70 bezdomnych głodnych kotów..Potrzebne wsparcie na STERYLKI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 24, 2010 14:23 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Cudak1 pisze:
agiis-s w takim razie trzymam kciuki, żeby się udało z transportem :ok:

niestety chrzestny nie przyjedzie....właśnie dzwonił
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Nie gru 26, 2010 17:13 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Szkoda, że nie wyszło ...

Do barakowego grona dołączył Szarotek reprezentujący młodzież, najbardziej płochliwy. Ojcu udało się go zwabić do klatki :ok: Stan liczebny - 9 :kotek:
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Nie gru 26, 2010 22:35 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Zapytać zawsze warto :)
A może ksiądz proboszcz z pielgrzymką pojedzie, bo lubi koty :) Chodzi taka jedna pod ołtarzem i ludzi rozprasza, tak słyszałam ;)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Nie gru 26, 2010 23:06 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Opierając się na słowach naszego Cudaka, można tak stwierdzić. DT jest pewny i zaufany :)
Ma renomę od 10 lat.
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Wto gru 28, 2010 7:54 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

przypominam się z konkursem - pomóżcie proszę

kya pisze:Dalam zdjecie na konkurs, przydaloby sie Odorkowi takie welniane legowisko-nagroda. Glosujcie pls: http://www.deitar.pl/Konkursy/Nadeslane_prace?p=618&k=2

agiis-s

Post » Wto gru 28, 2010 13:59 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Jak tam po Świętach? :)
Koty ze śmietników już przeniesione?

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Wto gru 28, 2010 21:32 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Nie dały się - są za mądre. Patrzą kątem oka to na żarcie w klatce to na opiekuna i nie włażą. Jedyne co robią, to wyciągają się z całej siły by końcem pazura przysunąć sobie jedzonko na zewnątrz w taki sposób by w 75% pozostać poza klatką.

A nikt nie będzie przecież gilotynował kociaków opadającą klapą ;)

ps: opiekun wziął w sobotę ostatnie 2 worki suchego żarełka z naszej piwnicy. Nie wiem na ile to starczy ale po sylwestrze trzeba by chyba pomyśleć o zamówieniu.
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Śro gru 29, 2010 9:59 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

dostałam od znajomej wetki namiary na kobietę, która szuka dwóch kotek. Kotki miałyby pilnować terenu przed szkodnikami, żyłyby wolno (miejsce do spania i wyżywienie gratis ;) ). Z tego co pani wetka mówiła to dom jest ok ale to do sprawdzenia oczywiście. Jeśli jesteście zainteresowani - macie takie kotki (wysterylizowane rzecz jasna) to czekam na pw

agiis-s

Post » Śro gru 29, 2010 10:22 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Zglosilam Wasze koty na konkurs. Mozna dostac karme . Glosujcie na Wasze kociaste: viewtopic.php?f=1&t=121815&start=45

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Śro gru 29, 2010 16:38 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Kya, dzięki wielkie :1luvu:
Zaraz lecę głosować.

Agiis-s - niestety, nasze kocice nie spełniają tych warunków.
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Śro gru 29, 2010 18:15 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Kya dziękujemy :1luvu:

Anduk mam jeszcze trochę żarcia dla kotów, jakby zabrakło to dajcie znać :ok: cześć muszę przekazać pani Basi, która chodzi do kotów z portu.
Z zamówieniem musimy poczekać, bo ostatnio nie było karmy, którą zamawialiśmy. Igulec ma napisać, jak już będzie. Mam nadzieję, że jak najszybciej...

Te koty, które są w baraku, są w miarę oswojone? Tzn na tyle, żeby dało się je jakoś odrobaczyć?

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Śro gru 29, 2010 18:18 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

envy pisze:Agiis-s - niestety, nasze kocice nie spełniają tych warunków.

to trzeba to zmienić :mrgreen:

agiis-s

Post » Śro gru 29, 2010 22:13 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Cudaku nie wiem, jestem tam ostatnio przelotem. Myślę, że dało by radę gdyby je przegłodzić a środki w jedzonku przemycić. Podawania tabletki w ogóle sobie nie wyobrażam :mrgreen:

Wiem, że w porcie kociaki mają jeszcze trochę karmy. Opiekun regularnie je nawiedza cały czas, mówił, że pani Basia też dodatkowo ryżem je dokarmia. Muszę się jutro dopytać jego co i jak - wiem, że on te wszystkie dary sprawiedliwie dzieli - zawsze jeden worek jest pod ręką na ogródkach działkowych dla kotów działkowych, jeden w garażu dla kotów osiedlowych a jeden w porcie dla kotów portowych.

W sobotę dałem mu ostatnie 2 worki z piwnicy, więc podejrzewam, że niewiele więcej jest na stanie.
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

[poprzednia][następna]