*KSO-Kociarnia Schroniska Opole*Coś się skończyło...*

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie kwi 22, 2012 11:54 Re: *Kociarnia Schr.Opo*Expresowa zbiórka na karmęDoJutraPOM

Karma kupiona!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Nie kwi 22, 2012 12:00 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*24kg karmy kupione.DZIĘKI!*

Super!!! Bardzo się cieszę a Dibczyński pozdrawia:))

Ozanna1405

Od: Wto wrz 06, 2011 19:35

Post » Nie kwi 22, 2012 14:00 Re: *Kociarnia Schr.Opo*Expresowa zbiórka na karmęDoJutraPOM

Boo pisze:Tak bardzo się cieszę, że Dibcia udało się uratować i wyprowadzić w pełni na prostą. Tak bardzo szkoda, ze nie ma żadnego odzewu na jego ogłoszenia ani pół :( Im dłużej będzie u Oli tym ciężej będzie mu znieść zmianę. Ehhh...

Tyle bazarków i tak nikłe zainteresowanie :(

:( Tu chyba każdy liczy się z groszem. :( :( :( Może allegro??

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Nie kwi 22, 2012 14:20 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*24kg karmy kupione.DZIĘKI!*

Wszystko z bazarków jest także na tablica.pl, niektóre z tych rzeczy na allegro.pl.

Ozanna1405

Post » Wto kwi 24, 2012 14:53 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*24kg karmy kupione.DZIĘKI!*

Zbiórka się udała, ale pozwolę sobie przypomnieć, że jesteście "sreberkiem" kwietniowej ankiety na Miau :)
będzie wątek zbiórkowy?
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Wto kwi 24, 2012 14:57 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*24kg karmy kupione.DZIĘKI!*

Beliowen pisze:Zbiórka się udała, ale pozwolę sobie przypomnieć, że jesteście "sreberkiem" kwietniowej ankiety na Miau :)
będzie wątek zbiórkowy?

Belio, tylko nam raczej chyba nie wypada "samemu dla siebie" organizować wątku sreberkowego? Z tego co zauważyłam zawsze ktoś inny, niż samo sreberko, zakładał wątek pomocowy. Dlatego my nie wyskakiwałyśmy przed szereg a chętnych do założenia wątku po prostu nie było :(
Obrazek

Boo

Post » Wto kwi 24, 2012 23:02 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Bardzo potrzebne DT ;(*

Mobilizujcie sympatyków ;)
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro kwi 25, 2012 7:51 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Bardzo potrzebne DT ;(*

Nie wiem czy zauważyłaś ale na wątku KV od kiedy padło pytanie o wątek pomocy dla sreberka zapadła grobowa cisza. Już od dwóch dób nie ma żadnego wpisu, żadnej radości z kolejnego głosu dla Praksedy w ankiecie KV. Myślisz, że mamy aż takich sympatyków? Myślisz, że wątek sreberkowy ma sens? Nie wiem co forum zrobiły nasze opolskie, bezdomne koty ale musiało to być bardzo, bardzo złe skoro zasłużyły sobie tym na niewidzialność...

Przepraszam ale od dłuższego czasu jest mi już bardzo, bardzo źle z tym :(
Obrazek

Boo

Post » Śro kwi 25, 2012 9:10 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Bardzo potrzebne DT ;(*

[quote=Boo] Nie wiem co forum zrobiły nasze opolskie, bezdomne koty ale musiało to być bardzo, bardzo złe skoro zasłużyły sobie tym na niewidzialność...
[/quote]

Od pewnego czasu śledzę wasze schroniskowe wątki i co widzę?
To, że nic się w nich nie dzieje, nie pisze się o kotach na bieżąco, raz na jakiś czas (chyba co 2-3 tygodnie) pojawiają się jakieś zdjęcia i krótkie informacje, kto doszedł i kto znalazł dom.
Nie sądzisz, że to za mało, aby was dostrzeżono i z chęcią tu zaglądano?
Pomyśl, a nie użalaj się wiecznie.
Te koty są niewidzialne na forum przez was, a nie przez jakieś niewiadomoco.
W innych wątkach coś się dzieje, a tu mimo twoich opisów, że jest 6 aktywnych wolontariuszek, jakoś nie widać zaangażowania.

maciassl

Od: Czw gru 15, 2011 13:45

Post » Śro kwi 25, 2012 9:20 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Bardzo potrzebne DT ;(*

Ohhh, następna osoba z jednym postem, która z chęcią wypowiada się na temat Opola i nas i nie mając bladego pojęcia.

