KOCIA CHATKA - radości i smutki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 22, 2013 20:50 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

terenia1 pisze:Dziewczyny mam pytanie czy ktoś jest czasowy w sobotę - ja niestety nie mogę bo wyjeżdżam w sobotę rano i wracam w niedzielę wieczorem.

Chodzi a adopcję Gandiego ktoś może podjechać do kociarni wyadoptować Gandiego - bo rannego dyzuru nie ma Wiola będzie około 16 więc może nie pasować Pani godzina - może jak ktoś ma w miarę blisko do kociarni i będzie mógł podjechać :?:

To jak nikt się nie zapisze na ranny dyżur w sobotę, to ja podejdę wcześniej ,może tak na 14.00
Tylko jak coś to nie wiem gdzie są umowy adopcyjne?

Wioleta71

Od: Sob kwi 06, 2013 21:26

Post » Czw sie 22, 2013 20:51 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

terenia1 pisze:Wiolu zapisuję Cię na piatek i sobotę

Grafik dyżurów 19.08.-25.08.

19.08. pon. rano Mirka wiecz. Agata
20.08. wtorek rano brak wiecz. Teresa
21.08. środa rano Beata wiecz. Ewa
22.08. czwartek rano Mara wiecz. Teresa
23.08. piątek rano Beata wiecz. Wiola
24.08. sobota rano brak wiecz. Wiola
25.08. niedziela rano Mara wiecz. Agata

:) :) :)

Wioleta71

Post » Czw sie 22, 2013 21:01 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Na dyzurze dziś spoko - Gandi ze Śnieżka w całkiem dobrej komitywie :D
Gandi żarłok wcina jak odkurzacz :wink:

I dziś co nieco przybyło do boksów na kwarantannę zaraz wszystko opiszę.

BARDZO PROSZĘ KOCIAKÓW Z BOKSÓW NA KWARANTANNIE POD ŻADNYM POZOREM NIE WYPUSZCZAĆ Z BOKSÓW NAWET NA CHWILĘ ŻEBY SOBIE POLATAŁY :?

I tak:
Boks nr 1 RICO kocurek mały biało-bury syczawka - syczy bo się boi i chce nastraszyć :(
BOKS NR 5
obok Rickiego mała czarnulka sycząca i udaje straszną :( bardzo przestraszona Megan dziewczynka jej rodzeństwo wyadoptowane mamuśka jutro jedzie do sterylki i potem wraca na własne włości
Boks nr 2 mały czarny Harry kocurek do jedzenia tylko Ricovery - puszki stoją koło blatu, jutro i pojutrze zastrzyk do podania zastrzyki przypięte do boksu ja jutro po pracy podjadę podać
Boks nr 3/7 Nina i Niki dwie dziewczynki - Nina biało-czarna, Niki czarna syczące - jutro i pojutrze zastrzyki do podania ja jutro podjadę po pracy i im podam, zastrzyki przypiete do boksu
Boks nr 6 malutka Cziki - czarnulka dziewczynka spokojna i bojaźliwa - do jedzenia Ricovery.

Na boksach poprzypinałam kartki z informacjami.
Dziczki strachliwe proszę miziać :D i je oswajać są małe więc damy radę :D
Ostatnio edytowano Czw sie 22, 2013 21:25 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw sie 22, 2013 21:25 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

RICO

Obrazek

NINA I NIKI

Obrazek

MEGAN córeczka Misi czarnulka boks 5
Megan to mała czarnulka-dziczka
Obrazek

HARRY

Obrazek

terenia1

Post » Pt sie 23, 2013 9:34 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

terenia1 pisze:
fruciu pisze:
terenia1 pisze:Dziewczyny mam pytanie czy ktoś jest czasowy w sobotę - ja niestety nie mogę bo wyjeżdżam w sobotę rano i wracam w niedzielę wieczorem.

Chodzi a adopcję Gandiego ktoś może podjechać do kociarni wyadoptować Gandiego - bo rannego dyzuru nie ma Wiola będzie około 16 więc może nie pasować Pani godzina - może jak ktoś ma w miarę blisko do kociarni i będzie mógł podjechać :?:

Jak mi się uda pożyczyć auto to bede mogła podjechać na konkretna godzinę. Jutro dokładnie dam znać ale na 99% będę mobilna jednak. Jutro potwierdze i możesz podać mój numer telefonu to się umowie konkretnie.

ok dzięki :D

jutro będę mobilna więc podaj mój numer i się umówię na konkretną godzinę

i teraz Śnieżka biedaczka sama tam zostanie?

