Pakt Czarownic XXXI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 31, 2012 9:02 Re: Pakt Czarownic XXXI

Meg - tego co napisałam o Bożenie nie mam zamiaru cofać ani prostować, ponieważ rzeczywiście tak uważam, chociaż trochę opacznie interpretujesz moje słowa. Nie będe tego więcej drążyć, właśnie po to żeby nie wprowadzać dodatkowego zamętu.
Natomiast to, że piszę z kotx2 o proponowanym przez nią kandydacie jest po prostu właśnie normalnym zachowaniem wobec nowego tematu. Nie jest przesądzone, że ona to zgłosi na kwiecień i nie jest przesądzone, że ten kandydat wygra. To po prostu wymiana postów w pomocowym wątku i każdy ma do tego prawo, na przykład Ty przedstawiając w dyskusji argumenty kwestionujące tę kandydaturę.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Sob mar 31, 2012 9:14 Re: Pakt Czarownic XXXI

Dobra. Więc teraz następna sprawa do rozstrzygnięcia.
Ponieważ doba jest dla mnie zbyt krótka ( 9 godz. praca, 3-4 godz. w schronisku, reszta tego, co pozostanie aż padnę - internet, odbieranie mnóstwa telefonów. Nie dam rady zrobić ogłoszeń dla naszej Fridy, dla której najlepszym rozwiązanie było by zamieszkanie najwyżej z 1 kotem, bo w dużym gronie, w którym teraz przebywa nie czuje się najlepiej. Niestety nie starcza mi czasu, ani siły, ani pieniędzy, żeby wykupić jej ogłoszenia :(
Czy w zw. z tym mogę liczyć na pomoc Paktu w tej sprawie? Od razu mówię, że odmowę przyjmę do wiadomości bezdyskusyjnie i na nikogo się nie obrażę.

Frida - to koteczka ukradziona ze szkoły, bo nauczyciele i uczniowie świadomi inaczej, nie pozwolili jej wysterylizować. Udało się w ostatniej chwili, bo kotce lada moment groziło ropomacicze i coś z cycuszkiem. 7 lat błąkała się przy szkole i nikt nie zabrał jej do domu. Rodziła bez końca potomstwo, opiekowała się nim, ono potem znikało. Zabierane przez kogoś lub w nieznanych okolicznościach. To kot zasłużony i myślę, że jest warta pomocy w szukaniu jej domu.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob mar 31, 2012 9:30 Re: Pakt Czarownic XXXI

Z tego co kojarzę, do ogłoszeń zgłaszany był mój Sony, który takiej pomocy nie potrzebuje. Czy były inne kandydatury??
Jesli nie, to ja nie widze przeszkód, by ogłosić Fridę.
Becialigatorku gdzie jesteś??
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob mar 31, 2012 9:42 Re: Pakt Czarownic XXXI

Mi nie zależy na czasie, może to być w przyszłym miesiącu, jeśli ktoś był zgłaszany przede mną. Tylko kurcze, strasznie mi czasu brakuje, żeby samemu zrobić ogłoszenia i akurat jest bardzo zły finansowo dla mnie moment, żeby wykupić.
To minie i pewnie kwotę wydaną na ogłoszenia uzupełnię w kasie Paktu lub skarpetki trochę później.

A w ogóle to proszę o brawa dla Kosieczki, która wczoraj dzielnie oddała krew, trzymana przez 4 ręce. Była bardzo waleczna i dzielnie walczyła, ale ręce były silniejsze.
czekamy na wyniki do poniedziałku. Oczywiście dobre, bo nie po to, żeby były złe wywaliłam 80,00 :twisted:

jasdor

Post » Sob mar 31, 2012 9:53 Re: Pakt Czarownic XXXI

Nieustająco Kochamy Czarne Damy :1luvu: :piwa: :1luvu: :piwa:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Sob mar 31, 2012 9:59 Re: Pakt Czarownic XXXI

AYO pisze:Meg - tego co napisałam o Bożenie nie mam zamiaru cofać ani prostować. To po prostu wymiana postów w pomocowym wątku i każdy ma do tego prawo, na przykład Ty przedstawiając w dyskusji argumenty kwestionujące tę kandydaturę.

Ja nie kwestionuję pomocy. Zadałam tylko pytanie jak można pomagać osobom, które bez przerwy biorą na swoje barki sprawy, którym nie są w stanie sprostać i non stop potrzebują pomocy. I nie robią nic żeby to zmienić-vide Bożena. Od osób, które robią to samo tylko różnią się tym że opiekuja się "innymi" kotami, a też dokładnie robią to samo co Bożena.
Jak możesz pisać o jednych że biorą więcej na siebie i jednocześnie pomagać drugim, którzy robią dokładnie to samo.
Wiesz jak to wygląda?
Nikt kto ciągle opiekuje się kotami, psami chorymi i potrzebuje ciągle pomocy nie powinien dostawać od Was pomocy. Bo bierze na siebie za dużo. Trzeba znać umiar- fajne i jakże prawdziwe słowa. Szkoda że tak bardzo gorzkie w kontekście tej całej "sprawy".

