K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 29, 2010 19:25 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Co Marina jadła na Kocimskiej ? U mnie tylko suche chrupie. Podstawiałam Whiskasa, kitekata, Animondę, Gourmeta, Winstona i gotowanego kuraka, surowej wołowiny tez nie tknęla. Dzisiaj trochę porzucałam mięsem po kuchni to zjadła odrobinę dla zabawy. Wydaje mi się, że to za mało.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Czw kwi 29, 2010 19:31 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Akima pisze:Co Marina jadła na Kocimskiej ? U mnie tylko suche chrupie. Podstawiałam Whiskasa, kitekata, Animondę, Gourmeta, Winstona i gotowanego kuraka, surowej wołowiny tez nie tknęla. Dzisiaj trochę porzucałam mięsem po kuchni to zjadła odrobinę dla zabawy. Wydaje mi się, że to za mało.

Jadła Felixa kurczak z serem, ale faktycznie wolała suche. Chociaż lubiła też Shebę z kurczaka (nie mus, tylko filet w galaterce).
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw kwi 29, 2010 21:01 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Marinka lubi suche i juz! dobre suche :mrgreen:

Filpa chyba byloby mi szkoda na wieś.
Martwi mnie natomiast ten biało-bury uciekinier, bo czy on sobie zdobedzie jedzenie na nowym/ nie swoim terenie?
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pt kwi 30, 2010 7:47 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Więc tak: testy Benny'ego na pp negatywne. marek zabrał wysokozaciążoną kotę z Babińskiego. My zabrałyśmy kotkę z Hetmańskiej. Kota jest długowłosa, spora i mocno zaniedbana. Trafiła na Kocimską. Marek, czy możesz rzucić na nią okiem jako specjalista od dłuższej sierści? Może ktoś z Puchatkowa byłby zainteresowany serwisowaniem Matyldy? Zrobiłam zdjęcia, a potem się zorientowałam, że nie mam karty.
Jeśli chodzi o uciekiniera, to b. proszę wsypywać do miseczki na zewnątrz jedzenie, ja wracam w poniedziałek i zostanę tam wieczorem i spróbuję łapać, a tymczasem niech się uczy, że tam znajduje jedzenie.... :(
Amelka wysterylizowana.
Filip i Maurycy też już PO. Maurycy wrócił na Podwawelskie, a Filip na Kocimską.
Na środę u dra Lisa są 3 sterylki, dwie pewnie obstawią dwie koty z Hetmańskiej. Matylda raczej musi poczekać. Więc na ten moment jest wolne jedno miejsce.
Kocur z pokiereszowaną twarzą pojawia się na krakowiaków, wygląda lepiej, je. Nie daje się złapać, więc chyba odpuszczamy, znaczy Edit_f, która wczoraj ledwo stała na nogach, jak Jej koty przekazywałam.
Karaluchu, mam opis Melvina.
Etiopio, teczkę Tekili też mamy.
Słuchajcie, trzeba zrobić zrzutę na dobrą drukarkę i wszyscy oglądamy film Fałszerze, a potem do roboty. :D Robimy tylko wysokie nominały, bo utoniemy.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt kwi 30, 2010 7:59 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

