KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 11, 2012 12:36 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Po wizycie u weta:

relacja z wizyty na wewnętrznym
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto wrz 11, 2012 12:44 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 10.09.-16.09.2012 r.

10.09. pon. rano Beatka wie. Mara
11.09.wt. rano Kasia wie. Mara
12.09. śr. rano Kasia wie. Beatka
13.09. czw.rano Dorota wie. Cookie1706
14.09. piat rano brak wie. brak
15.09. sob. Iwona wie. brak
16.09. niedz. rano Dorota wie.brak
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Wto wrz 11, 2012 14:06 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Wiesiak pisała że Aria miała biegunkę od jakiegos czasu - przy nas na dyżurze w niedzielę też zrobiła paskudną jasną lejącą sie kupę. W niedziele wieczorem została zamknięta w boksie i od niedzieli włącznie ma podawane tabletki. W poniedziałek rano nie było kupy(rozmowa z Beatką) wieczorem byliśmy zamknąć Issy do boksu - biegunka. I zauważyliśmy że u Ari kupa była twarda i ciemna.

Aria ma tabletki jeszcze na dzisiaj wieczór i jutro rano. Bardzo proszę o pozostawienie Ari w boksie do czwartku wieczór bądź piątku rano rano. Jutro bierze ostatnią tabletkę i przez kolejne dni nie będzie nic dostawać. Proszę zwrócić uwagę czy nie będzie nawrotu biegunki. Jeżeli nie to myśle ze będzie można zwolnić boks.
Ostatnio edytowano Wto wrz 11, 2012 21:53 przez CatAngel, łącznie edytowano 3 razy

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto wrz 11, 2012 14:14 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dorota Wojciechowska pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 10.09.-16.09.2012 r.

14.09. piat rano brak wie. brak

Piątek rano
Ostatnio edytowano Wto wrz 11, 2012 14:56 przez CatAngel, łącznie edytowano 2 razy

CatAngel

Post » Wto wrz 11, 2012 14:21 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

CatAngel pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 10.09.-16.09.2012 r.

14.09. piat rano Gosia, Marcin wie. brak

Piątek rano
Dzięki już zapisuje
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Wto wrz 11, 2012 21:34 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Wszystkie koty w boksach miały kupy w miarę ok ale jakaś 1 rzadka była w kuwecie na tej części luzem ( mógł to zrobić kot wypuszczony z bosku na chwilę - nie wiem). Założyłam nowe karty wg tego, co pisała Dorota ale wypisałam tylko do piątku rano bo potem zdajsie mają kontrolę.
Uważam, że wszystkie koty z kwarantanny z brzydkimi oczami powinny mieć przemywane świetlikiem a potem lacrimalem. Dziś dodatkowo przemyłam dwóm czarnym z grupy Erni-Bert-Ronaldo i Dexterowi, który miał bardzo brzydkie :( Szkliste miał też CatAngelowy z górnego boksu. Ponieważ nie udało mi się podać Adelce immunodolu :? - ona musi brać go jednak rano - z Ernim i Bertem. Nie wiem gdzie Wiesiu ma te swoje zastrzyki bo widziałam tylko Vincentowe ale mniejsza z tym. Osobiście wypuściłabym niektóre koty np. Szrekunie z boksu. Issy i Adelka też ciągle wyją :( To co zostało z mokrych i suchych inetstinali jest w szafce pod oknem.

Aha - kotek przychodzący pod KCH ma coś z przednią łapką prawą - nie staje na nią - Uważam, że powinniśmy go złapać (najlepiej chyba zrobią to CatAngelsy :P ) - wsadzic do boksu, wyjaśnic kwestię łapy, zapisać na sterylke a wszystko to w miarę szybko załatwić

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto wrz 11, 2012 21:47 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Niestety Issy musi pozostać w boksie, bo jest podejrzenie że albo ona albo drugi z górnego boksu mają biegunke.
Mędrek ponieważ juz nie dostaje tabletek przeciw biegunce i kupy od paru dni są już ok i chłopak zdrowy jest to został przeniesiony na część zdrową.

Wpadliśmy podrzucić 10l żwirku i od razu przemyłam Miśkowi oczy.
Aha Mniejsza czarno-biala(Emilka?) ma robaki.

CatAngel

Post » Wto wrz 11, 2012 21:59 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Mara przede wszystkim bardzo Ci dziękuję, że mnie zastąpiłaś na dyżurze.
Złapał mnie taki ból zęba, że myślałam, że już nie wytrzymam Obrazek
Mara S pisze:Aha - kotek przychodzący pod KCH ma coś z przednią łapką prawą - nie staje na nią - Uważam, że powinniśmy go złapać (najlepiej chyba zrobią to CatAngelsy :P ) - wsadzic do boksu, wyjaśnic kwestię łapy, zapisać na sterylke a wszystko to w miarę szybko załatwić

Ja też już poruszałam kwestię Czarnego, również uważam, że trzeba go złapać i wykastrować a teraz jak jeszcze ma problemy z łapka to tym bardziej :roll: Tylko czy mamy wolny boks?
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto wrz 11, 2012 22:15 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Jest boks po Ernim a poza tym liczę, że lada chwila leki w końcu zadziałają na tyle, że wolnych bosków przybędzie.

