PAKT CZAROWNIC XVI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 31, 2010 6:23 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

hmmm ma się rozumieć,że wszystkie siostry już głosowały ?
Coś mi się zdaje że nie :( no ale jak mają głosować jak nie zaglądają wcale :roll:
Przypominam wyniki:

Mazurka - 18 głosów.
Fundacja S.O.S - 4 głosy

Głosowały Siostry Czarowne:
becia_73, jasdor, pomponmama, kirke18, Dzyśka, skwareek, Asia_Siunia, madziabrau, koconek, psiama, olamichalska, kotka doroty, Erin, shira3,AniHili,alix76,solangelica,Tysiek, AYO,Bolkowa,villemo5,charm
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Wto sie 31, 2010 6:45 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

AniHili pisze:Sol, jak już zaczniesz uskuteczniać podróże, to zapraszam i na dziki wschód ;-) Z atrakcji..hmm....jadowity oddech Msciśka, który na dzień dobry uzyskał przydomek "Iperyt" :strach: (Pomponmama - Twój Frędzel atakuje częścią tylną, a mój Mścisiek przednią...zrobimy hybrydę? 8) ) Proponuje przybyć w zimie *słodki uśmiech królowej śniegu* :D

AniHili jak to mówią kij ma dwa końce - mój Frędzel ma dwa końce takoż - oba równie toksyczne, choć przyznaję, że ten zadni wylot ma większe spektrum rażenie, ponieważ z przodu Frędzelek razi na mniejsze dystanse... :roll: Sol przyjeżdżaj - póki nie pracuję i siedzę w domu, nie ma problemu, przyjedź kiedy ci pasuje :D

A jeśli chodzi o moja prababcię, to ona naprawdę była niesamowita! W wieku 84 lat jeździła na motorze marki WS, z dzikim błyskiem w oku i chustce na głowie. Jak ludzie w jej miasteczku widzieli babcię na motorze, to spierniczali po kątach aż miło. W tym samym wieku myła również okna w swoim mieszkaniu, a było to stare budownictwo z bardzo wysokimi oknami. Kiedy moja mama błagała "babciu zejdź, ja ci umyję, bo spadniesz", babcia przeganiała ją nerwowo -"odejdź dziecko, daleko nie polecę, tylko na dół... 8O " Na starość dopadła ją skleroza i zaczęła się gubić - wtedy wzięła ją do siebie jej córka, a moja babcia. Ale prababcia, która do końca była zapalona czytelniczką, zwiewała jej z domu do biblioteki, żeby sobie coś wypożyczyć :wink: Zostawiała jej tylko listy "wątrobiankę ci zeżarłam, o mnie się nie martw, ja sobie radę dam!". Zmarła zdrowa jak koń, ze starości w wieku 98 lat... :( Miałam wtedy tyle lat co teraz moja Zuzu - około 8, ale doskonale ją pamiętam. Zawsze się ze mną bawiła, kiedy odwiedzałam babcię, była ciepła, kochana i miała piękne niebieskie oczy, które nie wyblakły mimo ciężkiego życia :1luvu: Przepraszam, tak sie rozpisałam nie na temat...
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Wto sie 31, 2010 7:02 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

pomponmama pisze:Boże w niebiesiech!... 8O chciałam napisać, że cię przenocuję. :oops: Bez podtekstów erotycznych jak pragnę zdrowia... 8O

Kto tu ma podteksty, to ja już nie będę palcem pokazywać, bo to nieładnie :P

pomponmama pisze:Udało mu się nawet uwieść Pompona, który usiłuje go właśnie przelecieć 8O

Chryste Panie :strach:

solangelica pisze: ...yyyy to ja przywioze naparstek i igle skoro o przeNICIowaniu mowa :ryk: :ryk: :ryk: :ok:
...w tym momencie zwieracze Erin polegly podobnie jak zwieracze wiekszosci czytelnikow, sila razenia dowcipu pomponmamy jak zwykle okazala sie mordercza. i nic dziwnego ze Fredzel odziedziczyl po niej sklonnosci do morderczych zapedow :twisted:

Otóż to :mrgreen:

pomponmama pisze:E, tam... gdzież bym śmiała się do Frędzelka porównywać..Obrazek Nawet po fasolce po bretońsku mu nie dorównam... :roll:

Pompon, litościiiii! :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sie 31, 2010 7:12 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Erin pisze:
pomponmama pisze:E, tam... gdzież bym śmiała się do Frędzelka porównywać..Obrazek Nawet po fasolce po bretońsku mu nie dorównam... :roll:

