WólkaZal- testujemy koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 21, 2012 21:27 Re: WólkaZaleska-Szara chora/Tolek i Burasia dziś do DS/Kret

ewona1 pisze:Dzwonila Randa, koty dojechały szczęśliwie, Buraska mizia się z ludźmi, a Tolek ułożył na poduszce i ją woła, i lata od ludzi do Tolka o z powrotem.

:ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro mar 21, 2012 21:41 Re: WólkaZaleska-Szara chora/Tolek i Burasia dziś do DS/Kret

Szalony Kot do nas nie zaglada już... :( a banerek przydałoby się skrócić )

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Śro mar 21, 2012 21:58 Re: WólkaZaleska-Szara chora/Tolek i Burasia dziś do DS/Kret

Bronia zaszczepiona, Mandarynka ma powiększone węzły chłonne i jeszcze świerzb w uszach, jutro wiozę krew na test białaczkowy, no i Bronia 3,5 kg, Mandarynka 4,10 8O czyli mam 19 kg kota, no to teraz trochę więcej niż 2 szt.

ewona1

Od: Śro sty 25, 2012 15:59

Post » Śro mar 21, 2012 22:02 Re: WólkaZaleska-Szara chora/Tolek i Burasia dziś do DS/Kret

zjawka pisze:
ewona1 pisze:Dzwonila Randa, koty dojechały szczęśliwie, Buraska mizia się z ludźmi, a Tolek ułożył na poduszce i ją woła, i lata od ludzi do Tolka o z powrotem.

jak dobrze, że są dwa.....

Caly Tolek! jak zobaczy ,ze Buraski nikt nie krzywdzi to sam sie odwazy podejsc,ale to potrwa!

warszawianka

Od: Pon mar 05, 2012 22:38

Post » Śro mar 21, 2012 22:05 Re: WólkaZaleska-Szara chora/Tolek i Burasia dziś do DS/Kret

Marcelibu nie dała rady zrobić wizyty dla Inki, coś się jej pokomplikowało, na kroplówki z kotem jeździ :(
Mówi, że może jutro albo w piatek, albo jak się śpieszy to szukać kogoś innego....
Co robić? No do Państwa Inkowego napiszę, niby to nie taka strasznae opóźnienie dzien, dwa, ale to przesuwanie....

zjawka

Post » Śro mar 21, 2012 22:16 Re: WólkaZaleska-Szara chora/Tolek i Burasia dziś do DS/Kret

Astaroth86 pisze:Pani Tereso, a jak Pani zdrówko i jak się czuje mąż??

dobry wieczor.juz pisze:jestem po TK,kontrast odchorowalam, "swiecilam" tylko 6 godz.wyniki beda pon.-wtorek.amoje szczescie wasate zafundowalo sobie nadczynnosc tarczycy-nie mozna go uspic zeby oczyscic rany a na zywca nie zrobia,bo za duzy bol.na razie lecza tarczyce.Jakby za malo bylo dotychczas!T

warszawianka

Od: Pon mar 05, 2012 22:38

Post » Śro mar 21, 2012 22:31 Re: WólkaZaleska-Szara chora/Tolek i Burasia dziś do DS/Kret

zjawka pisze:Marcelibu nie dała rady zrobić wizyty dla Inki, coś się jej pokomplikowało, na kroplówki z kotem jeździ :(
Mówi, że może jutro albo w piatek, albo jak się śpieszy to szukać kogoś innego....
Co robić? No do Państwa Inkowego napiszę, niby to nie taka strasznae opóźnienie dzien, dwa, ale to przesuwanie....

To może poczekajmy do tego piątku, to nie jest tak długo. Państwo Inkowi pewnie zrozumieją, że różnie to może być. Zanim znajdziemy kogoś innego, to trochę czasu upłynie i nie wiadomo, czy nowa osoba będzie miała czas od ręki.

Jakie smutne wieści... Teresko, bardzo współczuję, Twój mąż i Ty dawno wyczerpaliście statystyczną ilość chorób na osobę...
Na forum jest chyba wątek kotów białaczkowych. Poszukam jutro...

Kciuki za Tolka i Buraskę, oby się wszystko dobrze ułożyło!