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Pt sie 23, 2013 9:38 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Gandi jedzie do domu :D super niech jedzie i juz tam siedzi.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sie 23, 2013 16:35 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

[quote="terenia1"]RICO

Obrazek

Rico to straszny darciuch,cały mój dyżur wrzeszczał w boksie i usiłował się z niego wydostać.Zabrany na ręce uspokaja się,mruczy i domaga głaskania.
Ma przepuklinę,to chyba z tego"darcia"

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt sie 23, 2013 16:36 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

NINA I NIKI

Obrazek

dziewczyny bardzo wystraszone,głaskane nieruchomieją.

balbina38

Post » Pt sie 23, 2013 16:39 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

MEGAN córeczka Misi czarnulka boks 5
Megan to mała czarnulka-dziczka
Obrazek

dzika,ale chyba jeszcze bardziej przerażona.Reaguje syczeniem i cała się trzęsie.Głaskana troszkę się uspokaja,ale przy normalnych odgłosach np.jak sprzątanie kuwet wpadła w przerażenie i biegała po całym boksie chcąc sie schować.

balbina38

Post » Pt sie 23, 2013 16:41 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

HARRY

Obrazek[/quote]
straszna bieda,taki malutki drobiazg,tylko brzuszek ma duży,pomiaukuje domagając się uwagi.

balbina38

Post » Pt sie 23, 2013 16:45 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

i jeszcze jedna malutka czarna kotka(nie ma jej zdjęcia),Czika. Przesłodka,trochę wystraszona,ale po wygłaskaniu robi się przytulak i tak ciuchutko pomiaukuje.Chyba zaczyna się u niej katar.

Reszta kotów ok.Hilda tak się łasi,że nie mogłam nic zrobić. Mały biało-czarny rozrabia i atakuje Majeczkę,ale Hilda czuwa :ok:
Gandi apetyt jak zwykle,przerób ma jak kaczka.Śnieżka spragniona zabawy.

balbina38

Post » Pt sie 23, 2013 18:15 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Tereniu, zostawiłaś w chatce telefon.
Maluszki są boskie :P :lol: :lol: Nic dodać nic ująć :P
Za boksami siedzi Hildusia, przez cały mój dyżur nie wyszła.
Śnieżka i Gangi bez zmian myziaczki okropniaste i Gandi żarłoczek, a także straszny przy tym bałaganiarz :wink:
W kuwetach bez rewelacji Wszystko posprzątane.
Jutro będę również po południu na dyżurze, chyba że coś się zmieni i nikt nie będzie mógł przyjść rano, to proszę o info podejdę wcześniej :lol:
Pozdrawiam :)

Wioleta71

Post » Pt sie 23, 2013 18:32 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Dziś chwilę byłam podałam zastrzyki - a potem wróciła po telefon :)

Te maluszki to dosłownie szkieletorki pod spodem skóra i kości - u Harrego to masakra nie mogłam naciągnąć skóry żeby mu zrobić zastrzyk.
Najgrubsze to Ninia i jej siostrzyczka z nimi pod kątem tłuszczyku ok.
Megan ta dziczka raczej też ok.
Natomiast Roki, Czika i Harry chude niemożebnie - koniecznie je musimy odkarmić :!:
Byłoby dobrze gdyby na dyżury zabierać dla nich jakieś ekstra jedzonko - nie wiem gotowane mięsko, kurczaka, rybę ewentalnie jakies takie papki mięso, marchewka żółtko.
I bardzo proszę obserwujcie czy one mają zjedzone mokre jedzonko - Harry i Rico mieli zjedzone ale u CZiki miseczka z mokrym z rana była nieruszona :( nakarmiłam ją strzykawką - nie dałby ktos rady jutro z nimi podjechać do weta z Cziką, Rikim i Harrym - Harremu to może jakaś kroplówka by się przydała bo to skórka i kostki , ale przynajmniej je.
Głaskać mozna wszystkie - nawet czarnulkę Megan dziś po południu juz była troszkę zainteresowana wszystkim spoglądała ciekawie, ale jeszcze wydygana :( miziać je można wszystkie one tylko tak strasza chyba dlatego bo się same boję okropnie :(

terenia1

Post » Pt sie 23, 2013 19:45 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Adocja Gandiego jutro około godziny 11 Agata zawiezie Panią Beatę z Gandim do domu i zrobi mini dyzur poda zastrzyki i jedzonko - Wiola przyjdzie na dyzur około 18.

terenia1

Post » Pt sie 23, 2013 19:47 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

a grafik na przyszły tydzień?
jestem chętna na poniedziałek rano, bo później nie wiem jak będzie
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]