Jak teraz będzie wyglądać Wasza pomoc jeśli dostanie ją ktoś kto wziął na siebie za dużo i nie zna umiaru?
Moje post są bez emocji, zadaję proste rzeczowe pytania i takich odpowiedzi oczekuję, bez imputowania rzeczy, które nie mają miejsca.

Po tym co napisałaś nikt kto długofalowo opiekuje się zwierzętami i nie stać go na to nie powinien dostać pomocy. Bo wziął na siebie za dużo. I musi znać umiar w swojej pomocy.

Tak jak napisałam wcześniej-nigdy więcej nie będę nikogo zgłaszać ani na nikogo głosować. Tylko składki.

I jeszcze jedno do nikogo nie odnoszę się personalnie.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Sob mar 31, 2012 10:25 Re: Pakt Czarownic XXXI

meg11 pisze:
AYO pisze:Meg - tego co napisałam o Bożenie nie mam zamiaru cofać ani prostować. To po prostu wymiana postów w pomocowym wątku i każdy ma do tego prawo, na przykład Ty przedstawiając w dyskusji argumenty kwestionujące tę kandydaturę.

Ja nie kwestionuję pomocy. Zadałam tylko pytanie jak można pomagać osobom, które bez przerwy biorą na swoje barki sprawy, którym nie są w stanie sprostać i non stop potrzebują pomocy. I nie robią nic żeby to zmienić-vide Bożena. Od osób, które robią to samo tylko różnią się tym że opiekuja się "innymi" kotami, a też dokładnie robią to samo co Bożena.
Jak możesz pisać o jednych że biorą więcej na siebie i jednocześnie pomagać drugim, którzy robią dokładnie to samo.
Wiesz jak to wygląda?
Nikt kto ciągle opiekuje się kotami, psami chorymi i potrzebuje ciągle pomocy nie powinien dostawać od Was pomocy. Bo bierze na siebie za dużo. Trzeba znać umiar- fajne i jakże prawdziwe słowa. Szkoda że tak bardzo gorzkie w kontekście tej całej "sprawy".

Jak teraz będzie wyglądać Wasza pomoc jeśli dostanie ją ktoś kto wziął na siebie za dużo i nie zna umiaru?
Moje post są bez emocji, zadaję proste rzeczowe pytania i takich odpowiedzi oczekuję, bez imputowania rzeczy, które nie mają miejsca.

Po tym co napisałaś nikt kto długofalowo opiekuje się zwierzętami i nie stać go na to nie powinien dostać pomocy. Bo wziął na siebie za dużo. I musi znać umiar w swojej pomocy.

Tak jak napisałam wcześniej-nigdy więcej nie będę nikogo zgłaszać ani na nikogo głosować. Tylko składki.

I jeszcze jedno do nikogo nie odnoszę się personalnie.

NO LITOŚCI...

Pisałam dopiero co o dyskusji na temat ewentualnej pomocy ewentualnemu kandydatowi. Nie muszę mieć racji i od tego jest właśnie rozmowa i czas przeznaczony w myśl zasad Paktu na wyjaśnianie wątpliwości.
Chcesz powiedzieć, że przystępując do naszej grupy, nie zapoznałaś się z zasadami jej funkcjonowania?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Sob mar 31, 2012 10:37 Re: Pakt Czarownic XXXI

Miałam nie zabierac głosu,zeby sie nie "kompromitowac',no i starsznie sie boje,bo "uwazaj" czytam od osoby jaka się wynosi ponad moje skromne progi w których nigdy nie była i nie widziała,ale swoje zdanie ma.To akurat mnie nie obchodzi,bo to,ze jestem kontrowersyjna to akurat jest moja zaleta....

