Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 22, 2010 20:47 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

"A czy wiadomo coś o starej burej kotce wziętej ok. 27 czerwca?
Mam niejasne podejrzenia.." koniec cyt.
...masz prawo się bać, są ku temu poważne podstawy, ja byłam w domu IKA6 26 czerwca, nie kojarzę takiej kotki, chociaż mogę się mylić...

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

Post » Czw lip 22, 2010 20:55 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

ruda32 pisze:Tak nie może być teraz ma znowu kocięta i mają skończyć jak maluchy od anabelp ?
przecież wiadomo,gdzie mieszka,ona powinna mieć zakaz zajmowania się zwierzętami-całkowity i powinna być oskarżona o znęcanie nad zwierzętami .przecież to jest karalne :evil:
Nie można nic zrobić?
trzeba sprawdzić IP ,żeby nie podszyła się pod innym nickiem to da się ustalić na pewno i trzeba działać szybko,skoro po 4 tyg kociaki anabelp były w takim stanie i to nie wszystkie przeżyły pobyt u IKA6

...zgadzam się z Tobą ma kocięta i to sporo... :twisted: :evil: i co teraz?? będziemy się dalej zastanawiać co zrobić...kocięta są z góry skazane na zagładę, to przecież jasne. Mam prośbę do osób, które powierzyły IKa6 swoje koty i wiedzą, że te koty już nie żyją żeby się ujawniły i opowiedziały swoje historie...w tak drastycznej sytuacji nie można już kryć tej Pani, należy mówić, ku przestrodze ....dla innych i dobra sponiewieranych przez nią zwierząt...

anabelp

Post » Czw lip 22, 2010 21:22 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

a nie ma żadnych służb,którym można byłoby to zgłosić,żeby weszli do niej do mieszkania z nakazem?
jeżeli jest więcej osób,które oddały koty a te odeszły to trzeba to gdzieś zgłosić -to nie są pojedyncze przypadki i rozgłośnić sprawę,żeby kotów nikt jej nie oddawał pod opiekę.
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Czw lip 22, 2010 21:43 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Ruda, a co z kotami, z którymi te służby zostaną w rękach? Masz dla nich miejsce? Bo schron w Rudzie śląskiej nawet się nie kryje z otwartą wolierą i kotami "wybierającymi" wolność.

Gdyby każdy z nas tak chętny zrobić z tą sytuacją zobowiązał się wziać choć po jednm kocie od IKI miałoby to ręce i nogi. Ale zaraz każdy zacznie się wypierać nadliczbowością, chorobami itp, itd.
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Czw lip 22, 2010 21:47 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Formica pisze:. Ale zaraz każdy zacznie się wypierać nadliczbowością, chorobami itp, itd.
i w niektórych przypadkach będzie to nawet prawda, kto się taraz odważy choć troche zakocić lub przyznać do zakocenia? chyba nikt bo może sie to bardzo źle dla niego skończyć
:cry:
Ostatnio edytowano Czw lip 22, 2010 21:47 przez cangu, łącznie edytowano 1 raz

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Czw lip 22, 2010 21:47 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Formica pisze:Ruda, a co z kotami, z którymi te służby zostaną w rękach? Masz dla nich miejsce? Bo schron w Rudzie śląskiej nawet się nie kryje z otwartą wolierą i kotami "wybierającymi" wolność.

Gdyby każdy z nas tak chętny zrobić z tą sytuacją zobowiązał się wziać choć po jednm kocie od IKI miałoby to ręce i nogi. Ale zaraz każdy zacznie się wypierać nadliczbowością, chorobami itp, itd.

Formica, ale te kotki, które odebrała Iweta są zagłodzone. Przynajmniej tak wygladają. Czy nie uwazasz, że lepiej interweniować i uśpić kocięta, niż gdyby miały z głodu umierać?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw lip 22, 2010 21:49 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

mimbla64 pisze:
Formica pisze:Ruda, a co z kotami, z którymi te służby zostaną w rękach? Masz dla nich miejsce? Bo schron w Rudzie śląskiej nawet się nie kryje z otwartą wolierą i kotami "wybierającymi" wolność.

