Zestaw słodko/kwaśny: Cukierek, Buka, Torina i Czarna Mamba

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 13, 2010 7:10 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

Hej Słodziaczki! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw maja 13, 2010 9:11 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

czesc kamilka,

gratuluje pieknej nowej tymczaski :mrgreen: :piwa: :1luvu:
mam nadzieje, ze zacznie jesc!!! trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:

ciesze sie, ze Buka ma dobre wyniki wątrobowe - co znaczy troskliwa opieka.... nameczylas sie z tym podawaniem lekow (w ogole to wielki szacun, ja bym nie dala rady, nawet naszej malej Freyi sie balam, a Busia 100x bardziej straszy :mrgreen: ), ale sie oplacilo :ok: :ok: tylko z tymi zabkami nieciekawie.... :( a co wet doradza? dobrze, ze masz takiego weta, ktoremu mozesz w pelni zaufac, to bardzo wazne....

mizianki dla calego towarzystwa :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw maja 13, 2010 10:15 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw maja 13, 2010 21:02 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

Niedawno wróciłam z pracy i Senioor powiedział mi że Buka... spała obok niego w łóżku :shock: na początku myślałam że robi sobie ze mnie żarty, ale sądząc po minie, to raczej nie był żart. Potem zapytałam się go, czy to może nie była Maja, bo jest czarna, ale zaprzeczył. Maja nie ma małych uszątek i kremowego żabocika. Kiedy weszłam do mieszkania, zdążyła już wejść na szafę, ale była dziwnie wyluzowana.

Mała niewdzięcznica ;) mnie to się boi :?

tillibulek - Wet radzi zostawić ją w spokoju. Na jakiś czas. Ona normalnie je, nic jej nie wycieka, nie ma ropy etc. tylko trochę pośmierduje z pysia, więc nie trzeba ingerować. Nie można też narażać jej na kolejną narkozę, stres. Poczekamy. Na wizytę u dentysty czeka też Kay, który jest leczony antybiotykowo, ale zęby są na 90% do wyrwania. To będzie taki prezent na rocznicę ;) Te Milanowskie koty, miały chyba w większości problemy z zębami, a przez dzikość i zaniedbanie, nikt nie ingerował i ich nie leczył...
Ostatnio edytowano Czw maja 13, 2010 22:15 przez Cameo, łącznie edytowano 1 raz

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw maja 13, 2010 22:08 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Buka w łóżku!

Tori nic dzisiaj nie zjadła. Chociaż całe dnie spędza na parapecie w kuchni. Na domiar złego, Kay ją tłucze :(

Cameo

Post » Czw maja 13, 2010 22:17 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Buka w łóżku!

Ojoj..Ale Torinka króciutko u Ciebie.
Busiu!! :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw maja 13, 2010 22:18 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Buka w łóżku!

kalair pisze:Ojoj..Ale Torinka króciutko u Ciebie.

Trzy dni - ale dwa/trzy dni niejedzenia to dla kota wyrok śmierci...

Cameo

Post » Pt maja 14, 2010 6:44 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Buka w łóżku!

Kamilko, mam nadzieję, że u Torinki to mimo wszystko "tylko" wynik stresu związany ze zmianą miejsca. Trzymam przeogromne kciuki żeby kicia prędko zaskoczyła :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Czekamy na wieści!!!!!!!!!!!!!!!!!
A Kay pewnie paca ją dlatego, że pachnie jeszcze schroniskiem...

Buka 8O - wpaniałe wieści :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt maja 14, 2010 7:13 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Buka w łóżku!

Cameo pisze:
kalair pisze:Ojoj..Ale Torinka króciutko u Ciebie.

Trzy dni - ale dwa/trzy dni niejedzenia to dla kota wyrok śmierci...

Kamilka, napisałaś, dzisiaj.. A nie je od początku? :roll:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt maja 14, 2010 7:30 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

Cameo pisze:Niedawno wróciłam z pracy i Senioor powiedział mi że Buka... spała obok niego w łóżku :shock: na początku myślałam że robi sobie ze mnie żarty, ale sądząc po minie, to raczej nie był żart. Potem zapytałam się go, czy to może nie była Maja, bo jest czarna, ale zaprzeczył. Maja nie ma małych uszątek i kremowego żabocika. Kiedy weszłam do mieszkania, zdążyła już wejść na szafę, ale była dziwnie wyluzowana.

Mała niewdzięcznica ;) mnie to się boi :?

tillibulek - Wet radzi zostawić ją w spokoju. Na jakiś czas. Ona normalnie je, nic jej nie wycieka, nie ma ropy etc. tylko trochę pośmierduje z pysia, więc nie trzeba ingerować. Nie można też narażać jej na kolejną narkozę, stres. Poczekamy. Na wizytę u dentysty czeka też Kay, który jest leczony antybiotykowo, ale zęby są na 90% do wyrwania. To będzie taki prezent na rocznicę ;) Te Milanowskie koty, miały chyba w większości problemy z zębami, a przez dzikość i zaniedbanie, nikt nie ingerował i ich nie leczył...

Kamila jest dokładnie jak mówisz.. nasze koty przez długi długi czas były totalnie zaniedbane... zaniedbane na wszelkich płaszczyznach... no i dlatego takie kwiatki wychodzą.. :(
i nie wydaje mi się, żeby były zaniedbane przez dzikość.. bo niektóre oswojone też były w stanie krytycznym wręcz..

Buka.. super super dziewczynko! Tak trzymaj ! :ok:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pt maja 14, 2010 7:38 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

Cameo pisze:Mała niewdzięcznica ;) mnie to się boi :?

brawa dla Senioora :mrgreen: :piwa:

z kotami roznie bywa, czasem przez podawanie lekow, doprowadzanie kota do "porzadku" mozna sie do kota zblizyc, zyskac jego wdziecznosc/przychylnosc, a czasem kot reaguje potem na nas panicznie - ale jestem pewna, ze teraz jak Buka bedzie miala spokoj, to jej podejscie do Ciebie, Kamilko, tez sie zmieni - wbrew pozorom koty to naprawde wrazliwe stworzenia, trzeba miec to na uwadze

u nas tak bylo z Ruby, ze miala herpesa w oczkach i w nosku, wozilismy ja do weta, stresowala sie, mimo zabiegow bylo gorzej, a jak dalismy jej spokoj, to samo sie poprawilo :)

co do zabkow to pytam, bo u nas Rubka ma nieciekawe, zaczerwienione dziaselka, wetka mowila, ze teraz jest jakas plaga chorob przyzębia u kotow :( :(

tillibulek

Post » Pt maja 14, 2010 7:52 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Buka w łóżku!

Cameo pisze:Tori nic dzisiaj nie zjadła. Chociaż całe dnie spędza na parapecie w kuchni. Na domiar złego, Kay ją tłucze :(

karmisz ja na sile, czy kompletnie nic nie je??? :(

tillibulek

Post » Pt maja 14, 2010 9:12 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Buka w łóżku!

Torinko zacznij jeść!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Buka 8O widać kotka woli mężczyzn ;)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt maja 14, 2010 19:56 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Buka w łóżku!

Zaraz jadę po kurczaka, gourmeta, tuńczyka i będę namawiać Torinę do jedzenia...

Buka spała na szafie razem z Cukierkiem.

Cameo

Post » Pt maja 14, 2010 20:03 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Buka w łóżku!

Dobry wieczór!
kciuki za Torinę!!

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

[poprzednia][następna]