Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).. Witus szuka ds...sektor 3 :/

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 18, 2021 22:58 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).prosze o pomoc na steryl i , st

iza71koty pisze:Z tego co doczytałam pobieżnie ona ma teraz kociaki.Zajmuje się nimi tak?Ile mają?

Jeśli są za małe nie powinnaś.Jeśli ją ssą i zrobisz zabieg kotce przez ten czas nazbiera się mleko- zanim zostanie wypuszczona.Może je potem odrzucić bo będą jej sprawiały ból podczas ssania.A druga rzecz nie powinny zostać same.

Nie, kuz sie nie zajmuje, maja ok 4 miesiace
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob wrz 18, 2021 23:02 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).prosze o pomoc na steryl i , st

Ja muszę odpocząć.Wcześniej przeczytałam pobieżnie i szkoda że jak zaczęłaś sterylizować nie skupiłaś się tylko na kotkach -które jeszcze nie urodziły.Dla mnie w takich sytuacjach zawsze ważniejsze są kotki niż kocury.To od nich zależy zmniejszenie populacji.Najważniejsze jest by mieć plan.Wtedy daje to efekt.I robić to w taki sposób aby nikt na tym nie ucierpiał.Czyli nie za wszelką cenę.Czasem trzeba coś odpuścić.Czasem przeczekać.Ale sukcesywnie dążyć do zamierzonego celu.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob wrz 18, 2021 23:08 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).prosze o pomoc na steryl i , st

iza71koty pisze:Ja muszę odpocząć.Wcześniej przeczytałam pobieżnie i szkoda że jak zaczęłaś sterylizować nie skupiłaś się tylko na kotkach -które jeszcze nie urodziły.Dla mnie w takich sytuacjach zawsze ważniejsze są kotki niż kocury.To od nich zależy zmniejszenie populacji.Najważniejsze jest by mieć plan.Wtedy daje to efekt.I robić to w taki sposób aby nikt na tym nie ucierpiał.Czyli nie za wszelką cenę.Czasem trzeba coś odpuścić.Czasem przeczekać.Ale sukcesywnie dążyć do zamierzonego celu.

Tak, wielka szkoda.
Sama zaluje tego co zrobilam. Plus zniszczonego przy tym auta. I urlopu.
Edit. Iza lapalam koty ktore przyszly. Wszystkie kotki ktore przyszly podczas mohego urlopu zostaly wysterylizowane. Nie wiem jak mam przywolywac kotki do klatek lapek.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob wrz 18, 2021 23:18 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).prosze o pomoc na steryl i , st

No ja rozumiem.Łapałaś to co weszło.Właśnie Ci próbuję wytłumaczyć że skupiasz się na konkretnym kocie i to jest Twoje zadanie.Najpierw te najważniejsze.

I nie pisz ze żałujesz.Zaczęłaś coś robić to najważniejsze.Na marne to nie pójdzie.Po prostu na przyszłość będziesz już wiedziała lepiej.

Nie ma zasady jak przywołać.Czasem jest to przypadek- czasem dobry moment.Czasem trzeba porzucić wyznaczony czas karmienia i pojawić się całkiem o innej godzinie.Wtedy jest szansa że inne nie będą się niepotrzebnie pętać.Ja tak robiłam.

iza71koty

Post » Sob wrz 18, 2021 23:21 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).prosze o pomoc na steryl i , st

Marzenia11 pisze:
iza71koty pisze:Z tego co doczytałam pobieżnie ona ma teraz kociaki.Zajmuje się nimi tak?Ile mają?

Jeśli są za małe nie powinnaś.Jeśli ją ssą i zrobisz zabieg kotce przez ten czas nazbiera się mleko- zanim zostanie wypuszczona.Może je potem odrzucić bo będą jej sprawiały ból podczas ssania.A druga rzecz nie powinny zostać same.

Chodzą samopas czy są przy matce?

iza71koty

Post » Sob wrz 18, 2021 23:29 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).prosze o pomoc na steryl i , st

iza71koty pisze:No ja rozumiem.Łapałaś to co weszło.Właśnie Ci próbuję wytłumaczyć że skupiasz się na konkretnym kocie i to jest Twoje zadanie.Najpierw te najważniejsze.

