Otw-Fidelek [*] Rudy [*] Wieści,wieści :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 14, 2011 7:40 Re: Otw-Koty po zmarłej.Rudy już u Iwonki66 na DT!Dzięki!

raczej upoić ale czy to nie podlega pod znęcanie się ....chociaż w imię wyższego .... :piwa:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob maja 14, 2011 8:05 Re: Otw-Koty po zmarłej.Rudy już u Iwonki66 na DT!Dzięki!

Jeśli to tylko kryształki, to dieta czyni cuda. mam przećwiczone.
Jeśli to była choroba duszy, to zmiana zdziała cuda. Wkrótce. Siedzę jak na szpilkach i czekam z Wami na wyniki. :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob maja 14, 2011 9:32 Re: Otw-Koty po zmarłej.Rudy już u Iwonki66 na DT!Dzięki!

J.D. pisze:raczej upoić ale czy to nie podlega pod znęcanie się ....chociaż w imię wyższego .... :piwa:

Sam nie będzie pił chyba?Bo to już podejrzane. Towarzystwa ku szerzeniu profilaktyki mu nie potrzeba?

U mnie TZ jak leczył się z kamieni to zg z zaleceniem lekarza(ginekologa mojego zresztą :mrgreen: )musiał pić dużo, piwa najlepiej, biegać po schodach i zażywać kąpieli w ciepłej wodzie. Zadowoliłam się pierwszym punktem (oraz czuwaniem by głowa TZ nad wodą była) .Do tej pory kamieni nie mam. :lol:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob maja 14, 2011 9:33 Re: Otw-Koty po zmarłej.Rudy już u Iwonki66 na DT!Dzięki!

Aj, nie napisałam,ze TZ kamienie urodził w bólach i męce.Za szybko jak dla mnie bo piwo jeszcze było. :evil:

Ale z Rudym to chyba moczenie w wodzie to nie teges... :roll: Reszta leczenia myślę,ze do zastosowania.Ginekologa też chyba można odpuścić?
Obrazek

ASK@

Post » Sob maja 14, 2011 15:19 Re: Otw-Koty po zmarłej.Rudy już u Iwonki66 na DT!Dzięki!

Dziś mam bardzo smutny dzień :cry:
Uśpiłam dziś Łatkę wiejską koteczkę trikolorkę ,matkę Pysi ,wspaniałą szefową
stada i świetną przytulankę .Odeszła spokojnie już bez bólu .
Łatko do zobaczenia :cry:

Rudy testy wszelkie na minus .Szczepienie białaczki napewno :D będzie odczynione.
kreatynina 1.98 mg/dl troszkę poza normą 1.00-16.00
mocznik 57m g/dl norma 25-70
glukoza 200 mg/dl norma 100-130 tu sie nie pytałam dlaczego ?
fosfataza alkaiczna 34 u/l norma 23-107
ALT/GPT 49/ U/I norma 20-107
AST/GOT 20 U/I NORMA 6-44
białko całkowite 76.74 g/l norma 60-80

i biochemia
WBC 7.9 TYS/UL
RBC > 12.57 MLN /UL
limfocyty 49%
i jeszcze wiele innych parametrów
zalecenia złapać mocz ,żwirek zamówiony :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob maja 14, 2011 15:23 Re: Otw-Koty po zmarłej.Rudy już u Iwonki66 na DT!Dzięki!

[*] Łateczko, śpij sobie ...
Kreatynina wysoka - to niedobrze ... chociaż nie wiem, czy na tyle wysoka, żeby o czymś świadczyło :? . Wet musi ocenic całość. Glukoza może szaleć w obie strony ze stresu ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob maja 14, 2011 15:59 Re: Otw-Koty po zmarłej.Rudy już u Iwonki66 na DT!Dzięki!

Łateczko [*]
Iwona mocno przytulam.Mocno.Wiem jak to boli. :cry:

Ja na wynikach za diabła sie nie znam.Chodzi o kreatyninę.Jej podwyższenie o czym świadczy?
Glukoza to szaleje w zalżeności od stresu.I co jadł.Co pił! :wink: Więc tutaj w miarę spokojnie.

Swoim łapałam na pustą ,wyparzona kuwetę.Ale wtedy jeszcze takich cudów nie było.
Obrazek

ASK@

Post » Sob maja 14, 2011 16:47 Re: Otw-Koty po zmarłej.Rudy już u Iwonki66 na DT!Dzięki!

