Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 07, 2011 13:12 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Piracik jeśli nie będzie drapał oczka (trzeciej zarośniętej powieki) może sobie z tym żyć - widzi, więc nie ma problemu.
Ray widzi:) z rozmowy tel dowiedziałem się że ma stan zapalny głęboko w oczkach - musimy mu znaleźć odpowiedzialny domek, bo przez 3-4 miesiące musi mieć zakrapiane oczka 2xdziennie i jego wzrok powinien się poprawić. będzie jeszcze lepiej widział, ale szare oczka pozostaną szare....
Wieczorem będę miał więcej info to napisze...
SZUKAMY IM DOBRYCH DOMKÓW!!!!!!
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pt paź 07, 2011 21:25 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Piotrek pojechał odebrać maluchy, zostaną u nas na noc a jutro do schronu :( moze sie ktoś zlituje nad ślepaczkami

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob paź 08, 2011 11:53 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

No i co z maluchami- nie ma kto je przygarnać :|

A co do dyzurów to ja mogę środę lub czwartek.
Wszystko mi jedno- daj znać który dzien obstawć.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob paź 08, 2011 17:15 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Ja mogę wziąć dyżur w środę rano i w czwartek wieczorem.
Będę też jutro - mam trochę poduszek i kocy + strzykawki+rękawiczki.
Cieszę się, że z oczkami jest w miarę dobrze. Ten pomysł z imieniem Ray jest super :wink:
Pozdrawiam.

MagdaMiotlinska

Od: Pon cze 27, 2011 17:34

Post » Sob paź 08, 2011 17:16 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

wolontariusz pisze:Piracik jeśli nie będzie drapał oczka (trzeciej zarośniętej powieki) może sobie z tym żyć - widzi, więc nie ma problemu.
Ray widzi:) z rozmowy tel dowiedziałem się że ma stan zapalny głęboko w oczkach - musimy mu znaleźć odpowiedzialny domek, bo przez 3-4 miesiące musi mieć zakrapiane oczka 2xdziennie i jego wzrok powinien się poprawić. będzie jeszcze lepiej widział, ale szare oczka pozostaną szare....
Wieczorem będę miał więcej info to napisze...
SZUKAMY IM DOBRYCH DOMKÓW!!!!!!

:1luvu:

MagdaMiotlinska

Post » Sob paź 08, 2011 17:27 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Filomen pisze:Piotrek pojechał odebrać maluchy, zostaną u nas na noc a jutro do schronu :( moze sie ktoś zlituje nad ślepaczkami

Ja jestem zdecydowana na Piracika, tylko muszę się zorganizować :?

MagdaMiotlinska

Post » Sob paź 08, 2011 17:38 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

MagdaMiotlinska pisze:
Filomen pisze:Piotrek pojechał odebrać maluchy, zostaną u nas na noc a jutro do schronu :( moze sie ktoś zlituje nad ślepaczkami

Ja jestem zdecydowana na Piracika, tylko muszę się zorganizować :?

Super :ok:
Magda ja bede ok 10.Mam szmaty do boksów(od BONY),mydło w płynie ,miski i mleko dla szczeniąt i dwa kaftaniki posterylkowe dla suczki średniej wielkości

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie paź 09, 2011 8:20 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Wczoraj na Adopcje przeniesliśmy 4 dorosłe koty z klatki 10 z kwarantanny plus czarnuszka z niebieskiej klatki.
Ich książeczki są na Adopcjach ale bez zdjęć.

Pamiętajcie o wpiywaniu wszystkiego na karty - podanie leku, sraczka, wymioty, itd...
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Nie paź 09, 2011 9:34 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek

Filomen pisze:pozdrowienia od Noseczki, której musze gotować jedzenie bo nie tyka kociego żarcia :evil: dziewczyna nabiera ciała :ok: a ważyła 1.3 kg :(
Obrazek

Noska wczoraj poszła do swojego ukochanego domku :D będzie mieszkala w Sosnowcu, bardzo fajny domek, może sie odezwie na wątku :D

przy okazji zważyłam dziewczynę przed adopcją - z 1,3 kg zrobilo się 3,2 kg a kotka nie urosła, bo ma ok 1,5 roku. Wyobrażcie sobie jaki to byl szkielecik jak ją zabralismy ze schronu. Mozemy śmiało otworzyć zakład tuczenia kotów :wink:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie paź 09, 2011 13:13 Forum

To gratulacje i :ok: za domek Noski
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pon paź 10, 2011 7:03 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Mam prosbę. w związku z tym, ze Muś powinien być już zaszczepiony, nie mam Baby cat ani ziarenka, w szalkach tez się skończył, czy ktoś mógłby na moje tymczaski zrobić mi bazarek? Mam fanty z RC, ale zupełnie nie potrafię tu ich wystawić. Byłabym wdzięczna za pomoc. Wysłałabym mailem zdjecia fantów, a potem sama porozsyłałabym je kupującym.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pon paź 10, 2011 7:05 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Jaaga pisze:Mam prosbę. w związku z tym, ze Muś powinien być już zaszczepiony, nie mam Baby cat ani ziarenka, w szalkach tez się skończył, czy ktoś mógłby na moje tymczaski zrobić mi bazarek? Mam fanty z RC, ale zupełnie nie potrafię tu ich wystawić. Byłabym wdzięczna za pomoc. Wysłałabym mailem zdjecia fantów, a potem sama porozsyłałabym je kupującym.

Jaga ja zrobię :ok: zaraz podam ci maila na pw :D
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon paź 10, 2011 7:46 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

wolontariusz pisze:Wczoraj na Adopcje przeniesliśmy 4 dorosłe koty z klatki 10 z kwarantanny plus czarnuszka z niebieskiej klatki.
Ich książeczki są na Adopcjach ale bez zdjęć.

Pamiętajcie o wpiywaniu wszystkiego na karty - podanie leku, sraczka, wymioty, itd...

W niedzielę zanim przyszłysmy Ola zrobiła i zdrową i kwarantannę .Niby wpisała na kartki boksy gdzie sa biegunki.Z Magdą zrobiłysmy szpitali ,leki podała Ola przed naszym przyjściem.

Od czwartku doszedł tylko ok 8 mies czarny półdługowłosy kocur z obróżką taki ala -norweski leśny(nr 141/219/11).Kot domowy.Znajda z ul.Kosynierów.Z racji tego że to ulica obok wczoraj byłam sprawdzic nie wisi ani pół ogłoszenia

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon paź 10, 2011 14:23 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

[/quote]
Od czwartku doszedł tylko ok 8 mies czarny półdługowłosy kocur z obróżką taki ala -norweski leśny(nr 141/219/11).Kot domowy.Znajda z ul.Kosynierów.Z racji tego że to ulica obok wczoraj byłam sprawdzic nie wisi ani pół ogłoszenia[/quote]

Kot miał wielką martwice skóry na brzuszku - jakas stara rana, cała zgnita czesc zostala usunieta, został wykastrowany.... teraz go leczymy...

Dzisiaj do schronu trafiła koteczka bura - poszla na Adopcje bo zaszczepiona itd....
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pon paź 10, 2011 14:46 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Jak będziecie w schronie to proszę o info czego brakuje? co się kończy itd...
ObrazekObrazek

wolontariusz

[poprzednia][następna]