K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 15, 2010 23:46 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Cammi pisze:Tinka - nowa maskotka AFN-u - znaczy się worek na pieniądze :-)
Obrazek

Bidusia :cry:

W jaki m ona jest wieku i co za pi pi pi (cenzura) jej to zrobił ......................?
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pon lis 15, 2010 23:53 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

waży już 1,75 - po 20 dniach karmienia ręcznego
i żeby nie było niedopowiedzeń ona jest dorosła - znaczy się może mieć około 3 latek nawet

Mikusia u Niedzielskiego mi nie pokazali. Tłumaczyli się, że coś gdzieś znalazł i zeżarł i ma sraczkę z siłą wodospadu płynącą - i to dla mojego dobra mi go nie pokażą. Ale coś nie weirzę - oni się boją że go ktoś zabierze.

A macki AFN-u do wielkopolski przez dolnyśląsk aż sięgają i pewnie nad pomorze jeszcze

dziękuję za zaopiekowanie się kolejnym zwierzęciem

a wspominałam coś o kobyłce? ....

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Pon lis 15, 2010 23:54 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Cammi pisze:waży już 1,75 - po 20 dniach karmienia ręcznego
i żeby nie było niedopowiedzeń ona jest dorosła - znaczy się może mieć około 3 latek nawet

Mikusia u Niedzielskiego mi nie pokazali. Tłumaczyli się, że coś gdzieś znalazł i zeżarł i ma sraczkę z siłą wodospadu płynącą - i to dla mojego dobra mi go nie pokażą. Ale coś nie weirzę - oni się boją że go ktoś zabierze.

A macki AFN-u do wielkopolski przez dolnyśląsk aż sięgają i pewnie nad pomorze jeszcze

dziękuję za zaopiekowanie się kolejnym zwierzęciem

a wspominałam coś o kobyłce? ....

ja Cię proszę, nie zaczynaj :twisted:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon lis 15, 2010 23:57 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Etiopia pisze:
Obrazek

W jaki m ona jest wieku i co za pi pi pi (cenzura) jej to zrobił ......................?

w sumie to "nic" jej "nikt" nie zrobił - po za tym, że na łańcuchu trzymał i jeść nie dawał - wokół szyjki ma wytartą porządnie sierść
a czy ona taka "inna" od urodzenia czy od "interwencji" człowieka - tego się nie dowiemy chyba

ale teraz będzie już tylko lepiej o tego się trzeba trzymać

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Wto lis 16, 2010 0:02 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Cammi pisze:
Etiopia pisze:
Obrazek

w sumie to "nic" jej "nikt" nie zrobił - po za tym, że na łańcuchu trzymał i jeść nie dawał - wokół szyjki ma wytartą porządnie sierść
a czy ona taka "inna" od urodzenia czy od "interwencji" człowieka - tego się nie dowiemy chyba

ale teraz będzie już tylko lepiej o tego się trzeba trzymać

myślę, że po otwarciu będzie widać czy ktoś jej przygruchotał czy raczej to wada wrodzona.
Nie miałaś Ty iść spać? Zanim coś wymyślisz nowego i w coś nas wpakujesz... :mrgreen: Kobyłka :twisted: ... może żyrafę od razu, da się ją na kociarnię ...

Tweety

Post » Wto lis 16, 2010 0:27 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

z tego wszystkiego nie napisałam, że Robiś poszedł do domu.
A wracając jeszcze do psiaków spod Bochni to jak psaik mieszkający w szafce na buty zobaczył swoją panią to zaczął się do niej przymilać i łapkę dawać a ona mówi, że już była go uśpić, bo on ma 11 lat i na co komu taki stary pies :evil: ale wet odmówił, bo pies zdrowy. Jutro trafi do hotelu.
Na kociarni znowu zaszkodziła Animonda ogonom. Ugotowałam im wieczorem 2 kilo kurzęcych ćwiartek, posiekałam z ryżem i marchewką, niech się zaklajstrują, może to wystarczy jako lekarstwo na rozwolnienie.
Hania już u nas, ślicznie bawi się ze starszyzna czyli Kondziem i Franiem.

No i już widać brak Lutry i m.in. jej pomocy transportowej, bo dzisiaj była obawa, że wislackikot nie zdąży przed 20-stą odebrać kociaków po ciachnięciu od dr Dudy jako, że woził te psy w te i we wte łącznie z zaliczeniem Harbutowic a tu edit_f zagranicą, Anna09 niańczy jej koty, Miszelina na drugim końcu miasta i nagle znaleźliśmy się w kurzej doopie. Z pomocą nadciągnęła Cammi z Pyrlandii i wrobiła w pomoc swoją krakowską kożelankę. No i Kinga Warmijska odpracowała wieczorny dyżur przy kotach. Także dzięki bardzo :1luvu:
Na szczęście Robert dotarł do Krakowa jakoś po 19-stej więc odebrał ogony, odstawił jeszcze Robisia do domu i zjechał do bazy. Prawdę mówiąc kiepsko widzę grudzień, dyżury na kociarni dyżurami ale okazują się najmniej czasochłonne z całej tej roboty, co będzie z resztą?? Bite 12-13 godzin pracy dzień w dzień i mnóstwo spraw przekładanych na dni kolejne :(

Tweety

Post » Wto lis 16, 2010 5:56 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Tweety pisze: Prawdę mówiąc kiepsko widzę grudzień, dyżury na kociarni dyżurami ale okazują się najmniej czasochłonne z całej tej roboty, co będzie z resztą?? Bite 12-13 godzin pracy dzień w dzień i mnóstwo spraw przekładanych na dni kolejne :(

