Zaginione-znalezione koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 25, 2013 6:33 Re: Zaginione-znalezione koty

anka22 pisze:Kizma też bym na Twoim miejscu się nie zastanawiała i zgłosiła do prokuratury o ustalenie właściciela telefonu, oni szybciutko to namierzą, to ewidentne wyłudzenie. Boże co za ludzie chodzą po tym świecie. Ja nigdy żadnej nagrody nie wzięłabym , jeśli już to przeznaczyłabym ją na szczytny cel dla zwierząt. Zresztą co może być większą nagrodą jak radość i wzruszenie właściciela odnalezionego zwierzaka i radość tego zwierzaka. Kiedyś oglądałam taki program jak facet po 3 latach odnalazł psa, radość tego psa była niewyobrażalna, poznał swojego pana po 3 latach , wyłam razem z tym facetem z tv , bo on też płakał.

Sprawa została zgłoszona, policja przy mnie dzwoniła na ten nr i najprawdopodobniej należy on do jakiegoś dzieciaka, bo kto inny ma ustawione granie na czekanie "Ona tańczy dla mnie" ;) Że poniesie konsekwencje, średnio w to wierzę, ale zgłosić wypadało :)

kizma

Od: Czw sie 23, 2012 18:06

Post » Pt wrz 27, 2013 19:01 Re: Zaginione-znalezione koty

Jakiś tydzień temu zaginął biały łaciaty kocurek - w okolicach Juszkowa (k. Pruszcza Gd.).
Kot był wychodzący i niekastrowany (niestety). Może ktoś z tamtych okolic coś wie, albo - miejmy nadzieję - odłowił kota na kastrację?
Obrazek
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon wrz 30, 2013 13:38 Znaleziony biało rudy kot

W Warszawie, w okolicach Powiśla znaleziono biało rudego kota. Kot ma ok roku. na początku roku ktoś rozwieszal ogłoszenia na ul Foksal. Być może to ten sam kot. Jeśli ktoś go nadal szuka prośba o kontakt

Znaleziony

Od: Pon wrz 30, 2013 13:04

Post » Pt paź 04, 2013 11:37 Re: Zaginione-znalezione koty

Dnia 02.10.2013 w Sulechowie ( woj. Lubuskie ) znalazłam czarną kotkę. Nie miała na szyjce obróżki. W miejscu, w którym ją znalazłam - ludzie mówili, że kotka mieszka 'na garażach' z innymi wolno żyjącymi kotkami ...
Kicia jest u mnie, byłam z nią u naszej wetki. Została odrobaczona, spsikana preparatem na pchełki. Jest kochana, nie boi się naszej suni ( owczarek niemiecki ). Korzysta z kuwetki, wskakuje sama na kolana, domaga się pieszczot.

Zamieściłam informację o znalezieniu kotki na tablicy

Obrazek

Telefon do mnie : 695222095

ps. czy mogłabym prosić o wskazówkę gdzie tutaj na forum znajdę wątki dotyczące karmienia kociaków, pielęgnacji, etc?. :) Będę wdzięczna. Szukam dzisiaj drugi raz i nie mogę znaleźć :oops:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt paź 04, 2013 13:23 Re: Zaginione-znalezione koty

Kliknij po lewej stronie na "miau". Pokaże się strona główna forum. Potem dział koty, kocie ABC. Tam będzie wszystko. Pozdrawiam
I kto tu mruczy<- to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie
kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

hikora

Od: Czw sie 23, 2012 5:36

Post » Sob paź 05, 2013 10:28 Re: Zaginione-znalezione koty

hikora Bardzo dziękuję za pomoc :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob paź 05, 2013 11:41 Re: Zaginione-znalezione koty

26 wrzesnia w Krakowie,zagineła kotka,mieszanka dachowca z syberyjką.Koteczka jest drobnej budowy,włos długi(no,dłuższy niz u zwykłego kociaka)kolor buro-biały.Biały krawat i białe skarpetki.Nie jest kotem wychodzącym,najprawdopodobniej wymknęła sie przez niedomkniete przez dzieci drzwi.Zaginęła na ulicy Pawlickiego(Dębniki)...mogła gdzieś się ukryć ale mogła także zostac wyniesiona(i oby tylko to)przez osobnika ,który mieszka w mojej kamienicy a dla zdobycia forsy na flachę albo z samej tylko złośliwosci zrobi kazde świństwo.Poza tym niejednokrotnie odgrażał sie sąsiadom,którzy posiadaja "wychodzące" koty,ze zrobi z nimi porządek...Tyle,ze tamte sa nieufne do obcych a moja dałaby się złapać....niestety,na chwile obecną nie mogę temu typowi nic udowodnić..Sasiedzi -zwierzoluby pomagaja mi szukac,na pobliskich działkach ,słupach w okolicy,u wetów wisza ogłoszenia,na gumtree,na facebooku itd..tez.....i nic...

