X część z życia Kociej Przystani :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 27, 2013 21:02 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Bercik pozdrawia :wink: ..............

Obrazek

Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie kwi 28, 2013 9:37 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Oj Berciasty, ale ci dobrze :D

Po dyżurze porannym...
Oj zakociło się u nas, pierwszy raz od dawna miałam ponad dwugodzinny dyżur. W boksie 1 jest teraz Melisa. Obserwujcie ją, czy się nie wylizuje, bo trzeba się dowiedzieć skąd u niej goły brzuszek i na łapkach i na uszkach wyłysienia. Jak coś zauważycie to piszcie.
Na pokojach oprócz Mikołaja jest jeszcze ta nowa 11-letnia kotka- Cola. Baśka narażając swe ciało na pogryzienia i podrapania przeniosła ją na pokoje, bo tu spokojniej. Ze względu na Mikołaja sypcie jej tez suche dla nerkowców. Siedzi pod kibelkiem i fuczy i buczy ze strachu bidulka. Myślę, że odczuwałyśmy to samo ( u mnie reakcja na buczenie u niej na moją osobę). Dzięki temu w bardzo szybkim tempie dzisiaj umyłam miseczki ;) Na pokojach jest koszyk nowej kotki z zabawkami - nie zabierajcie go, ani zabawek. Może się koteczka będzie czuła odrobinkę bezpieczniej ze swoimi rzeczami. Wyobrażam sobie, jaki stres bida przeżywa.
Podałam leki, Mikołaj fajnie zjada Ipakitine z pałeczkami Alma nature. Nie dałam tylko antybiotyku Tessie, bo nie wisiał na swoim miejscu, podajcie jej wieczorem.
Za wolierą Charlie bryka i śpiewa, a Marko dostaje łapką od dziewczyn (Soboty), bo upierdliwie zaczepia (coś jak kiedyś Bono). Iwan w koszyczku, ale ładnie je i daje się wygłaskać. Sobota jest urocza, Nori też, choć się kryje. Tessa bidulka ciągle leży pod hamaczkiem, ale je.
Mikołaj ma już prawie zagojoną rankę na grzbiecie :)
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Nie kwi 28, 2013 9:44 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Bercikowi dobrze ale mimo tak długiego czasu Kropeczka w dalszym ciągu nie trawi Bercika chowając się przed nim w różnych zakamarkach :(

bubor

Post » Nie kwi 28, 2013 11:26 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Szkoda :(
Mój psi tymczas Nobel też nie może pojąć, że koty są fajne i trzeba żyć z nimi w zgodzie. Generalnie jest ok, tylko jak któryś przemknie koło niego to odruch "gonić to, co ucieka" mu się włącza. Na szczęście krzywdy nie próbuje im robić, a one już się zorientowały, że łapy mu się na podłodze rozjeżdżają i nie ma szans, żeby je dogonił. Jak jest w sennym nastroju, to staje się całkiem nieszkodliwy i wtedy śpią całkiem blisko siebie :wink:
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Nie kwi 28, 2013 13:41 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

łBardzo fajne zdjęcie Bercikowskiego ,piękny kot i tak długo czeka :(
Coli trzeba znaleźć dom tymczasowy jest bardzo zestresowana na kociarni.Proszę podawajcie jej też mokre pod mordkę trzeba obserwować, czy ona je !

Jeżeli chodzi o Melisę to byłam na kociarni na nią luknąć .Doszłyśmy do wniosku z Baśką że na 90% mogą to być sprawy hormonalne.Trzeba po niedzieli podjechać z nią na badania do lecznicy.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon kwi 29, 2013 8:15 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Jestem Cola. Przedwczoraj jacyś ludzie zabrali mnie z domu. Mówią, że to już nie będzie mój dom. Mój opiekun umarł, tak mówią. Znałam go 11 lat, nie wiem jak to jest żyć bez niego. Tutaj mnie przynieśli. Jest dużo kotów, niektóre robią dużo hałasu, boję się. Nie umiem sobie znaleźć kąta. Boję się tych ludzi, choć widzę że głaszczą inne koty i dają im jeść. Nie mogę jeść. Jakoś nie umiem... Chcę do domu!

Obrazek

Mikołaj bardzo ładnie uczestniczył w rozmowach z Colą. Był ciągle pod ręką, żeby Cola widziała jaki to fajny człowiek go głaszcze. Ale ciągle się boi kocia. Bardzo. Współczuję jej.
Czy ktoś ma jeszcze jakieś jej zdjęcia?

Edit: zrobiłam Coli wątek viewtopic.php?f=1&t=152721
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pon kwi 29, 2013 12:07 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Cola reaguje jak się do niej mówi Colcia ;) dziś mi sie dała pogłaskać jak ją Colcia zawołałam i podniosła ogonek do góry
wprawdzie nie trwało to długo bo szybko się zorientowała że to nie jej Pańcia ją głaska ale pierwsze lody przełamane ;)

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Pon kwi 29, 2013 12:18 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

aange pisze:Cola reaguje jak się do niej mówi Colcia ;) dziś mi sie dała pogłaskać jak ją Colcia zawołałam i podniosła ogonek do góry
wprawdzie nie trwało to długo bo szybko się zorientowała że to nie jej Pańcia ją głaska ale pierwsze lody przełamane ;)

:ok: :ok: :ok:

vaylei

Od: Pt wrz 21, 2012 9:49

Post » Pon kwi 29, 2013 13:02 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Brawo Angie! :ok:
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto kwi 30, 2013 17:54 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

moje biedactwo radzil sobie jak mogl.....
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Śro maja 01, 2013 9:43 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

CO się stało herz? Rudy się rozdrapał?
MIKUŚ

Post » Śro maja 01, 2013 11:35 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

bubor

Post » Śro maja 01, 2013 16:39 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

A my już zaczynamy same jeść:
Obrazek
Obrazek

Josie

Od: Śro lis 14, 2012 19:58

Post » Śro maja 01, 2013 16:42 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

A po jedzeniu trzeba spalić trochę kalorii ;)
http://www.youtube.com/watch?v=43odb9se ... e=youtu.be

Josie

Od: Śro lis 14, 2012 19:58

Post » Śro maja 01, 2013 16:44 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

haha świetne są :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

[poprzednia][następna]