Łateczko maleńka... [']
Iwonko, przytulam :(

Kreatynina nie jest bardzo podwyższona. Norma wynosi 1,0-1,8, więc nie jest tak źle. Jednak oznacza, że coś się dzieje z nerkami. Na pewno łatwe do opanowania, pewnie wystarczy dieta nerkowa przez jakiś czas (przeważnie 3 miesiące). Mocznik jest bardzo ładny. Szybko będzie dobrze. :ok:
Obrazek

hanelka

Post » Sob maja 14, 2011 22:59 Re: Otw-Koty po zmarłej.Rudy już u Iwonki66 na DT!Dzięki!

hanelka pisze:
Kreatynina nie jest bardzo podwyższona. Norma wynosi 1,0-1,8, więc nie jest tak źle. Jednak oznacza, że coś się dzieje z nerkami. Na pewno łatwe do opanowania, pewnie wystarczy dieta nerkowa przez jakiś czas (przeważnie 3 miesiące). Mocznik jest bardzo ładny. Szybko będzie dobrze. :ok:

uff :lol:
uff :cry:
Obrazek

ASK@

Post » Nie maja 15, 2011 12:27 Re: Otw-Koty po zmarłej.Rudy już u Iwonki66 na DT!Dzięki!

Rudy już tydzień jak zmienił adres.
Jest bezpieczny a to ważne. Iwona nieustające :1luvu:
Wiem,ze pani go nie chciała.Ale nawet jednego pytania o niego nie było z jej strony. :cry: Nieustannie dziwie sie,po co ludzie koty biorą?Ale jak hanelka napisała,ze jest duży odsetek dzieci wyadoptowanych i zwróconych to chyba nie powinnam tego robić tj.dziwić się
Obrazek

ASK@

Post » Nie maja 15, 2011 13:21 Re: Otw-Koty po zmarłej.Rudy już u Iwonki66 na DT!Dzięki!

Bo to jest tak: Jestem tak wspaniały(ła), litościwy(a) i godna podziwu i największego uwielbienia! A to ma być śliczne, grzeczne, niekłopotliwe. (Dziecko, zwierzę) ma mieć złote loczki, wielkie, niebieskie oczy, być rude, puchate (niepotrzebne skreślić). I słodkie. I wdzięczne, że przygarnęłam(nąłem). I to wystarczy. JA nie muszę nic!
Egoizm w czystej postaci.
Obrazek

hanelka

Post » Nie maja 15, 2011 18:34 Re: Otw-Koty po zmarłej.Rudy już u Iwonki66 na DT!Dzięki!

To smutne bardzo.Koty przeżywają załamkę to co musi dziecko czuć?
Bezwzględny egoizm,czysta postać okraszone samouwielbieniem :cry:
Obrazek

ASK@

Post » Nie maja 15, 2011 19:55 Re: Otw-Koty po zmarłej.Rudy już u Iwonki66 na DT!Dzięki!

Wczoraj to sama bym Rudego za ogon z domu wywaliła :mrgreen:

W domku pożądki i wielkie pranie połączone z myciem ,.....off coś tam butlę wylałam
co by zapachy moczu ze wszelkich powierzchni płaskich wywabić.

A pomarańczowy jojczył ,że głodny ,że nie to chce jeść ,że może puszka ,że chrupki ,
że pić ,że pogłaszcz bo umieram ,że tu choć to coś pokaże ,że jęczał zawodził i smęcił :evil:
Pękłam o 21.00 pora karmienia wszelkiego zwierza a póżniejszych zabaw ,laserek rodzeństwo
uwielbia .Rudy pojął próbę złapania :mrgreen: ,matko jak on ciapowato biega ,no sama
esencja gamoniowatości :mrgreen: ale za to jak skacze :!: i z góry na dół jak i odwrotnie 8O jest niesamowicie skoczny 8O
Wymęczył się chłopak oj wymęczył :mrgreen:

Zobserwacji misek i kuwet :wink:
poidełko fontanna włączona,
chłopak suche weterynaryjne zjada ,wodę pije a urobek ląduje w kuwecie ,doszła
jakaś nowa dupka 8) do kuwety zbiorowej bo takiej bryłki żawirkowej to żaden wcześniej
nie robił :mrgreen:
Ruch i bieganie po schodach jest wskazane przy chorobach piaskowo coś tam nawet u ludzi
czyżby i u Rudego taka kuracja zadziała połączona oczywiście z dietą ?
W uszy maści zapuszczone ,strasznie sie broni ale roztarcie uszka wynagradza cierpienie :D
Coś się zmienia u chłopaka ,tak na plus :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie maja 15, 2011 20:01 Re: Otw-Koty po zmarłej.Rudy już u Iwonki66 na DT!Dzięki!

za ogon powiadasz :mrgreen: A feee :evil:
:!: humanitarnie kota się wyciepuje :mrgreen: .za kark zg z zaleceniami książkowymi :!:

fajtłapa znaczy się jest :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Nie maja 15, 2011 20:04 Re: Otw-Koty po zmarłej.Rudy już u Iwonki66 na DT!Dzięki!

Noo, popatrz, wystarczy w "popsutego" kotka wepchnąć trochę pracy, cierpliwości, czasu, uczucia i kasy :twisted: - i śmiga jak nowy, kto by pomyślał!
Iwonko :1luvu: :ok: za utrzymanie kierunku zmian!
Ja kiedyś kota chciałam wrzucić do klozetu i spuścić wodę :twisted: . Za kark wrzucić ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

[poprzednia][następna]