KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 17, 2011 13:42 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Relacja z porannego dyżuru.
Na kwarantannie Fryteczka- kopaczka skubnęła troszkę jedzonka mokrego sensitivity, jak je po troszku to nie wymiotuje - fajnie że będzie miała opiekę indywidualną, bo to mały tchórzyk i nerwusek.
Miłka chodzi sobie spokojnie po kwarantannie rozkoszując się swobodą . Natomiast kocurek dziki po kastaracji cały czas leży w transporterku, w boksie był kompletny sajgon - jedzenie wymieszane z wodą - coś jednak je jak nikogo nie ma bo w kuwetce było co trzeba choć niewiele. Sajgon kompletny miała także koteczka po sterylizacji, wywaliła sobie całą wodę i pomieszała ją ze wszystkim co się dało. Koteczka zrobiła luźną kupkę więc dałam jej intestinal na sucho i mokro - nawet chętnie zjadła zaraz prawie 1/2 miseczki mokrego. Kotka wcale nie jest jakaś bardzo dzika , ma śliczne zielone duże oczka - dziś jest dzień .św. Patryka - ta kotka ma oczy zielone jak Irlandia - proponuję nazwać ją Patrycją "Pati" .
Na zdrowej kociarni - faktycznie , to co pisze Mara - kotki w łatki mają pod oczkami duże brunatne " zacieki", nic im się nie polepszyło z tą wydzieliną. Wszyskie kotki były głodne, a że nie wszyscy się tam lubią i dzielą dałam im misek i jedzenia do wiwatu, dołożyłam też 2 miseczki z wodą. Faktycznie przydałaby się jeszcze jedna kuwetka , ale już musiałam lecieć.
Wszystkie śmieci z obu kociarni wyrzuciłam.Nakarmiłam też suczkę , którą spotkałam dziś w śmierniku :(
Nowy na kociarni Mecenas jest wspaniałym kocurkiem !!! zachowuje się jak kiedyś Padre , przyjazny , przymilny - nie mogłam się go nagłaskać -fantastyczny kocurek -a jaki elegant w białych skarpetkach, ten to MUSI MIEĆ CUDO DOM !!! Ładnie zjadł mokre, nie widzałam scysji z Coffi, choć ona jak ktoś się zbliża do jej miseczki fuczy paskudnie na każdego.
I to by było na tyle :kotek:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw mar 17, 2011 14:58 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Gosiu dzięki za relację :D no mnie też się tak wydaje że kotka łagodna wczoraj ja głaskałam i spokojnie, natomast boi się. Pewnie jjej przeszkadza też kołnierzyk, ale konieczne jest żeby sobie nie rozlizała rany po sterylce, a poza tym to kotka wolnożyjąca więc ta przestrzeń którą ma teraz jej nie odpowiada - najważniejsze że je, Kocurek też widziałam że wczoraj zaczął jeść, ale on i dzikus i się boi zobaczymy co czas pokaże :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw mar 17, 2011 21:33 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Ja chcialam napisac o Stokroteczce
Wiec Stokrotka ma sie dobrze brzuszkowe opatrunki ma robione codziennie i antyb.tez codziennie, ranka na brzuszku maleje i jaczy sie, mysle ze do soboty bedzie juz ok. bo jedziemy na wizyste i jak beda tamte dwie do odbioru to je zabierzemy na chatke.
Mala dostaje co 2 dzien 3x immodulen coby nie podlapala kataru. Bo juz nastepna partia kicha.
Kupilam jej dzisiaj kaftanik nareszcie dobry bo te wszystkie sa do bani albo za male albo za duze. Wyglada slicznie jutro wkleimy zdjecia.
Stokrotka jest wybredna w jedzeniu suche to tylko royal female inne nie i mokre tacki z kurczaczka. Takze przyszli opiekunowie musze jej dogadzac ale ona jest taka slodka ze nie da sie jej odmowic co najlepsze.
Taka jedna pani znajoma znajomej - /od Lucyny Grzymek co brala od nas 3 koty miedzy innymi Mania i Gape/ przywiozala dwa wory poslanek glownie posciele ale mieciutkie /kora sprana/ jutro wiesiu wrzuci na kociarnie.
To tyle reszte napisze po wiz.w sobote.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw mar 17, 2011 22:23 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dziś wkurzyłam się w sprawie suni tej małej sunia ciężarna cholera jasna już sutki dość powiększone , tego debila jej właściela :evil: nie było był jakiś pracownik nic nie wiedział, właściciel będzie jutro, sunia nie wysterylizowana więc zaraz mnie szlag trafi bo nie wiem co robić - może jutro dziewczyny które mają dyżur podejdzcie do tego jełpoa - spytajcie się czy zapłcci za sterylkę wtedy umówimy na zabieg w Almavecie, a jak nie to nie wiem wykraść ją czy co przecież ona sie zaraz oszczeni i tak będzie cały czas... dałm jej jeśc znów była głodan i mokła na tym deszczu no nie ma słów :cry: to taka wdzięczna suńka jaka przyszłość ją tam czeka :?
Ostatnio edytowano Pt mar 18, 2011 11:43 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Czw mar 17, 2011 22:51 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