I nie pisz ze żałujesz.Zaczęłaś coś robić to najważniejsze.Na marne to nie pójdzie.Po prostu na przyszłość będziesz już wiedziała lepiej.

Nie ma zasady jak przywołać.Czasem jest to przypadek- czasem dobry moment.Czasem trzeba porzucić wyznaczony czas karmienia i pojawić się całkiem o innej godzinie.Wtedy jest szansa że inne nie będą się niepotrzebnie pętać.Ja tak robiłam.

Iza musisz zrozumieć ze ja przyjezdzam raz na tydzien. Przez tydzien te koty chodza po innych dzialkach i szukaja sobie jedzenia. Ja nie mam stalego stada ktore zawsze przychodzi o tej samej porze. Nie mam wiec mizliwosci wyczekiwania na konkretnego kota.
Lodzia sie juz nie zajmuje malymi.
Edit: np. Plamka. Caly zeszly rok przychpdzila co tydzien a w tym roku byla w lutym a potem dopiero 3 tyg temu.

Marzenia11

Post » Sob wrz 18, 2021 23:35 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).prosze o pomoc na steryl i , st

Ja to wiem.Miałam na myśli to -że skoro już spędzałaś tam urlop-można było spróbować pojawiać się o innych godzinach niż tradycyjnie.Jeśli te koty nie mają stałej pory karmienia- wiec i ich rotacja jest inna.A kociaki Lodzi gdzie są?na Twojej działce?

iza71koty

Post » Sob wrz 18, 2021 23:40 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).prosze o pomoc na steryl i , st

iza71koty pisze:Ja to wiem.Miałam na myśli to -że skoro już spędzałaś tam urlop-można było spróbować pojawiać się o innych godzinach niż tradycyjnie.Jeśli te koty nie mają stałej pory karmienia- wiec i ich rotacja jest inna.A kociaki Lodzi gdzie są?na Twojej działce?

Ja bylam caly dzien. Od ok 11 do 20.
Dzisiaj byly na dzialce, ale tydzień temu ich w ogole nie widzialam.

Marzenia11

Post » Sob wrz 18, 2021 23:45 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).prosze o pomoc na steryl i , st

iza71koty pisze:
Marzenia11 pisze:

Chodzą samopas czy są przy matce?

Samopas

Marzenia11

Post » Sob wrz 18, 2021 23:48 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).prosze o pomoc na steryl i , st

To w takim razie jeśli dasz rade zrób kotkę.W tej sytuacji - to niewiele zmienia - a będzie już z głowy.Ile przetrzymują w szpitaliku?

iza71koty

Post » Sob wrz 18, 2021 23:49 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).prosze o pomoc na steryl i , st

iza71koty pisze:To w takim razie jeśli dasz rade zrób kotkę.W tej sytuacji - to niewiele zmienia - a będzie już z głowy.Ile przetrzymują w szpitaliku?

2 doby

Marzenia11

Post » Sob wrz 18, 2021 23:50 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).prosze o pomoc na steryl i , st

iza71koty pisze:To w takim razie jeśli dasz rade zrób kotkę.W tej sytuacji - to niewiele zmienia - a będzie już z głowy.Ile przetrzymują w szpitaliku?

A dlaczego zmienilas zdanie? Bo nie rozumiem..

Marzenia11

Post » Sob wrz 18, 2021 23:54 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).prosze o pomoc na steryl i , st

Myślałam że kociaki są mniejsze.Możesz poprosić o to aby wygolili najmniej brzuszek i jak dadzą radę malutkie cięcie.Zawsze szybciej się goi i kotce nie będzie tak zimno.

iza71koty

Post » Sob wrz 18, 2021 23:56 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).prosze o pomoc na steryl i , st

iza71koty pisze:Myślałam że kociaki są mniejsze.Możesz poprosić o to aby wygolili najmniej brzuszek i jak dadzą radę malutkie cięcie.Zawsze szybciej się goi i kotce nie będzie tak zimno.

Tak robia

Marzenia11

Post » Sob wrz 18, 2021 23:58 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).prosze o pomoc na steryl i , st

Musze odpocząć.Zadzwonię jutro w sprawie polarków.

iza71koty

[poprzednia][następna]