» Pon mar 08, 2010 12:21
Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.
Pomarudzę trochę o karmach. Przez jakiś czas dobrze było karmić koty Profilum. Cena była bardzo atrakcyjna a koty chętnie jadły tą karmę. Od jakiegoś czasu ofert z Profilum jest mało a jeszcze mniej wersji z kurczakiem. Zaczęłam szukać czegoś w zamian no i nie ma nic przyzwoitego w cenie do 12zł za 1kg. Około 2 tygodnie temu dzięki wpłatom na konto Viva koty dostały 20kg Taste of the Wild. Części z nich karma ta przypadła do gustu, choć miski z Profilum nadal szybciej były puste. Kilka kotów wcale nie chciało ruszyć tej karmy. Na przykład Jojo i Misza nadal jedli tylko Profilum choć w przypadku Jojo nie było to wskazane. Niedawno zaczął reagować alergicznie na Profilum wydrapując sobie szyję. Kupiłam więc duży worek Applaws z kurczakiem i okazało się, że to karma dla Jojo. Na Applaws bardzo dobrze zareagowała też Nesca, która po innych karmach ma zaparcia. Misza nadal woli Profilum lub jakąś mokrą karmę. Dzisiaj doszedł kolejny worek Applaws, bo poprzedni został już zjedzony. Z Taste od the Wild zostały już resztki a i Profilum musiałam dzisiaj dokupić, bo zostały mi z 3kg tej karmy. Najtaniej Taste of the Wild mogę kupić w cenie 14,60zł za 1kg, ale muszę kupić 20kg na raz. Applaws kosztuje 16,80zł za 1kg. Utrzymanie kotów staje się coraz droższe.
<=klik