ŚLEPACZKI CZ.VII -DO ZAMKNIĘCIA. dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 25, 2014 13:49 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -Oczuś za TM[*]

violet pisze:wielkie :ok: :ok: za kotka!

tak jest :ok: :ok: :ok:
a może pokażesz nam futerko?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro cze 25, 2014 13:59 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -Oczuś za TM[*]

jerzykowka pisze:Cieszymy się wraz z Wami, że jest już maluteńka poprawa :D :D :D
A za większą i za ogólną formę Kici zaciskamy kciuki z całych sił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Buziole :1luvu:

Jeśli chodzi o leki wstrzykiwane do oka, trzeba tylko pamiętać, że nie wolno w tym celu używać Gentamycyny!

Mam nadzieje że wet wie co robi. :roll:

To jeden z lepszych wetów w Rzeszowie. mam info że miał praktyki i długo był w Warszawie.
Jest też u niego wet który zrobił specjalizacje w okulistyce.
:roll:
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Śro cze 25, 2014 14:01 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -Oczuś za TM[*]

alessandra pisze:
violet pisze:wielkie :ok: :ok: za kotka!

tak jest :ok: :ok: :ok:
a może pokażesz nam futerko?

Tak :kotek:
Jak przyjdę z pracy pstryknę kilka fotek. :ok:
ObrazekObrazek

rene010

Post » Czw cze 26, 2014 12:07 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -Oczuś za TM[*]

hej cioteczki pomóżcie mam problemy z wklejeniem zdjęć.
próbuje przez fotosik.pl ale ciągle mi pisze że się nie udało :evil: może mam cos zablokowane tu na kompie w pracy
ObrazekObrazek

rene010

Post » Czw cze 26, 2014 12:07 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -Oczuś za TM[*]

http://naforum.zapodaj.net/
tu mi lepiej wychodzi
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw cze 26, 2014 12:51 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -Oczuś za TM[*]

Maczek w schronisku na Paluchu Wa-wa - bardzo przerażony ;-(
Bardzo potrzebuje własnego kącika!!! Pomóżmy w poszukiwaniach!!!
Maczek - NUMER EWIDENCJI: 214/14
Drobniutki kawaler z popsutym oczkiem i piękną sierścią. Maczek bardzo się boi. Leży skulony, napięty, jego serduszko bije jak oszalałe. Kotek, mimo ogromnego strachu, jest bardzo łagodny. Wzięty na ręce, nawet nie próbuje gryźć ani drapać. Jest bardzo delikatny i wyjątkowo źle znosi pobyt w schronisku. Maczek w trybie pilnym (!!!) poszukuje spokojnego domu, w którym poczuje się bezpiecznie. Na pewno będzie potrzebował troszkę czasu, aby nabrać pewności siebie i zaufać Opiekunowi. Ale gdy człowiek okaże mu trochę serca, na pewno Maczek pięknie rozkwitnie. To młody kotek. Nawet roku nie ma. Powinien biegać i bawić się z ukochanym człowiekiem, a nie drżeć z przerażenia w schronisku. Maczek prawdopodobnie nie widzi na jedno oko (lub też widzi na nie słabiej), dlatego nie powinien wychodzić na dwór, gdzie mogłoby spotkać go coś złego. Wskazane jest, żeby w jego nowym domu okna/balkon były zabezpieczone siatką, tak aby kotu nie groziło wypadnięcie przez nie. Maczek ładnie je kocie puszki i świeże mięso. Wzorowo korzysta z kuwety. Może zamieszkać w domu z innymi kotami. Jest wykastrowany, zaszczepiony, odrobaczony, zachipowany. Testy FIV/FeLV ujemne. Poza opiekunami schroniska wspiera go Wolontariuszka Kinga tel. 504 445 806. W schronisku przebywa też wiele innych kotów, które nie mają swoich ogłoszeń na stronie – na pewno znajdziesz tego idealnego dla siebie! Uwaga: Decydując się lub rozważając adopcję kota koniecznie weź ze sobą do schroniska transporter lub torbę transportową do przewozu zwierząt.

Obrazek

https://www.facebook.com/JaPaczeSercem
Ostatnio edytowano Czw cze 26, 2014 12:54 przez alessandra, łącznie edytowano 2 razy

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw cze 26, 2014 12:53 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -Oczuś za TM[*]

Oto mój Skwarus
( uratowany, wyłowiony z rzeki)
Dziś chłopczyna ma już 3 latka i 8 miesięcy.
Niestety zdj. są niewyraźne bo chłopczyna nie chciał się fotografować.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na zdjęciach widać już powoli kolor tęczówki.
kilka dni temu oko było całe białe , mętne, miejscami nawet można było zauważyć mikroskopijne grudki, taki piasek jakby. Z mętnego białego koloru stawało się kremowe, ropne.
a żeby zobaczyć zielenice trzeba było sie mocno wpatrzeć.

Dziś rano jak zakraplałam oczko jeszcze mniejsze było bielmo jak wczoraj.

choroba ustępuje od tej strony co był zastrzyk podany w oczko.
ObrazekObrazek

rene010

Post » Czw cze 26, 2014 15:50 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -Maczek str. 56 rozsyłajcie wieści plis

Maczusia na fb udostępniłam, bieduś... :(
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw cze 26, 2014 15:56 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -Maczek str. 56 rozsyłajcie wieści plis

Obrazek

Moja groźna Mila, foto by Axa76

Obrazek I Gapcio
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw cze 26, 2014 18:03 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -Maczek str. 56 rozsyłajcie wieści plis

Biedny ten Maczuś :-(
kicikicimiauhau

Post » Czw cze 26, 2014 22:17 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -Maczek str. 56 rozsyłajcie wieści plis

Hej ja jak zwykle po prośbie :oops: możecie wrzucić na swoją stronę ta Kotenke i podrzucać jej wątek ? :( jest malutka i siedzi w klatce potrzebny chociaż dt pomóżcie Kochani

viewtopic.php?p=10645894#p10645894
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt cze 27, 2014 10:45 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -Maczek str. 56 rozsyłajcie wieści plis

Goyka pisze:Hej ja jak zwykle po prośbie :oops: możecie wrzucić na swoją stronę ta Kotenke i podrzucać jej wątek ? :( jest malutka i siedzi w klatce potrzebny chociaż dt pomóżcie Kochani

viewtopic.php?p=10645894#p10645894

Luna jest już od kilku dni na naszej stronie. Oby znalazł się Ktoś...

Mamy też dobrą wiadomość - Maczek znalazł dom :dance: Oby i Lunce to się udało, bo w jej wypadku DT potrzebny na cito :!:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt cze 27, 2014 10:47 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -Maczek str. 56 rozsyłajcie wieści plis

Maczek :ok: super wiadomość
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt cze 27, 2014 11:03 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -Maczek str. 56 rozsyłajcie wieści plis

dzięki, nie wiedziałam :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

[poprzednia][następna]