Uwierz mi, że były okresy kiedy intensywnie przynajmniej trzy-cztery z nas pisały na wątku jak wściekłe, wstawiałyśmy zdjęcia i pisałyśmy co mogłyśmy. I co? Robiłyśmy to same dla siebie. Nie było najmniejszej różnicy. A czemu rzadko? Bo pracujemy codziennie w tych samych godzinach co schron, bo pracujemy w większość sobót, i nawet niekiedy nie każdą niedzielę mamy jako jedyny dzień wolny dla siebie, dla domu, dla rodziny. Bo jest nas ZA MAŁO! I, przepraszam wszystkich, na sześć aktywnych wolontariuszek o których pisałam, nie wszystkie sześć udziela się aktywnie na forum. Użalam się wiecznie? Ja???? Prośby o pomoc, której praktycznie skądinąd nie ma nie są użalaniem są prośbą o pomoc w imieniu tych, którzy o nią prosić nie mają jak. Czasem sobie pozwolę poużalać się nad naszymi kotami bo są momenty, kiedy już nic innego nie mogę zrobić...

Dla mnie jest to EOT.
Obrazek

Boo

Post » Śro kwi 25, 2012 9:25 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Bardzo potrzebne DT ;(*

Wojtusia zaczęła dziś sikać z krwią :( Dziś jest dzień wetowski więc jeśli się uda pobiorą jej mocz do badania. Niestety mogę ją zabrać dopiero po długim weekendzie, wcześniej nie jestem w stanie zapewnić jej dobrej opieki. Mam nadzieję, że uda się jej w schronisku pomóc na tyle by zaradzić przynajmniej doraźnie jej chorobie. Przypomnę, iż większość rozmowy na temat stanu zdrowia Wojtusi toczy się do tego momentu: viewtopic.php?f=36&t=137181&start=375#p8801106 na wątku nerkowców. Zapraszam do zapoznania się, może ktoś może jakoś pomóc, ktoś ma jakieś konstruktywne rady, doświadczenia?
Obrazek

Boo

Post » Śro kwi 25, 2012 9:31 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Bardzo potrzebne DT ;(*

maciassl pisze:Od pewnego czasu śledzę wasze schroniskowe wątki i co widzę?
(...)

cieszymy się, że dzięki naszym wątkom następny aktywny forumowy czytacz się ujawnił.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

kingak

Od: Nie lis 16, 2008 17:09

Post » Śro kwi 25, 2012 15:47 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Bardzo potrzebne DT ;(*

Korzystając z nielicznych luźniejszych chwil w pracy, zaczęłam porządki na 1szej stronie. Przerzuciłam szczęśliwców do postów z kotami już adoptowanymi a do postu z naszymi adoptusiami wstawiłam już Pandka i Kallę.

Ponieważ mamy w naszych szeregach nową osobę - Elę, możemy już korzystać z pięknych zdjęć jej autorstwa :D Zobaczcie jak cudny jest nasz Pandzik!

Obrazek
Obrazek

Boo

Post » Śro kwi 25, 2012 17:44 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Bardzo potrzebne DT ;(*

My tu gadu, gadu, a pomoc potrzebna.

Założyłam wątek ---> viewtopic.php?f=1&t=141445

Zapraszam!!!

Ozanna1405

Post » Śro kwi 25, 2012 18:19 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Bardzo potrzebne DT ;(*

Olu - bardzo dziękujemy w imieniu naszych małych, schroniskowych Podopiecznych. :1luvu:

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

[poprzednia][następna]