Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ruda32 pisze:Tak nie może być teraz ma znowu kocięta i mają skończyć jak maluchy od anabelp ?
przecież wiadomo,gdzie mieszka,ona powinna mieć zakaz zajmowania się zwierzętami-całkowity i powinna być oskarżona o znęcanie nad zwierzętami .przecież to jest karalne![]()
Nie można nic zrobić?
trzeba sprawdzić IP ,żeby nie podszyła się pod innym nickiem to da się ustalić na pewno i trzeba działać szybko,skoro po 4 tyg kociaki anabelp były w takim stanie i to nie wszystkie przeżyły pobyt u IKA6
i w niektórych przypadkach będzie to nawet prawda, kto się taraz odważy choć troche zakocić lub przyznać do zakocenia? chyba nikt bo może sie to bardzo źle dla niego skończyćFormica pisze:. Ale zaraz każdy zacznie się wypierać nadliczbowością, chorobami itp, itd.
Formica pisze:Ruda, a co z kotami, z którymi te służby zostaną w rękach? Masz dla nich miejsce? Bo schron w Rudzie śląskiej nawet się nie kryje z otwartą wolierą i kotami "wybierającymi" wolność.
Gdyby każdy z nas tak chętny zrobić z tą sytuacją zobowiązał się wziać choć po jednm kocie od IKI miałoby to ręce i nogi. Ale zaraz każdy zacznie się wypierać nadliczbowością, chorobami itp, itd.
ach fakt! zapomniałam można pomóc usypiając, e to przy okazji dorosłe też uśpijcie...mimbla64 pisze:Formica pisze:Ruda, a co z kotami, z którymi te służby zostaną w rękach? Masz dla nich miejsce? Bo schron w Rudzie śląskiej nawet się nie kryje z otwartą wolierą i kotami "wybierającymi" wolność.
Gdyby każdy z nas tak chętny zrobić z tą sytuacją zobowiązał się wziać choć po jednm kocie od IKI miałoby to ręce i nogi. Ale zaraz każdy zacznie się wypierać nadliczbowością, chorobami itp, itd.
Formica, ale te kotki, które odebrała Iweta są zagłodzone. Przynajmniej tak wygladają. Czy nie uwazasz, że lepiej interweniować i uśpić kocięta, niż gdyby miały z głodu umierać?
mimbla64 pisze:Formica pisze:Ruda, a co z kotami, z którymi te służby zostaną w rękach? Masz dla nich miejsce? Bo schron w Rudzie śląskiej nawet się nie kryje z otwartą wolierą i kotami "wybierającymi" wolność.
Formica, ale te kotki, które odebrała Iweta są zagłodzone. Przynajmniej tak wygladają. Czy nie uwazasz, że lepiej interweniować i uśpić kocięta, niż gdyby miały z głodu umierać?
cangu pisze:Podsumowwując koty u IKI mają źle i trzeba ja albo uśpić lub umieścić w schronisku gdzie będą miały jeszcze lepiej.
Fantastyczny plan! no sama bym na to nie wpadła! zabierać koty od IKI w środku lata kiedy kotów cała masa.
Oczywiście można by koty leczyć u IKA bezpośrednio i sukcesywnie szukać domów ale nie, jej nie można już wspierać.
Formica pisze:mimbla64 pisze:Formica pisze:Ruda, a co z kotami, z którymi te służby zostaną w rękach? Masz dla nich miejsce? Bo schron w Rudzie śląskiej nawet się nie kryje z otwartą wolierą i kotami "wybierającymi" wolność.
Nie wiem czy są głodzone, za to wiem, że kociak z nieleczoną biegunką może bardzo szybko stracić na wadze, a apetytu nie ma. Uważam, że kociaki które odebrała Iweta były w takim stanie, bo ich nie leczono, lub bo choroba postępowała mimo leczenia.
Wciąż nie mogłabym uwierzyć, że IKa celowo kotom nie daje jeść.
A nasza Fredzi jak umarła wyglądał na zagłodzoną, zaniedbaną i straszliwie pognębioną kotę, a była cały czas leczona...
I co kotami dorosłymi, poszczepionymi, zdrowymi? Też je uśpimy, żeby skrócić cierpienia?
cangu pisze:Podsumowwując koty u IKI mają źle i trzeba ja albo uśpić lub umieścić w schronisku gdzie będą miały jeszcze lepiej.
Fantastyczny plan! no sama bym na to nie wpadła! zabierać koty od IKI w środku lata kiedy kotów cała masa.
Oczywiście można by koty leczyć u IKA bezpośrednio i sukcesywnie szukać domów ale nie, jej nie można już wspierać.
CoToMa pisze:Wydaje mi sie, że niektórym upał chyba zaszkodził...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 54 gości