Ja się też niestety tego obawiam :( O ile wolontariusze mogą obskoczyć kociarnię dwa razy dziennie (kto weźmie dwa pozostałe poranki wtorek i środę, pliiiis), ewentualnie zawozić koty do nowych domów, o tyle raczej nie załatwią spraw interwencji czy wożenia do wetów i odbierania, transportu karmy i żwirku itp. Zwłaszcza, że weta też nie mamy za rogiem. A mało który szef zaakceptuje urywanie się z pracy :(
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto lis 16, 2010 11:46 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

przyniosły dzisiaj panie do dr Szpeyera kota do uśpienia, bo stary i "pewnie zacznie niedługo chorować":[[[. Doktor nie zgodził się na uśpienie, bo kot mimo, że stary (ok 19 lat) to jeszcze nie zaczął chorować i łasił się tylko do wszystkich. Kot wychudzony, pazury pozakrzywiane i wrośnięte w łapki....No, w związku z tym zostaliśmy opiekunami burego Fuksa....
Na razie dr Duda pobrała mu krew do badania, obcięła pazury i odrobaczyła. Kamień na zębach ma paskudny ale zależy od wyników czy teraz go przysypiać i usuwać ...
Potrzebny ktoś do przetłumaczenia na angielski notatki z FB o Tince, sprawa dość pilna a notatka niedługa

Tweety

Post » Wto lis 16, 2010 11:59 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Tweety pisze:Potrzebny ktoś do przetłumaczenia na angielski notatki z FB o Tince, sprawa dość pilna a notatka niedługa

przyślij na: kasiatumm@gmail.com
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Wto lis 16, 2010 12:46 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

noemik pisze:
Tweety pisze:Potrzebny ktoś do przetłumaczenia na angielski notatki z FB o Tince, sprawa dość pilna a notatka niedługa

przyślij na: kasiatumm@gmail.com

Na przyszłośc możecie do mnie słać rzeczy do tłumaczenia. Musze sie jakoś zmusić do ponownego używania angielskiego, bo dopada mnie analfabetyzm wtórny :mrgreen: Będzie poprawnie, choć raczej nie ekspresowo ( przewiduję intensywne używanie słownika...)

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Wto lis 16, 2010 13:56 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

od Studenckiego Biura Karier UP dostałam wiadomość o szkoleniu. polecam! :)

http://czarnaowca.org/index.php?option= ... &Itemid=28

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Wto lis 16, 2010 17:29 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Leone pisze:od Studenckiego Biura Karier UP dostałam wiadomość o szkoleniu. polecam! :)

ciekawe, zawsze można usłyszeć coś nowego. Kto chce zostać wydelegowany? to grudniowy piątek-niedziela

Co do grafiku Miszeliny, nawet jeżeli uda się utrzymać etat przynajmniej na grudzień to i tak popołudniowa pomoc jest potrzebna, bo co raz częściej jest tak jak kilka dni temu, wczoraj czy dzisiaj, że jest 17:30 a wislackikot jeszcze krąży ze zwierzakami po okolicach Krakowa (dzisiaj Bochnia i Iwanowice) i zanim wróci i nakarmi, posprząta, poda leki, kroplówkę, to znowu będzie 20-21, wczoraj pomogła Kinga, dzisiaj Miszelina ale to wszystko jest pomoc z tzw łapanki, dodatkowo nie ma Lutry do Świąt. Więc żeby nie tracić czasu na poszukiwanie kto akurat może podejść, będzie z góry wiadomo, że jest obsada i nie trzeba tak jak teraz wszystkiego na wariackich papierach.

Tweety

Post » Wto lis 16, 2010 17:52 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

jeszcze 2 wiadomości:
- p. Marta weźmie na tymczas Fredzię :)
- Kosma, proszę o zrobienie grafiku na 3 weekendy grudniowe do GK. Rozmawiałam dzisiaj z Panią Anią i póki co to bez problemu możemy kwestować. Proszę o zgłaszanie się do Kosmy i o bieżącą publikację grafiku

Kurcze, mam nadzieję, że zdołamy znaleźć stosowny kotowóz II zanim spadnie śnieg i zostaniemy na oponach letniakach, bo bez sensu je wymieniać. Jeżeli ktoś ma jakiś zaprzyjaźniony komis, kogoś w salonie gdzie przyjmują samochody w rozliczeniu itp to dajcie znać. W grę wchodzi Renault Kangoo, Peugeot Partner, Citroen Berlingo (na VW Caddy chyba nas nie stać :roll: ) 2-3-latek, może być 4-latek ale z niedużym przebiegiem. Ważne aby był 5-miejscowy ale ze składanymi siedzeniami tak aby przestrzeń ładunkowa była taka jak obecnym kotowozie. I koniecznie drzwi 2-skrzydłowe. Auto ma być w bardzo dobrym stanie, bo ma służyć dobre kilka lat, bez większych nakładów z naszej strony

Tweety

Post » Wto lis 16, 2010 18:44 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tweety pisze:
Leone pisze:od Studenckiego Biura Karier UP dostałam wiadomość o szkoleniu. polecam! :)

ciekawe, zawsze można usłyszeć coś nowego. Kto chce zostać wydelegowany? to grudniowy piątek-niedziela

ja tak jakby sama się wydelegowałam :P
ale przydałby się ktoś jeszcze znajomy :)

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Wto lis 16, 2010 18:48 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Leone pisze:
Tweety pisze:

ja tak jakby sama się wydelegowałam :P
ale przydałby się ktoś jeszcze znajomy :)

rozumiem, że podzielisz się wiedzą :wink:

Tweety

[poprzednia][następna]