Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Potrzebujemy pomocy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 16, 2012 20:09 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc, leczymy grzyba.

W sensie - chętnych?
Jest wyjątkowo urokliwy, ale jak mu ta maluszkowatość i puchatkowatość przejdzie, to żeby komuś miłość nie przeszła.
Już po tych wszystkich ostatnio wiadomościach o zwrotach itp. boję się o wszystkie na wszelki wypadek :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt sie 17, 2012 16:55 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc, leczymy grzyba.

Chciałabym podzielić się swoją wiedzą na temat skarbonek do zbierania kasy - na ul. Lawendowej ( za Halą ), jest sklep z chińskimi rzeczami. Są tam skarbonki - puszki, duże po 10zł, małe po 7 zł, niestety jednorazowego użytku, bo pieniądze da się wyciągnąć myślę tylko przez rozcięcie.
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Sob sie 18, 2012 22:04 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc, leczymy grzyba.

morelowa pisze:W sensie - chętnych?
Jest wyjątkowo urokliwy, ale jak mu ta maluszkowatość i puchatkowatość przejdzie, to żeby komuś miłość nie przeszła.
Już po tych wszystkich ostatnio wiadomościach o zwrotach itp. boję się o wszystkie na wszelki wypadek :twisted:

W sensie chętnych oczywiście. Wybraliśmy dom i jutro jedziemy zawieźć skrzata.
Nowy dom bardzo się cieszy, już ma imię dla maluszka: Filemon. :D
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie sie 19, 2012 18:49 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc, leczymy grzyba.

Do mnie z kolei miała przyjechać kobieta po Jeża, nawet nie zadzwoniła i ja też nie próbowałam bo skoro jest coś ważniejszego od tego że się umówiła ze mną na konkretną godzinę to ja już nie mam z nią o czym gadać.

Obrazek

Matyliano

Post » Pon sie 20, 2012 0:06 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc, leczymy grzyba.

Matyliano pisze:Do mnie z kolei miała przyjechać kobieta po Jeża, nawet nie zadzwoniła i ja też nie próbowałam bo skoro jest coś ważniejszego od tego że się umówiła ze mną na konkretną godzinę to ja już nie mam z nią o czym gadać.

Tacy niestety są ludzie. Matyliano skontaktuj się jakoś ze mna.
Obrazek

kotika

Post » Pon sie 20, 2012 6:55 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc, leczymy grzyba.

I może lepiej, że nie wzięła kota - skoro jest nieodpowiedzialna [wykluczając jakiś wypadek i inny tego typu powód] to chyba nie byłby dobry dom :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon sie 20, 2012 9:07 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc, leczymy grzyba.

Wysłała sms-a wieczorem że przeprasza ale rezygnuje - lepiej późno niż wcale :/

Obrazek

Matyliano

Post » Pon sie 20, 2012 20:42 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc, leczymy grzyba.

Długowłosego kociaczka zawiozłyśmy wczoraj do nowego domu.
Będzie tam mieszkał z drugą koteczką Klarcią, więc nie będzie mu się nigdy nudzić.
Dodam jeszcze, że nie dziwię się, ze ludzie tracili dla niego głowę, jest prześliczny.

A ja bardzo się cieszę, że maluszek podrzucony do kociej budki,
o którym myślałam, że zginął, ma się dobrze i znalazł bezpieczny dom. :D
Obrazek

kotika

Post » Śro sie 22, 2012 23:17 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc, leczymy grzyba.

Wczoraj Kometa oddała kolejny już raz krew dla kociaków chorych na pp.
Mam nadzieję, że kociaki wyzdrowieją. Kometa była bardzo grzeczna, ale wiadomo, że to stres.

W Trójmieście jest mnóstwo ognisk pp. muszę pokombinować, aby zaszczepić maluchy.
Obrazek

kotika

Post » Czw sie 23, 2012 9:08 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc, leczymy grzyba.

Kotiko, podawałaś kotom beta glukan? Potrzebuję informacji jaki najlepiej, najtaniej i jak podawać :?
Nie pali się , ale wolę się zabezpieczyć informacyjnie, bo potem się okazuje, że w naszych aptekach niczego nie ma , a koci u weta ... to ho, ho.. :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Czw sie 23, 2012 22:05 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc, leczymy grzyba.

morelowa pisze:Kotiko, podawałaś kotom beta glukan? Potrzebuję informacji jaki najlepiej, najtaniej i jak podawać :?
Nie pali się , ale wolę się zabezpieczyć informacyjnie, bo potem się okazuje, że w naszych aptekach niczego nie ma , a koci u weta ... to ho, ho.. :twisted:

Chyba nie pomogę, co prawda kiedyś próbowałam beta glukanu, ale nie widząc żadnej poprawy,
zrezygnowałam z tego i zaczęłam podawać inne preparaty, kocie.
Ponieważ było to już kilka lat temu, to niestety nie pamietam dawkowania. skleroza. :mrgreen:
Obrazek

kotika

Post » Pt sie 24, 2012 6:20 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc, leczymy grzyba.

morelowa pisze:Kotiko, podawałaś kotom beta glukan? Potrzebuję informacji jaki najlepiej, najtaniej i jak podawać :?

Przepraszam, że się wtrącę, ale może coś pomogę. Podawałam ludzki beta glukan dla chorowitków (taki http://www.igya.pl/sklep/details/1028/b ... atury.html). Zapłaciłam za niego coś koło 40 zł. Podawałam na jednego dorosłego kota 1/6 kapsułki dziennie ponieważ z mojego wyliczania wyszła właśnie 1/6 :) . Bardzo wydajny jeśli podaje się tak jak ja podawałam. I mogę napisać, że naprawdę pomógł :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt sie 24, 2012 6:51 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc, leczymy grzyba.

A wtrącaj sie Nelka, jak najbardziej :D
Tak, właśnie ten najczęściej jest na forum polecany [z moich obserwacji] i najtaniej wychodzi.
Już pisałam na innym wątku , że przeczytałam rozmowę forumową gdzieś nt Scanamune które bardzo polecał wet, a jakiś 'gość' dowodził, że skład beta glukanu jest identyczny tylko weterynaryjny ma więcej wypełniacza i dlatego sie go inaczej dawkuje. Wet się zgodził z tym, ale napisał, że skład wypełniacza jest tajemnica firmy i dlatego nie podawany, a ma za zadanie uprzyjemnić kotu zjedzenie go :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Pt sie 24, 2012 7:48 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc, leczymy grzyba.

Też tak właśnie słyszałam. Dlatego uważam, że nie warto kupować Immunodolu czy Scanamune i płacić za wypełniacze, które mają służyć tylko temu aby kot chętnie zjadł tabletkę :roll: Równie dobrze mogę wymieszać ludzki beta glukan z dobrym pasztecikiem i też będzie smakowało :) W jednej tabletce Immunodolu jest 40 mg beta glukanu, a w jednej kapsułce ludzkiego 250 mg. Dlatego podzieliłam te 250 mg tak aby wyszła porcja po 40 mg (bałam się przedawkować choć nie wiem czy to możliwe) i podawałam z jedzonkiem lub śmietanką.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt sie 24, 2012 7:57 Re: Fundacja KOTIKOWO. Potrzebna pomoc, leczymy grzyba.

Ja dostałam w aptece beta glukan w tabletkach :twisted:
Do podzielenia trudniejszy, mi jakoś wychodziło 1/3 na kota. Rozpuszczałam na łyżeczce z wodą i też podawałam ze śmietanką.
:).
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

[poprzednia][następna]