Ośrodek KOTERIA. Jesteśmy na wystawie kotów na Bielanach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 24, 2012 9:39 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Kryzys finansowy

Właśnie się niedawno dowiedziałam...
Jestem wściekła :evil: !@#$%^&*( :evil: na miasto, które za jakiś czas będzie miało problem z ponownym zakoceniem. Przecież to bez sensu! Chcą, żeby więcej kotów było na Paluchu?

A co do talonów, to też nie jest tak różowo, co roku przeważnie w środku lata kończą się przeznaczone budżety gmin na talony i część lecznic przestaje je realizować, bo nie dostaną zwrotu.

KOTERIO - nie daj się! Robisz coś wspaniałego i mam nadzieję, że władze miasta pójdą po rozum do głowy i zrobiły tak ostatni raz!
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt sie 24, 2012 9:41 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Kryzys finansowy

joshua_ada pisze:Właśnie się niedawno dowiedziałam...
Jestem wściekła :evil: !@#$%^&*( :evil: na miasto, które za jakiś czas będzie miało problem z ponownym zakoceniem. Przecież to bez sensu! Chcą, żeby więcej kotów było na Paluchu?

A co do talonów, to też nie jest tak różowo, co roku przeważnie w środku lata kończą się przeznaczone budżety gmin na talony i część lecznic przestaje je realizować, bo nie dostaną zwrotu.

KOTERIO - nie daj się! Robisz coś wspaniałego i mam nadzieję, że władze miasta pójdą po rozum do głowy i zrobiły tak ostatni raz!

a może jakaś petycja do władz miasta powinna być wystosowana z naszymi podpisami?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sie 24, 2012 9:46 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Kryzys finansowy

ASK@ pisze:a może jakaś petycja do władz miasta powinna być wystosowana z naszymi podpisami?

chciałabym wierzyć ze to cos by dalo
jak nie ma srodkow - a tak moze byc - to cala ideologia i sens tego wszystkiego przestaje miec znaczenie

pewnie trzeba by pomyslec jak tu pozyskac srodki z innych zrodel
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt sie 24, 2012 9:53 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Kryzys finansowy

Podpisałabym petycję i znalazłabym podpisy wśród zaangażowanych osób.
Co prawda nie wierzę, żeby petycja ich ruszyła, ale nie będę czarnowidzem i podpiszę.

Maryla, środki są, tylko na rzeczy "ważniejsze" - ciekawam, ile w tym roku przeznaczą na świąteczne oświetlenie PKiN. Wszak nie chleba, nie. Igrzysk :evil:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt sie 24, 2012 9:58 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Kryzys finansowy

Jeżeli taka petycja powstanie - podpiszemy z Alą.
Wprawdzie to inny rejon działania, ale uważam, że sterylki to podstawa, wszędzie...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt sie 24, 2012 9:59 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Kryzys finansowy

Powtórzę się na kolejnej stronie. Które lecznice w Wawie leczą na koszt miasta?
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pt sie 24, 2012 10:02 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Kryzys finansowy

Na Woli już nie ma pieniędzy na talony. Pieniądze miasto i dzielnice mają, można by było poprzesuwać środki. Gdyby sprawa została nagłośniona, może coś by się ruszyło?

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt sie 24, 2012 10:21 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Kryzys finansowy

gaota pisze:Powtórzę się na kolejnej stronie. Które lecznice w Wawie leczą na koszt miasta?

Bielany chyba jeszcze maja srodki
lecznica na Podleśnej
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Pt sie 24, 2012 10:25 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Kryzys finansowy

w kazdej sytuacji to bulwersuje
ale jak nie ma srodkow na zwierzeta
i na podwyzki np. w oswiacie (u nas juz trzeci rok)
to: http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/wa ... omosc.html :evil:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Pt sie 24, 2012 11:05 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Kryzys finansowy

Ja również podpiszę petycję :ok:
A na razie czekam na moją koszulkę z kotem cyklistą :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt sie 24, 2012 11:16 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Kryzys finansowy

Bielany chyba jeszcze maja srodki
lecznica na Podleśnej

nie mają
AnielkaG

Post » Pt sie 24, 2012 11:21 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Kryzys finansowy

Maryla pisze:
ASK@ pisze:a może jakaś petycja do władz miasta powinna być wystosowana z naszymi podpisami?

jak nie ma srodkow - a tak moze byc - to cala ideologia i sens tego wszystkiego przestaje miec znaczenie

Ale petycja może pomóc przy dzieleniu środków w następnym roku.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt sie 24, 2012 11:25 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Kryzys finansowy

vega013 pisze:
Maryla pisze:

A dlaczego? przecież miasto może przesunąć środki. Wymaga to trochę zachodu ale nie jest niemożliwe

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt sie 24, 2012 11:30 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Kryzys finansowy

gaota, w Warszawie są lecznice (chyba że coś się zmieniło), w których można leczyć koty bezdomne na koszt miasta.

w Warszawie BYŁY lecznice leczące/kastrujące koty wolnozyjace z terenu miasta Warszawy, ale JEST koniec sierpnia i podobnie jak w Koterii pieniądze się skończyły. Lecznica na Książęcej ostatni raz miała umowę z gminą Śródmieście bodaj 2 lata temu. Jedyną gminą która jeszcze ma pieniądze na tzw. talony jest Śródmieście, lecznica Dzika 4 a.

Wiem, że na Paluch.

Gaota, dobrze się czujesz?
AnielkaG

Post » Pt sie 24, 2012 11:53 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Kryzys finansowy

Never pisze:
vega013 pisze:
Maryla pisze:

A dlaczego? przecież miasto może przesunąć środki. Wymaga to trochę zachodu ale nie jest niemożliwe

Myślę, że wszystkie sektory w mieście czują się niedofinansowane. Żeby przesunąć środki i dać Koterii, miasto musiałoby komuś zabrać, a w to nie bardzo wierzę.

Słuchajcie, tak czy inaczej, petycja nie zaszkodzi, a pomóc może; jeżeli nie w tym roku, to w następnym.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

[poprzednia][następna]