MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik leci:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob cze 11, 2011 21:04 Re: MiauKot 2(54+2):ankieta KV-prosimy o głosy! /Polowanie...

Się dzieje :ok:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Nie cze 12, 2011 8:54 Re: MiauKot 2(54+2):ankieta KV-prosimy o głosy! /Polowanie...

Koko i Soda odkryły czereśnie. Teraz testują ich zastosowanie...

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie cze 12, 2011 9:01 Re: MiauKot 2(54+2):ankieta KV-prosimy o głosy! /Polowanie...

EwKo pisze:Koko i Soda odkryły czereśnie. Teraz testują ich zastosowanie...

Nie ma to jak młodzież, pełna ciekawości świata i inwencji :lol:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie cze 12, 2011 9:07 Re: MiauKot 2(54+2):ankieta KV-prosimy o głosy! /Polowanie...

Tia...
Starsi tymczasem pokazują, co i jak 8) :mrgreen:

EwKo

Post » Nie cze 12, 2011 9:45 Re: MiauKot 2(54+2):ankieta KV-prosimy o głosy! /Polowanie...

EwKo pisze:Starsi tymczasem pokazują, co i jak 8) :mrgreen:

To bardzo ładnie z ich strony :lol:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie cze 12, 2011 9:54 Re: MiauKot 2(54+2):ankieta KV-prosimy o głosy! /Polowanie...

Barbara Horz pisze:Obrazek

Cudna. Przepiękne pysio :1luvu: I jak czytam, spodobało się jej 'przy człowieku'...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon cze 13, 2011 8:21 Re: MiauKot 2(54+2):ankieta KV-prosimy o głosy! /Polowanie...

Wolałabym czasem, żeby małe nie były takimi zdolnymi uczennicami :mrgreen:

Jak Brzózka?
I Bąbel?
I Wojtuś?

No i zupełnie nie mam koncepcji, co z DT dla kumpli Wojtusia: przypominam - bardzo pilnie potrzebne są miejsca/miejsce dla psa staruszka i kotki...

Barbara Horz pisze:...
Nie wiem, czy już tu pisałam, ale u byłego opiekuna tego kota, na wsi jest jeszcze kotka, która była ostatnio ciężarna i staruszek pies. Bardzo pilnie dla psa musimy znaleźć DT lub stały. Ich opiekun to totalny alkoholik, który potrafi na długi czas zapomnieć, że ma zwierzęta, bo chleje. Przepija karmę, którą się mu przywozi dla zwierzaków i inne rzeczy. Kiedyś jak żyła jego matka, zwierzaki miały się dobrze. Dowodem na to jest właśnie Wojtuś, który mimo tego, że jest kotem wiejskim doskonale wie co to kuweta, bo jak było zimno lub mokro, to nie był z domu wypuszczany. Niestety od śmierci babci, do domu nie jest wpuszczany. Tak samo pies i kotka, które tam zostały :(

:(

Aha, Basiu, przepraszam, umknęło mi w natłoku informacji: może to jednak nie Łapkowy...

EwKo

Post » Pon cze 13, 2011 12:36 Re: MiauKot 2(54+2):ankieta KV-prosimy o głosy! /Polowanie...

Pozwoliłam sobie uciec na prawie dwa dni od kotów :wink: Byłam w Poznaniu na : http://www.starybrowar5050.com/sklepy/news/2193

Nie powinnam chyba jednak kocięstwa opuszczać, bo w sobotę znowu była pilna potrzeba pojechania z Wojtusiem do weta. Pojechała koleżanka sama, no i nie wiem :roll: Nie było naszego weta. Wojtuś miała porobione od nowa wszystkie badania. Miała też zrobione testy na wsio co można. Wszystkie wyszły negatywnie. Natomiast Wojtuś czuje się źle. Jest słaby. Dziś gadałam z naszym wetem. Ma dokładnie przyjrzeć się badaniom i coś wydedukować przed jutrzejszą wizytą. Dziś znowu nie mam czym jechać. Najprawdopodobniej jeszcze jakieś choróbsko się w nim rozwija. Ma kiepskie wyniki morfologii, ale też nie mam teraz do nich wglądu. Zostały u weta :roll:

U mnie w domu obraził się na mnie Miluś, bo jak śmiałam go zostawić na dwa dni :wink:

Brzózka ma się dobrze. Ma niesamowity apetyt. Dziś gotuję jej indyczka. Trza wspomagać jej powrót do zdrowia dobrym jedzonkiem. Brzózka suchego nie tyka.
mb, dziękujemy za wpłatę na koteckę :1luvu: Mamy ostatnio oprócz ciacha, same trudne przypadki u weta, co niestety kosztuje i normalnie boję się kolejnego rachunku :oops:

Hipciu, szybkiego powrotu do zdrowia życzę :ok: Noc świętojańska w dolomitach za niedługo. Chociaż się nie wysilili to chyba się wybiorę i towarzystwa będę potrzebować :wink:

Ewciu, czarne to Gucci, a ostała się u nas Buruś. Brutus ma się bardzo dobrze w swoim domku :D

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon cze 13, 2011 12:46 Re: MiauKot 2(54+2):ankieta KV-prosimy o głosy! /Polowanie...

Biedny Wojtuś. Mam nadzieję, że wet odkryje, co to i będzie to banalne do wyleczenia :ok:

W takim tempie dokarmiania Brzózka ma szansę stać się Sekwojką :mrgreen:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pon cze 13, 2011 16:27 Re: MiauKot 2(54+2):ankieta KV-prosimy o głosy! /Polowanie...

Barbara Horz pisze:Noc świętojańska w dolomitach za niedługo. Chociaż się nie wysilili to chyba się wybiorę i towarzystwa będę potrzebować

Bogdan śpiewa na Dolomitach 1 i 2 lipca. Jak mnie nic nie dopadnie, to się wybiorę możesz się przyłączyć.
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Pon cze 13, 2011 18:25 Re: MiauKot 2(54+2):ankieta KV-prosimy o głosy! /Polowanie...

To niech Cię już nie dopada :ok: Mnie za to dopada znowu jakaś deprecha. Za dużo rzeczy do zrobienia, za mało czasu :( No i totalny brak kasy :( Nic to, idę karmić koty :wink:

Barbara Horz

Post » Pon cze 13, 2011 18:28 Re: MiauKot 2(54+2):ankieta KV-prosimy o głosy! /Polowanie...

basiu, czy ty dalej się urlopujesz od pracy..? w sensie, że ja jutro z julką przed południem na pewno będziemy przechodzić przez sikorskiego i bym ci mogła kilka rzeczy podrzucić (np opakowanie karmy, które miałam zawieźć adzie jak się umawiałyśmy na wizytę, do której nie doszło)... od razu byśmy mogły kilka głasków w gratisie dodać :)

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

Post » Pon cze 13, 2011 18:52 Re: MiauKot 2(54+2):ankieta KV-prosimy o głosy! /Polowanie...

Jusia, dalej się niby urlopuję :wink: Przed południem tzn. ok. 12.00 tak ? Jak nic się mi nie wydarzy to będę w domu. Adres znasz, zapraszam :D
Pokroiłam miesko, uff. Spadam do kotów :wink:

Barbara Horz

Post » Pon cze 13, 2011 19:42 Re: MiauKot 2(54+2):ankieta KV-prosimy o głosy! /Polowanie...

przed południem to znaczy jak moje dziecko raczy zjeść chociaż trochę drugiego śniadania a mi włosy wyschną... standardowo wychodzimy z domu koło 11...
jak by cię miało nie być a będziesz miała czas tu napisać to napisz :)

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

Post » Pon cze 13, 2011 22:28 Re: MiauKot 2(54+2):ankieta KV-prosimy o głosy! /Polowanie...

Kolacja Brzózki Trochę jej poprzeszkadzałam :wink:
Niestety koteczka jest strachliwa, a nie chcę jej na razie stresować dodatkowo oswajaniem na siłę. Cierpliwie wiec do niej gadam i mam nadzieję, że moje wywody nie pójdą na marne. Na razie robi kwaśna minę na mój widok :wink: Obrazek

Barbara Horz

[poprzednia][następna]