Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Dorota Wojciechowska pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 10.09.-16.09.2012 r.
10.09. pon. rano Beatka wie. Mara
11.09.wt. rano Kasia wie. Mara
12.09. śr. rano Kasia wie. Beatka
13.09. czw.rano Dorota wie. Cookie1706
14.09. piat rano brak wie. brak
15.09. sob. Iwona wie. brak
16.09. niedz. rano Dorota wie.brak
Dzięki już zapisujeCatAngel pisze:Dorota Wojciechowska pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 10.09.-16.09.2012 r.
10.09. pon. rano Beatka wie. Mara
11.09.wt. rano Kasia wie. Mara
12.09. śr. rano Kasia wie. Beatka
13.09. czw.rano Dorota wie. Cookie1706
14.09. piat rano Gosia, Marcin wie. brak
15.09. sob. Iwona wie. brak
16.09. niedz. rano Dorota wie.brak
Piątek rano
Mara S pisze:Aha - kotek przychodzący pod KCH ma coś z przednią łapką prawą - nie staje na nią - Uważam, że powinniśmy go złapać (najlepiej chyba zrobią to CatAngelsy) - wsadzic do boksu, wyjaśnic kwestię łapy, zapisać na sterylke a wszystko to w miarę szybko załatwić
Mara S pisze:Jest boks po Ernim a poza tym liczę, że lada chwila leki w końcu zadziałają na tyle, że wolnych bosków przybędzie.
Będziemy mieli jeszcze trzy małe kotki szukające domu (ale nie będą w KCh ) Na Środuli jest taka starsza pani, która mieszka przy drodze i ma:
- 2 dorosłe kocury,
- 2 dorosłe kotki,
- 4 kotki - niemal półroczne (z 12.03)
- i właśnie 3 świeżo urodzone kociaki (z 13.08) z jednej z wymienionych kotek.
Miała jeszcze jedną kotkę dorosłą ale wg niej musiała zginąć skoro jej nie ma
Mara S pisze:Kiedyś pisałam:Będziemy mieli jeszcze trzy małe kotki szukające domu (ale nie będą w KCh ) Na Środuli jest taka starsza pani, która mieszka przy drodze i ma:
- 2 dorosłe kocury,
- 2 dorosłe kotki,
Niestety z tych pięknych trzech małych kociaczków dziś rano jeden odszedł (już wczoraj miał 34,5 temp.) w trakcie kroplówkiA jak zadzwoniłam poinformować tę starszą panią to stwierdziła, że koty na jesień tak mają
, po czym dodała iż odnalazła tę druga dorosłą kotkę - w komórce przy domu - wraz z kolejnymi maluchami. Załamać się można...
Alienor pisze:Mara S pisze:Kiedyś pisałam:Będziemy mieli jeszcze trzy małe kotki szukające domu (ale nie będą w KCh ) Na Środuli jest taka starsza pani, która mieszka przy drodze i ma:
- 2 dorosłe kocury,
- 2 dorosłe kotki,
Niestety z tych pięknych trzech małych kociaczków dziś rano jeden odszedł (już wczoraj miał 34,5 temp.) w trakcie kroplówkiA jak zadzwoniłam poinformować tę starszą panią to stwierdziła, że koty na jesień tak mają
, po czym dodała iż odnalazła tę druga dorosłą kotkę - w komórce przy domu - wraz z kolejnymi maluchami. Załamać się można...
W tym momencie warunkiem udzielenia pomocy musi być sterylizacja kotek - inaczej to będzie "neverending story". Bo po diabła sterylizować jak po...... kociary wezmą wszystko jak leci, wystarczy tylko pojęczeć i postraszyć schroniskiem (jedna pani drugiej pani, prawie dokładny cytat).
Kasiekkasiek pisze:Łezek zrobił przy mnie żółtą rzadką kupę, po czym zwymiotował. Wczorajsze wymiociny prawdopodobnie też były jego.
Kasiekkasiek pisze:Dekster ma brzydkie oczy. Ogólnie przemyłam świetlikiem wszystkim kotom, bo każdy coś miał, chyba nawet Zdziwkowi coś się robi .
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 299 gości