PAKT CZAROWNIC XXVII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 06, 2011 4:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

kotka doroty pisze:Babajagusiu :1luvu: :1luvu: a konkretnie kiedy :roll:

Też czekam! Podaj, kiedy nawiedzasz Pyrlandię.

kotka doroty pisze:Bolkowo na Ciebie liczyłam 8)

:mrgreen:

Idę do pracy, pierwszy raz po urlopie :evil:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Wto wrz 06, 2011 6:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

jasdor pisze:Siostrzyczki - może ktoś ma coś, co jest bardzo potrzebne?
Uns pisze:...Może uda się je uratować? Przecież PP to nie w każdym przypadku wyrok. Oby nie był i w tym.Jakby ktoś miał coś, co naprawdę pomaga na PP (np. ten TFX) to apeluję o pomoc...

jasdorku nie mogę pomóc ,ale trzymam kciuki .Nie jestem znawcą (na całe szczęście zresztą ) jesli chodzi o pp ale czy czasem ludzie nie szukają krwi od kota "ozdrowieńca"? kurde no...co za jakiś koszmar.. :(
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Wto wrz 06, 2011 7:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

jasdor pisze:Siostrzyczki - może ktoś ma coś, co jest bardzo potrzebne?
Uns pisze:...Może uda się je uratować? Przecież PP to nie w każdym przypadku wyrok. Oby nie był i w tym.Jakby ktoś miał coś, co naprawdę pomaga na PP (np. ten TFX) to apeluję o pomoc...

To lek na receptę. Do tego bardzo drogi. Ciężko będzie go zdobyć.
http://www.doz.pl/apteka/p10106-TFX_ini ... uszczalnik
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto wrz 06, 2011 8:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Jasdorku na PP najlepsza jest jak najszybsza akcja podania surowicy z krwi kota ozdrowienca lub zaszczepionego doroslego. To najtanszy, najlepszy i najszybszy znany mi sposob ratowania kota.
Skad jest ten kot z PP?

Kciuki mocne prosze. Jade na 12. do Katowic na rozmowe w sprawie pracy. Wczoraj byl dzien niespodzianka, jak przez dlugi czas cisza tak bum, pekl worek . duzo sie dzieje. Dzis tez akcja przetykania odplywu i naprawiania kranu w kuchni ktory zdazyl sie popsuc. Lece na Bytom teraz a potem na Kato.

dobrego dnia!!!!!
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto wrz 06, 2011 8:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

solangelica pisze:Jasdorku na PP najlepsza jest jak najszybsza akcja podania surowicy z krwi kota ozdrowienca lub zaszczepionego doroslego. To najtanszy, najlepszy i najszybszy znany mi sposob ratowania kota.
Skad jest ten kot z PP?
Kciuki mocne prosze. Jade na 12. do Katowic na rozmowe w sprawie pracy. Wczoraj byl dzien niespodzianka, jak przez dlugi czas cisza tak bum, pekl worek . duzo sie dzieje. Dzis tez akcja przetykania odplywu i naprawiania kranu w kuchni ktory zdazyl sie popsuc. Lece na Bytom teraz a potem na Kato.

dobrego dnia!!!!!

właśnie też mi się zdawało...
Sol ...kciukasy :ok:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Wto wrz 06, 2011 10:45 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Kciuki za Sol :ok:

U mnie dziś dzień wariata :lol: Byłam na rozmowie o pracę (jest zabawnie, bo firma białoruska, szef nawija bardzo łamanym polskim, a ja po rusku ani słowa), dowiedziałam się, że od czasów licealnych zmieniłam się tylko na korzyść (ach, jak ten czas konserwuje... :P), a na deser wlazłam na eksa :lol: Dosłownie wlazłam, przy pomocy buta uzbrojonego w obcas 8) I mogłam być baaardzo wredna, ale łaskawie powstrzymałam się - jestem z siebie dumna :mrgreen:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Wto wrz 06, 2011 10:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Asia_Siunia pisze:
pomponmama pisze:
selya pisze:będę wulgarna, ale :D witaminka ch też jest przyjemna :D :ryk: :ryk: :ryk:

Ale domięśniowo, czy doustnie? :roll:

O ile się nie mylę to witaminę CH bierze si doustnie lub dowcipnie :wink:

Aaaaa .... jakżesz się rozochociły Baby :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto wrz 06, 2011 11:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Annazoo pisze:
mmk pisze:o.O 8O
A słyszałam, że jogurty naturalne są zdrowe i nietuczące. I czemu zimnej wody nie, mmk?
:oops:

