyś książkowi bohaterowie czy synonimy ?

Ja z racji tego jak się zachowywał w schronisku może pomyślałabym o imieniu
Gangster lub Mefisto
albo od "puchatkowości "
Fluffy - *flafi* (ang. puszysty , puchaty)
może Joker
Prezes albo Samson

Ja mogę wymianiać jeszcze godzinami

To ja może przedstawię swoje stadko: mieszaniec amstaffa ze schronu w Sosnowcu przyjechał z imieniem Pluto - dziś dumnie zwie się Platonem; dożyca rodowodowa błękitna z hodowlanym imieniem Ismena, domowym - Inka, ja zwę ją Innuendą... czarno-biała (pingwinka) półdługowłosa koteczka Pomponia, prawie brytyjczyk liliowy Jerzy został po adopcji nazwany Jurusiem... devon rex ze schronu Armanim, około setki tymczasów psich i kocich miało najróżniejsze imiona...
Mefisto podoba mi się, ale wierzę, że imiona mają magiczne przełożenie na nasze losy i charaktery, więc to ryzykowne... ten piękniś na razie kojarzy mi się ze smerfem, ale... poobserwuję go i pozbieram propozycje, wtedy zdecyduję... ale dziękuję za propozycje! czekam dalszych!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie sty 13, 2013 11:09 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

bettysolo pisze:
halbina pisze:
Obrazek Obrazek

Angelo/Angie (Andżelo/Endżi)

:twisted:
tellma

Post » Nie sty 13, 2013 15:17 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

halbina pisze:To ja może przedstawię swoje stadko: mieszaniec amstaffa ze schronu w Sosnowcu przyjechał z imieniem Pluto - dziś dumnie zwie się Platonem; dożyca rodowodowa błękitna z hodowlanym imieniem Ismena, domowym - Inka, ja zwę ją Innuendą... czarno-biała (pingwinka) półdługowłosa koteczka Pomponia, prawie brytyjczyk liliowy Jerzy został po adopcji nazwany Jurusiem... devon rex ze schronu Armanim, około setki tymczasów psich i kocich miało najróżniejsze imiona...
Mefisto podoba mi się, ale wierzę, że imiona mają magiczne przełożenie na nasze losy i charaktery, więc to ryzykowne... ten piękniś na razie kojarzy mi się ze smerfem, ale... poobserwuję go i pozbieram propozycje, wtedy zdecyduję... ale dziękuję za propozycje! czekam dalszych!

On jest taki trochę dystyngowany, może Burberry do kompletu albo Spencer?
Zostaje też Piękniś :)

Tanja mnie też było miło Was zobaczyć, może jak przywiozę dokumenty pogadamy dłużej bo ostatnio nam się nie udaje. Na razie
pozdrawiam
Kli

Kli

Od: Wto lut 16, 2010 15:24

Post » Nie sty 13, 2013 19:06 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

tellma pisze:
bettysolo pisze:
halbina pisze:
Obrazek Obrazek

Angelo/Angie (Andżelo/Endżi)

:twisted:

Palpebra
po lacinie powieka :twisted:
choć trzeba by przerobić na Palpebrek :lol:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Nie sty 13, 2013 20:11 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

:lol:

--

Kto pamięta burą dzikawą Baśkę?
Trzeba Baśce - teraz Lilce - znaleźć nowy dom. Przyczyny losowe.
Szkoda wielka, bo naprawdę miała, ma tam świetnie:-(

Do schroniska trafiła w 2008 roku, w lutym 2010 znalazła nowy dom we Wrocławiu.
Niestety nadal jest niedotykalska i płochliwa:-(
Będzie szukać kogoś kto pozwoli jej po prostu mieszkać u siebie, nie wymagając przychodzenia na kolana i mruczenia.
Starsza, odchuchana, zadbana.
Może poczekać na dom we Wrocławiu.
Czekamy na jakiś opis do ogłoszeń od Domku Basi i zrobimy ogłoszenia

Mała1 pisze: BAŚKA
( 64/08 )
kastrowana 20.03
Kocie CV viewtopic.php?p=3764413#3764413
płochliwa, niemłoda koteczka

Obrazek

Tu opis Małej1 z 2008 roku: viewtopic.php?p=3764413#p3764413
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Nie sty 13, 2013 22:38 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dziękuję za propozycje imion... Angelo to on na pewno nie jest... Powieka... Łokietek... dziś mnie dziabnął prawie w łokieć... uznaję, że stres i że ostrzegał, ale nie zrozumiałam, więc nie będę doliczać do jego listy... Kot na pewno nie do domu z dzieckiem!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie sty 13, 2013 23:16 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

a może Micrael - jeden z archaniołów,
Mulciber - upadły anioł bądź imię boga Wulkanu,
Borejko albo...
Kapral? :lol:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Nie sty 13, 2013 23:20 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

TanundA, znajdź mi anioła, ale łagodności :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

[poprzednia][następna]