I kilka spraw organizacyjnych:
1. Jutro Mara zobowiązała się przywieźć Mery z lecznicy i podjechać z Gracją na kontrolę pyszczka.
2. Jadzia z Wiesiem mam rozumieć przywiozą Bajtkę i Mojrę z lecznicy do Kociej Chatki.
3. Pomysł z wystawianiem dodatkowych miseczek z wodą na zdrowej kociarni nie jest dobry niiestety :? dziś jedynie posłużył kotom do wylania zawartości i wymieszania ze żwirkiem tak że na wykładzinie zrobiła się warstwa błotka, które sprzątałam dodatkowo z pół godziny
4. Koty na zdrowej puszczą nas z torbami - miseczki z mokrym z rana miały wymiecione do czysta, i dodatkowo na wieczór dostały 3 puchy, rano na 100% miseczki z mokrym będą puste a one rzucą się na jedzenie jakby nic nie jadły przez tydzień - normalnie robią się grubasy 8O Mecenas zarabisty przytulak.
5. Na kwarantannie ok jak koteczka po sterylce ściągnie kołnierzyk proszę jej założyć spowrotem, ogladajcie jej rankę po sterylce, czy nic się nei dzieje, kotek dalej siedzi w kontenerku nei da się dotknąć na szczęście obydwa kociaki jedza :) a co dalej zobaczymy
I BŁAGAM DZIEWCZYNY ŻADNA NIE MOŻE PRZYJŚĆ NA DYŻUR W SOBOTĘ NIEDZIELĘ WIECZOREM???
Ja jutro wyjeżdżam na weekend i mnie nie będzie do niedzieli wieczór. Wiem że to weekend...gdybym była to sama bym przyszła :oops: .

terenia1

Post » Pt mar 18, 2011 0:12 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

No i ostatnie wieści :) no niebawem to chyba sama z sobą będę pisała na naszym wątku :mrgreen: no ale cóż gorzej bywało :mrgreen: .
Dziś do Kociej Chatki trafiła nowa lokatorka jeszcze bezimienna ale ma nadzieję że dziewczyny się postarają o wymyślenie imionka dla kici, przywiozła kicię Marlena z Anią ze schroniska w Rudzie Śląskiej, przeszłość kici jest skomplikowana jak ktoś chce znać szczegóły to na pw. Kicia to klasyczna czarnulka spokojna, miła i cudna zero agresji, lekko zestersowana ale wiadomo, kicia jest w boksie na samym dole, ładnie zjadła mokre jedzonko. Jest wysterylizwana. Marlenko i Aniu miło było Was poznać :D
W sprawie suni moje wkurzenie jest postępujące i tak myślę że ten debil jej "właściciel' nic nie zrobi w sprawie jej sterylizacji więc ja jutro dzwonię do naszej lecznicy w sprawie sterylki suni i kosztów.
Ostatnio edytowano Pt mar 18, 2011 9:11 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Pt mar 18, 2011 0:17 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

:kotek:
Ostatnio edytowano Pt mar 18, 2011 11:09 przez Axa76, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt mar 18, 2011 0:17 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

pewnie by się paragraf znalazł ale nie takie rzeczy ludzie robią dla braci mniejszych :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt mar 18, 2011 0:29 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

No dziewczyny nieźle mnie pocieszyłyście :mrgreen: No ale cóż decyzja zapadła , najwyżej będziecie mi paczki do kicia przysyłały :mrgreen: dwa lata :mrgreen:
Gosiu dziękuję za podpowiedź :D
Ostatnio edytowano Pt mar 18, 2011 9:10 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Pt mar 18, 2011 6:54 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Terenia to umówcie sie z Piotrkiem na akcje, pomoze Ci

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt mar 18, 2011 7:31 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Mogę wziąć sobotę wieczór. Tą sobotę :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt mar 18, 2011 8:29 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Alienor pisze:Mogę wziąć sobotę wieczór. Tą sobotę :D

przyjdę w niedzielę wieczorem. tj. 20.03.2011

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt mar 18, 2011 9:19 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

terenia1 pisze:No i ostatnie wieści :) no niebawem to chyba sama z sobą będę pisała na naszym wątku :mrgreen: no ale cóż gorzej bywało :mrgreen: .
Dziś do Kociej Chatki trafiła nowa lokatorka jeszcze bezimienna ale ma nadzieję że dziewczyny się postarają o wymyślenie imionka dla kici, przywiozła kicię Marlena z Anią ze schroniska w Rudzie Śląskiej, przeszłość kici jest skomplikowana jak ktoś chce znać szczegóły to na pw. Kicia to klasyczna czarnulka spokojna, miła i cudna zero agresji, lekko zestersowana ale wiadomo, kicia jest w boksie na samym dole, ładnie zjadła mokre jedzonko. Jest wysterylizwana. Marlenko i Aniu miło było Was poznać :D
W sprawie suni moje wkurzenie jest postępujące i tak myślę że ten debil jej "właściciel' nic nie zrobi w sprawie jej sterylizacji więc ja jutro dzwonię do naszej lecznicy w sprawie sterylki suni i kosztów.

Witam!
Nam równiez było bardzo miło :mrgreen:
Raz jeszcze wielkie dzięki za to, że zaoferowałaś pomoc, no i że pomogłaś :wink:
A co do akcji to gdybyś potrzebowała wsparcia - pisz 8)
Ja niczego sie nie boję :ryk: a psiaka strasznie mi szkoda... :cry:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt mar 18, 2011 9:26 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Prowadzicie obecnie jakieś bazarki :?:
Jeżeli tak prosze o linka :mrgreen:
Może coś zakupię... :piwa:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt mar 18, 2011 9:45 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Cookie1706 pisze:Prowadzicie obecnie jakieś bazarki :?:
Jeżeli tak prosze o linka :mrgreen:
Może coś zakupię... :piwa:

narazie nic :( ale niedługoooo :D damy znać :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]