Nim..3 Schr.Łódź- Maciuś bez domu:( Rudiś...:((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 06, 2011 8:42 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT, Alik w DOMU:))

e, ja myślę, że to próba sił po prostu. Dogadają się. Przecież tak normalnie wygląda dokocenie :ok:
ciekawe jak tam nocka?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie mar 06, 2011 9:09 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT, Alik w DOMU:))

Felivay włączony od piątku.Zmorek u małego w pokoju nie spał całą noc.Nie chce też jeśći to mnie najbardziej martwi.Alik spał u mnie na poduszce.Regularnie w nocy odwiedzał miski,domagał sie pieszczot a o 5.30 dobral sie do zabawek i dał popis kociemu szaleństwu :ryk: Generalnie Alik ma się doskonale.Gorzej ze Zmorekiem.Zobaczymy jak będzie dziś.

kattie

Od: Pon lut 21, 2011 20:55

Post » Nie mar 06, 2011 9:28 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT, Alik w DOMU:))

Zmorek gorzej, bo to jego terytorium zostało zajęte ;) Trzymam kciuki, żeby szybciutko się dogadały :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie mar 06, 2011 10:17 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT, Alik w DOMU:))

kattie, pokochają się, to dwa dorodne kocurki, muszą trochę sobie pookazywać, kto ważniejszy

karolina w-n

Od: Wto gru 21, 2010 23:10

Post » Nie mar 06, 2011 11:24 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT, Alik w DOMU:))

No to obiecana fotorelacja

W drodze Alik był baaaardzo grzeczny, siedział cichutko w transporterku i udawał, ze ogląda drogę przed nami (chociaż z poziomu siedzenia, na którym stał transporter raczej niewiele widział).

Obrazek

Obrazek

Na miejsce dojechaliśmy bez żadnych problemów, jednak dojazd do Warszawy w sobotnie popołudnie to łatwiejsza sprawa niż w tygodniu.

Powitane przez Kasię, jej syna i serdecznie zdziwionego Zmorka wypuściłyśmy chłopaka z transportera, a on luuuzzz totalny, poszedł zwiedzać mieszkanie, pierwsze oczywiście zlokalizował miski:

Obrazek

Zmorek przyglądał się przybyszowi mocno zdegustowany:

Obrazek

a potem zaczął warczeć. W życiu nie słyszałam kota tak warczącego. Wydaje mi się jednak, że to warczenie wynika raczej ze strachu niż z całkowitej niechęci do obcego. Skoro do tej pory był panem na włościach, to nowa sytuacja bardzo go przestraszyła.
Alik bez zahamowań próbował obwąchać rezydenta, nie wykazując przy tym cienia agresji.

Obrazek

potem nie zważając na warki i bulgoty Zmorka zwiedzał nową okolicę.

Obrazek

tu chyba chciał od razu dać znać na Forum, że dojechał :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I w objęciach nowej Dużej, „mój ci on” :D

Obrazek

Mam nadzieję, że stosunki między chłopakami szybciutko się poukładają, i za dwa miesiące Kasia zaprezentuje nam pięknego białego puchacza śpiącego w objęciach Zmorka
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Nie mar 06, 2011 12:48 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT, Alik w DOMU:))

Sytuacja w sumie bez zmian.Chłopaki poruszają się swobodnie po mieszkaniu ale pod kontrolą.Jak Alik za blisko Zmorka podchodzi to jest zabierany na rączkach w inne miejsce i zajmowany czymś innym.Potrafi bawić się jak szalony :ryk: Rano spięłam się cała bo pielęgnację należało wykonać a tu...pełen luz.Alik z zupełnym spokojem zniósł gmeranie w uszkach i oczkach.Zrobiliśmy co trzeba bez większego problemu.I o obrażaniu nie ma mowy.W nocy spal u mnie na poduszce i rozpychał sie strasznie.W końcu zaanektował całą.Mizianie w nocy obowiązkowo i nie ważne że jest 3-cia nad ranem.Baranek i nie ma przebacz :1luvu: A mruczy aż cały się trzęsie.I wiecie co - żaden mój facet nigdy nie chrapał tak jak to małe kocisko :D Masakra-jak stary chłop :ryk: :ryk: :ryk: Dziś chłopcy znów pośpią w osobnych pomieszczeniach tylko chyba zamiana się zapowiada bo mój syn chce dziś Alika u siebie :1luvu: Zmorek trochę zjadł i damy im trochę czasu.Dobrze że wolne wzięłam to popilnuję towarzystwa.A i jeszcze jedno info.Alik z całą pewnością nie jest całkiem głuchy.Przybiega na kicianie z drugiego końca mieszkania,kuli się na gwałtowny hałas.To bardzo dobra wiadomość na początek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: I przychodzi do łazienki pod pralkę na której stojąchusteczki aby mu gluty z mordki wycierać :ryk: :ryk: :ryk:

kattie

Post » Nie mar 06, 2011 12:54 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT, Alik w DOMU:))

zawsze wiedzialam,ze Ali Sefid jesy bardzo inteligentnym kocurkiem :1luvu: :ok:
Kasiu musisz uzbroic sie w cierpliwosc zanim chlopaki nie ustala hierarchii,za co serdecznie trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Nie mar 06, 2011 13:01 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT, Alik w DOMU:))

kattie pisze:A i jeszcze jedno info.Alik z całą pewnością nie jest całkiem głuchy.Przybiega na kicianie z drugiego końca mieszkania,kuli się na gwałtowny hałas.To bardzo dobra wiadomość na początek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Czyli jednak dobrze mi się wydawało, ze na niektóre dźwięki reaguje, jak się uszyska wyleczą to i słuch może wróci :)

A jak tam ze znaczeniem, dał sobie spokój już?
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Nie mar 06, 2011 13:03 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT, Alik w DOMU:))

ploaded witObrazek

Uploaded with ImageShack.usObrazek

Uh ImageShack.us

kattie

Post » Nie mar 06, 2011 13:07 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT, Alik w DOMU:))

Jeszcze znaczy ale tylko w obecności Zmorka.To zdecydowanie o terytorium chodzi.W nocy jakbyliśmy sami nie zrobił tego ani razu.Muszą sobie wszystko poustalać madzy.sobą.A ja zadbam tylko aby do łąpoczynów nie dochodziło :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

kattie

Post » Nie mar 06, 2011 13:10 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT, Alik w DOMU:))

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Jak Alik śpi i się nie rusza to jest ok :ryk:

kattie

Post » Nie mar 06, 2011 15:13 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT, Alik w DOMU:))

E, nie jest źle. Ależ on ekspansywny :lol:

Dałam info na fb o Alim - bo to w końcu tam go Kasia zobaczyła ;)
http://www.facebook.com/Kotypl

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Nie mar 06, 2011 15:20 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT, Alik w DOMU:))

doczytałam. myślę, że się dogadają.
u nas na Alika można sobie było kiciać ile się chciało. póki nie zobaczył, że człowiek go woła to nie przybiegał. choć niektóre dźwięki miałam wrażenie, że słyszy. tyle, że to równie dobrze mogło być wyczuwanie drgań... ale im uszy zdrowsze, tym chyba lepiej było... no to za powrtót słuchu :ok:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Nie mar 06, 2011 15:33 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT, Alik w DOMU:))

myślę, że za tydzień będzie już ok :ok: Dobrze, że Alik jest w miarę wyluzowany. To powinno troszkę "ułagodzić" Zmorka, po prostu zauwazy, że jego zachowanie jest mocno przesadzone ;)
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie mar 06, 2011 18:48 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT, Alik w DOMU:))

trochę czasu i będzie dobrze

Tymczasem nowa kocia bieda na horyzoncie :( :(
Napoleon, niewidomy, ze złamana szczęką w schronisku
bardzo kochany, ufny miziak - potrzebny Dom, potrzebny ratunek:
Napoleon
ObrazekObrazek
Napoleon trafił do schroniska
z lecznicy gdzie miał zdrutowana szczękę
to wszystko co wiemy
jeden oczodół pusty,
drugi nie
na szczęście bardzo ładnie i sporo je