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro mar 21, 2012 22:38 Re: WólkaZaleska-Szara chora/Tolek i Burasia dziś do DS/Kret

I mam już odpowiedź na info o opóźnieniu wizyty :) Pan rozumie, nie niecirpliwi się, chce miec tylko pewność ,że nikt Ineczki nie zaklepie, skoro jego znajoma chce ją dla siebie...A więc uwaga: nikomu nie obiecać Ineczki bo zaklepana :1luvu:

zjawka

Post » Czw mar 22, 2012 8:21 Re: WólkaZaleska-Szara chora/Tolek i Burasia dziś do DS/Kret

ewona1 pisze:Bronia zaszczepiona, Mandarynka ma powiększone węzły chłonne i jeszcze świerzb w uszach, jutro wiozę krew na test białaczkowy, no i Bronia 3,5 kg, Mandarynka 4,10 8O czyli mam 19 kg kota, no to teraz trochę więcej niż 2 szt.

strongholdspot-on superna świerzb, kup taki 2 ml koniecznie wersja dla psa, i z tegomozna strzykaweczkapobrać po 0,4 ml na kota i wszystkie 3 kociki nakropic na szyje, super sprawa, dwukrotne podanie (powtórka pomiesiącu) i kociki nie mają swierzba sladu. wyleczyłam tak moje wolnozyjące...

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Czw mar 22, 2012 9:50 Re: WólkaZaleska-Szara chora/Tolek i Burasia w DS/Kret wDS

inne kotki maja uszki czyste, Mandarynka ma 2-gi raz zafasowany stronghold, to nie takie proste pozbyć się świerzba, prawdopodobnie przez niego ma powiększone węzły. Jeden z moich znajd walczył ze swierzbem pół roku. Na cieknące oczki wetka zaproponowala Angel Eyes, ale to marketingowa mega droga lipa, Bo suszona watroba wołowa + zboża+ tylozyna antybiotyk. Będę chciała zastrzyki tylozyny, bo watróbkę wołowa mają w mieszance i skończyłoby się to sraczką i byłoby na antybiotyk.
Dziś Zyzio pokazał kotom drogę na dach- nasz i sąsiadów, i była intensywna eksploracja. i od teraz będą podglądać sypialnie :D
Ostatnio edytowano Czw mar 22, 2012 9:55 przez ewona1, łącznie edytowano 1 raz

ewona1

Od: Śro sty 25, 2012 15:59

Post » Czw mar 22, 2012 9:53 Re: WólkaZaleska-Szara chora/Tolek i Burasia w DS/Kret wDS

Do poczytania o białaczce:
viewtopic.php?p=1701973 - wątek kotów białaczkowych wraz z odnośnikami do kolejnych części.
http://kocia_stronka.republika.pl/felv.html
http://www.bialobrzeska.waw.pl/?modul=faq&id=172

Czy wiadomo już jaka to forma białaczki?

issey32

Post » Czw mar 22, 2012 11:07 Re: WólkaZaleska-Szara chora/Tolek i Burasia w DS/Kret wDS

ewona1 pisze:inne kotki maja uszki czyste, Mandarynka ma 2-gi raz zafasowany stronghold, to nie takie proste pozbyć się świerzba, prawdopodobnie przez niego ma powiększone węzły. Jeden z moich znajd walczył ze swierzbem pół roku. Na cieknące oczki wetka zaproponowala Angel Eyes, ale to marketingowa mega droga lipa, Bo suszona watroba wołowa + zboża+ tylozyna antybiotyk. Będę chciała zastrzyki tylozyny, bo watróbkę wołowa mają w mieszance i skończyłoby się to sraczką i byłoby na antybiotyk.
Dziś Zyzio pokazał kotom drogę na dach- nasz i sąsiadów, i była intensywna eksploracja. i od teraz będą podglądać sypialnie :D

kurcze. troche się dziwię bo naprawdę wielokrotnie sprawdziłam i byłam zadowolona ze skuteczności strongholda. no jesli ropoznanie jest prawidlowe... oglądnięte pod mikroskopem to co z ucha, zaglądnięcie rurka z lampka ;) i takie tam. dziwi mnie tez to że inne nie mają tego świerzba, u mnie te które żyły w rodzinnej grupie miały to prawie wszystkie, a badanie było robione przy okazji sterylizacji więc po narkozie dowolnie długo ucho patroszone z zawartosci. świerzb uszny pada od strongholda i już! ech.

