Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 05, 2011 12:58 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

mam pytanie o kasę - ile jest na koty schroniskowe zebrane? Bo mamy rachunek do zapłacenia za operację nogi kotki ze schroniska i nie wiem czy jest jakaś kasa do dyspozycji :oops:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro paź 05, 2011 14:56 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Do schronu trafiło dzisiaj 8 kotów - 4 dorosłe i 4 młode - 7 burasów i 1 czarny - bardzo przestraszone ehhhh szkoda gadać....
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Śro paź 05, 2011 14:58 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Jutro z Martą robimy akcję "Top model"... każdy będzie miał sesje zdjęciową i fotki od razu wkleimy do książeczek bo jest lekkie zamieszanie z książeczkami.
Zapraszam wszystki chętnych do pomocy około 10.
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Śro paź 05, 2011 15:15 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Dzisiaj na część Adopcyjną trafiła Mamuśka (Psotka) z kwarantanny boks1 - chyba najbardziej łagodna i miziasta koteczka w schronie,

Klatka 10 - 2 koteczki trafiły na część Adopcyjną.

Ale!!!!
Do boksu1 trafił czarny maluszek z części Adopcyjnej - sraczka i szkielet - trzeba nafutrować (dla Tereni - dawać więcej jedzenia, żeby przytył!!!)
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Śro paź 05, 2011 19:15 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

ultra75 pisze:Opierałam się na informacjach od Rumcajsa, więc może nie były do końca miarodajne :-) (chodzi o popołudnie).

Pan "Rumcajs" jest zakręcony.On nigdy nic nie wiem.Może uda nam się jutro ustalić numery dorosłych kotów i miotów :roll: Nie wiem,czy to wykonalne,ale spróbujemy .Na jutro byłam umiówiona z Justyna na obserwacyjne, ale spróbujemy z Piotrkiem zrobić papierologię i fotki całej kociej schroniskowej społeczności ,coby jasność nastała .

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro paź 05, 2011 19:49 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

wieczorny dyżur...
z kwarantanny do adopcji poszedł jeden malutki burasek z klatki niebieskiej - bardzo fajna Pani, roześle wieści po swoich znajomych, że dużo malych i duzych kociastych jest w schronie....czekających na dobry domek:)

Na Adopcjach na jedno karmienie zeszło mi 12 puszek, saszetek, tacek - PROSZĘ PAMIĘTAJCIE O JEDZENIU MOKRYM DLA KOCIASTYCH, suche jest w dużej ilości, więc miski suchego są zawsze pełne,

Na Kwarantannie znowu zrobił się tłok - 8 kotów, które dzisiaj trafiły zostaly podzielone na dwie duże klatki 10 i 11 - jutro dowiem się skąd trafiły (jakaś spółdzielnia) i dlaczego do nas trafiły - koteczki są zadbane, miziste ale strasznie przestraszone - moim zdaniem muszą tam być jacyś karmiciele, którzy się tymi kotami opiekowali - lub osoby, które je przyniosły trzymały je gdzieś u siebie - sprawa do wyjaśnienia!!!

Kupa na kwarantannie już jest ok!! (wyjątek boks6 - 3 maluszki ze sraczką) kończy się intestinal więc sraczka też już musi się skończyć!!!!

W Szpitaliku obenie przebywają 4 koty - 2 dorosłe, 2 maluchy w tym jeden nowy - bardzo bardzo zapłakany, gluty leją się z nosa....

No i chyba tyle....
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Śro paź 05, 2011 19:56 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

PAMIĘTAJCIE, ŻE W PRZYSZŁYM TYGODNIU NAJPRAWDOPODOBNIEJ MNIE NIE BĘDZIE, PROSZĘ O ZGŁOSZENIA DYŻURÓW!!!

PONIEDZIAŁEK rano.... wieczór....
WTOREK rano.... wieczór....
ŚRODA rano.... wieczór....
CZWARTEK rano.... wieczór....

Poranne dyżury, jeśli ktoś miałby czas i ochotę, mogą być połączone z pomocą dla Pani Dr. Hyli w gabinecie weterynaryjnym "Nadzieja".

