PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 06, 2011 12:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Kotko, dziękuję Ci :1luvu:
Zawsze ryczę przy tej kolędzie, pierwszy raz usłyszałam ją kiedy babcia odeszła na zawsze 5 grudnia i zawsze będę ją już tak kojarzyć. To najgłębsza kolęda jaką znam. Wolę ją słuchać gdy jestem sama .... Pięknie wykonanie, pięknie ....
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto gru 06, 2011 12:45 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Nie ma za co dziękować :oops:
Ta kolęda jest taka prawdziwa...też ryczę...
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Wto gru 06, 2011 12:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

psiama pisze:A tak, gdzieś czytałam, że u Was 5-ty grudnia :wink: Ale że Czarny Piotruś to jest dopiero wiadomość :D
Notatniczki bardzo się sprawdzają, szczególnie teraz w szale zakupowym :ok: :D

Cieszę się że się przydają :). Wiesz tu wielokulturowość jest to i Mikołaj jest Murzynem ;).

Siostry czy macie jakieś opinie o karmie dla kotów Smilla??
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Wto gru 06, 2011 12:57 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Z tego co wiem to nie jest karma ze szczytu karm uznanych jako najlepsze (dobrze zbilansowanych,nie zawierających skłądników nie trawialnych), ale też nie jest to czarny dół. Kiedyś oglądałam skład puszek, w których było chyba koło 60% produktów pochodzenia mięsnego, nie widziałam tam zbóż :wink: Osobiście smilla nie kupuję.
Obrazek

psiama

Post » Wto gru 06, 2011 13:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Szukam właśnie dla kogoś jakiejś karmy 'w miarę' za dość rozsądną cenę stąd pytanie... :roll:
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Wto gru 06, 2011 13:43 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Zalezy ile to jest dość rozsądna cena :wink:
Z karm uznanych za dobre i nie najdroższych Barfowcy polecają TOTW (taste of the wild - dla kota tylko jedna wersja smakowa). Ale to chyba nie jest już tak bardzo rozsądna cena ... czterdzieści pare zł za 2,27 kg (najmniejsza paczka). Dla jednego kota jedzącego również mokre starcza na długo, kilka miesięcy. Smila jest tańsza, jakościowo gorsza. Poza tym koty mają tez swoje smaki i tolerancje :roll: .
Obrazek

psiama

Post » Wto gru 06, 2011 13:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Smilę moje 3 + 1 sąsiad jedzą jak już naprawdę nie mają wyboru :roll:
TOTW - ostrożnie, jeśli masz wrażliwca na stanie. Karma ma dobry skład, najwyraźniej jest smaczna, bo znika. Do tego tania. Ale co z tego, jak po niej mam jednego kota z bolącym brzuszkiem i biegunką... :roll: Polecam na spróbowanie małą paczkę.

Psiama, u nas 6 grudnia Mikołaj nosi prezenty i wkłada je "w nocy" w buty. Kiedyś to były tylko słodycze (drobiazgi), teraz często powalająco drogie prezenty :? W Wigilię były dwie możliwości - albo wysyłało się dziecko, żeby wypatrywało pierwszej gwiazdki i wówczas podkładało się prezenty, które rozpakowywane były po kolacji wigilijnej, albo "gwiazdor" przychodził po koloacji. W ubiegłym roku siostrzenica małża (6 lat wówczas) powiedziała, że jej tata to gapa, bo nigdy nie znajduje gwiazdora i zawsze jak gwiazdor przychodzi, to jej tata gdzieś go szuka :wink: Nie wiem co zrobią w tym roku, bo ona na pewno się zorientuje, a ma młodsze rodzeństwo...

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Wto gru 06, 2011 14:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Jak dla mnie Sanabelle ma rozsądną cenę, no ale ja porównuję z Hill'sem, którego kupowałam poprzedniemu kotu albo z Orijenem, którym Bułkownik kazał mi się wypchać ;)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Wto gru 06, 2011 14:31 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

psiama pisze:Zalezy ile to jest dość rozsądna cena :wink:
Z karm uznanych za dobre i nie najdroższych Barfowcy polecają TOTW (taste of the wild - dla kota tylko jedna wersja smakowa). Ale to chyba nie jest już tak bardzo rozsądna cena ... czterdzieści pare zł za 2,27 kg (najmniejsza paczka). Dla jednego kota jedzącego również mokre starcza na długo, kilka miesięcy. Smila jest tańsza, jakościowo gorsza. Poza tym koty mają tez swoje smaki i tolerancje :roll: .