meg 11 nie zajmuj sie moja sprawą,nie warto...Jak widzisz jedni czytaja mój watek tak,inni mnie znaja osobiscie i pomagaja,bo wiedza,że robie dobra prace.Byc moze nazwe zmienie na "hospicjum dla kotów białaczkowych"
Łatwo jest sadzic inne osoby ,a tu AYO jestes jak widze nieomylna...i "osadziłaś" mnie w sposób nieelegancki.Jesli ktos ma sie wstydzic to TY swojego wpisu,bo ja akurat dowiedziałam sie o TYM co się tu dzieje od osób postronnych, czytajacych watki,którzy sa zniesmaczeni Twoja wypowiedzia i chamstwem.MAM DUZO CIEZKO CHORYCH KOTÓW .Swiadczy to o tym,ze bdb zajmuje sie kotami jakie wyciagnełam i to własnie dlatego,ze włozyłam w to wiele serca ,pieniędzy i pracy daje TYM kotom szanse na dalsze zycie.Nadal ratuje koty i szukam im domu,nie zostawiam ich u mnie,to samo z psami...bo znam umiar i wiem,ze trudno odpowiednio zajac sie duza iloscia zwierzat.
Prosze o zakończenie dyskusji na mój temat,bo BEZ MOJEJ ZGODY I WIEDZY SAME ZACZEŁYSCIE TO KOMENTOWAĆ.W przeciwnym razie zgłosze sprawę do moda...Uwazam ,że mnie AYO I vilemo5 obrażacie,Za co to Wy powinnyscie sie wstydzić,bo ja nie osadzam osób jakie maja 70 kotów,czy 5 kotów(jakimi nie umieja się zajac).Niepokoja mnie tez inne sprawy jakie dzieja się na forum:akcja pomocowa dla osób jakie sa zbieraczkami,tak....zbieraczkami i wydawanie kotów od zbieraczek bez podstawowych testów na wirusówki.Ja to widze dalej...no tak:nie ma kasy,niech sie martwia inni później...To jest juz mój ostatni wpis na TYM WATKU,prosze o nie komentowanie mojego wpisu....bo bede "uwazała" na to co kto ,za moimi plecami wypisuje i zgłaszała ,gdzie trzeba.To jest watek niby pomocowy kotom,a nie osobom,i niech tak zostanie.Moze zastanówcie się na inna forma działania tego watku i dzielcie pieniadze po równo ,wtedy nikt nie poczuje sie urazony(nie mówię o sobie...mówię o innych potrzebujacych kotach?osobach?)Oczywiście wiem,że to WASZE pieniądze i robicie jak trzeba,ale przez takie zachowanie zrazacie ludzi do siebie personalnie.

"KTO MOŻE COŚ ZROBIĆ DOBREGO,A NIE ROBI-CZYNI ŹLE"
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob mar 31, 2012 10:40 Re: Pakt Czarownic XXXI

Odwołuję apel o pomoc.

Ogłoszenia zasponsoruje MULESIA :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo wielkie dzięki i kłaniam sie w pas :1luvu:

jasdor

Post » Sob mar 31, 2012 10:58 Re: Pakt Czarownic XXXI

BOZENAZWISNIEWA pisze:Miałam nie zabierac głosu,zeby sie nie "kompromitowac',no i starsznie sie boje,bo "uwazaj" czytam od osoby jaka się wynosi ponad moje skromne progi w których nigdy nie była i nie widziała,ale swoje zdanie ma.To akurat mnie nie obchodzi,bo to,ze jestem kontrowersyjna to akurat jest moja zaleta....

meg 11 nie zajmuj sie moja sprawą,nie warto...Jak widzisz jedni czytaja mój watek tak,inni mnie znaja osobiscie i pomagaja,bo wiedza,że robie dobra prace.Byc moze nazwe zmienie na "hospicjum dla kotów białaczkowych"
Łatwo jest sadzic inne osoby ,a tu AYO jestes jak widze nieomylna...i "osadziłaś" mnie w sposób nieelegancki.Jesli ktos ma sie wstydzic to TY swojego wpisu,bo ja akurat dowiedziałam sie o TYM co się tu dzieje od osób postronnych, czytajacych watki,którzy sa zniesmaczeni Twoja wypowiedzia i chamstwem.MAM DUZO CIEZKO CHORYCH KOTÓW .Swiadczy to o tym,ze bdb zajmuje sie kotami jakie wyciagnełam i to własnie dlatego,ze włozyłam w to wiele serca ,pieniędzy i pracy daje TYM kotom szanse na dalsze zycie.Nadal ratuje koty i szukam im domu,nie zostawiam ich u mnie,to samo z psami...bo znam umiar i wiem,ze trudno odpowiednio zajac sie duza iloscia zwierzat.
Prosze o zakończenie dyskusji na mój temat,bo BEZ MOJEJ ZGODY I WIEDZY SAME ZACZEŁYSCIE TO KOMENTOWAĆ.W przeciwnym razie zgłosze sprawę do moda...Uwazam ,że mnie AYO I vilemo5 obrażacie,Za co to Wy powinnyscie sie wstydzić,bo ja nie osadzam osób jakie maja 70 kotów,czy 5 kotów(jakimi nie umieja się zajac).Niepokoja mnie tez inne sprawy jakie dzieja się na forum:akcja pomocowa dla osób jakie sa zbieraczkami,tak....zbieraczkami i wydawanie kotów od zbieraczek bez podstawowych testów na wirusówki.Ja to widze dalej...no tak:nie ma kasy,niech sie martwia inni później...To jest juz mój ostatni wpis na TYM WATKU,prosze o nie komentowanie mojego wpisu....bo bede "uwazała" na to co kto ,za moimi plecami wypisuje i zgłaszała ,gdzie trzeba.To jest watek niby pomocowy kotom,a nie osobom,i niech tak zostanie.Moze zastanówcie się na inna forma działania tego watku i dzielcie pieniadze po równo ,wtedy nikt nie poczuje sie urazony(nie mówię o sobie...mówię o innych potrzebujacych kotach?osobach?)Oczywiście wiem,że to WASZE pieniądze i robicie jak trzeba,ale przez takie zachowanie zrazacie ludzi do siebie personalnie.

