Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stado...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 21, 2012 10:54 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

paula_kropcia pisze:
moorland pisze:
paula_kropcia pisze:Mogę ich umieścić na stronie z adopcjami na FB, może przyniosłoby to jakiś efekt.

Co to jest strona adopcyjna na FB? Chyba jakaś niezorientowana jestem :oops:

na Facebooku jest taka grupa adopcje z poznania i okolic :D może ktoś będzie chciał pomóc jak zobaczy takie śliczności :)

Paula_kropcia, a możesz wrzucić link do tej grupy, bo cos nie mogę znaleźć, a chętnie udostępnię u siebie :)
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Wto lut 21, 2012 13:04 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

Ja jeszcze a propos dyżurów dworcowych:

środę i czwartek mamy zupełnie nieobstawioną. Ani PKP, ani Składowa ani PKS nie mają swojego dokarmiacza. Ja jestem w stanie pojechać w dwa miejsca w oba te dni - którekolwiek, dostosuję się. Pytanie czy znajdą się jeszcze jakieś dwie dobre dusze, które wzięłyby po jednej miejscówce każdego dnia :?: Bardzo proszę! :)

I dzisiaj będę na PKP, bo wczoraj kociaste nie zjadły.

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Wto lut 21, 2012 13:08 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

Mogę pójść na Składową w czwartek, między zajęciami...

Zorlis

Od: Sob paź 27, 2007 9:44

Post » Wto lut 21, 2012 13:46 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

Zorlis pisze:Mogę pójść na Składową w czwartek, między zajęciami...

Rozumiem, że trzy kropki oznaczają, że niekoniecznie jest Ci po drodze... Dzięki tym bardziej!

To jeszcze tylko środa, jedno miejsce, jedna osoba, plisss :)

MartaK

Post » Wto lut 21, 2012 14:21 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

No dobraaa
Pójdę jutro na Składową :wink:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Wto lut 21, 2012 14:30 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

Małgocha Pe pisze:No dobraaa
Pójdę jutro na Składową :wink:

To sobie wyżebrałam :mrgreen:

Dzięki wielkie! :ok:

To ja biorę dzisiaj PKP, jutro i pojutrze PKP i PKS.

MartaK

Post » Wto lut 21, 2012 16:57 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

link do grupy adopcje z poznania i okolic :) http://www.facebook.com/groups/170577739724736/

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Wto lut 21, 2012 18:43 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

Dzisiaj na PKS zaczepił mnie facet pytający o czarną kotkę z rampy; chyba ten sam, o którym była tu mowa wcześniej.

Na Składowej, poza dwiema krówkami, czarny kot z raną na uchu (tak mi się wydaje), którego zauważyłam, jak załatwiał się do śmietnika ;) Wszystko bardzo głodne.

Marto - faktycznie, niezbyt po drodze, ale to nie taki problem ;) Mam tylko nadzieję, że po drodze nie zmienią nam po raz n-ty planu :roll: ;)

Zorlis

Od: Sob paź 27, 2007 9:44

Post » Wto lut 21, 2012 22:31 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

Koty z PKP głodne dzisiaj wilczo. Stawiło się 10 na łączce i wszystkie gracje. Karma z domieszką RC dla wybrednych (na zachętę) robi taką furorę, że czarniaki już nawet nie czekały aż sobie pójdę, tylko zaczęły jeść kiedy jeszcze sypałam im do miski 8O

Z wieści piwniczkowych natomiast:

- czarna gwiazda z PKP, ta znikająca, biochemię ma w normie, czyli wątroba i nerki pracują dobrze (co jest zaskakujące, zważywszy na to, że wygląda ostatnio jakby dolegało jej mniej więcej wszystko). Dostała antybiotyk jeszcze na kilka dni, później sprawdzimy czy wyniki morfologii, które dla odmiany były bardzo kiepskie, poprawiły się.

- Lara - mały dzikun z PKS - bojkotuje podawanie jej wszystkich leków, dostaje obłędu na widok igły i ma mordercę w oczach, w związku z czym została dzisiaj zawieziona do weta autobusem miejskim, żeby się trochę wyciszyć :twisted: Nieee, tak naprawdę wprowadzamy w życie plan cięć budżetowych i podróż miała być super oszczędna. Ale zupełnie przy okazji kota się wyciszyła i dzięki temu możliwe było spokojne wyjęcie jej wenflonu (który zdążyła sobie rozgryźć na części) oraz podanie zastrzyku w dupsko. W przyszłym tygodniu jedzie na badanie krwi, żeby zobaczyć, czy wątroba wraca do normy.

- Ryś - ponownie urzęduje w piwniczce. Na próbę zdjęłam mu dzisiaj kołnierz, żeby zobaczyć czy bardzo się będzie wylizywał. Rany na grzbiecie ma okropne :( Dałam mu z tej okazji dwa zastrzyki, które zniósł dzielnie, nie przerywając barankowania :) Rysia natychmiast upodobała sobie Noelka, która śpi z nim na jednym posłaniu, bawi się jego ogonem, pije z nim mleko z jednej miski i generalnie okazuje mu swoją daleko idącą akceptację i afektację. Może się kumplowali na PKS, kto wie ;-)

MartaK

Post » Wto lut 21, 2012 22:54 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

MartaK pisze: Rysia natychmiast upodobała sobie Noelka, która śpi z nim na jednym posłaniu, bawi się jego ogonem, pije z nim mleko z jednej miski i generalnie okazuje mu swoją daleko idącą akceptację i afektację. Może się kumplowali na PKS, kto wie ;-)

prawie jak w "Zakochanym Kundlu" :D

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto lut 21, 2012 22:56 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

Etka pisze:
MartaK pisze: Rysia natychmiast upodobała sobie Noelka, która śpi z nim na jednym posłaniu, bawi się jego ogonem, pije z nim mleko z jednej miski i generalnie okazuje mu swoją daleko idącą akceptację i afektację. Może się kumplowali na PKS, kto wie ;-)

Jeśli sugerujesz, że mam im na jutro ugotować spaghetti, to no way! :twisted:

MartaK

Post » Wto lut 21, 2012 22:57 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

MartaK pisze:
Etka pisze:

Jeśli sugerujesz, że mam im na jutro ugotować spaghetti, to no way! :twisted:

och spaghetti możemy zastąpić czymś innym wg własnej inwencji twórczej :mrgreen:

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro lut 22, 2012 1:06 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Uzupełniony grafik:

AKTUALNY GRAFIK

GRAFIK 20.02-26.02

PKP
pn. -
wt. - MartaK
śr. - MartaK
czw. - MartaK
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - merka_85 (stały dyżur)
ndz. - LunaKlara

Składowa
pn. - KasiaP (stały dyżur)
wt. - Zorlis
śr. - Małgocha Pe
czw. - Zorlis
pt. - Małgocha Pe
sob. - Małgocha Pe
ndz. - LunaKlara

PKS
pn. - miki27
wt. - Zorlis
śr. - MartaK
czw. - MartaK
pt. - paula_kropcia
sob. - Małgocha Pe
ndz. - paula_kropcia

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Śro lut 22, 2012 12:28 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

Czy ktoś z Poznania mógłby mi pomóc? Szukam osoby, która sprawdziłaby dom na Maszynowej. Nie chodzi mi o żadną wizytę przed czy po adopcyjną, lecz o sprawdzenie czy u pani w domu jest WEST, gdyż tatuaż znalezionego psa nie jest czytelny, a być może to jest pies tej pani. Niestety ZKwP nie ma telefonu do tej pani, ma tylko adres.

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

[poprzednia][następna]