Obrazek

mam nadzieje ,ze dobrze wkleiłam...

sziszasza

Od: Śro lis 02, 2011 20:31

Post » Pon paź 07, 2013 20:25 Re: Zaginione-znalezione koty

od ponad tygodnia na tyłach zajezdni tramwajowej na Banacha, na ścieżce prowadzącej stronę Instytutu Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej, kręci się miedzy ludźmi piękny srebrny tygrysio pręgowany kot. Zwierz jest czyściutki i wygląda bardziej na kotkę niż kocura. Plącze się miedzy przechodzącymi ludźmi ale nie można go złapać. Wygląda jakby się zgubił. Poniżej jest bardzo kiepskie zdjęcie:
Obrazek

Gdyby ktoś słyszał o takiej zgubie to proszę o kontakt.
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Śro paź 09, 2013 9:15 Re: Zaginione-znalezione koty

Z facebooka:
Łódź
Uwaga znaleziono małego zadbanego rudo-pręgowanego kociaka ok 5 miesięcy w dniu 08.10.2013 w okolicach ul.Gorkiego na Widzewie, kociak bardzo chce być z ludźmi pomóżcie odnaleźć jego dom.
Przepraszam za obrazek nie wiem jak sie robi miniaturki.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 8901_o.jpg
Ostatnio edytowano Śro paź 09, 2013 11:15 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: za duże zdjęcie zamieniłam na link

Iterna

Od: Pon lip 22, 2013 12:27

Post » Czw paź 10, 2013 9:29 Re: Zaginione-znalezione koty

Zaginął osiedlowy Maciuś, ostatni raz był widziany na wieczornym karmieniu w piątek wieczorem 4.10 na ulicy Macedońskiej we Wrocławiu.
Niestety nie mam żadnego zdjęcia, jest czarny z białym krawatem i skarpetkami, zadbany i dobrze odkarmiony, wykastrowany. Najczęściej przebywa na Macedońskiej w okolicach bram 10-20 i pod sklepem. Wszyscy go tu znają i kochają. Kot nie boi się ludzi i przychodzi na mizianie, idzie za człowiekiem jak pies.
Ma 6-10 lat i od zawsze mieszka na naszym osiedlu. Może ktoś widział, albo pomyślał, że to biedny wyrzucony kotek i zabrał do domu jeśli tak proszę o kontakt. Maciek jest wolnym kotem, było kilka prób zabrania go do domu ale zawsze chciał wrócić do swojej piwnicy.
Bradzo się o niego martwimy :(

rude

Od: Nie maja 16, 2010 13:54

Post » Pt paź 11, 2013 18:18 Re: Zaginione-znalezione koty

Kraków,! dzisiaj koledzy mojej córki znaleźli na ulicy Szwedzkiej duzego kota.Poniewaz był w duzym piknikowym koszyku a spotkalismy sie przy ruchliwej ulicy ,nie chciałam nieszczesnika wyciagać na zewnatrz,coby nie smignął na ulice.Jest to dosyc duze kocisko,płci nie znam,niestety,buro -białe.I tutaj najbardziej charakterystyczna rzecz-kocisko prawdopodobnie nie widzi ,poniewaz oba oczka ma pokryte bielmem....Moze ktoś szuka swojej zguby ,bo raczej na zabiedzonego zwierzak nie wyglada,ot,brudny trochę....Kocio został zgłoszony do krakowskiego schronu i tam tez został zawieziony.

sziszasza

Od: Śro lis 02, 2011 20:31

Post » Pt paź 11, 2013 19:01 Re: Znaleziony biało rudy kot

Znaleziony pisze:W Warszawie, w okolicach Powiśla znaleziono biało rudego kota. Kot ma ok roku. na początku roku ktoś rozwieszal ogłoszenia na ul Foksal. Być może to ten sam kot. Jeśli ktoś go nadal szuka prośba o kontakt

wstaw zdjęcie kota, wtedy może ktoś go rozpozna
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon paź 14, 2013 19:40 Re: Zaginione-znalezione koty

W okolicach ulicy Kaczej(WOLA) błakała się kotka jak dla mnie to rasowy maine coon.Kotka urodziła kociaki które sąsiedzi zabrali .Pani karmicielka zdecydowała się zabrać kotkę .Kotka jest koloru srebrno szara z rudym paskiem na pyszczku i na tylnych łapach.
Jest cudna ,w sobotę porobie zdjęcia , po sterylce będzie szukać domu.
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Śro paź 16, 2013 15:38 Re: Zaginione-znalezione koty

Kopiuję z fb. Wydarzenie OTOZ Animals. Schronisko w Słupsku.
"Kotka znaleziona w Bierkowie- szukamy właściciela lub nowego domu! Kotka jest głucha. Kotka trafiła do kliniki Alwet. Była bardzo wychudzona i straszliwie głodna. Widać, że od kilku dni przebywała poza domem Albo komuś uciekła i ze względu na swoje upośledzenie nie umie trafić do domu albo została wyrzucona. Ma na szyi zółtą obróżkę z brylancikami. Jest bardzo spokojna, bardzo garnie się do człowieka, domaga się głaskania i drapania. Prosimy o pomoc w znalezieniu nowego domu bądź właściciela. kontakt: 600 332 677"

Kotka jest biała.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw paź 17, 2013 14:37 Re: Zaginione-znalezione koty

Uwaga! Kraków!
W nocy 11 pażdziernika zaginął czarno-biały kot. Bardzo proszę o kontakt, gdyby ktokolwiek go zauważył. Bliższe informacje znajdują się w linku poniżej:

https://www.facebook.com/events/175740235949242/

Dyna

Od: Czw paź 17, 2013 14:16

[poprzednia][następna]