Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-część 14.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 03, 2011 18:30 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

pixie65 pisze:No i OK - Tobie (i jeszcze paru osobom na forum) WOLNO prosić o wsparcie na rezydenta/ów a Mirce nie?
Dlaczego Ciebie i Koleżanki Dobrodziejki tak bardzo zajmuje kwestia Dobrych Ludzi wpłacających na (ogólnie rozumiane) "koty mirki_t"?
Co Wam do tego na co ktoś wydaje własną kasę?

Kazdemu wolno prosić o wsparcie na własne koty/psy/papuzki i inne. Każdy może się nagle znaleźć w trudnej sytuacji i nigdy nie twierdziłam inaczej. Wspierałam też w miarę możliwości takie osoby i zawsze staram się wspierać.
Ale jednak to ogromna róznica być w trudnej sytuacji i prosić o wsparcie i być w trudnej sytuacji, prosić o wsparcie i bezmyślnie dobierać koty, skoro wiadomo, że będzie to skutkować pogorszeniem i tak trudnej sytuacji materialnej. Tym bardziej, że najbardziej na tym forum bulwersujące przypadki dotyczą osób mających po kilkadziesiąt kotów, osób bez własnego źródła utrzymania.
Coś tu jest nie tak. Są dwie możliwości - aberracja umysłowa, której objawem jest zbieractwo, albo jakiś kant. Moim zdaniem tertium non datur.

Nic mi do tego jak ktoś wydaje własną kasę, jesli będzie miał kaprys spuścić swoją kasę w kiblu, albo podpalać stuzłotówkami papierosy, jego prawo. Ale nie popieram zbieractwa i krętactwa i jeśli kolejna osoba, pod wpływem zawartych tu zarzutów i informacji, zastanowi się i zrezygnuje ze wspierania inicjatyw w rodzaju mirka_t, to już będzie sukces. Tak więc konsekwentnie będę czytać ten wątek i konsekwentnie będę się w nim wypowiadać.
Bo wspierając azyl mirka_t i inne podobne azyle, wspiera się idee przyświecające takim wybitnie zasłużonym "opiekunkom" zwiarząt jak Wahl, Villas, Szwarc czy inne.
Tylko skala jeste mniejsza.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw lut 03, 2011 18:32 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Zobaczcie co znalazłam. http://www.miaukunowo.eu/printview.php?t=5121&start=0&sid=8ca2e69a74617baac92272e238b2bd7b

Wredoty potrafią opluwać. Gdzie informacja o tym, że kotka znalazła dom. W dodatku nowi opiekunowie zaufali mi i przesunęli termin adopcji o tydzień później niż zamierzali. W efekcie wyszło to tylko na dobre, bo nie było powikłań po chorobie.

Przejrzałam te posty, co w nich nieprawdziwego? 8O

casica

Post » Czw lut 03, 2011 18:33 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Marcelibu pisze:
Amika6 pisze:
Marcelibu pisze:
Skoro je "osobiście" :wink: robiłaś, to napiszesz, ile otrzymałaś? I jeszcze mam pytanie: w jakiej sytuacji można takie pieniążki dostać?

Kpisz czy o drogę pytasz? A może dostałaś na ładne oczy?
Zbierałaś środki przez fundację i nie wiesz na jakie cele można zbierać, jakie jakie warunki trzeba spełnić?

I od razu zaznaczam, nie mam nic przeciwko temu, że korzystałaś z takiej formy pomocy, tylko szokuje mnie zadanie tego pytania akurat przez Ciebie, czyli osobę, która niedawno załatwiała takie formalności.

Żadnych formalności nie załatwiałam, bo to była aukcja na Allegro.

Czyli jak będę w potrzebie, to poproszę o allegro (tak bez sprawdzania, bez przedstawiania jakichkolwiek dokumentów) i ktoś mi to allegro zrobi tak na gębę, bez żadnej podkładki.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw lut 03, 2011 18:34 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

dalia pisze:(...)przed linkiem do miau jest parę linków pod tytułem oddam kota - tam tez nie ma kotów Mirki
a szkoda

Jest.
http://www.adopcje.org/adopcja46004.html

asfodel

Od: Śro mar 18, 2009 22:10

Post » Czw lut 03, 2011 18:36 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

asfodel pisze:
dalia pisze:(...)przed linkiem do miau jest parę linków pod tytułem oddam kota - tam tez nie ma kotów Mirki
a szkoda

Jest.

O faktycznie, syp dalia głowę popiołem, znalazło się jedno ogłoszenie, ogromny sukces jak na taką ilość azylowych kotów :ok:

casica

Post » Czw lut 03, 2011 18:37 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

casica pisze:...Bo wspierając azyl mirka_t i inne podobne azyle, wspiera się idee przyświecające takim wybitnie zasłużonym "opiekunkom" zwiarząt jak Wahl, Villas, Szwarc czy inne.

Jak śmiesz - tylko skala jest mniejsza? Porównujesz moją opiekę i stan moich kotów do tych z Boguszyc? Lucek był "boguszkiem" i to u mnie odpasł się, został zaszczepiony, wykastrowany i poszedł do adopcji.

Edit: poprawka nazwy miejscowości
Ostatnio edytowano Czw lut 03, 2011 18:51 przez mirka_t, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Czw lut 03, 2011 18:37 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

casica podła jesteś.

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Czw lut 03, 2011 18:40 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Fredziolina pisze:casica podła jesteś.

Tak? Bo piszę prawdę? Oj faktycznie brzydko :oops:

casica

Post » Czw lut 03, 2011 18:42 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Fredziolina pisze:casica podła jesteś.

Też tak uważam i to nie od dzisiaj.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw lut 03, 2011 18:42 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Casica.

Podły = nikczemny, niegodziwy, niecny, niehonorowy, niegodny, nieszlachetny, łajdacki, haniebny.

Taka właśnie jesteś.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

mirka_t pisze:
casica pisze:...Bo wspierając azyl mirka_t i inne podobne azyle, wspiera się idee przyświecające takim wybitnie zasłużonym "opiekunkom" zwiarząt jak Wahl, Villas, Szwarc czy inne.

Jak śmiesz - tylko skala jest mniejsza? Porównujesz moją opiekę i stan moich kotów do tych z Orzechowców? Lucek był "orzeszkiem" i to u mnie odpasł się, został zaszczepiony, wykastrowany i poszedł do adopcji.

Dokładnie tak, skala jest mniejsza i tylko.

casica

Post » Czw lut 03, 2011 18:43 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Casica.

Podły = nikczemny, niegodziwy, niecny, niehonorowy, niegodny, nieszlachetny, łajdacki, haniebny.

Taka właśnie jesteś.

Nie moja droga, sportretowałaś siebie.

edit: portretując siebie zaś, zapomniałaś o dwóch istotnych cechach jesteś okrutna i bezwzględna w stosunku do zwierząt, które u siebie gromadzisz.
Ostatnio edytowano Czw lut 03, 2011 18:44 przez casica, łącznie edytowano 1 raz

casica

Post » Czw lut 03, 2011 18:44 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Casica, 160zł jest na Twoim koncie. Nic Tobie do moich kotów.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Czw lut 03, 2011 18:44 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

casica pisze:
mirka_t pisze:Casica.

Taka właśnie jesteś.

Nie moja droga, sportretowałaś siebie.

nie siebie a Ciebie casico
Ostatnio edytowano Czw lut 03, 2011 18:45 przez Fredziolina, łącznie edytowano 1 raz

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

asfodel pisze:
a szkoda

Jest.

faktycznie jest
a pozostałe gdzie są?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

[poprzednia][następna]