Jeśli możesz im pomóc... bezdomne koty pani Małgosi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 21, 2006 14:53

planujemy zabrac sie za kastrowanie stadka, ktore jeszcze nie znalazlo domu a sporo juz podroslo

na pierwszy ogien pojdzie pewnie Cypisek

niestety, wciaz cos mnie zatrzymuje, mamy probelmy zdrowotne (jakos nie ma poprawy po operacji :( ), wyczerpane mozliwosci tanszych sterylek na Slasku i trzecia pod rzad naprawa mojego samochodu :evil:

jak nie urok to ...

mam pytanie, czy ktos zna lub ma dostep do lecznicy, gdzie zrobia taniej sterylki?
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Wto mar 21, 2006 19:38

biedna ta Twoja mama :( , mam nadzieję, że będzie lepiej
Niestety nie znam miejsc gdzie można by taniej ciachnąć kotki,
ale chociaż podniosę, może ktoś inny zna.
ObrazekObrazek

Mała

Od: Śro gru 29, 2004 21:20

Post » Śro mar 22, 2006 23:42

a może by osobny wątek w sprawie tańszych zabiegów... :) Może więcej osób zwróci uwagę?
jestem z Warszawy, niestety nie mogę pomóc inaczej niż dobrymi fluidami :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto mar 28, 2006 11:18

lada dzien bedziemy kastrowac kocurki, tylko szukamy tanszej mozliwosci i negocjujemy ceny

przykra wiadomosc, mama ma znajoma, starsza, cierpiaca na Alzheimera
miala 6 kotow i psa, przestala sobie z nimi radzic, bylo brudno, smierdzialo, zwierzaki chodzily glodne, sasiedzi sie denerwowali, do pani przychodzila pielegniarka do pomocy, kategorycznie odmowila zajmowania sie zwierzetami

mama jeszcze przed szpitalem chodzila do niej co drugi dzien posprzatac i nakarmic zwierzaki, rowniez kupowala jej karme (mimo swojego zlego stanu zdrowia)

szukalismy kotom domow, jednemu rudemu udalo sie znalezc

okazalo sie, ze podczas pobytu mamy w szpitalu, prawdopodobnie za namowa ktoregos z sasiadow wywieziono 4 koty do schroniska :cry:
I niestety nie udalo sie ich odzyskac, kilkakrotne proby odnalezienia zwierzakow splezly na niczym ... Przypuszczalnie zostaly uspione, bo nie ma ich w ogle w rejestrze przyjec :? Nasz "slynne" schronisko :evil:

Mimo usilnych staran nie udalo sie pomoc tym kotom :(

U pani zostal jeden kot i pies :roll:

Strasznie mi jest przykro :cry: Los zwierzat u ludzi starszych, schorowanych jest czesto taki smutny :cry:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Post » Wto mar 28, 2006 21:54

a może Cichy Kąt pomoże w tańszych zabiegach? :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro mar 29, 2006 4:42

Szkoda kotów :(

A schronisko chwali sie potem jaki ma wysoki poziom. Kilka kotków na duzym wybiegu .
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro mar 29, 2006 18:01

XAgaX pisze:a może Cichy Kąt pomoże w tańszych zabiegach? :)

nie wiem, czy w ogole istnieje taka mozliwosc :roll:
to moze i bylby fajny pomysl, ale z tego co sie orientuje musialabym brac urlop (co na razie nie jest mozliwe) gdyz CK jest czynne w godzinach mojej pracy :roll:

Obrazek

jojo

Post » Śro mar 29, 2006 18:13

umowilam sie u weta (zuplenie nieznany mi wet, ale bierze udzial w Akcji marcowej) na sobote na ciachniecie 3 kocurkow: Eryczka, Bronka i Cypiska

Cena nie jest jakos szczegolnie niska, ale juz trudno, zalezy mi by to jak najszybciej zalatwic, w dodatku hurtowo :roll:

Jedna znajoma od miesiaca mi juz probuje zalatwic tansze sterylki, ale jakos sie nie udaje :(

Prosze o mocne kciuki :ok:

zeby sie wszystko powiodlo, najtrudniej bedzie zlapac Eryczka :roll:
Ostatnio edytowano Czw mar 30, 2006 5:50 przez jojo, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek

jojo

Post » Śro mar 29, 2006 20:57

Kciuki są :ok: mocne 8) na pewno wszystko pójdzie dobrze :)

Agnieszko, dlaczego nawet nie zapytałaś?
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro mar 29, 2006 21:30

ryśka pisze:Kciuki są :ok: mocne 8) na pewno wszystko pójdzie dobrze :)

Moje też :)

Jakbym Wam przypadkiem za dużo ściągnęła na głowę, to przepraszam, ale wszystko dla kotów :oops: tak czy siak- już robię Wam reklamę na innych forach :D

to drobnym drukiem tyczy się jojo, nicht wahr? ;)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro mar 29, 2006 21:39

oczywiście Agnieszki-jojo! :D ach, te możliwości interpretacji, he he!
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro mar 29, 2006 21:43

:D a ja tak na prawdę nie Agnieszka nawet, ale wszyscy mnie tak nazywają ;)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw mar 30, 2006 5:29

ryśka pisze:Kciuki są :ok: mocne 8) na pewno wszystko pójdzie dobrze :)

Kciuki potrzebne 8)

hm, jakos zupelnie na to wczesniej nie wpadlam, rozgladalam sie raczej tu blizej, by moc podjechac po pracy :wink: zwlaszcza, ze wciaz mam problemy z autem, zreszta te koty sa wlasciwie juz domowe, wiec tak glupio... ale pewnie bedziemy dalej ciachac dziczki, to nic straconego :twisted:

Obrazek

jojo

Post » Pt mar 31, 2006 22:07

to juz jutro rano :roll:

mam stresa, oby wszystko sie powiodlo ...

Obrazek

jojo

Post » Sob kwi 01, 2006 5:53

kciuki mocno zaciśnięte
:ok: :ok: :ok:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

[poprzednia][następna]