1. miejsce do wypuszczenia Kory sprawdzone.. wypuszczam ją w niedzielę..
2. wczoraj nocny dyżur zaliczyłam z 3 kotami (i przestałam już się łudzić, że jak będę o 23ej, to szybko wszystko załatwię)
- bura z chorym oczkiem: została odrobaczona, wyciągnięte szwy, z oczkiem nie jest źle, mamy oberwować kilka dni, czy stan się nie pogarsza..
- bura z klatki górnej z lewej (z podchorążych): nie dała się odrobaczyć, jej stan jest bardzo dobry, w weekend ją wypuszczam..
- no i gwiazda wieczoru: majkunia Matylda.. piękna, grzeczna.. futro masakra (wyczesaliśmy z niej dwa koty, tyle miała kołtunów, gdzieniegdzie jest teraz przez to łysawa).. a kleszcze, o boże.. jak ktoś poznał moje fobie robalowe, to wie, że cud że z tego żywcem wyszłam.. wyciągneliśmy tego chorerstwa tonę.. dostała frontline (nie wiem czy dobrze piszę).. zęby nieciekawe (przez nie trudno powiedzieć, czy ma 3 czy 7 lat, ale zapisaliśmy 3 lata).. katar i kichanie, a więc dostała antybiotyk (zapalenie dróg oddechowych).. dostała 3 kolejne zastrzyki, które trzeba podawać co 3 dni wieczorem.. zastrzyki zostawiłam na kocimskiej.. książeczka zdrowia w szufladzie..
3. koszt wizyty (zapisane na afn) dotyczą tylko Matyldy..
4. Filipa odtransportowałam od noemik po kastracji.. skarżył się okrutnie.. książeczka zdrowia w szufladzie..
5. kota z krakowiaków nie złapałam.. tarzałam się przez godzinę między samochodami.. znalazłam go, ale na klatkę nie dał się namówić.. podchodził do mnie.. widziałam, że je i że jest w lepszym stanie.. wygląda na domowego kota, który ten dom stracił..
6. miskę dla ucikiniera zapełniłam..
7. używane dwa transporterki i klatkę łapkę zdezynfekowałam..
8. więcej grzechów nie pamiętam..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pt kwi 30, 2010 8:01 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

lutra pisze:znaczy Edit_f, która wczoraj ledwo stała na nogach, jak Jej koty przekazywałam.

szkoda, że nie widziałaś mnie o 2:30, jak te nogi do domu dotargałam..
Obrazek

edit_f

Post » Pt kwi 30, 2010 8:04 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

mam pytanie o doświadczenie dot. wypuszczania kotków i przyzwyczajanie ich do nowego miejsca.. w niedzielę wypuszczam Korę.. są tam 2 koty, które w lecie urzędują w takiej stodółce (panie mają takie agroturystyczne gospodarstwo).. co zrobić, aby zachęcić ją do zamieszkania w tym miejscu? proszę o rady.. nigdy nic takiego nie robiłam..
Obrazek

edit_f

Post » Pt kwi 30, 2010 8:24 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

lutra pisze:Więc tak: testy Benny'ego na pp negatywne. marek zabrał wysokozaciążoną kotę z Babińskiego. My zabrałyśmy kotkę z Hetmańskiej. Kota jest długowłosa, spora i mocno zaniedbana. Trafiła na Kocimską. Marek, czy możesz rzucić na nią okiem jako specjalista od dłuższej sierści? Może ktoś z Puchatkowa byłby zainteresowany serwisowaniem Matyldy? Zrobiłam zdjęcia, a potem się zorientowałam, że nie mam karty.
Jeśli chodzi o uciekiniera, to b. proszę wsypywać do miseczki na zewnątrz jedzenie, ja wracam w poniedziałek i zostanę tam wieczorem i spróbuję łapać, a tymczasem niech się uczy, że tam znajduje jedzenie.... :(
Amelka wysterylizowana.
Filip i Maurycy też już PO. Maurycy wrócił na Podwawelskie, a Filip na Kocimską.
Na środę u dra Lisa są 3 sterylki, dwie pewnie obstawią dwie koty z Hetmańskiej. Matylda raczej musi poczekać. Więc na ten moment jest wolne jedno miejsce.
Kocur z pokiereszowaną twarzą pojawia się na krakowiaków, wygląda lepiej, je. Nie daje się złapać, więc chyba odpuszczamy, znaczy Edit_f, która wczoraj ledwo stała na nogach, jak Jej koty przekazywałam.
Karaluchu, mam opis Melvina.
Etiopio, teczkę Tekili też mamy.
Słuchajcie, trzeba zrobić zrzutę na dobrą drukarkę i wszyscy oglądamy film Fałszerze, a potem do roboty. :D Robimy tylko wysokie nominały, bo utoniemy.

jak byłem wczoraj na chocimskiej wieczorem to tam gdzie wystawiona jest miseczka z jedzeniem dla uciekiniera był duży czarny kocur

wislackikot

Od: Śro paź 07, 2009 18:17

Post » Pt kwi 30, 2010 8:28 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

edit_f pisze:[...]
[...]