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Czw mar 22, 2012 11:33 Re: WólkaZaleska-Szara chora/Tolek i Burasia dziś do DS/Kret

zjawka pisze:Szalony Kot do nas nie zaglada już... :( a banerek przydałoby się skrócić )

Obrazek
http://imageshack.us/photo/my-images/402/trjkac.jpg/

issey32

Post » Czw mar 22, 2012 12:49 Re: WólkaZaleska-Szara chora/Tolek i Burasia w DS/Kret wDS

Najpierw krótkie wieści od Tolko-Burasków: ,,Koty noc przeżyły. My też. Chyba mają się dobrze. My trochę gorzej, bo oba na nas spały, a są ciężkie jak diabli. Tolek trochę się chował. Dzisiaj jest już trochę odważniejszy. Wstawiam zdjęcia..." - chyba nie jest źle jak razem spali, zdjęć na razie nie mam jak wkleić

No i Szarunia:z wczoraj : ,,
,,Przesyłam paragon i wyniki krwi z dziś. wydruk karty będzie jutro. bo znów idziemy na kroplówę. nie wiem, czy sms dotarł, ale dziś Szara była cały dzień w lecznicy - dostała dwie kroplówki, żeby wypłukać z krwi toksyny. plus antybiotyki i przeciwzapalny. aha, nie wiem, czy z tego wszytskiego Ci mówiłam przez tel. jak Szara już wyjdzie z żółtaczki i jej stan będzie jako tako, to wetka zaleca usg zrobić. bo te kocie białaczki mogą też dawać guzy na różnych narządach. tylko ja się teraz zastanawiam - co da to usg, nawet jeśli ona będzie mieć te guzy? przecież ani się ich nie wytnie ani im nie zapobiegnie. zapytam jutro o to.
http://www.vetopedia.pl/article23-1-Bia ... kotow.html tutaj jeszcze wyczytałam, że moga być koty, które mają utajoną postać wirusa białaczki i nie zarażają innych kotów, ale wirus może się uaktywnić w stresie i wtedy po uaktywnieniu kot może już zarażać. także mam nadzieję, że tamte koty są zdrowe, skoro nie było żadnych objawów przy streylizacji kotki. a ten przyjazd do nas to był ewidentnie dla niej mega stres. no i właśnie jeśli opieka nad takim kotem polega głównie na bvraku stresu, to dobrze by było znaleźć jej czym prędzej jakiś tymczas, który będzie w stanie takim kotem się zająć, bo u nas nie ma idealnych warunków jak na taki stan niestety. będę pisać jutro, co dalej. Szara je, więc na razie nie jest tak źle. ma za to wenflon, który wiadomo, nie jest fajną rzeczą.
mogłabyć się dowiedzieć jakoś, czy rzeczywiście warto do tych lecznic jechać? bo szkoda mi ją taszczyć z kolei tak daleko, jeśli cena będzie ta sama. te wyjścia do weta to dla niej też duży stres, miauczy cały czas, a akurat te moje wetki są ode mnie 3 min piechotą. "
i z dzisiaj - je więcej niż wcześniej, prośba o pomoc doświadczonych osób jeśli chodzi o dietę i prowadzenie takiego kota, sika dużo po kroplówkach, 3 dni kupy nie było,, kontaktowa, sygnalizuje, że nasikała do kuwetyi trzeba sprzątnąć

Podeślę te linki do kotów białaczkowych, które ktoś to wkleił.
Żebyście dobrze zrozumieli- to, co wytłuściłam drukiem - naussica absolutnie oferuje zajęcie się Szarą, ale nie ma tam idealnego spokoju (2 psiaki) no i doświadczenia przy takich kotach. Z drugiej strony ewentualna zmiana DT to kolejny stres dla Szarej, co o tym wszystkim myślicie

Zdjęcia Tolko-Burasków i paragonów od weta postaram się wkleić dzisiaj.
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Czw mar 22, 2012 13:24 Re: WólkaZaleska-Szara chora/Tolek i Burasia w DS/Kret wDS

Może lepiej, żeby została tam, gdzie jest. Kolejny dom, to kolejny stres niewskazany zupełnie w takim momencie. Może pieniądze na zakup karmy (nausicaa pisała, że karmę jeszcze ma) podesłać na leczenie. Potrzebuję tylko nr konta, bo nie wiem do kogo. Jeśli kicia z tego wychodzi, jak mówi vetka, to może jednak usg byłoby wskazane?
Jutro poszukam w necie, czegoś odnośnie żywienia kotów białaczkowych, choć nie wydaje mi się, żeby były jakieś specjalne karmy.

issey32

[poprzednia][następna]