Powszechna Sterylizacja N°2.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 19, 2015 15:16 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Przyłącz się! :))

Chiara pisze:Mam poważny problem w Tczewie. Wiadomość tej treści dostałam od Nit-ki i publikuję ją za jej zgodą:

nit-ka pisze:Chciałabym zgłosić koty z mojego podwórka, które dokarmiam do Powszechnej sterylizacji.Jest ich kilkanaście. Jest bardzo duża rozrodczość praktycznie co 3/4 miesiące jest nowy chory miot.W tym roku latem zginęło około 20 kociąt, strasznie chore. A pieniędzy na leczenie nie ma. Mam tylko 12 lat. Mieszkam w Tczewie.

Bywa, że współpracuję z bardzo młodymi osobami, ale dwunastoletnia dziewczynka to dziecko i nie możemy oczekiwać, że sobie poradzi z sytuacją. Jeszcze gorzej będzie zostawić ją z tym bez pomocy. :|

Czy ktoś z Tczewa pomoże tym kotom i temu dziecku ? :cry:

Z tego co wiem Kinga zaczynała chyba w podobnym wieku, niektóre dzieci potrafią być nad wyraz dojrzałe.Ale oczywiście też uważam ze super by było jakby ktoś pomógł tej dziewczynce.
W każdym razie na pewno coś trzeba tam zrobić, bo taki widok umierających kociaków to również trauma dla dziecka, nie wspominając już o tych kocich biedakach :(
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Pon sty 19, 2015 15:58 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Tczew HELP!

Można się załamać. :201429

Na dodatek kasa się kończy, faktury w drodze, a nowi proszą w mailach o pomoc. :201433

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon sty 19, 2015 19:09 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Przyłącz się! :))

Chiara pisze:Mam poważny problem w Tczewie. Wiadomość tej treści dostałam od Nit-ki i publikuję ją za jej zgodą:

nit-ka pisze:Chciałabym zgłosić koty z mojego podwórka, które dokarmiam do Powszechnej sterylizacji.Jest ich kilkanaście. Jest bardzo duża rozrodczość praktycznie co 3/4 miesiące jest nowy chory miot.W tym roku latem zginęło około 20 kociąt, strasznie chore. A pieniędzy na leczenie nie ma. Mam tylko 12 lat. Mieszkam w Tczewie.

Bywa, że współpracuję z bardzo młodymi osobami, ale dwunastoletnia dziewczynka to dziecko i nie możemy oczekiwać, że sobie poradzi z sytuacją. Jeszcze gorzej będzie zostawić ją z tym bez pomocy. :|

Daria podjedzie do kotów w piątek, już jej przekazałam namiary. Mam wielką nadzieję, że damy radę pomóc Nit-ce i kotom, które dokarmia... :cry:

Chiara

Post » Pon sty 19, 2015 19:41 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Przyłącz się! :))

Agłaja^..^ pisze:

Z tego co wiem Kinga zaczynała chyba w podobnym wieku, niektóre dzieci potrafią być nad wyraz dojrzałe.Ale oczywiście też uważam ze super by było jakby ktoś pomógł tej dziewczynce.
W każdym razie na pewno coś trzeba tam zrobić, bo taki widok umierających kociaków to również trauma dla dziecka, nie wspominając już o tych kocich biedakach :(

Dokładnie miałam trochę ponad 14 lat.
Pomóżcie tej dziewczynie, proszę.
Takie dzieciaki potrafią więcej niż dorośli. Wiem to po sobie.
Oby miała wsparcie w rodzicach, bo bez tego, a co gorsza jeszcze gdyby rodzice byli przeciwko, to koszmar dla takiego dziecka.
Trzymam Ciebie kciuki, Nit-ka!
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon sty 19, 2015 21:15 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Przyłącz się! :))

Zrobię co w mojej mocy, by pomóc tym kotom i Nit-ce. Całe szczęście, że jest tam Daria i że zgodziła się pomóc, nowa nadzieja we mnie wstąpiła. :ok: :ok: :ok:

Chiara

Post » Pon sty 19, 2015 21:17 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Przyłącz się! :))

Zuzanna podarowała Powszechnej Sterylizacji bazarek, który Dobra Zabers najpierw chciała dla Zuzanny przeznaczyć.
Wielkie dzięki Zabers!!!!

zapraszamy po dobre książki!!!!
viewtopic.php?f=20&t=167119
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon sty 19, 2015 21:17 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Przyłącz się! :))

a tu super domowej roboty ekstra ekologiczna pigwa czeka!
viewtopic.php?f=20&t=166648
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon sty 19, 2015 21:40 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Przyłącz się! :))

Dziękuję! :1luvu: :1luvu: Bardzo, bardzo się przyda każdy grosz, bo długi rosną.

