Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska. Dołącz do nas.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 03, 2013 22:26 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Nowa_Sztno pisze:
EVA2406 pisze:Nie ma żadnej piaskownicy w okolicy, ani skrzyni z piaskiem na przystanku autobusowym? ;)

Piaskownice mam pod blokiem, tylko piasek cały mokry, bo leje od rana :D

Piasek z piaskownicy można wysuszyć w piekarniku. Dawniej, w czasach kiedy jeszcze nie było żwirku tak robiłam :wink:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Czw sty 03, 2013 23:12 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

zuzia96 pisze:
Nowa_Sztno pisze:
EVA2406 pisze:Nie ma żadnej piaskownicy w okolicy, ani skrzyni z piaskiem na przystanku autobusowym? ;)

Piaskownice mam pod blokiem, tylko piasek cały mokry, bo leje od rana :D

Piasek z piaskownicy można wysuszyć w piekarniku. Dawniej, w czasach kiedy jeszcze nie było żwirku tak robiłam :wink:

Dzięki, że to napisałaś, bo młodzi nie uwierzą co robiłyśmy kiedyś :twisted:, ale i tak życie było łatwiejsze i przyjemniejsze :)
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pt sty 04, 2013 0:49 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Dziękuję za informacje o Maciusiu :ok:
Panią karmicielkę trzeba wynagrodzić, tak jak wcześniej planowałyśmy, czyli jakaś karma dla kotów a dla Pani czekoladki :P
Nagrody Pani przyjąć nie chciała, więc myślę, że to dobry sposób na odwdzięczenie się jej.
Za Rudolfa i Zuluska niezmiennie ogromne :ok:
Trzymajmy też za nasze piękności Lusię i Iskierkę. Oby i dla nich jak najszybciej znalazły się domki :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pt sty 04, 2013 14:16 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Karmicielce Maciusia, mogę zawieźć coś przy okazji, jak będę w Olsztynie, w razie czego :wink: :ok:

Dziewczynki-koteczki niech się uśmiechają do czytających ogłoszenia, bo Danusia ogłoszeń narobiła tyle, że nie sposób ich nie zauważyć :ok:
A może im też wąteczek jakiś skrobnąć? :oops:

Duża Zulka była wczoraj u weta - wyszła z reklamówką różnych karm, żelów i preparatów, które mają pomóc w złagodzeniu stresów.

Z Rudolfem byłam dziś u weta, wyjęto mu cewnik. Do kuwety w nocy wchodził, bo żwirek jest ruszony, ale nic nie siknął, bo przecież wszystko mu kapało z cewnika. Mam jednak nadzieję, że dzisiaj pójdzie lepiej. Trzymam kciuki :ok:
Wieczorem go gąbką z szamponem powycieram, bo cały śmierdzi od tego cewnikowania, futro ma mokre od moczu. Na razie sam się myje, ale trochę mu pomogę wieczorem, teraz niech odpoczywa po wizycie.
Apetyt mu dopisuje, o pieszczoty się dopomina :ok:
Jak myłam podłogę po tych zabrudzeniach od cewnika, to cały czas mi się o nogi ocierał - wcale mi nie pomagał :roll:
A tu już po dzisiejszej wizycie u weta: https://www.dropbox.com/sh/qradsw2j5icktte/c2umv_385u
Trochę jak zmokła kura wygląda, bo nadal ma uszy czyszczone i podawany oridermyl, ale futro już mu się od robactwa nie rusza i ogólnie już widzę, jaki będzie pięęęęęekny za kilka dni :1luvu:
Zadzwoniła dziś też przyszła Duża Rudolfa, z zapytaniem co u niego. Opowiedziałam jej o wszystkim. Powiedziałam też, że jest raczej starszy, niż obstawialiśmy na początku. W niczym Jej to nie przeszkadza. Obiecałam, że dam Jej znać wieczorkiem, jak tam idzie kuwetkowanie. No i obiecałam wsparcie emocjonalne od Meksykanki i Saintapuli - to tak na wszelki wypadek, jakby się pies z kotem nie polubili na dzień dobry :wink: :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt sty 04, 2013 15:28 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Ależ on cudny :love: Będzie dobrze Rudolf :ok:
Obrazek

Nowa_Sztno pisze:Dziewczynki-koteczki niech się uśmiechają do czytających ogłoszenia... A może im też wąteczek jakiś skrobnąć?
Jestem za :ok:
Nowa_Sztno pisze:Karmicielce Maciusia, mogę zawieźć coś przy okazji, jak będę w Olsztynie, w razie czego
Superrr! :P

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pt sty 04, 2013 16:41 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Rudolfisko się odblokowało i... dzielnie korzysta z kuwety :dance: :dance2:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pt sty 04, 2013 16:46 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Hurrrra, hurra...
Ja jestem, tylko miałam dziś przesłać tłumaczenia notek, a że wszystko robię w ostatniej chwili to mózg mi się gotował.
Skończyłam :ok:

Uściski dla Rudolfiastego.
Niech mu się wiedzie.
No i niech się pozbędzie tej zbędnej fauny wenętrznej i zewnętrznej,
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt sty 04, 2013 19:30 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Serdecznie zapraszam na wątek kota który szuka domu - ze Szczytna, ale nie ze schroniska : viewtopic.php?f=13&t=149613&p=9512973#p9512973
Bardzo proszę o pomoc. :ok:

gazzy

Od: Pt wrz 19, 2008 15:43

Post » Pt sty 04, 2013 19:56 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Nowa_Sztno pisze:Rudolfisko się odblokowało i... dzielnie korzysta z kuwety :dance: :dance2:

Super że się odblokował :ok: :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt sty 04, 2013 20:54 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Nowa_Sztno pisze:Rudolfisko się odblokowało i... dzielnie korzysta z kuwety :dance: :dance2:

:ok:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt sty 04, 2013 20:59 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Kamień z serca.
:dance: :dance2:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pt sty 04, 2013 21:57 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

EVA2406 pisze:

Kamień z serca.
:dance: :dance2:

Wspaniałe wieści :ryk:
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Pt sty 04, 2013 21:58 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Sie tak chłopak odblokował, że już 2 razy w ciągu godziny czyściłam kuwetkę :wink: :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt sty 04, 2013 22:16 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Nowa_Sztno pisze:Sie tak chłopak odblokował, że już 2 razy w ciągu godziny czyściłam kuwetkę :wink: :ok:

Nadrabia zaległości :mrgreen: :piwa:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt sty 04, 2013 22:19 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Dobrze, dobrze, niech nadrabia :wink: :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]