PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 19, 2012 6:42 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Potrzebne gazety! Kocięta z PP s. 56

w jakich godzinach mozna dzis podjechac z gazetami (duzo tego nie ma) i gdzie? o kogo pytac?

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Czw lip 19, 2012 7:36 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Potrzebne gazety! Kocięta z PP s. 56

[quote="MalgosiaZ"] Pilnie potrzebna karma dla alergików .
czy chodzi o jakąś konkretną karmę?
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Czw lip 19, 2012 12:13 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Potrzebne gazety! Kocięta z PP s. 56

Witam serdecznie, czy mogę mieć prośbę do paluchowych dobrych duszyczek o sprawdzenie czy w ostatnich dniach nie trafiła na Paluch moja Cinia? Ja na chwilę obecną mam awarię samochodu i nie mam możliwości podjechać z dzieciaczkiem a na stronie schroniska znalazłam dwie podobne koteczki. Jedna trafiła 16 druga 18 lipca id to 0404/12 i 0408/12.Cinia miała dwa tygodnie temu usuwany kamień, kilka ząbków i kieł więc po zajrzeniu do pyszczka będzie wiadomo. Drobniutka, szczuplutka i wiecznie kichająca.
To jej zdjęcie:
Obrazek
Proszę o info czy któraś z Was mogłaby mi pomóc...

Lichoo

Od: Wto kwi 12, 2011 19:55

Post » Czw lip 19, 2012 12:15 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Potrzebne gazety! Kocięta z PP s. 56

Lichoo napisz jeszcze z jakiego rejonu mogła by przywieziona.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw lip 19, 2012 12:28 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Potrzebne gazety! Kocięta z PP s. 56

Tak naprawdę to nie wiem z jakiego rejonu... Zaginęła w Kaniach k. Pruszkowa ale mieszkamy blisko stajni do której przyjeżdża w ciągu dnia kilkadziesiąt osób z Warszawy, nie wykluczam, że ktoś ją zabrał bądź sama wprosiła się do samochodu... szukam jej wszędzie, wiem, że mało prawdopodobne i nie paluchowy rejon ale "licho wie..."

Lichoo

Od: Wto kwi 12, 2011 19:55

Post » Czw lip 19, 2012 12:53 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Potrzebne gazety! Kocięta z PP s. 56

Maykaw pisze:w jakich godzinach mozna dzis podjechac z gazetami (duzo tego nie ma) i gdzie? o kogo pytac?

Teoretycznie od 12 do 17, ale jeśli przyjedziesz wczesniej/później i powiesz przez domofon, że z gazetami, to na pewno ktoś Cie wpuści, bo schronisko pracuje 24h/dobę.

Bumiś pisze:czy chodzi o jakąś konkretną karmę?

Jakakolwiek dla alergików Bumiś będzie dobra. Wrzuciłam w googla i jest tego trochę:

Royal Canin Hypoallergenic Feline
Trovet Hypoallergenic Lamb Feline LRD
Trovet Hypoallergenic Rabbit Feline RRD
Purina Vet HA Hypoallergenic Formula dla kotów
Kattovit Feline Diet Sensitive karma sucha
Specific Cat Food Allergy Management PLUS FΩD-HY
HILL'S PD Feline

Kiedys też stosowano w schronie Cat Chow Sensitive - Pyłek właśnie ja jadł.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw lip 19, 2012 13:26 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Potrzebne gazety! Kocięta z PP s. 56

a czy ew bedzie ktos z wolontariuszy kocich? bylabym po 15

Maykaw

Post » Czw lip 19, 2012 14:05 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Potrzebne gazety! Kocięta z PP s. 56

zamówiłabym karmę i poprosiła o dostawę na Paluch opłaconej przesyłki, czy to jest dobra opcja i gdzie konkretnie miałby się zgłosić kurier z przesyłką. Ja w poniedziałak wyjeżdzam na tydzień więc nie mam innej możliwości, aby ją podrzucić.
Obrazek

Bumiś

Post » Czw lip 19, 2012 14:44 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Potrzebne gazety! Kocięta z PP s. 56

Bumiś-jak zamówisz u Jus i powiesz że to Ty to Jus podwiezie każdej z dziewczyn a i pewnie na Paluch.
a jeśli gdzie indziej to nie wiem bo MałgosiaZ. tydzień na urlopie..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw lip 19, 2012 15:38 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Potrzebne gazety! Kocięta z PP s. 56

gazety zawiozlam, zbieram w pracy nastepne

jamkasica pisze:??? Obrazek

ta malutka poszła przy mnie do domu :ok:

przyznam bez bicia ze jak ja zobaczylam sama chcialam ja zabrac :wink: jest jeszcze jedna fajna malizna na maluszkach.....

z ciekawosci jak Wy bierzecie koty na DT? bo zalozmy ze zdecydowalabym sie wziasc maluszka jakiegos na DT to i tak w papierach i chipie bedzie na mnie?

Maykaw

Post » Czw lip 19, 2012 15:41 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Potrzebne gazety! Kocięta z PP s. 56

smarti pisze:Bumiś-jak zamówisz u Jus i powiesz że to Ty to Jus podwiezie każdej z dziewczyn a i pewnie na Paluch.
a jeśli gdzie indziej to nie wiem bo MałgosiaZ. tydzień na urlopie..

ok,już dogadane z Anią
Obrazek

Bumiś

Post » Czw lip 19, 2012 16:10 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Potrzebne gazety! Kocięta z PP s. 56

Maykaw pisze:z ciekawosci jak Wy bierzecie koty na DT? bo zalozmy ze zdecydowalabym sie wziasc maluszka jakiegos na DT to i tak w papierach i chipie bedzie na mnie?
Będzie na Ciebie, ale po wyadoptowaniu jedziesz z DS'em na Paluch i przepisujecie :ok:
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Czw lip 19, 2012 16:13 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Potrzebne gazety! Kocięta z PP s. 56

przepraszam że się nie odzywam, ale mam w domu masakrę, w ciągu ostatnich tygodni umarły mi dwa koty z białaczką, na FIP (Margo z Palucha), mam dziką kotkę z 4 tyg kociętami chorą na pp i zarażone praktycznie całe stado :(
AnielkaG

Post » Czw lip 19, 2012 16:33 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Potrzebne gazety! Kocięta z PP s. 56

gaota pisze:
Maykaw pisze:z ciekawosci jak Wy bierzecie koty na DT? bo zalozmy ze zdecydowalabym sie wziasc maluszka jakiegos na DT to i tak w papierach i chipie bedzie na mnie?
Będzie na Ciebie, ale po wyadoptowaniu jedziesz z DS'em na Paluch i przepisujecie :ok:

widzialam ze wet tam jest, ale :
biorac kota ze schronu i tak jade do swojego, jak dluga kwarantanne trzeba trzymac? na co uwazac zeby nie przywlec czegos i nie zarazic swoich kotow?

Maykaw

Post » Czw lip 19, 2012 17:03 Re: PALUCH 7- GPK Mrau. Potrzebne gazety! Kocięta z PP s. 56

Biorąc chorego kota , czy to z Palucha czy z innego miejsca zawsze jest ryzyko że rezydenci coś załapią.
To jest loteria.
Biorąc zdrowego - nie masz gwarancji ,że za tydzień nie będzie chory :? .

W imieniu kotów - dzięki za gazety :mrgreen: .
Super że ta mała poszła do domku . Wczoraj uprawiała wspinaczkę po klatce, a odczepić ją od siebie było naprawdę trudno :twisted:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

[poprzednia][następna]