Zbieraj znaczki nie koty! DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 20, 2010 22:33 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Femka pisze:nie wiem, czy chciałaś odpowiedzieć mosiowi czy mnie (bo cytujesz mnie), ale odpowiem: raczej nie brałam pod uwagę, że propagujesz wydawanie rezydentów na rzecz tymczasów. Jeśli tak gdzieś wyszło, to w sposób niezamierzony.

pszam, niezręczne cytowanie.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Wto lip 20, 2010 22:34 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

vega013 pisze:
Femka pisze:
mirka_t pisze:Prawdę mówiąc gila mnie dyskusja w tym wątku, bo nie dotyczy ona mojego domu i mojego postępowania.

owszem, bardzo dotyczy.

Nie dotyczy, ponieważ:
1. Mirka ogarnia wszystkie problemy związane z kotami.
2. Koty są leczone, sterylizowane, zadbane.
3. Koty są wyadoptowywane, Mirka starannie dobiera im domy.
Gdzie tu zbieractwo? Za wyznacznik zbieractwa została uznana niechęć do adopcji. Tego nikt nie jest w stanie udowodnić Mirce, prawda? Drugim wyznacznikiem był punkt pierwszy. Mirka doskonale sobie radzi z tą liczbą kotów, którą ma w domu. W dodatku liczba kotów jest stała, waha się w niewielkich granicach.

Po prostu nie wierzę, nie wierzę, tego nie ma, to wytwór mojego miłego umysłu zepsutego przez forum miau 8O
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto lip 20, 2010 22:34 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Olat pisze:
Jana pisze:... Jedynym usprawiedliwieniem takiego postępku jest moim zdaniem działanie dla dobra kota - jeśli sytuacja psychiczna kota jest już tak bardzo zła, że nie może on normalnie funkcjonować w swoim domu. Tylko wtedy....

I ja własnie o takich sytuacjach pisałam i do nich sie odniosłam.
Gdy kotom jest źle i warto poszukac im domu.
Czy to tymczasom czy rezydentom.
o :idea:

obie macie rację, ale w poście z pytaniem nie było mowy na ten temat.
Autorka opisała sytuację i zadała pytanie, na które ja odpowiedziałam. Na temat tej konkretnej sytuacji (bez żadnego dodatkowego gdyby).
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto lip 20, 2010 22:35 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

No, po jakimś czasie to już się nie da :lol: .
U mnie jest niepisane prawo, że tymczas, który pozostaje około rok zostaje rezydentem.
Tak było z Jasiem, nie planowałm dokocenia, ale Jasio został i już od lutego nie jest do adopcji. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to że i tak nikt go nie chciał. Były 2 domy chętne ale nie wyszło z przyczyn niezależnych.

No cóż najwyżej zostanę kolekcjonerką, albo już nią jestem 8)

(na usprwiedliweienie ma tylko to, że nadal razem z tymczasami, wypada u mnie ponad 10m2 na jednego kota, choć ja czasu dla nich mam zdecydowanie za mało, i że wyadoptowałam w swoim życiu kilkadziesiąt ponad 40 kotów do DS)
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto lip 20, 2010 22:36 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Femka pisze:vega013, gratuluję własnego zdania, ale ja pozostanę przy swoim.

Bardzo proszę :lol: Jednak to, co przedstawiłam w swoim poście, to nie moje zdanie, które wszak z założenia jest subiektywne, tylko fakty. Z faktami raczej się nie dyskutuje, prawda? Fakty bowiem istnieją obiektywnie - można je zauważać lub (nie wiem z jakiego powodu) ignorować.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto lip 20, 2010 22:37 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

vega013 pisze:

Bardzo proszę :lol: Jednak to, co przedstawiłam w swoim poście, to nie moje zdanie, które wszak z założenia jest subiektywne, tylko fakty. Z faktami raczej się nie dyskutuje, prawda? Fakty bowiem istnieją obiektywnie - można je zauważać lub (nie wiem z jakiego powodu) ignorować.

:ryk:
na temat tych faktów też pozostanę przy swoim zdaniu.
Obrazek

Femka

Post » Wto lip 20, 2010 22:38 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Vega013, co to dla Ciebie znaczy 'stała liczba kotów"?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto lip 20, 2010 22:38 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Takie Fakty jak gazeta o tym tytule :roll:
Ostatnio edytowano Wto lip 20, 2010 22:38 przez Birfanka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

vega013 pisze:
Femka pisze:
mirka_t pisze:Prawdę mówiąc gila mnie dyskusja w tym wątku, bo nie dotyczy ona mojego domu i mojego postępowania.

owszem, bardzo dotyczy.

Nie dotyczy, ponieważ:
Gdzie tu zbieractwo? Za wyznacznik zbieractwa została uznana niechęć do adopcji. Tego nikt nie jest w stanie udowodnić Mirce, prawda? Drugim wyznacznikiem był punkt pierwszy. Mirka doskonale sobie radzi z tą liczbą kotów, którą ma w domu. W dodatku liczba kotów jest stała, waha się w niewielkich granicach.

Dla mnie - jedno istotne.
U Mirki w domu rodziły się kociaki.
Dla mnie to dyskredytuje odpowiedzialną pomoc kotom.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

casica pisze:
vega013 pisze:Nie dotyczy, ponieważ:

Po prostu nie wierzę, nie wierzę, tego nie ma, to wytwór mojego miłego umysłu zepsutego przez forum miau 8O

:ryk: :ryk: :ryk: Kasiu, który punkt jest niezgodny z prawdą? Uprzejmie proszę o wyjaśnienie :lol: :lol: :lol:

vega013

Post » Wto lip 20, 2010 22:40 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Femka pisze:
vega013 pisze:

:ryk:
na temat tych faktów też pozostanę przy swoim zdaniu.

Którym to zdaniem nie podzielisz się z nami, albowiem sama się z nim nie zgadzasz? :ryk:

vega013

Post » Wto lip 20, 2010 22:41 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Olat pisze:U Mirki w domu rodziły się kociaki.

Ja nic o tym nie wiem. Jesteś w stanie to udowodnić?

vega013

Post » Wto lip 20, 2010 22:42 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Birfanka pisze:Takie Fakty jak gazeta o tym tytule :roll:

Birfanko, ja nikogo nie obrażam, więc dlaczego sama jestem obrażana? Wybacz, ale to nie w porządku :roll:

vega013

Post » Wto lip 20, 2010 22:43 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

vega013 pisze:

:ryk: :ryk: :ryk:

Nie trzeba, wszystko jest opisane na forum. Jeśli nie chce Ci się szukać, zapytaj Mirki.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto lip 20, 2010 22:44 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

vega013 pisze:

miałam iść spać, ale teraz mowy nie ma, zaczyna być naprawdę ciekawie :mrgreen:
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]