Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Victoria pisze:phantasmagori pisze:Victorio naprawdę przykro, że oceniłaś w ten sposób działanie Justyny, nie starając jej się nawet poznać![]()
Nie oceniałam źle działań Justyny, wręcz przeciwnie, napisałam, że daje zwierzakom dużo milości i opieki, nie mam wątpliwości, ze jest bardzo wrażliwą osobą, ale uważam, że jeżeli zwierzę jest chore na nieuleczalną, postępującą chorobę, to nie należy czekać do samego końca.phantasmagori pisze:Victorio cierpiący kot nie szaleje za laserkiem, mimo niepełnosprawności, a niepełnosprawność nie równa się cierpieniu
Zgadzam się. Jeżeli kotu nie przeszkadza brak oka, łapki, czy uszka, to mnie tym bardziej. Ja miałam na myśli koty chorujące na poważne i nieuleczalne, postępujące choroby.
izydorka pisze:hej kociaki, czekamy na ciepłe dni
bulba pisze:Justynko, trzymam z całych sił za Szłapka![]()
![]()
![]()
![]()
Cieszę się bardzo z tej dopłaty do sterylki Laryski
![]()
Victoria pisze:Justa&Zwierzaki pisze:A te pieniążki które wysłałaś mam je do Ciebie odesłać ?
Oczywiście że nie, nie jest tego wiele, ale przeznacz je na dowolny cel związany z kotkami.
Victoria pisze:Nie rozumiem Cię Justyna. Po co pytasz czy odsyłać mi pieniądze skoro i tak nie obchodzi Cię moja odpowiedź???
Napisałam żebyś przeznaczyła je na koty, ale najwyraźniej swoje urażone ego (choć nie mam pojęcia dlaczego) cenisz wyżej niż potrzeby swoich zwierząt. Oczywiście będzie jak chcesz, nie mam zamiaru przerzucać się pieniędzmi w sieci. Ale to nie jest normalna reakcja biorąc pod uwagę fakt, że potrzebujesz każdej złotówki. Z czymś takim jeszcze się nie spotkałam... najwyraźniej pomoc finansowa nie jest Ci aż tak bardzo potrzebna. Wiesz, gdyby mojemu kotu potrzebne było leczenie nie wahałabym się przyjąć jakichkolwiek pieniędzy, nawet od największego wroga, bo są rzeczy ważne i ważniejsze. Szkoda, ze nie potrafisz schować urażonej dumy do kieszeni, sama miłość do zwierząt nie wystarczy, musisz je jeszcze utrzymać bez kumulowania długów, a takim zachowaniem zrażasz do siebie życzliwe osoby. Przemyśl to sobie.
Życzę powodzenia.
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 107 gości