Bruno-już w DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 24, 2010 7:50 Re: Bruno-już w DS!!!

Iwonko-skrobnij parę słów o Brunonku-tęsknimy za nim!!!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw lut 25, 2010 23:24 Re: Bruno-już w DS!!!

Obrazek

Obrazek

bruńcia

Od: Sob sty 02, 2010 23:05

Post » Czw lut 25, 2010 23:26 Re: Bruno-już w DS!!!

Jest zdrowy nie ma żadnych problemów :!: :P :ok:

bruńcia

Post » Czw lut 25, 2010 23:53 Re: Bruno-już w DS!!!

KropkaXL nie martw się.Brunek na pewno ma się dobrze . W końcu trafił do dobrego domku. :D
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Czw lut 25, 2010 23:53 Re: Bruno-już w DS!!!

Super zdjęcia! :1luvu:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt lut 26, 2010 6:14 Re: Bruno-już w DS!!!

Oooooo!-ale super zdjęcia!!!!!!
Brunonek już taki wielki 8O 8O
Bardzo sie cieszę,że wszystko dobrze,że kocio szczęśliwy!
Pozdrawiam serdecznie Iwonko! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Małgosiu-wiem,że domek dobry,ale chciałoby sie czasem zobaczyc słodziaka i przeczytać,że jest OK! :D
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Sob mar 13, 2010 18:34 Re: Bruno-już w DS!!!

Iwonko-zajrzyj na chwilke i pokaz nam Bru!-i napisz pare słów!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie mar 14, 2010 22:08 Re: Bruno-już w DS!!!

Obrazek

Obrazek

bruńcia

Post » Nie mar 14, 2010 22:12 Re: Bruno-już w DS!!!

bruńcia pisze:Obrazek

Obrazek

ale chłopaczek wyrósł :mrgreen:
krynia08

Post » Nie mar 14, 2010 22:19 Re: Bruno-już w DS!!!

nom jest duży :D :ok:

bruńcia

Post » Nie mar 14, 2010 22:20 Re: Bruno-już w DS!!!

bo pamietam go w tej wielkiej kuwecie :ryk: :ryk: :ryk: na zdjeciu
krynia08

Post » Nie mar 14, 2010 22:21 Re: Bruno-już w DS!!!

kropkaXL pisze:Koniec wrzesnia,sobota,zimny wieczór-ide do piwnicy,by dac jeśc Beatce-koteczce spod bloku,która dwa dni wczesniej miała sterylkę.Drzwi wejściowe do bloku sa otwarte,wygladam jak zwykle na podwórko,czy nie kreci sie jakis bezdomniaczek-pusto,pwenie poszły do budki na kolacje,już miałam zejść do piwnicy ,gdy moich uszu dobiegło miauczenie maleńkiego kociaka-Jezu!!!-gdzie on jest???-dlaczego tak płacze?
Pobiegłam w kierunku rozpaczliwego płaczu-za ogrodzeniem,na ogrodzie stoi na niepewnych łapeńkach koci osesek i płacze :cry: -pobiegłam naokoło-aby wejść na posesję-dobiegłam do maluszka i wzięłam go na ręce-maleńkie kociątko,które jeszcze dobrze nie chodziło-bure maleństwo,samo,bez mamy!Rozejrzałam sie dookoła,przeszłam sie po ogródkach ,zaglądając pod krzaczki-nigdzie nie było ani innych maluszków,ani mamy!
Z maluszkiem pod polarem szłam w kierunku domu-spotkałam jednego z mieszkańców tego bloku-zapytałam,czy nie widział gdzies kotki z kociakami,bo znalazłam maleństwo-na to facet ze wzruszeniem ramion powiedział-on juz dawno tak miauczy,ale ja zadnej kotki nie widziałem!
I co miałam zrobić?wzięłam maleństwo do domu i dopiero wtedy do mnie dotarło,że nie mam nawet czym go nakarmić!
Poleciałam do sklepu,kupiłam Nan2,bo wiedziałam z forum,że tym niektóre forumowiczki wykarmiły oseski.
Mój guru-Szura tez powiedziała,żeby maluszka karmić co 3 godziny,ciepłym mleczkiem-w nocy też.Napoiłam maluszka mleczkiem,wymasowałam brzuszek-sikał i sikał,myślałam,że nie przestanie-musiał faktycznie juz długo byc bez mamy.Maluch wazył 285 gram-miescił sie na dłoni.
Obrazek

W nocy zaczęła sie biegunka-maluszek płakał,tuliłam go do siebie,nie chciał spac-brzuszek go bolał.Musiałam go umyć bo smierdział kupą,ciepła woda ukoiła chyba ból brzuszka,bo otulony w recznik wreszcie zasnął
Obrazek

Za rada Szury podałam mu smectę i ugotowałam marchwianke,która rozrobiłam mleko.
I tak zaczeła się moja walka o Brunonka!
Nosiłam go do pracy,by móc karmic go co 3 godziny,juz miałam butelke ze smoczkiem i mixol-kupy wróciły do normy,maluch przybierał na wadze,rósł,robił sie coraz silniejszy
Obrazek

Bardzo szybko nauczył sie kuwetkowania-w zasadzie od pierwszego włożenia do kuwetki-wiedział do czego służy 8O -ani razu nie narobił gdzie indziej-to było niesamowite-takie maleństwo,a takie mądre!
Obrazek

Bruno miał trafić do DS-do wetki Sylwi,niestety-jej TŻ-nie zgadza sie na drugiego kota-własnie dzisiaj sie o tym dowiedziałam-jest mi strasznie przykro-czuje sie rozgoryczona-tyle walki o maluszka,tyle nocy nie przespanych,miał miec cudowny dom,a teraz...... :cry: :cry: :cry:
Mam już 4 koty-niestety,chcąc pomagac innym,potrzebującym biedom-musze Brunonkowi znaleźć dom-dom wspaniały,koniecznie z innym kotem,najlepiej młodziutkim-bo Bru kocha inne koty.Maluszek jest po dwóch odrobaczaniach i po pierwszym szczepieniu,jest zdrowym,energicznym kociakiem-jest przeuroczy-szaro beżowe futerkojeszcze sie cały czas wybarwia,poczatkowo miał rude przebłyski na łebku i grzbiecie,teraz zjasniały,zrobiły się bardziej beżowe,ale i tak jest cudny! :1luvu:
Obrazek

Czy znajdzie sie serduszko,które pokocha Brunonka-kotka,który uciekł smierci spod łap???
Kto da mu dom,kto da dom sierotce?

:ryk: :ryk: :ryk:
krynia08

Post » Nie mar 14, 2010 22:23 Re: Bruno-już w DS!!!

teraz to olbrzym z niego a 3 miesiące temu był taki drobniutki jeszcze :)

bruńcia

Post » Nie mar 14, 2010 22:24 Re: Bruno-już w DS!!!

kto by pomyślał ze z takiego małego kotka będzie kocur

bruńcia

Post » Nie mar 14, 2010 22:26 Re: Bruno-już w DS!!!

Bru już po kastracji? ale ten czas szybko leci :shock:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

[poprzednia][następna]