Pompon, litościiiii! :mrgreen:

Oj nie bój się Erin, nie jadłam ostatnio fasolki :D A zresztą do Białegostoku nie dodmucham, choćbym się bardzo napięła... :roll: :wink: Jesteś zatem bezpieczna :ok:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto sie 31, 2010 9:41 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

pomponmama pisze:Oj nie bój się Erin, nie jadłam ostatnio fasolki :D A zresztą do Białegostoku nie dodmucham, choćbym się bardzo napięła... :roll: :wink: Jesteś zatem bezpieczna :ok:

Pomponmamonie, ja w pracy jestem! :twisted:
Nie mogę sobie pozwolić na popuszczenie w majty :roll:
A co do Twojej siły rażenia, to w sumie nie byłabym pewna.
W końcu u Frędzela to się nie wzięło z niczego ... jaki pan ... :wink:

Erin

Post » Wto sie 31, 2010 9:43 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Erin pisze:
pomponmama pisze:Oj nie bój się Erin, nie jadłam ostatnio fasolki :D A zresztą do Białegostoku nie dodmucham, choćbym się bardzo napięła... :roll: :wink: Jesteś zatem bezpieczna :ok:

Pomponmamonie, ja w pracy jestem! :twisted:
Nie mogę sobie pozwolić na popuszczenie w majty :roll:
A co do Twojej siły rażenia, to w sumie nie byłabym pewna.
W końcu u Frędzela to się nie wzięło z niczego ... jaki pan ... :wink:

Wiesz Frędzel adoptowany jest ze dwa lata temu, a kto był jego panem wcześniej, to nie wiadomo :roll: I przestań mi tu sugerować jakobym była odrzutowcem, bo mi Sol spłoszysz :twisted: Acha! i - ja ci dam Pomponmamona! :evil:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto sie 31, 2010 10:38 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Dobra, dobra 8)

Erin

Post » Wto sie 31, 2010 12:01 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Oj babole, tylko Was Siostra Prezes ze smyczy spuściła a Wy takie rzeczy wypisujecie :mrgreen: Podejrzewam, że jeśli chodzi o chuch taktyczno-toksyczny to nikt nie przebije mojego Mopsa :mrgreen: On jak potrzebuje chwili samotności to ziewa, a ludzie są gotowi z pędzącego samochodu oknami wyskakiwać :roll:

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Wto sie 31, 2010 15:50 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Aloha Siostry 8)
Becia przytomnie podała wątek 8)

Co do gadek na temat tego, kto komu i co zostawi lub nie podam anegdotę, która tylko pozornie nie ma nic wspólnego ze zwierzętami....

Moja kiedyś przyjaciólka usiłująca odbudować nasze relacje po latach, w rozmowie telefonicznej [podczas mojego pobytu na suwalszczyźnie na okoliczność pogrzebu wujka, który był doskonałym kumplem mojego już wtedy nie żyjącego Ojca] zaproponowała mi na wiadomość o pogrzebie - to chodź, pojedziemy sobie na tydzień do Paryża
8O 8O 8O
A ile to kosztuje - zapytałam...
Niewiele - jakieś 1500 - odparła beztrosko...
I TU ŻEM SIĘ WQRWIŁ :evil:
Przyjmij do wiadomości, że ja 1700 zarabiam na miesiąc A NIE NA TYDZIEŃ :evil: :evil:

A co Twoim zdaniem miałabym zrobić z moim chorym i starym psem?

No przecież to żaden problem - twoja mam się nim zajmie. Na tydzień to bez problemu...

A pytałaś jej o zdanie :?:

No ale przecież to nic wielkiego i tak nie ma nic do roboty..

TU ŻEM SIĘ WQRWIŁ SZEŚCIENNIE i rzuciłam tekstem, który z cała pewnością nie nadaje się do druku :evil: :evil: :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto sie 31, 2010 16:17 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

A cz ona na 100% te relacje chciała odbudować 8O :?:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto sie 31, 2010 17:07 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Buhahahahaha, waryjatki no przysiegam waryjatki! :ryk:
szefostwo poszlo i slusznie bo za te ryki piski i tarcie nogami pod blatem (a otaczaja mnei strzeliste wieze z teczek, pudel i dokumentow pieczolowicie przez mnie tworzone), moglyby zasugerowac zaburzenie jakowes i wezwanie karetki - a musze Wam powiedziec ze niedaleko stad ode mnie do Kobierzyna (to taki szpital bez klamek za to z baaaardzo dlugiiimiii korytarzaaamiiiii) :)