Polecam norweskie kryminały, a szczególnie Jo Nesbø.
Ostatnio edytowano Wto sty 20, 2015 3:40 przez Chiara, łącznie edytowano 1 raz

Chiara

Post » Pon sty 19, 2015 21:50 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Przyłącz się! :))

Za całokształt trzymam kciuki. I za dwunastolatkę.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon sty 19, 2015 22:02 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Przyłącz się! :))

O rany, takie fajne książki, a ja już obkupiona i obczytana w nich. Jakby co, polecam też nr 8, Boltona.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon sty 19, 2015 23:05 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Przyłącz się! :))

Poniżej kotka N°448, którą pani Alina z Zamościa znalazła w lesie w drodze od mamy. Jej zabieg kosztował 110 zł.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Wto sty 20, 2015 3:48 Re: Powszechna Sterylizacja N°2 Brawurowo w 2015! :))

Chiara pisze:"Chciałabym dopytać w jakis sposób mogę zwrócić się o pomoc w sterylizacji wiejskich kotków? dostałam wiadomośc od znajomej o pewnej pani, ktora ma pod swoją opieką około 10 kotów, z czego podobno 6 to kocice. Owa pani ma dobre serce ale brakuje jej srodków finansowych na utrzymanie siebie, nie mówiąc już o kotkach, które karmione są mlekiem z chlebem. Nie byłam tam jeszcze, dopiero się wybieram, zobaczyć dokładnie te kotki, posprawdzać jakiej są płci, itd. Jestem z woj. świętokrzyskiego. pozdrawiam"

"Byłam u tej pani. Doliczylismy się 15 kotow! w tym 4 młode kocurki jeszcze nie nadające sie na kastracje. 6 kocic nadających sie do sterylki (w tym jedna zaciązona) reszta to kocurki. Jutro będe dzownić po wetach i dopytywac o znizke przy hurtowej dostawie kotow."

Koty mieszkają w miejscowości Odrowąż około 50 km od Kielc. Udało się znaleźć weterynarza, który wysterylizuje za 100 zł, wykastruje za 50 zł. Pierwszych pięć kotów ma jechać na zabiegi już w poniedziałek.

Trzy kotki :kotek: :kotek: :kotek: i kocurek :kotek: po zabiegach zgodnie z planem. :piwa:

Niestety nadliczyły się dwie dodatkowe kotki u staruszki, która jak się okazało straciła rachubę... Oczywiście nowe też przyjęłam na kark PS.

Chiara

Post » Wto sty 20, 2015 7:16 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Przyłącz się! :))

Utrata rachuby jest częsta, a czasem przychodzą nowe. Najcieplejsze myśli
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto sty 20, 2015 9:25 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Przyłącz się! :))

MalgWroclaw pisze:Za całokształt trzymam kciuki. I za dwunastolatkę.

Przyłączę się :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Wto sty 20, 2015 14:30 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Przyłącz się! :))

Dwie karmicielki z Lublina i dwie z Bielska Białej rozpoczynają sterylizację swoich stad z PS. Do tego całe morze wiejskich kotów stoi w kolejce, bo ludzie zgłaszają się każdego dnia - ktoś od trzech tygodni przysyła masowo koty ogłaszane na olx. Niektóre sytuacje wymagają pilnej reakcji. :cry:

Bardzo proszę o wpłaty, bo kasa w Sakiewce już się kończy, a dwie faktury z Bielska Podlaskiego plus kilka mniejszych dostanę lada dzień i zaraz znów popadniemy w długi... :cry:

Poniżej bezdomna, znaleziona w Blachowni pod Częstochową kotka N°470 wysterylizowana przez nas za 70 zł:

Obrazek

Chiara

[poprzednia][następna]