Pani, która tam zainicjowała łapankę, powiedziała, że wpłaci grosik.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pt kwi 30, 2010 8:31 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

lutra pisze:
edit_f pisze:[...]
[...]

Pani, która tam zainicjowała łapankę, powiedziała, że wpłaci grosik.

dobrze, że została stamtąd zabrana.. to naprawdę super kot i jeszcze chwila, a by się zmarnowałą.. jak ona przeżyła, to jest dopiero ciekawostka.. bida po prostu z nędzą..
Obrazek

edit_f

Post » Pt kwi 30, 2010 8:41 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

no właśnie tak przeżyła, że bida z nędzą....
Mam nadzieję że ktoś Puchatkowy, z doświadczeniem przy pielęgnowaniu długiej sierści się ulituje.
Ja widziałam tylko jednego kleszcza, który sam z niej spadł, nigdy wcześniej nie wiedziałam tak objedzonego robala.
Benny je, pije, chodzi do kuwety, ta biegunka i wymiot, to chyba jednorazowy wybryk. Mam nadzieję.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pt kwi 30, 2010 8:52 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

lutra pisze:no właśnie tak przeżyła, że bida z nędzą....
Mam nadzieję że ktoś Puchatkowy, z doświadczeniem przy pielęgnowaniu długiej sierści się ulituje.
Ja widziałam tylko jednego kleszcza, który sam z niej spadł, nigdy wcześniej nie wiedziałam tak objedzonego robala.
Benny je, pije, chodzi do kuwety, ta biegunka i wymiot, to chyba jednorazowy wybryk. Mam nadzieję.

muszę to podkreślić: ona jest naprawdę pięęękna :) grzecznie znosiła całe to męczenie.. gdybym ja to powiedziała, tak bez autorytetu, to moze ktos by nie uwierzył, ale to powiedział PAN DOKTOR: będzie z niej KOT :)
Obrazek

edit_f

Post » Pt kwi 30, 2010 8:56 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Pani Z Hetmańskiej wpłaci grosik na Matyldę, ja pokryję resztę kosztów jej leczenia i utrzymania u nas. Jest to kot nadprogramowy, a AFN tonie w długach. Wzięłąbym ją do domu, ale musi się najpierw coś zwolnić, bo jest i Frida, i Lola, i Benny Kuleczka.
Edyta, bardzo dziękuję za zabranie jej do weta.
Postaram się dziś do niej podjechać, jak się nie uda, to jutro.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Pt kwi 30, 2010 10:52 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zuzia u mnie
Na noc i podczas nieobecności domowników zamykana w klatce
czyściutka kotunia trafiła do kuwety mało się porusza trochę fuka na psa
wybrała sobie kuchnie i nie chce z niej wyjść dużo je wczoraj na kolacje wsunęła
prawie całą puszkę poprawiła suchym przepiła wodą
brzuszek olbrzymi lubi głaskanie w szczególności brzuszek nadstawia
oj obawiam się mnogości dorobku kotka jest sporych rozmiarów
a i brzuszek też nie mały
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Pt kwi 30, 2010 10:59 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

markopolo00 pisze:Obrazek

Zuzia u mnie
Na noc i podczas nieobecności domowników zamykana w klatce
czyściutka kotunia trafiła do kuwety mało się porusza trochę fuka na psa
wybrała sobie kuchnie i nie chce z niej wyjść dużo je wczoraj na kolacje wsunęła
prawie całą puszkę poprawiła suchym przepiła wodą
brzuszek olbrzymi lubi głaskanie w szczególności brzuszek nadstawia
oj obawiam się mnogości dorobku kotka jest sporych rozmiarów
a i brzuszek też nie mały

to koteczka z babińskiego? okrąglutka :kotek:
Obrazek

edit_f

[poprzednia][następna]