Spodziewałam się takich pytań :wink: Żeby nie było, że kogoś probuję na siłę wtłoczyć w moje dziwactwa - tylko odpowiadam na pytanie, nie chcę nikogo przekonywać. Takie myślenie wywodzi się z medycyny chińskiej. Pisze w dużym uproszczeniu, bo wiedza ta jest bardzo,bardzo obszerna (a ja znam tylko jej malutki wycinek :wink: ). W końcu to tysiące lat doświadczeń... Chińczycy zwracają dużą uwagę na temperaturę spożywanego pokarmu oraz termiczne działanie pokarmu na ogranizm. I tak kiedy jemy lub pijemy coś zminego (czyli chłodniejszego niż temperatura naszego ciała) powodujemy gwałtowne wychłodzenie żołądka, co pociąga za sobą osłabione trawienie. Według chińczyków wszystkie organy są ze sobą powiązane. Wychłodzony żołądek przez ok.2 godziny nie wydziela kwasów żołądkowych tak jak powinien, a dodatkowo upośledza pracę kolejnych "odcinków" przewodu pokarmowego. W efekcie część "śmieci" które powinny zostać z organizmu usunięte nie zostaje usuniętych i odkłada się nam w postaci różnych złogów (tkanka tłuszczowa, nadmiar wilgoci itd). Dlatego napisałam, że nie powinno się pić niczego zimnego, a woda też jest zimna. Jeśli chcesz pić wodę - pij przegotowaną kranówkę ciepłą lub gorącą. Najgorsze są jednak lody :wink:
Z jogurtem chodzi nie tylko o jego temperaturę, ale też o to, jak działa on na organizm. Generalnie nabiał (z wyjątkiem masła i jajek) dla większości ludzi nie jest wskazany. Niewielki procent dorosłych trawi mleko, dla większościjest to tylko szkodliwa substancja, której trzeba się pozbyć przy jak najmniejszych stratach własnych. Jeśli już mleko to w postaci kwaśnej czyli jogurty, kefiry, maślanki itp. Ale nie dla każdego - i tu zaczynają się schody :mrgreen: Chodzi o działanie termiczne pokarmu czyli o to, czy to, co jemy nas grzeje czy chłodzi. Produkty mleczne (z wyjątkiem serów pleśniowych i żółtych) chłodzą. Kwaśne produkty mleczne chłodzą mocniej. Nawet jeśli zjadłabyś gorący jogurt, to on i tak Cię wychłodzi. A my w większości i tak jesteśmy wychłodzone i potrzebujemy rozgrzania. Jeśli zwykle jest Tobie gorąco, jeśli bardzo często budzisz się w nocy z powodu gorąca, jeśli w nocy pocą się Tobie stopy, jeśli łatwo wpadasz w ostry gniew (taki z ciskaniem piorunów, krzykiem itp) to być może nie jesteś wychłodzona, ale wśród kobiet to prawdziwa rzadkość. Zbyt "zdrowo" się odżywiamy :wink: Jogurt można zjeść raz na jakiś czas latem, szczególnie podczas upałów. Zimą powinno się o nich zapomnieć. Dodatkowo produkty mleczne powodują zatrzymanie wilgoci w ciele, a przy odchudzaniu chodzi o coś odwrotnego :wink:
Ufff, ale się napisałam... Krócej nie umiałam tego przekazać. Jeśli mas zjeszcze jakieś pytania, pisz na PW. Nie będę zanudzać wszystkich takimi wywodami :wink:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Wto wrz 06, 2011 11:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

psiama pisze:
Asia_Siunia pisze:
pomponmama pisze:
selya pisze:będę wulgarna, ale :D witaminka ch też jest przyjemna :D :ryk: :ryk: :ryk:

Ale domięśniowo, czy doustnie? :roll:

O ile się nie mylę to witaminę CH bierze si doustnie lub dowcipnie :wink:

Aaaaa .... jakżesz się rozochociły Baby :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

o ile wiem to niektore i niektorzy preferuja jeszcze jeden sposob oprocz w/w :mrgreen: ... ale ja tam dokladnie nie wiem gdzyz nie praktykuje tego :!:
Plamka [']ObrazekPepe ObrazekObrazek
"Koty lubią muchy, a muchy lubią koty"

playbunny71

Od: Pon kwi 25, 2011 18:26

Post » Wto wrz 06, 2011 11:34 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

playbunny71 pisze:o ile wiem to niektore i niektorzy preferuja jeszcze jeden sposob oprocz w/w ... ale ja tam dokladnie nie wiem gdzyz nie praktykuje tego

Tutaj też? 8O
przerabiam temat miłości greckiej w pracy od wczesnych godzin porannych, wpadam na Czarownice i widzę to samo :lol:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto wrz 06, 2011 11:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

jozefina1970 pisze:
playbunny71 pisze:o ile wiem to niektore i niektorzy preferuja jeszcze jeden sposob oprocz w/w ... ale ja tam dokladnie nie wiem gdzyz nie praktykuje tego

Tutaj też? 8O
przerabiam temat miłości greckiej w pracy od wczesnych godzin porannych, wpadam na Czarownice i widzę to samo :lol:

No to fajne tematy masz w pracy :lol:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Wto wrz 06, 2011 11:39 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

szkoda tylko ze nie czuc wymiernie przyjemnosci z samych rozmow :lol:

playbunny71

Post » Wto wrz 06, 2011 11:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

AniHili pisze:No to fajne tematy masz w pracy

No, wiem :lol:
Zawsze lepsze niż tematy pracowe ;-) bo od pracowych się przekrecić można, pociąć szarym mydłem, skoczyć z najwyższego okna, zabić własną pięścią i tak dalej :twisted:
No wiesz playbunny, niektórzy owszem, odczuwają :lol:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto wrz 06, 2011 12:18 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

jozefina1970 myslisz?? to nie wiem czy mam gratulowac czy wspolczuc :ryk:

playbunny71

Post » Wto wrz 06, 2011 12:20 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Dalej nie mam netu :crying: Wpadam tylko sporadycznie, a zaległości mi się kumulują do niepojętych rozmiarów :crying: Rozdwoić się to zdecydowanie za mało.
Sobie doczytałam i zazdroszczę Wam, że sobie możecie pogadać.
Dzięki za rady.

Sol - kotki są w Sycowie, to gdzieś koło Wrocławia - ich wątek viewtopic.php?f=1&t=128306&start=960 strona mniej więcej 60-ta.
I już muszę spadać.
Trzymajcie się i pomyślcie czasem o mnie... jeszcze tu wrócę :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

[poprzednia][następna]