Wątek DO ZAMKNIĘCIA-dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 02, 2013 6:15 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- żegnaj Czarnuszku [*]

współczuję bardzo :(
Czarnuszku, Winterku... :cry: [*][*]

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto lip 02, 2013 9:37 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- żegnaj Czarnuszku [*]

Winterkowi kibicowałam od początku, tak bardzo żal... :cry:

Bożena, współczuję... :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto lip 02, 2013 10:46 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- żegnaj Czarnuszku [*]

kastracja Winterka mogła mieć wpływ na jego śmierć :?: :cry: to straszne.....

mogłam Cię zabrać, Winterku...może potoczyłoby się wszystko inaczej :cry:
przytulam Cię, Bożenko...mocno :cry: :cry: :cry:

Winterku do zobaczenia, maleńki kocie [*]
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto lip 02, 2013 11:21 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- żegnaj Czarnuszku [*]

puszatek pisze:kastracja Winterka mogła mieć wpływ na jego śmierć :?: :cry: to straszne.....

mogłam Cię zabrać, Winterku...może potoczyłoby się wszystko inaczej :cry:
przytulam Cię, Bożenko...mocno :cry: :cry: :cry:

Winterku do zobaczenia, maleńki kocie [*]

Basia ,tak narkoza mogła miec wpływ na dalsze wydarzenia.Pamietaj,ze reszta rodzeństwa ,matka i inny kocur odeszły z niewyjasnionej choroby :roll: Winterek był b.chory,słaby,caly czas miał wielkie wezły podrzuchwowe,cos się działo.Zmieniał zeby tez,wiec stan zap.miał lekki.Wyniki krwi miał całkiem dobre.W chwili kastracji był w najlepszej formie jaka miał do tej pory .Po kastracji bardzo się uspokoił,ale nic dziwnego,zleg się nie dizało:jadl ,sikał,kupkał...bawił się ze mna,mruczał...
Tak...może i u Ciebie by nie umarł..moze by umarł,kto wie...
ale u mnie umarł ,bo nikt go nie chcał ode mnie przejąć,a po tym jak się dowiedizałam,że "tobie kota wciskam" postanowiłam wiecej nikomu kota nie wciskać.Prosiłam o pomoc,o przejęcie go ode mnie..Skończy się na tym,że jesli znajde kota w takim własnie stanie jak Winterek bede musiała go uspić,albo zaryzkowac ,że u mnie się zarazi białaczka.Nie zostawię kota "zdychającego" pod płotem.Na chwilę obecna nie mam chorych kotów objawowych,musiałabym powtórzyć testy innym,ale tego nie zrobię.Nie chce juz wiedzieć...nie mam finansów,same długi w lecznicach.Musze zadbac o te koty które mam,sa wrazliwe i się stresuja "nowym"przybyszem. :roll: Musze się przestac obwiniac ,bo sama się wykończe,a mam dzieci w domu i inne zwierzęta.
Strzałka tez miała skorzystac z cudu pospolitego ruszenia na forach-ogłoszenia,wydarzenia.I tak...cud się nie wydarzył,nadal u mnie jest ,niedługo minie rok :roll: Wzięłam ja "na chwilę","na tydzień",na miesiąc"...jak mam wyrzucic psa jakiego nikt nie chce :roll: Mogłam jej nie brać,pewnie by juz nie żyła,albo mieszkąła na łańcuchu w jakies zapyziałej wsi,bo:niespokojna,nieufna,czasem reaguje agresją,boi się...Tak..słyszałam tez"oddaj ja do hoteliku",tyle,ze nie dosłyszałam kto za niego ma zapłacić :?
Ten temat zamykam...nic więcej juz nie zrobię...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lip 02, 2013 11:29 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- żegnaj Czarnuszku [*]

Bożenko, złośliwym gadaniem ludzi powinnaś się najmniej martwić :cry: może tak miało być........
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto lip 02, 2013 11:30 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- żegnaj Czarnuszku [*]

Koteczki [*][*]
Bożenko , przytulam , zrobiłaś wszystko , co mogłaś . Wszystko , co ktokolwiek mógł . :cry:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Wto lip 02, 2013 13:26 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- żegnaj Czarnuszku [*]

Czarnuszku [']
Winterku [']
Biegajcie szczęśliwe za TM i szepnijcie Bożence z góry dobre słowo, bo bardzo jej ciężko bez Was :cry:
Przytulam..................................................
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto lip 02, 2013 13:36 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- żegnaj Czarnuszku [*]

Trabant jest po badaniu kardiologicznym, oto wieści :( :
Mysza pisze:Udało się. I nawet kurier przyjechał dopiero 5 minut po moim powrocie 8O

Ciężka postać kardiomiopatii przerostowej czyli HCMa. Powiększenie lewego przedsionka. Coś tam bardzo mięśnie, ale nie umiem rozczytać. W każdym razie doktor i trzymająca Trabanta wetka (ja trzymałam marudną córcię) wzdychali sobie "o rany jakie poprzerastane".
Podsumowując słowami dr Niziołka "ma pani ciężko chorego kota". Ech.
Rozpisał leki- Fortecor, Furosemid i Acard.
Ile pożyje? Może pół roku, może rok. Jak dłużej niż rok, to dużym fartem. Choć wiadomo jak z kotami jest, lubią zaskakiwać.
Za 4-6 miesięcy kontrola. U Patrycji Bednarz jeśli wróci z macierzyńskiego. Albo u wetki obecnej przy badaniu (lecznica Alvet na Zapolskiej). No albo u dr Niziołka jakby się Trabant do W-wy przeprowadził.

