Mis&Marcel(*)s15Miś -3 lata bez Marcelka, 2 lata bez Misia..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 04, 2012 10:35 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-coraz więcej przytulania...foty s.50,53

O historii Misia wiemy tyle, ze na pewno min 2 lata spędził w schronie gdzie nikt się nim nie interesował i go nie leczył, a kotunio zdrowy nie był. To na pewno (a moze jeszcze jego wcześniejsza przeszłość) może dawać takie efekty. Ale to wiem od wczoraj, w poniedziałek trochę się zakręciłam w domysłach.
Miś już drugą noc okupuje ukochaną budkę najpierw Dużej, a potem Miki. Mika, nie byłaby sobą, próbuje go wypędzić spojrzeniem siedząc lekko wyżej, na pudełku przy Misiu, ale Miś leży do niej tyłem więc bez efektu. Natomiast jak kazdy klot, czasem idzie do kuwety czy miski z piciem i wtedy Mika natychmiast lezy na budce. :D
Wczoraj na kolację było mięsko i saszetka almo nature. Każdy kot dostał trochę tego i trochę tego - Miś pogmerał łapką w saszetce i zjadł mięsko.
Pani doktor powiedziała, zeby jadł bo inaczej się zagłodzi.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro sty 04, 2012 10:39 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-coraz więcej przytulania...foty s.50,53

A cóż to Misiek taki wybrednisiek? Mięsko tylko by wcinał 8)
Ale mądry chłopak, wie co dobre :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sty 04, 2012 10:57 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-coraz więcej przytulania...foty s.50,53

Misiek goopi nie jest - wrócił i położył się OBOK i częściowo NA Mice i swojej ukochanej budce. :D :D :D
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro sty 04, 2012 11:02 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-coraz więcej przytulania...foty s.50,53

Ooo, a co Mikusia na to? 8O

Erin

Post » Śro sty 04, 2012 11:03 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-coraz więcej przytulania...foty s.50,53

Erin pisze:Ooo, a co Mikusia na to? 8O

A jak myślisz? :D Przecież to twardzielka. Nawet nie drgnęła. A Misiek częściowo za budką leży. I sapie.

Marzenia11

Post » Śro sty 04, 2012 11:05 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-coraz więcej przytulania...foty s.50,53

No wiesz, u mnie Pysia też twardzielka ... ale mogłaby pacnąć łapką :mrgreen:

Erin

Post » Czw sty 05, 2012 0:04 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-coraz więcej przytulania...foty s.50,53

Dzisiaj dostałam opis badania rtg klatki oraz wypisy ze szpitala z wcześniejszych pobytów Misia.
Wetce jednak nie wygląda to na astmę, gdyż gdyby to była astma to po sterydzie byłaby zdecydowana poprawa a tak nie jest, wręcz jest niewielka i bardziej mi się wydaje że jest ona po antybiotyku.
Dlatego w przyszłym tygodniu idę z Misiem na kontrolę i z jego qpką na badanie w kierunku nicieni płuc oraz będzie konsultacja kardiologiczna i powtórka ekg oraz echa - aby można było porównać z wcześniejszymi badaniami i jeśli kardiolog pozwoli to będzie rynoskopia z udziałem mojej wetki.

Marzenia11

Post » Czw sty 05, 2012 7:44 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-coraz więcej przytulania...foty s.50,53

Za badania :ok:

Erin

Post » Czw sty 05, 2012 7:55 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-coraz więcej przytulania...foty s.50,53

Marzenia11 pisze:Dzisiaj dostałam opis badania rtg klatki oraz wypisy ze szpitala z wcześniejszych pobytów Misia.
Wetce jednak nie wygląda to na astmę, gdyż gdyby to była astma to po sterydzie byłaby zdecydowana poprawa a tak nie jest, wręcz jest niewielka i bardziej mi się wydaje że jest ona po antybiotyku.
Dlatego w przyszłym tygodniu idę z Misiem na kontrolę i z jego qpką na badanie w kierunku nicieni płuc oraz będzie konsultacja kardiologiczna i powtórka ekg oraz echa - aby można było porównać z wcześniejszymi badaniami i jeśli kardiolog pozwoli to będzie rynoskopia z udziałem mojej wetki.

Już nie pamiętam dokładnie, ale chyba przy okazji poprzedniego pobytu w lecznicy Misio dostał lekki steryd i poprawy nie było. Przy antybiotykach poprawa była - po czym nawrót :( i zmiana antybiotyku :?

