Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 28, 2010 13:44 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

tamiss, lepiej bym tego nie ujęła.
Nawet jeśli nie zdawały sobie sprawy wcześniej z tego, co się dzieje, to teraz mogłyby bez większego trudu krzywdę naprawić.
Tymczasem Dama Ya wrzuca fantastyczne posty o braku wiarygodności forumowiczów.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro kwi 28, 2010 13:44 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

A ja obawiam się że sprawa zostanie zamieciona pod dywan żeby 'nie robić złego PR-u kocim fundacjom w ogóle'. To nie może być priorytet. Jednym warto pomagać a innym nie - WAŻNE ŻEBY MIEĆ MOŻLIWOŚĆ WYROBIENIA SOBIE ZDANIA NA PODSTAWIE FAKTÓW. A społeczność forum nie jest wydziałem śledczym aby "dochodzić faktów" dyskretnie - dlatego pewnie tak to wygląda i co niektórych bulwersuje. Pewnie nawet po tej "aferze" będą wciąż ludzie którzy będą pomagać finansowo KM ale nie można "milczeć" o nieprawidłowościach (odnoszę się do sprawy kotów - Tiki szczególnie - którą znam) tylko dlatego żeby chronić dobre imię ogółu fundacji - nie martwcie się, te dobre fundacje same się obronią. Ja sama wpłacałam kasę na konto KM i innych fundacji, schronisk itp. i KM nie jest pierwszą instytucją, która straciła moje zaufanie ale nie zaprzestałam pomagać innym instytucją które nadal to zaufanie budzą. Także nie martwcie się o inne instytucje pro-zwierzęce, one świetnie dadzą sobie radę.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro kwi 28, 2010 13:47 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Przeczytałam jeszcze raz stronę KM....A przepraszam bardzo od kiedy to koty są więzione w schronisku ??? Tika była tam przez całe życie!! Dla niej to schronisko było domem może nie jakimś luksusowym ale domem (na pewno lepszym niż ta rudera ze zdjęć) Proszę o wyjaśnienie co to znaczy, że Tika była więziona?? Może powinnyśmy pootwierać klatki we wszystkich schroniskach i zobaczyć czy psy i koty nie wolą aby zadecydować same gdzie chcą mieszkać :roll:(przecież są tam więzione a nie można na to pozwolić) To miał być jakiś żart czy co? (niedawno zabrałam kota z ulicy ale chyba powinnam najpierw się jej spytać czy mogę to zrobić :roll: )
Tika miała być w domu wolontariuszki tak długo do póki się nie oswoi. Czy według Izy Milińskiej miesiąc to czas w którym półdziki - a może raczej mniej oswojony kot powinien zostać super przytulanką? Niektóre koty robią pierwsze małe postępy po kilku miesiącach ale nikt za to nie wyrzuca ich na dwór....
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro kwi 28, 2010 13:53 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Zgadzam się z tym co pisze Femka.

Niemożliwym jest, żeby osoby współpracujące z fundacją nie widziały co się tam dzieje (zarówno złego jak i dobrego).
Z pewnością nie jest tak, że wszyscy wiedzą wszystko, ale każdy, a przynajmniej większość, wie, co się dzieje, wie gdzie i w jakie warunki wywozi koty, jak koty są leczone (tu odnośnie wpisów w wątku głównym KM Lodz który został zamknięty), wiedzą i się na to godzą, przymykając oko i głośno o tym nie mówiąc.
A jeśli nawet wcześniej nie widziały (w co ja osobiście nie wierzę) to teraz wiedzą, dostęp do forum mają, mogą doczytać i poskładać to co tu czytają z tym co widzą w "fundacji". I skoro są tak kryształowe dlaczego nikt nie odezwał się w sprawie pomocy w odzyskaniu Tiki?

A tak jak czytam, to z wypowiedzi IM wynika, że wszyscy kłamią: osoby z forum kłamią, Konin kłamie, Kotylion kłamie i wszyscy uwzięli się na kryształową "fundację" KM i zmyślają jakieś nieprawdziwe historie.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro kwi 28, 2010 13:57 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Co do nieoswajalności Tiki.
KM miała prawo zwątpić, nie poradzić sobie z problemem. Zajmują się przede wszystkim maluchami. Nie byłoby w tym nic nagannego. Nawet najbardziej wprawni wolontariusze nie są od wszystkiego, nie znają się na wszystkim.
Każdy człowiek staje w życiu przed tematami, przed którymi poległ.
Nie to jest problemem.
Fundacja prokocia znalazła jedyne rozwiązanie: wypuścić kotkę.
A gdzie rozmowa, negocjacje, szukanie sposobu pomocy? Może trzeba było założyć wątek, albo kontynuować w wątku Tiki temat jej zachowania i ewentualnie poszukać pomocy? Ja-Ba i dziewczyny z Konina były chętne, wręcz domagały się kontaktu. Żądały w pewnym momencie zwrotu kotki. Dalej żądają (o Spacji wszak nie wiemy nic).