Z innych rzeczy- z dużym prawdopodobieństwem ma zatkane zatoki, dlatego tak głośno oddycha. Polipy raczej na pewno. Trzeba by płukac zatoki, ale w jego stanie narkoza.... Duszność wdechowa (jakby kogoś interesowało ;)). Prawdopodobnie bardzo słabo widzi. Bo że coś tam widzi to ja wiem, obserwuję reakcje.

Trabant był bardzo grzeczny, tylko w aucie pomiaukiwał. A popowrocie skontrolował miski, jak na niego ma się dobrze :)

KTO CHCE NA DOŻYWOCIE MIZIASTEGO SERCOWCA?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lip 03, 2013 13:55 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- żegnaj Czarnuszku [*] Winterku[*]

lipcowa lista pomocowa:

Mały u Tomka w Warszawie- leczenie/zabieg usuniecia oczka-scedowana pomoc na inne ślepaczki -dziękujemy :1luvu:

tomek84 pisze:
U mnie można uznać, że Mały ma dom stały i finansowo sobie poradzę, więc rozdysponujcie nadwyżki między pozostałe rodzeństwo albo inne ślepaczki.

1.Lenka Obrazek
u dorci44 i w Warszawie- zabieg usuniecia oczka

Klimek u Nas Troje w Krakowie- leczenie-scedowana pomoc na inne kotki dziekujemy :1luvu:
Nas troje pisze:Klimek ma tylko leczenie i ślepaczkiem będzie tylko trochę, to nas proszę wykreślić z listy wsparcia dla ślepaczków.
Natomiast wsparcie kciukowe bardzo nam się przyda.

2.Julia Obrazek
u lidki02-zabieg usuniecia oczka
3.Romeo Obrazek
u lidki02- zabieg usuniecia oczka
Ostatnio edytowano Pt lip 05, 2013 11:40 przez alessandra, łącznie edytowano 6 razy

alessandra

Post » Śro lip 03, 2013 13:56 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- żegnaj Czarnuszku [*] Winterku[*]

O ślepaczkach.

Panie Boże serce mam
Które człowiekowi oddam
Mam też stópki dreptające
Mam też płucka wciąż mruczące
Mam nożynki, ogon, futro
Czemu tobie człeku smutno?
Że mam oczki co nie widzą?
Takie braki mnie nie wstydzą!
Patrzę sercem w Twoją duszę
Jak jest piękna
Kochać muszę

Twój KOT

ASK@

bardzo dziękujemy ASK@ za zgode na umieszczenie Twojego wiersza na www i fb a napisanego specjalnie dla tych wyjątkowych kotków

alessandra

Post » Śro lip 03, 2013 15:29 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- żegnaj Czarnuszku [*] Winterku[*]

No widze ze zdjęcia już są nie wyrabiam się sorki ...za te cztery kotki co były u mnie i im usunełam u siebie po jednym oczku zapałaci fundacja ....
U mnie jeszcze Julka będzie miała usunięte oczko ale chcemy to odwlec jak się da bo wazy tylko 400g zobaczymy wygląda ona jak karzełek w porównaniu do reszty .Tak było i obecnie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro lip 03, 2013 15:31 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- żegnaj Czarnuszku [*] Winterku[*]

Ja gdyby dało rade mogła bym prosić o karme dla tych maluchów , z oczkiem dam rade jak co wet może mi rozłożyć na raty .

lidka02

Post » Śro lip 03, 2013 15:36 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- żegnaj Czarnuszku [*] Winterku[*]

Wspomnienie , trzy slepki i kocurek z jednym oczkiem uf :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=M1ZuIQPqE6k

lidka02

Post » Śro lip 03, 2013 16:14 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- żegnaj Czarnuszku [*] Winterku[*]

Sama nie wiem, gdzie z tym się udać...
W skrócie: w poniedziałek w Gdańsku pani zauważyła kilkumiesięcznego kocurka z silnym kk (być może już ślepaczek)
we wtorek zarejestrowała się na miau, by szukać pomocy.
Z wątku wynika, że nie może kociaka zabrać do siebie i nie zna się na kotach.
Ktoś tam podał namiary na schron, ale wiadomo, czym się to skończy raczej :(

Wątek: viewtopic.php?f=1&t=154376

Może znacie kogoś z Trójmiasta, pisałam już do kilku osób, ale...
Gorzej, że nie wiadomo nawet, czy pani w ogóle na ten wątek zagląda,
ani czy ten kociak tam jeszcze siedzi :|
no nie wiem po prostu, co robić
być może niepotrzebnie zawaracam Wam głowę

EDIT
Pani na wątek zajrzała, podała bliższe szczegóły dot. pobytu kociaka,
ale na razie rozgorzała tam dyskusja na inny temat... eh
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Śro lip 03, 2013 18:59 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- żegnaj Czarnuszku [*] Winterku[*]

Lidko, Twoja Julia :1luvu: :1luvu: Maleństwo przesłodkie.
Zresztą wszystkie są kochane, cudne...
:ok: za ich zdrowie!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

[poprzednia][następna]