"KTO MOŻE COŚ ZROBIĆ DOBREGO,A NIE ROBI-CZYNI ŹLE"

Na tym poziomie nie mam zwyczaju dyskutować.
Zgłosiłam twoje ataki moderatorowi.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Sob mar 31, 2012 11:11 Re: Pakt Czarownic XXXI

Bardzo mnie to cieszy,zrobiłam to samo:zgłosiłam ten watek do moderacji.I nie zycze sobie opluwania mojej osoby na TYM watku ,czy innym.I nie pisz więcej"uwazaj sobie"bo odbiore to jako grośby ,chyba jasno sie wyraziłam...

Dlaczego dopisujesz i usuwasz swoje wpisy w postach.?..najpierw piszesz..ktos Tobie odpowie,a potem czytam i nie widze stwierdzeń jakie padły wczesniej.Nie dziw się wiec ,ze sama siejesz zamęt...(dopisałam teraz to zdanie)
Ostatnio edytowano Sob mar 31, 2012 11:21 przez BOZENAZWISNIEWA, łącznie edytowano 2 razy
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob mar 31, 2012 11:18 Re: Pakt Czarownic XXXI

Pragnę zauważyć, że TEN wątek nie służy przepychankom między sobą. I fajnie by było to uszanować. Już raz prawie nam się rozleciało i przepychanki nie są nikomu potrzebne :(

jasdor

Post » Sob mar 31, 2012 11:21 Re: Pakt Czarownic XXXI

jasdor pisze:Pragnę zauważyć, że TEN wątek nie służy przepychankom między sobą. I fajnie by było to uszanować. Już raz prawie nam się rozleciało i przepychanki nie są nikomu potrzebne :(

Zgadzam się,jest to jednak watek publiczny,który czyta kazdy i nie mam zamiaru siedzieć cicha, gdy sie o mnie źle mówi i ocenia.Wyjasniłam to podczas pierwszego mojego wpisu,więc nie rozumienm dlaczego AYO to dalej podsyca.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob mar 31, 2012 11:38 Re: Pakt Czarownic XXXI

Bardzo mnie zasmuca konieczność interwencji na tym wątku, ale ponieważ dwie strony zgłosiły przegięcia, niniejszym to czynię.
Po pierwsze i zasadnicze - jest to wątek nieformalnego stowarzyszenia POMOCOWEGO i pomoc kotom jest jego podstawową treścią. Wszelkiego rodzaju pretensje, wyjaśnienia i przepychanki mogą odbywać się na pw (albo wcale). Nie ma powodu, żeby niszczyć nimi konstruktywny watek.
Po drugie, wszelkie stowarzyszenia nieformalne udzielają pomocy w miarę posiadanych środków i wedle swego osądu. O ile oczywistym jest, że każdy może się o pomoc ubiegać, o tyle równie oczywistym jest, że nie każdy tę pomoc otrzyma, gdyż zawsze potrzeby są większe niż środki. Dlatego też oburzanie się na opinię osób zarządzających wspólnymi pieniędzmi jest nie miejscu.
Po trzecie, ponieważ największe emocje wywołała treść uzasadnienia oraz padł zarzut "obmawiania za plecami" pozwalam sobie zasugerować na przyszłość stonowanie treści uzasadnienia i/lub podawanie go na pw osobie zainteresowanej oraz wymóg uzyskania formalnej zgody osoby/instytucji zgłaszanej do udzielenia pomocy (podobnie jak na KV). Być może pozwoli to uniknąć zbędnych konfliktów (i konieczności interwencji moderatorskich).
W sprawie wyodrębnienie ewentualnego OT czekam na opinię założycielki wątku, natomiast dalsza eskalacja konfliktu będzie skutkowała banami czasowymi.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob mar 31, 2012 11:44 Re: Pakt Czarownic XXXI

Zgadzam sie z moderatorem ,dla mnie sprawa jest zamknięta,choć niesmaczna
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]