KotyP.Franciszkiw Cudownych Domach-Pożegnania i Przemiany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 21, 2011 20:37 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

halbina pisze:w klatce jest zmuszony obserwować życie stadka i - mam nadzieję - szybciej się odblokuje, no i będę mogła go brać na ręce, nie ścigając po całym mieszkaniu... może też wreszcie uda się go sfotografować, to przecież piękny kot, tylko taki uparcie wycofany...

To dobry pomysł - wszystkie moje tymczasy z konieczności (mamy jednopokojowe mieszkanie, a łzienka to rezydencja naszej niewidomej Kimisi) siedziały w klatce ustawionej na środku pokoju. Obserwowały nas, życie domu, słyszały nasze głosy, tv itp., widziały inne koty. Często podchodziliśmy do klatki, zagadywaliśmy do kociastych, staraliśmy się głaskać. Wg mnie to bardzo pomaga takim wypłoszkom w oswajaniu.
kciuki za Znikotka biednego :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro gru 21, 2011 22:08 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

:ok: :ok: za Znikotka, niech dostrzeże jak fajnie jest być razem :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie gru 25, 2011 1:40 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Znikotek resocjalizowany, zdjęć na razie nie ma...
A oto Konsul wigilijny:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie gru 25, 2011 10:49 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

:1luvu:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie gru 25, 2011 19:27 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

W dniu Bożego Narodzenia
Dziś składamy Wam życzenia:
Aby raźniej w duszy było,
Aby szczęścia i miłości z życia nigdy nie ubyło;
Aby wam się lepiej żyło
zagoniona Alienor z kotami :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pon gru 26, 2011 14:03 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Jeśli ktoś z Was będzie miał kontakt z Panią Franciszką, to proszę, przekażcie życzenia. Wiem, już trochę późno, ale życzę Pani Franciszce zdrowia, spokoju i myślę o Pani ciepło.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto gru 27, 2011 12:15 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

MalgWroclaw pisze:Jeśli ktoś z Was będzie miał kontakt z Panią Franciszką, to proszę, przekażcie życzenia. Wiem, już trochę późno, ale życzę Pani Franciszce zdrowia, spokoju i myślę o Pani ciepło.

I ja się dołączam, mając nadzieję, że Nowy Rok przyniesie Pani Franciszce same dobre rzeczy.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Wto gru 27, 2011 12:25 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Proszę o przekazanie Pani Franciszce, że życzę jej wszystkiego najlepszego na cały nowy rok i że Malutki ma się dobrze i jest szczęśliwy w nowym domu :)

Alienor

Post » Wto gru 27, 2011 14:18 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Alienor pisze:Proszę o przekazanie Pani Franciszce, że życzę jej wszystkiego najlepszego na cały nowy rok i że Malutki ma się dobrze i jest szczęśliwy w nowym domu :)

Rozmawiałam z Panią Franciszką , jest bardzo szczęsliwa że Malutki ma super domek.
Wysłałm też dziś Pani Franciszce parę zdjęć Malutkiego z nowego domu.
Obrazek

felusia

Od: Śro wrz 28, 2011 11:23

Post » Czw gru 29, 2011 20:27 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Nowe zdjęcia będą dopiero jak Ala wróci do domu a więc po Nowym Roku - zabrała aparat, bo jej :| . A tak w ogóle w kwestii tego rachunku za operację i histopatologię co wreszcie przyszła - mam wrażenie, że zbiórka nie bardzo szła więc - skoro Malutki jest już nasz (bardziej córki, ale jako osoba niepełnoletnia nie może podpisać papierów:twisted:)- nie przejmujcie się tym. Mój kić, moja skarbonka :wink: . A w ogóle to w podpisie jest link do wątku mojego DT (jeszcze całą masę muszę tam wpisać zaszłości, czyli kotów, które już w DS siedzą) - jeśli pozwolicie tam będę wpisywać informacje o Malutkim, już bez kopiowania ich tutaj.

Alienor

Post » Czw gru 29, 2011 20:45 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Alienor, pogłasz Malutkiego ode mnie, proszę :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw gru 29, 2011 21:09 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Zrobione - 5minutowa sesja głaskania, barankowania i całowania oraz drapusiania za uszkiem i pod brodą od cioci z dalekiego Wrocławia uskuteczniona. Mam nadzieję, ze nie przesadziłam 8) . Przy okazji okazało się, ze poranny antybiotyk został wypluty :evil: - w sumie dobrze, bo i tak pani wet kazała zrezygnować chwilowo z tej formy terapii - za 2 tygodnie wymaz zrobimy i ubijemy gada (czyli bakterię powodującą katar u Malutkiego). A teraz czas koacji nam nastał :)

Alienor

Post » Czw gru 29, 2011 21:23 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Alienor pisze:Zrobione - 5minutowa sesja głaskania, barankowania i całowania oraz drapusiania za uszkiem i pod brodą od cioci z dalekiego Wrocławia uskuteczniona. Mam nadzieję, ze nie przesadziłam 8) . Przy okazji okazało się, ze poranny antybiotyk został wypluty :evil: - w sumie dobrze, bo i tak pani wet kazała zrezygnować chwilowo z tej formy terapii - za 2 tygodnie wymaz zrobimy i ubijemy gada (czyli bakterię powodującą katar u Malutkiego). A teraz czas koacji nam nastał :)

Malutki słuchał, co Pani Doktor mówi, a Duża nie 8)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw gru 29, 2011 22:34 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Napisałam posta i zginął 8O
Antybiotyk był w domu PRZED wizytą u pani doktor. Ciekawe, czy będą zainteresowani darem prekognicji u Malutkiego :lol: A może on, gdy śpię przebiera się w pelerynkę i wychodzi z domu by walczyć ze złem? :wink:

Alienor

Post » Pt gru 30, 2011 6:15 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Tacy Malutcy walczą ze złem, więc nie jest to wykluczone :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]