Żwirek rozsypałam do kuwet i pudła ale jutro powinny przyjechać dwa worki, za które ktoś tam założył :ok:

Mara S

Post » Wto wrz 11, 2012 22:20 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Mara S pisze:Jest boks po Ernim a poza tym liczę, że lada chwila leki w końcu zadziałają na tyle, że wolnych bosków przybędzie.

No to zaczynamy polowanie :wink:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro wrz 12, 2012 8:58 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Kiedyś pisałam:
Będziemy mieli jeszcze trzy małe kotki szukające domu (ale nie będą w KCh ) Na Środuli jest taka starsza pani, która mieszka przy drodze i ma:
- 2 dorosłe kocury,
- 2 dorosłe kotki,
- 4 kotki - niemal półroczne (z 12.03)
- i właśnie 3 świeżo urodzone kociaki (z 13.08) z jednej z wymienionych kotek.
Miała jeszcze jedną kotkę dorosłą ale wg niej musiała zginąć skoro jej nie ma

Niestety z tych pięknych trzech małych kociaczków dziś rano jeden odszedł (już wczoraj miał 34,5 temp.) w trakcie kroplówki :cry: A jak zadzwoniłam poinformować tę starszą panią to stwierdziła, że koty na jesień tak mają :roll: , po czym dodała iż odnalazła tę druga dorosłą kotkę - w komórce przy domu - wraz z kolejnymi maluchami. Załamać się można...

Mara S

Post » Śro wrz 12, 2012 9:32 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Mara S pisze:Kiedyś pisałam:
Będziemy mieli jeszcze trzy małe kotki szukające domu (ale nie będą w KCh ) Na Środuli jest taka starsza pani, która mieszka przy drodze i ma:
- 2 dorosłe kocury,
- 2 dorosłe kotki,

Niestety z tych pięknych trzech małych kociaczków dziś rano jeden odszedł (już wczoraj miał 34,5 temp.) w trakcie kroplówki :cry: A jak zadzwoniłam poinformować tę starszą panią to stwierdziła, że koty na jesień tak mają :roll: , po czym dodała iż odnalazła tę druga dorosłą kotkę - w komórce przy domu - wraz z kolejnymi maluchami. Załamać się można...

W tym momencie warunkiem udzielenia pomocy musi być sterylizacja kotek - inaczej to będzie "neverending story". Bo po diabła sterylizować jak po...... kociary wezmą wszystko jak leci, wystarczy tylko pojęczeć i postraszyć schroniskiem (jedna pani drugiej pani, prawie dokładny cytat).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro wrz 12, 2012 9:34 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dyżur :

Na zdrowej ok. Oczy też w porządku.

Kwarantanna :

Łezek zrobił przy mnie żółtą rzadką kupę, po czym zwymiotował. Wczorajsze wymiociny prawdopodobnie też były jego.
W boksach kupy ok. Issy siedzi smutna w boksie.
Dekster ma brzydkie oczy. Ogólnie przemyłam świetlikiem wszystkim kotom, bo każdy coś miał, chyba nawet Zdziwkowi coś się robi .
Kasiekkasiek

Post » Śro wrz 12, 2012 9:46 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Alienor pisze:
Mara S pisze:Kiedyś pisałam:
- 2 dorosłe kocury,
- 2 dorosłe kotki,

W tym momencie warunkiem udzielenia pomocy musi być sterylizacja kotek - inaczej to będzie "neverending story". Bo po diabła sterylizować jak po...... kociary wezmą wszystko jak leci, wystarczy tylko pojęczeć i postraszyć schroniskiem (jedna pani drugiej pani, prawie dokładny cytat).

O tym też juz pisałam - 4 kotki półroczne jadą w najbliższym czasie na ciach, kocury już ciachnęłyśmy a kotki dorosłe jak tylko odchowają te maluchy też juz przed sterylką nie umkną! Po prostu dawniej w ogóle nie wiedziałam o istnieniu tej babki a sama pani jak miała 3 dorosłe kotki i usłyszała, że za sterylke jednej 150zł to wolała topić maluchy :( albo dokarmiać tylko i zostawić sprawę losowi

Mara S

Post » Śro wrz 12, 2012 9:55 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Kasiekkasiek pisze:Łezek zrobił przy mnie żółtą rzadką kupę, po czym zwymiotował. Wczorajsze wymiociny prawdopodobnie też były jego.

U mnie wieczorkiem nic nie było narzygane a Łezek chętnie jadł mokry intestinal

Kasiekkasiek pisze:Dekster ma brzydkie oczy. Ogólnie przemyłam świetlikiem wszystkim kotom, bo każdy coś miał, chyba nawet Zdziwkowi coś się robi .

Po świetliku trzeba jeszcze lacrimal - działa odkażająco. Ale Dexter to te oczy ma mocno brzydkie :(

Mara S

[poprzednia][następna]