Pomponku koffany, jutro juz bede wiedziala kiedy dokladnie przyjade do Cię. Ja sie tam nie boje toksycznych Pomponow i Fredzli - wezme z soba Kalifka, ktorego sila razenia jest wybitnie toksyczna :) A, zapomnialabym dodac ze jakby mogl to by jadl glownie smieci (opakowania plastikowe po parowkach !!!!) i pil wode z sedesu - przylapalysmy go w tym roku z mama jak cichutko prawie ze na pazurkach czlapal do wc, podnosil pyskiem klape i pil... a woda byla w trzech pokojach i kuchni, zawsze swieza bo tego wszyscy pilnowali a moja mama ma obsesje na punkcie pojenia zwierzat w upaly. No i co, no widac ze to RSl.... :twisted:
z calym szacunkiem dla tego pieknego miasta of course.

LEJE. Kurna, leje i leje i leje i leje. No idzie ocipiec wzglednie co innego dostac. No i jak ja mam wyjsc teraz z pracy, sandalki mam na nogach takie pracowe a adidasy nie wyschly?! od rana ?! Wrrr......
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto sie 31, 2010 17:11 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

AYO pisze:Aloha Siostry 8)

Aloha :)
Nie przejmuj sie odbudowa relacji, mysle ze ten przypadek co najwyzej kwalifikuje sie do odbudowy paznokcia. A co do cen - kolezanka pokazala mi dzis w gazecie gumiaki, takie zwykle kalosze no moze w jakies tam esy floresy itp. Kosztuja 369zl... Kuzwa, pojde na jakis targ, w Katosach na Mickiewicza albo na czarny rynek albo whenever i kupie sobie takie za 50 zl maks! A najlepiej to zadne tam kolorowe jakies gumiaczki tylko porzadne kalosze dla gornika, wzmacniane, grube, z trwalego tworzywa, gruba podeszwa - o :) takie przetrwaja kazda powodz i zablocenie a w sytuacji awaryjnej beda dzialac jak ponton :D
...mina mojego dzialu personalnego gdy wkraczam w tychze butach, eleganckiej spodniczce i bluzeczce z dekoltem, radosnie obwieszona jakas blyskotka i w makijazu - bezcenna :ryk:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto sie 31, 2010 17:22 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Wy tu sobie chichoczecie radośnie, a ja chyba będę musiała nową kuwetę kupić, bo mi się Frędzelek spaślaczek do kuwety nie mieści :evil: Właśnie siedziałam sobie spokojnie w pokoju, kiedy z kuchni gdzie stoi kuweta dobiegł mnie łomot straszliwy, jakby się najmarniej lodówka przewróciła. 8O Kłusem poleciałam do kuchni i co się okazało? Frędzliś wychodząc z przybytku zaklinował się dupskiem w drzwiach i ściągnął sobą pokrywę górną kuwety przeciągając ją przez pół kuchni. Względnie może wyleciał w powietrze na swoich gazach, taka możliwość też istnieje... :roll: Ja się z tym kotem wykończę! :evil:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto sie 31, 2010 17:28 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Sol - to historyjka obrazkowa z przed kilku lat - TA pani już nic ze mną nie odbuduje :mrgreen:

I spadaj stamtąd dziewczyno bo długie szeregi pudeł mogą przyprawić o poczucie bycia bohaterem powieści J.Kafki niejakiego... :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto sie 31, 2010 18:51 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

pomponmama pisze:Wy tu sobie chichoczecie radośnie, a ja chyba będę musiała nową kuwetę kupić, bo mi się Frędzelek spaślaczek do kuwety nie mieści :evil: Właśnie siedziałam sobie spokojnie w pokoju, kiedy z kuchni gdzie stoi kuweta dobiegł mnie łomot straszliwy, jakby się najmarniej lodówka przewróciła. 8O Kłusem poleciałam do kuchni i co się okazało? Frędzliś wychodząc z przybytku zaklinował się dupskiem w drzwiach i ściągnął sobą pokrywę górną kuwety przeciągając ją przez pół kuchni. Względnie może wyleciał w powietrze na swoich gazach, taka możliwość też istnieje... :roll: Ja się z tym kotem wykończę! :evil:

Kobieto, Ty nie masz nade mną litości! :roll: :mrgreen:

Erin

[poprzednia][następna]