Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 24, 2012 19:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Brzeźno/Kartuska też już dawno sterylki ma wykorzystane.
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto kwi 24, 2012 20:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:Ja nie wkleiłam tego w sensie, że PKDT ma dać na strylki tam, wiem, że nie mamy, wkleiłam to bo wiem, że od kilku lat Aga M., kotika i jeszcze kilka innych dziewczyn z Gda wlczą tam z tą sytuacją a ciągle jest jak widać - zastanawiam się jak podejść do tematu organizacyjnie.
Generalnie nie ma już darmowych sterylek w Gda, chyba, że ktoś ma zarezerwowane, lub przez Promyk jeszcze można załatwiać jakieś awaryjne dla kotek w ciąży.

Przez Promyk już też nie można :evil:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Wto kwi 24, 2012 20:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Monia próbowałyśmy nie raz wołać Straż Miejską,Policję,nic to nie dało.Było pouczenie ,kapelusznik przytakiwał,a zaraz kopał nam klatki.Zresztą w jego obecności żaden kot się nie złapie.wariat krzyczy,biega,wali laską po klatkach,kopie.Koty są zestresowane i chowają się do piwnic.Zresztą potrafi wyprowadzić całe stado jednym gwizdnięciem,brzękiem kluczy i Bóg sam wie czym tam jeszcze...
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Śro kwi 25, 2012 7:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro kwi 25, 2012 20:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aga marczak pisze:Monia próbowałyśmy nie raz wołać Straż Miejską,Policję,nic to nie dało.Było pouczenie ,kapelusznik przytakiwał,a zaraz kopał nam klatki.Zresztą w jego obecności żaden kot się nie złapie.wariat krzyczy,biega,wali laską po klatkach,kopie.Koty są zestresowane i chowają się do piwnic.Zresztą potrafi wyprowadzić całe stado jednym gwizdnięciem,brzękiem kluczy i Bóg sam wie czym tam jeszcze...

A jakby próbować kiedy go nie ma? Albo poprosić funkcjonariuszy (czy inspektorów TOZ) aby Wam asystowali? Wiem, pewnie banały gadam...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro kwi 25, 2012 22:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

XAgaX pisze:
aga marczak pisze:Monia próbowałyśmy nie raz wołać Straż Miejską,Policję,nic to nie dało.Było pouczenie ,kapelusznik przytakiwał,a zaraz kopał nam klatki.Zresztą w jego obecności żaden kot się nie złapie.wariat krzyczy,biega,wali laską po klatkach,kopie.Koty są zestresowane i chowają się do piwnic.Zresztą potrafi wyprowadzić całe stado jednym gwizdnięciem,brzękiem kluczy i Bóg sam wie czym tam jeszcze...

A jakby próbować kiedy go nie ma? Albo poprosić funkcjonariuszy (czy inspektorów TOZ) aby Wam asystowali? Wiem, pewnie banały gadam...

U nas cos takiego jak inspektorzy TOZ nie istnieja, ewentualnie OTOZ ale watpie czy by im sie chcialo.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw kwi 26, 2012 7:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

do 07.05.2012r. czekam na dokumenty do przesyłki do Vivy,
i proszę o przekazywanie ich do mnie ;-)
Obrazek

maria_kania

Post » Czw kwi 26, 2012 7:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

do sprawdzenia:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 61588.html

przyjme kotka malegoGatunek: kot
dane kontaktowe:
adam

Tel./fax: 516857125
przyjma malego kotka samiczke do 10tyg bedzie mialo dobrze u nas

numer ogłoszenia: 4961588
ogłoszenie wprowadzono: 2012-04-25 18:33:58
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 8
Obrazek

maria_kania

Post » Czw kwi 26, 2012 9:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dziewczyny, jest szansa na deal. Pani weterynarz z Sopotu, Joanna Szmaglik, wystawia swoich rezydentów w bytowskim konkursie - jeżeli wygra karmę, przekaże na PKDT.

http://www.bytow.naszemiasto.pl > Polecane > Głosuj na piękne czworonogi > Przejdź do głosowania internautów i listy pretendentów (w połowie strony) > Asterka (1) i Rahez (13)

Lepiej na Asterkę, bo prowadzi ;) Można głosować do 7.05, 5 razy dziennie z jednego IP.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Czw kwi 26, 2012 9:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dziś rano dzwoniła do mnie Małgosia Stańczyk, że jej znajomej karmicielce ktoś podrzucił do przyblokowego ogródka, do kocich budek dzisiejszej nocy 12 kociąt - w wieku od 2-4 mies., prawdopodobnie są to 3 mioty, kotki garnące się do człowieka, przestraszone....

Nie wiem co robić...
Może ktoś chociaż po jednym, po dwa na tymczas....

:!:
:(
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw kwi 26, 2012 10:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:Dziś rano dzwoniła do mnie Małgosia Stańczyk, że jej znajomej karmicielce ktoś podrzucił do przyblokowego ogródka, do kocich budek dzisiejszej nocy 12 kociąt - w wieku od 2-4 mies., prawdopodobnie są to 3 mioty, kotki garnące się do człowieka, przestraszone....

Nie wiem co robić...

Co za ludzie :?
Ja niestety nie pomogę. Tż nie zniesie większej ilości kotów, do tego maluchy mają kk.
Jeśli kociaki wyglądają dobrze, to chociaż je odrobaczyć i już zrobić ogłoszenia, czasem koty idą prosto w podwórka.

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Czw kwi 26, 2012 10:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Mam takiego maluszka i boję się trochę brać drugiego z nieznanego źródła. Ew. po 7 maja, jak przejdą u kogoś kwarantannę, mogłabym wziąć jednego. Poza tym wyjeżdżamy i dla mojego malucha też muszę znaleźć lokum na ten czas.

Podsumowując: mogę być brana pod uwagę jako DT rezerwowy dla jednego zdrowego kociaczka po 7 maja.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Czw kwi 26, 2012 10:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Wredne_Słonko pisze:
mpacz78 pisze:Dziś rano dzwoniła do mnie Małgosia Stańczyk, że jej znajomej karmicielce ktoś podrzucił do przyblokowego ogródka, do kocich budek dzisiejszej nocy 12 kociąt - w wieku od 2-4 mies., prawdopodobnie są to 3 mioty, kotki garnące się do człowieka, przestraszone....

Nie wiem co robić...

Co za ludzie :?
Ja niestety nie pomogę. Tż nie zniesie większej ilości kotów, do tego maluchy mają kk.
Jeśli kociaki wyglądają dobrze, to chociaż je odrobaczyć i już zrobić ogłoszenia, czasem koty idą prosto w podwórka.

Koniecznie fotki potrzebne!!!! jakiekolwiek!!!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Czw kwi 26, 2012 11:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Wiem, wiem, Małogosia z koleżanką jadą dziś robic zdjęcia.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw kwi 26, 2012 12:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Założyłam osobny temat viewtopic.php?f=1&t=141472
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

[poprzednia][następna]