Formica, ale te kotki, które odebrała Iweta są zagłodzone. Przynajmniej tak wygladają. Czy nie uwazasz, że lepiej interweniować i uśpić kocięta, niż gdyby miały z głodu umierać?
ach fakt! zapomniałam można pomóc usypiając, e to przy okazji dorosłe też uśpijcie...

cangu

Post » Czw lip 22, 2010 21:49 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Miałam sie już nie odzywać,ale ja WAS NAPRAWDĘ PROSZĘ NIE ZGŁASZAJCIE ŻADNEJ INTERWENCJI DO TOZU w Rudzie,bo TOZ,to Schron.Sytuacje z kotami jest makabryczna, wszystkie koty są leczone,klatki pękają w szwach.Schron prosi sie o DT,bo nie daje rady.Ta wiosna/lato jest makabryczna dla kotów.Już lepiej wypuścić z daleka od schronu, niż miałyby sie zarazic kk ,a być może i pp,bo było podejrzenie.

Rozwiążcie to jakoś inaczej dla dobra tych kotów :( :( :(

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw lip 22, 2010 21:57 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

mimbla64 pisze:

Nie wiem czy są głodzone, za to wiem, że kociak z nieleczoną biegunką może bardzo szybko stracić na wadze, a apetytu nie ma. Uważam, że kociaki które odebrała Iweta były w takim stanie, bo ich nie leczono, lub bo choroba postępowała mimo leczenia.
Wciąż nie mogłabym uwierzyć, że IKa celowo kotom nie daje jeść.

A nasza Fredzi jak umarła wyglądał na zagłodzoną, zaniedbaną i straszliwie pognębioną kotę, a była cały czas leczona...

I co kotami dorosłymi, poszczepionymi, zdrowymi? Też je uśpimy, żeby skrócić cierpienia?
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Czw lip 22, 2010 21:58 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Podsumowwując koty u IKI mają źle i trzeba ja albo uśpić lub umieścić w schronisku gdzie będą miały jeszcze lepiej.
Fantastyczny plan! no sama bym na to nie wpadła! zabierać koty od IKI w środku lata kiedy kotów cała masa.
Oczywiście można by koty leczyć u IKA bezpośrednio i sukcesywnie szukać domów ale nie, jej nie można już wspierać.

cangu

Post » Czw lip 22, 2010 22:00 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

cangu pisze:Podsumowwując koty u IKI mają źle i trzeba ja albo uśpić lub umieścić w schronisku gdzie będą miały jeszcze lepiej.
Fantastyczny plan! no sama bym na to nie wpadła! zabierać koty od IKI w środku lata kiedy kotów cała masa.
Oczywiście można by koty leczyć u IKA bezpośrednio i sukcesywnie szukać domów ale nie, jej nie można już wspierać.

cangu czy ty czytasz ze zrozumieniem ??? Skup sie i jeszcze raz przeczytaj caaaaaly watek.
Moze to Ci pomoze. :ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw lip 22, 2010 22:01 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Wydaje mi sie, że niektórym upał chyba zaszkodził...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw lip 22, 2010 22:07 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Formica pisze:
mimbla64 pisze:

Nie wiem czy są głodzone, za to wiem, że kociak z nieleczoną biegunką może bardzo szybko stracić na wadze, a apetytu nie ma. Uważam, że kociaki które odebrała Iweta były w takim stanie, bo ich nie leczono, lub bo choroba postępowała mimo leczenia.
Wciąż nie mogłabym uwierzyć, że IKa celowo kotom nie daje jeść.

A nasza Fredzi jak umarła wyglądał na zagłodzoną, zaniedbaną i straszliwie pognębioną kotę, a była cały czas leczona...

I co kotami dorosłymi, poszczepionymi, zdrowymi? Też je uśpimy, żeby skrócić cierpienia?

Rozumiem, że nie możesz jednoznacznie stwierdzic, że były głodzone. W takim wypadku uważałbym, że należy interweniować, mimo wszystko.
A o dorosłych, szczepionych i zdrowych kotach się nie wypowiadałam.
Byłam obserwatorem jednej interwencji w Warszawie, zgłoszonej przez osobę, która chciała wziąć z tego domu kota. W czasie interwencji nie zabrano wszystkich kotów, ale te, które były w ciężkim stanie.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw lip 22, 2010 22:08 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

cangu pisze:Podsumowwując koty u IKI mają źle i trzeba ja albo uśpić lub umieścić w schronisku gdzie będą miały jeszcze lepiej.

...proponuję, odwiedź to miejsce, dobre Twoim zdaniem do leczenia w nim zwierząt ...

anabelp

Post » Czw lip 22, 2010 22:12 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

CoToMa pisze:Wydaje mi sie, że niektórym upał chyba zaszkodził...

Też mam takie wrażenie...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

[poprzednia][następna]