To jest według mnie bulwersujące i nie ma usprawiedliwienia dla takiego zachowania.
To jest skandal, że w takich okolicznościach rozwiązaniem problemu dla prokociej fundacji jest wywalenie na dwór kotki, która od 8 lat nie musiała troszczyć się o jedzenie. I była bezpieczna, w sensie brak samochodów, ludzi rzucających kamieniami.

Ktoś już w tym wątku zauważył paradoks sytuacji: Tika w schronisku miała zapewniony bezpieczniejszy los niż w prokociej fundacji. Przecież to brzmi jak jakiś koszmarny żart. Szyderstwo.
Obrazek

Femka

Post » Śro kwi 28, 2010 13:58 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

gosiaa, dzięki za Twój post.
Już zaczynałam podejrzewać, że jestem nienormalna, że tak to widzę.
Obrazek

Femka

Post » Śro kwi 28, 2010 13:59 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Nie sposób Wam odmówić racji. Mnie też ta sprawa bulwersuje i zastanawia. Stanęłam w obronie konkretnej osoby i gdyby przyszło -stanęłabym jeszcze raz. Taką mam konstrukcję psychiczną.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Śro kwi 28, 2010 14:01 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Od samego poczatku dziwię sie i niejednokrotnie pytałam/pisałam co robią i gdzie są wolontarisze?Ze przecież takich spraw nie da rady ukryć, dlaczego nie pisnęłi słowka, nie nagłośnili...Dlaczego godza sie na krzywdzenie zwierząt?

A wracając do Tikuni, nawet jakby któras cichcem wyłapała i cichcem oddała, to braku jednego kota nikt by nie zauwazył.
Ale teraz chcę by Tika wróciła! I chcę by Spacja wróciła.
Ale nie chcę by sprawa umilkła i rozeszła sie po "kościach".Inaczej końca nie będzie.
Widok przytulnej komórki przeraża mnie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Śro kwi 28, 2010 14:03 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Pomagałam i pomagam wielu fundacjom zajmującymi sie kotami. Jeden przypadek nie sprawi, że los tych zwierzaków bedzie mi na tyle obojętny żeby już więcej tego nie robić. Owszem, pozostaje niesmak i nieufność... Ale trzeba wciaz patrzeć co jest najwazniejsze.
Fundacja KM już dawno powinna zacząć działać. Stało się, naprawić i sprawę zakończyć. Czy naprawdę prężnie działająca fundacja nie potrafi złapać dwóch kotek, które według zapewnień wiadomo gdzie są?! To chyba jakieś żarty. Powiem szczerze, gdybym była zrzeszona w takiej fundacji, sama zakasałabym rękawy i poszła z klatką łapać. I jeszcze cieszyłabym się, że 2 koty będą miały opiekę i mieszkanie.
Drogie Panie, pisanie jedynie postów obronnych sprawy nie załatwi...

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro kwi 28, 2010 14:04 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Korciaczki pisze:Nie sposób Wam odmówić racji.

zapewniam Cię, że bardzo chciałabym się mylić.
I nie odczuwam najmniejszej satysfakcji z tej swojej racji.

EDIT: doczytałam to, co dopisałaś. Rozumiem.
Obrazek

Femka

Post » Śro kwi 28, 2010 14:13 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Korciaczki, pamiętam, jak ta konkretna osoba adoptowała Benię, jak walczyła o koty z piotrkowskiego schroniska, jak próbowała polepszyć byt tych kotów, wszystkich razem i każdego z osobna, bo każdy uratowany kot się liczy. Dlatego tym bardziej nie rozumiem, jak ta osoba może teraz usprawiedliwiać działania "fundacji" która postąpiła tak a nie inaczej z Tiką i Spacją i się na to godzić. Czy Tika i Spacja są gorsze?

Piszę o konkretnej osobie, bo ta osoba się w tym wątku odezwała.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro kwi 28, 2010 14:16 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Swoją drogą jedyna osoba która "miała jaja" żeby się odezwać.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro kwi 28, 2010 14:20 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

to prawda
i trzeba to docenić.
Obrazek

Femka

Post » Śro kwi 28, 2010 14:27 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Femka pisze:Dama Ya nie pisze we własnym imieniu. Każde słowo konsultowane jest z Milińską, jako że w tej fundacji NIC nie dzieje się bez zgody herszta.

I takie wypowiedzi utwierdzają mnie jedynie w przekonaniu, że nie warto z takimi osobami jak Ty Femka dyskutować o czymkolwiek. Obrażasz mnie kolejny raz. Nie znasz mnie i swoją opinię budujesz o mnie jedynie na podstawie tego, co sądzisz o KM. Brawo, gratuluję, bardzo obiektywne.

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Śro kwi 28, 2010 14:31 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Dama Ya i naprawdę uważasz, że wszystko jest w porządku? To, że kotki zostały wypuszczone w to miejsce. Byłaś tam? Widziałaś te warunki?
Oraz to, że KM w postaci IM nie chce oddać Tiki Dulencji, która zaproponowała DS a Spacji schronisku w KOninie?
Uważasz, że te koty na ul. Wierzbowej w Łodzi mają lepiej????????????????
8O
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]