W pierwszym poście dodałam dane do przelewów, jeśli ktoś miałby chęć wesprzeć finansowo działalność mojego DT.W dużej mierze sama finansuję działanie mojego DT ze środków własnych, na tyle na ile mnie stać, prawie całe koszty żwiru, karmy, benzyny zawsze pokrywałam i pokrywam sama, również część kosztów weterynaryjnych. Kiedy sytuacja finansowa PKDT była lepsza od września do końca roku 2010 PKDT finanasowało część kosztów weterynaryjnych mojego DT, jednak sytuacja w PKDT jest w tej chwili bardzo kiepska, konto ogólne jest prawie tysiąc zł na minusie, moje subkonto w pkdt jest teraz 690,01zł na minusie. Nie mogę liczyć w najbliższym czasie na finansowanie z PKDT, ponieważ po prostu nie ma pieniędzy na koncie. Pieniądze, które są są głównie na akcję "Meksyk" i nie mogą być wykorzystywane na inne cele.
Koszty, które i tak ponoszę comiesięcznie sama są bardzo duże. Wszelka pomoc będzie teraz na wagę złota.
Na cele mojego DT będzie wykorzystana wyłącznie pomoc z dopiskiem "PKDT - DT MPacz"Pieniądze od karmicielek z Pustek już się skończyły pod koniec marca, one więcej już nie wysupłają, i tak dały bardzo dużo, bo prawie 900zł ale to poszło na:
- sterylizacja Bernadetki 100zł
- usuniecie polipka z nosa Bernadetki 50zł
- kastracja Kokosa 60zł
- kastracja Czarnego 60zł
- sterylizacja aborcyjna Viki 150zł
- leczenie Coco 60zł
- leczenie Pinacolada 50zł
- odpchlanie i odrobaczanie kotów pustkowych koło 70zł
- zakup mleczka i butelek dla kociat u pani R. 45zł
- sekcja z utylizacją zwłok białej kotki - 75zł
- sekcja z utylizacją zwłok czarnej kotki - 130zł
- leczenie czarnej kotki, która odeszła na FIP - 50zł
Całe wyżywienie, żwirek, benzynę związane z akcją pustkową pokryłam i nadal pokrywam ze swoich.
Z marca mam jeszcze 120zł niezapłacone u weta (2 x 60zł - kastracja Tigerka i Ogonka)
Już w kwietniu poniosłam koszty weterynaryjne:
- USG kotki Tess w celu wykluczenia ciąży
- 3 x zylexis Coco
- Badanie bakteriologiczne wymazu z nosa
Co daje łączną sumę 217,40zł . A to nie jest jeszcze połowa miesiąca

.
Nie mam co liczyć na pokrycie tych kosztów przez pkdt, ponieważ jak pisałam na koncie ogólnym i moim subkoncie są salda minusowe.