Tyskie mruczki V-Operacja za operacja,potrzebne wsparcie fin

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 07, 2010 9:58 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Większość ludzi myśli, że "stare" koty się nie bawią, nie mają w sobie radości.
Moja 10-letnia Pecia jak widzi piórko to dostaje szału. Pewnie, że jest dostojniejsza i bardziej spokojna, ale czasami zachowanie ma jak mały kociak.

Czekamy na wieści o Psoci :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie mar 07, 2010 11:00 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Dzień dobry :)
Wczoraj od rana nie zaglądałam na wątek, a tu tyle radosnych wieści. Dwa nowe domki :dance2: :ok: :ok: :ok:

feryenne pisze:A ja już po wizycie.
Domek fajny, ale... wygląda na to, że woleliby jednak małego kociaczka.
Proszą o jeszcze chwilę do namysłu i dadzą znać, na co się zdecydowali.

Przecież białaski :kotek: bawią się i szaleją jak kociaki :ryk:
Ludziska się upierają przy malutkich kociakach. Szczególnie osoby, które po raz pierwszy decydują się na kota. A potem jest zdziwienie i rozpacz, że mały dynamit niszczy wszystko co napotka w domu :lol:

honda11 pisze:Niestety u mnie też tylko pytają o kociaki. Nawet 7-miesięczny kotek jest stary :twisted: , a to zaledwie przedszkolak!

A my czekamy na 6/7-miesięczną Zoe od KropkiXL. Tzn. że biorę STARĄ kotkę :?: 8O :strach: :ryk: :ryk: :ryk:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Nie mar 07, 2010 11:02 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Nie mar 07, 2010 11:43 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Trzymam kciuki za Psocię :1luvu:
Jeśli domek wypali, to w najbliższym czasie pojadę tam z wizytą poadopcyjną i oczywiście zdam Wam relację :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Nie mar 07, 2010 11:58 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Betaka, ludziom ciezko wytlumaczyc, ze maly kot musi sie wyszumiec, wyszalec, ze taka juz jego natura, ze psoci. Tak jak male dzieci-dokladnie tak samo! Dla mnie ok.pol roczny kocio to-jak to juz ladnie zostalo tu napisane: to dopiero przedszkolak! Z reguly starsze koty sa juz spokojniejsze, choc np.wszyscy, ktorzy znaja Tygrysa wiedza, jak potrafi sie energicznie bawic, a to juz wiekowy kot!
Podejrzewam, ze Psocia do konca swych dlugich, szczesliwych kocich dni pozostanie zwariowana, szalona, aczkolwiek niezwykle kochana, bardzo miziasta kicia :1luvu: Psota to maly wulkan jak najbardziej pozytywnej energii! Ale to mnie w niej najbardziej urzeka :1luvu: To taka jej radosc zycia :)
Psotuniu, kochane moje serduszko :1luvu: Mocno trzymam kciuki za Ciebie :) Buziaczki i duzo mizianek dla Ciebie przesylam, kochanie :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie mar 07, 2010 14:19 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Podrzucę kotki Tyskie , do góry -hop ! :ok:

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Nie mar 07, 2010 17:27 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Ja trochę rozumiem tych, co chcą małe... ale faktem jest, że maluchy to dają popalić... Czad jest...
to tak jak z dziećmi...

izydorka

Post » Nie mar 07, 2010 17:49 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Kochane cioteczki , właśnie do adopcji pojechała Psotka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A przez chwilka rozmawiałam z panią która by chciała dać domek Frotce :lol: :lol: :lol: , szukamy kogoś z Opola na wizytę przed adopcyjna :lol: :lol: :lol:

Eustachy był dziś rano wyciśnięty prze dr Julie , zmieniamy leczenie na buskopan .

Ozzi dziś lepiej , zaczął jeść i tak żałośnie nie miauczy :lol: :lol: :lol:

Czotr nadal ma tego grzyba , ale po tym insolu jest lepiej :lol:

Zuzu tez je piej z ta skóra :lol:

Jak ja wam bardzo dziękuje za moc ogłoszeń , to dzięki Wam mają szanse na te domki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie mar 07, 2010 18:11 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Psociu bądź szczęśliwa w SWOIM NARESZCIE DOMKU!!!!!!!!!!!
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Nie mar 07, 2010 18:28 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Witamy Serdecznie, Ewcia z Amelunia i kicia Lusinda z Opola:)
Jestesmy bardzo zainteresowane adopcja kici Frotki:) Coz za piekna mordeczka:))
Miesiac temu stracilysmy nasza kroliczyce Kremoweczka do ktorej wszystkie bylysmy bardzo przywiazane a najbardziej nasza kicia:( Jeszcze przez kilka dni po jej odejsciu Lusinda prowadzala nas w miejsce, gdzie stala klatka i bardzo plakala:( Mysle ze bardzo jej jest potrzebny przyjaciel z ktorym bedzie mogla brykac, kiedy nas nie ma w domku. Myslalam najpierw o kupieniu kotka rasowego ( Lusindka jest egzotyczka ), ale potem zajrzalam na allegro i znalazlam tyle ogloszen o kocich sierotkach, ktore potrzebuja domku. Wiec wspolnie z corcia-Amelcia-postanowilysmy przygarnac jakies malenstwo:) Jedynym "warunkiem" Amelci bylo, zeby kicia miala umaszczenie biale lub bialo-czarne i byla dziewczynka:) I tak znalazlysmy Frotke:))
Ps: Przepraszam za brak polskich znakow, mam angielskie oprogramowanie:(

jalusinda

Od: Nie mar 07, 2010 17:49

Post » Nie mar 07, 2010 18:41 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

No więc kochane cioteczki szukamy kogoś z Opola na wizytę przed adopcyjna :lol:

A prze chwilka dzwoniła Pani od Szili i jest wszystko OK , Szila ma wilczy apetyt , i już się aklimatyzuje , jak tylko będą zdjęcia to Pani je wyśle :lol: Wygląda na to że sa zadowoleni z Sziluni :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie mar 07, 2010 18:42 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

fajnie, że chcecie pomóc koteczkowi!

Justa, chyba Korciaczki mają jakieś znajomości w Opolu :D

izydorka

Post » Nie mar 07, 2010 18:47 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

sygitka21, fcmedyk, Boo77, violavi, -Buffy-

oni są z Opola, pisz, proś :ok:

izydorka

Post » Nie mar 07, 2010 18:51 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

izydorka pisze:sygitka21, fcmedyk, Boo77, violavi, -Buffy-

oni są z Opola, pisz, proś :ok:

Izydoro wielkie dzięki :lol: , jak tylko wrócę to zaraz napisze ( muszę komuś amstafa wyprowadzić )
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie mar 07, 2010 18:51 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Justynko tak bardzo się cieszę, że Twoje kochane koty znajdują nowe domy :D :D :D .

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

[poprzednia][następna]