Z góry dziękuję.
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Śro paź 05, 2011 20:04 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

wolontariusz pisze:PAMIĘTAJCIE, ŻE W PRZYSZŁYM TYGODNIU NAJPRAWDOPODOBNIEJ MNIE NIE BĘDZIE, PROSZĘ O ZGŁOSZENIA DYŻURÓW!!!

PONIEDZIAŁEK rano.... wieczór....
WTOREK rano.... wieczór....
ŚRODA rano.... wieczór....
CZWARTEK rano.... wieczór....

Poranne dyżury, jeśli ktoś miałby czas i ochotę, mogą być połączone z pomocą dla Pani Dr. Hyli w gabinecie weterynaryjnym "Nadzieja".

Z góry dziękuję.

Ja się wpisuję na wtorek rano .Później muszę zobaczyć jak będzie z opieką dla Darii i z moim podopiecznym z obserwacyjnych .Jakoś to muszę poskładać.Być może jeszcze czwartek ale to się dostosuję do reszty :wink:

mar_tika

Post » Czw paź 06, 2011 7:14 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Mam zamówionego Dudusia, czyli buraska na butelce i oczywiscie rozdzwonił się o niego telefon. Mogę prosić o jakieś zdjęcie małych burasków kocurków? Dla mnie burasek to burasek, ale ludzie chcą widzieć zdjęcie.
90% telefonów mam ze strony schroniskowej. Dział DT na takiej stronie to rewelacja, bo większość chce kota z domu. Mam po kilka tel. dziennie. Tym, którzy w innych DT nie wypatrzyli kota, którego chcieliby, podaję telefon do Piotra.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Czw paź 06, 2011 19:23 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Jest już ankieta Miau.
Zapraszam do głosowania.
:arrow: viewtopic.php?f=1&t=133887&start=0

Uprawnieni do głosowania są użytkownicy zarejestrowani minimum 180 dni i z minimum 100 postami.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw paź 06, 2011 19:58 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Jaaga pisze:Mam zamówionego Dudusia, czyli buraska na butelce i oczywiscie rozdzwonił się o niego telefon. Mogę prosić o jakieś zdjęcie małych burasków kocurków? Dla mnie burasek to burasek, ale ludzie chcą widzieć zdjęcie.
90% telefonów mam ze strony schroniskowej. Dział DT na takiej stronie to rewelacja, bo większość chce kota z domu. Mam po kilka tel. dziennie. Tym, którzy w innych DT nie wypatrzyli kota, którego chcieliby, podaję telefon do Piotra.

Jaga mamy w schronie sliczne 3 buraski ok 6 tyg .Mam zdjęcia ale nie mam komputera.Padł na całej lini .Liczę że w sobotę może będzie działał to i podeślę fotki maluchów :)

mar_tika

Post » Czw paź 06, 2011 21:15 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

NITKA/KARINKA pisze:Jest już ankieta Miau.
Zapraszam do głosowania.
:arrow: viewtopic.php?f=1&t=133887&start=0

Uprawnieni do głosowania są użytkownicy zarejestrowani minimum 180 dni i z minimum 100 postami.

PROSZĘ DAJCIE ZNAĆ WSZYSTKIM ZNAJOMYM Z FORUM!!!!!
GŁOSUJEMY NA SOSNOWIEC!!!!!
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pt paź 07, 2011 3:15 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

o 3:30 Priacik i Ray Charles (pozwoliłem sobie tak nazwać Ślepaczka, ponieważ jak tylko bierze się go na ręcę od razu zaczyna mruczeć (śpiewać), więc skojarzył mi się z amerykańskim piosenkarzem i kompozytorem, który był niewidomy) ruszyli na konsultacje do Warszawy... daleka droga przed nimi....
Jak tylko będę miał jakieś info napiszę.....

Oczywiście Ray musiał się zesrać 3 min po wyjeździe z domu!!!! Jakby nie mógł jak normalny człowiek w domu do kuwety!!!!
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pt paź 07, 2011 9:35 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Ja już wiem, że maluszki są bardzo grzeczne w drodze. Dobrze, że mały załatwił się 3 min. po wyjeździe, a nie póxniej, bo sunia też to zrobiła w trasie i jazda stała się ponoć bardzo uciążliwa :wink: .

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pt paź 07, 2011 9:48 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Trzymam kciuki za ślepinki :ok:

mar_tika

[poprzednia][następna]