Marzenia - może konsultacje u prof. Lechowskiego? Mogę załatwić i sfinansować of kors. Na Gagarina prof. m.in. przyjmuje - transportem też służę, jak się zdecydujesz.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw sty 05, 2012 9:32 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-coraz więcej przytulania...foty s.50,53

Aleksandra59 pisze:
Marzenia - może konsultacje u prof. Lechowskiego? Mogę załatwić i sfinansować of kors. Na Gagarina prof. m.in. przyjmuje - transportem też służę, jak się zdecydujesz.

To ja pomyślę o tym w niedzielę. I tak w tym tygodniu nie będę już niczego załatwiać, więc będę myśleć o inncyh sprawach.

A Miś już na stałe wysiudał Mikę z jej budki. Całą noc spał i w ogole mu nie przeszkadzało, ze niemal spałam "bok w bok". A ja usłyszałam, zę Miś sapie teraz dużo mniej czyli tak jak było na samym początku gdy tylko do mnie przyjechał.

Marzenia11

Post » Czw sty 05, 2012 10:00 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-coraz więcej przytulania...foty s.50,53

Marzenia11 pisze:
Aleksandra59 pisze:

To ja pomyślę o tym w niedzielę. I tak w tym tygodniu nie będę już niczego załatwiać, więc będę myśleć o inncyh sprawach.

A Miś już na stałe wysiudał Mikę z jej budki. Całą noc spał i w ogole mu nie przeszkadzało, ze niemal spałam "bok w bok". A ja usłyszałam, zę Miś sapie teraz dużo mniej czyli tak jak było na samym początku gdy tylko do mnie przyjechał.

A co z budką Misia :?: Przecież tak ją kochał - chociaż może Misiowi źle się kojarzyła, bo i lecznica i mieszkanie w klatce .....

Cieszę się, że Misio mniej sapie :ok: :ok: :ok:
Misiu - jeszcze mniej sap, proszę cię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Bo jak przestaniesz sapać to żadnych badań nie będzie i żadnych jazd do wetki - będzie zdrowy kot i tylko mięsko oraz spanko :ok: jak również zabawy :kotek:

Aleksandra59

Post » Czw sty 05, 2012 10:03 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-coraz więcej przytulania...foty s.50,53

Budka Misia stoi obok i jeszcze 3 dni temu Miś z niej korzystał - spał na niej głównie, sporadycznie w środku. Ale przecież jest JEDNA JEDYNA budka warta uwagi - którą się interesują już teraz 3 koty no i Mis zwyciężył.
Przed chwilą widziałam jak Mika próbuje zaglądać do budki Misia - moze po prostu się zamienią.

Marzenia11

Post » Sob sty 07, 2012 17:42 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-coraz więcej przytulania...foty s.50,53

Co tam słychać u Misia :?:
Uznaję, że brak wiadomości to dobra wiadomość ....... :wink:

Aleksandra59

Post » Sob sty 07, 2012 23:38 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-coraz więcej przytulania...foty s.50,53

Brak wiadomości oznacza brak tego co mam napisać a co jest na pewno.

Miś jest dla mnie wielką zagadką.
W Sylwestra dostał steryd, ktory działa 5-7 dni zależnie od kota. Wetka kazała mi go obserwować już od czwartku. Wczoraj Miś zdecydowanie gorzej oddychał przez większą część poranka, ale nie na tyle fatalnie, żebym się zrywała w te pędy do wetki. Natomiast do sapania dołączyło chrapanie, charczenie i większe zasysanie ciałka przy wdechu. Napisałam więc do wetki smsa, że chyba jednak steryd ma większe niż nam się zdaje znaczenie. Ale wieczorem miś oddychał nawet bezgłośnie choć ciałko ewidentnie widać przy wdechu, ale już nie zasysał go tak bardzo. Natomiast zdecydowanie charczenie pojawiło się przy obserwowaniu mojej zabawy ze stadem - czyli pewnie emocje.
Generalnie jest tak, że Miś oddycha zmiennie i ja sądzę, że pewnie znaczenie mają wszystkie czynniki, czyli arytmia serca, coś z płucami i tchawicą i emocje.
I co w takiej sytuacji robić?
Poobserwuję go jeszcze, oczywiście zrobię zalecaną diagnostykę, ale moze najpierw faktycznie konsultacja u prof. Lechowskiego zanim podejmiemy decyzję o rinoskopii? :roll:

Marzenia11

Post » Sob sty 07, 2012 23:58 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-coraz więcej przytulania...foty s.50,53

A teraz stadko się w swoich układach gania - i Miś też się włączył :wink: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

[poprzednia][następna]