A ja właśnie kupiłam TOTW za 199zł -2worki po 6,8 kg! To ten pechowy zakup allegrowy.Dziękuję za rady,Zooplus mi przyznał ,że zawarłam z nimi 1 transakcję :wink:
Karma pyyyszna,dużo lepsza niż Applaws :ryk:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Wto gru 06, 2011 14:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Próbowałaś? :mrgreen:

Sanabelle urinary albo Brekkies.
Te ostatnie dużo tańsze i chyba gorsze ale księciunio preferuje :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto gru 06, 2011 15:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

U mnie wszystko jest lepsze niż Applaws :wink: . Jedzą Sanabelle Urinary aż im się uszy trzęsą + Nikita je teraz Sanabelle Sansitive - przyznam, ze przy tych odmianach Sanabelle urobku w kuwecie prawie nie ma 8O

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto gru 06, 2011 18:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

mamaja4 pisze:
psiama pisze:Zalezy ile to jest dość rozsądna cena :wink:

A ja właśnie kupiłam TOTW za 199zł -2worki po 6,8 kg! To ten pechowy zakup allegrowy.Dziękuję za rady,Zooplus mi przyznał ,że zawarłam z nimi 1 transakcję :wink:
Karma pyyyszna,dużo lepsza niż Applaws :ryk:

Bardzo się cieszę mamaju, że ci smakuje... :roll: Ja kupiłam kiedyś smila i moje koty usiłowały to zakopać :roll: nawet Frędzel, który jest wszystkożerny, kręcił nosem. Kupuję Purinę urinary - jeśli chodzi o suche - nie jest to może rewelacja, ale moim kotom smakuje, jest tanie, a Pompon odkąd to je nie ma problemów z pęcherzem. Cizi chyba troszkę nie służy :? czasem wymiotuje, ale tak naprawdę to nie wiem, czy od Puriny, czy od ogromnych ilości, które pochłania :roll: Z mokrego dostają niewiele i muszę przyznać, że są fanami takiej taniej karmy z Tesco w saszetkach - nie pamiętam jak się nazywa :roll:

Wczoraj wróciłam zmęczona z pracy i nie sprzątnęłam kuwety; dzisiaj Pompon mnie ukarał - zes... się przed kuwetą na wycieraczkę :evil: Świnia nie kot! Porządniś się znalazł! :evil: :evil: :evil: A jaki był z siebie zadowolony! 8O :evil:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Wto gru 06, 2011 19:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

skwareek pisze:
psiama pisze:A tak, gdzieś czytałam, że u Was 5-ty grudnia :wink: Ale że Czarny Piotruś to jest dopiero wiadomość :D
Notatniczki bardzo się sprawdzają, szczególnie teraz w szale zakupowym :ok: :D

Cieszę się że się przydają :). Wiesz tu wielokulturowość jest to i Mikołaj jest Murzynem ;).

Siostry czy macie jakieś opinie o karmie dla kotów Smilla??

Moje jadly suche i puszki. Nie bylo szalu, to bylo dawno temu gdy zamawialam eksperymentalnie puszki. Nie wybrzydzaly, jadly. Pipiska jest wrazliwcem pokarmowym podobnie jak Fiona - rzygaja dalej niz widza jak jedza gorsza karme lub przestaja jesc i sa apatyczne. Dlatego przestawilam je na Sanabelle i dobrze sie na niej maja. Pippi przybrala na wadze, urosla troche, Fiona przestala rzygac do miski a reszta kotow ma ladna siersc i robia dobre kupki.

Ja dzis mialam baaardzo emocjonujacy dzien. Piekne mikolajki choc wlasciwie nic nie dostalam materialnego... oficjalna wizyta u Tesciowej za nami, musze przyznac, ze bylo fajnie i wcale nie tak zle jak myslelismy. Bigos robi boski :) I ma piekne firanki :)

Potem pedem lecialam do redakcji, no i od czwartku bede pracowac przy sprzedazy powierzchni reklamowej. Tak wiec ciesze sie bardzo z tego, bo w koncu cos konkretnego, w miejscu ktore lubie i z ktorym sie identyfikuje.

Jutro jade do RMF do Katowic opowiedziec o Szlachetnej Paczce, a potem do kliniki okulistycznej - musze sie dostac do mojego lekarza i dowiedziec jak przyjmuje pan doktor specjalista od wypelniania wnioskow. Juz sie ciesze... mam ksiazke do czytania jakby co.

A pozatym zmienilam kolor wlosow i jest mi z tym dobrze :ok:
Ide odpoczac. Dobrej nocy Siostrom i ogonom!
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto gru 06, 2011 19:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

solangelica pisze:
A pozatym zmienilam kolor wlosow i jest mi z tym dobrze :ok:
Ide odpoczac. Dobrej nocy Siostrom i ogonom!

Na blue :twisted: :?: 8)

Ostatnio widziałam zdjęcie Katy Pery w nowym blondo-różowym kolorze i kurde jej jest fajnie...może se rąbnę coś w tym stylu...na starość czasem może odwalić nie?

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto gru 06, 2011 20:08 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Sol dawaj zdjęcie fryzury - nie dręcz nas :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

[poprzednia][następna]