Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 18, 2013 14:30 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

koteczekanusi pisze:Poproszę siostrę. Ma w listopadzie zjechać do Polski ze Stanów, to poproszę ją, by kupiła i przywiozła. Oczywiście to zależy, jak duże są opakowania, bo jednak bagaż ma ograniczony, a będzie jechała z dzieckiem, moimi wrotkami (mam nadzieję, bo w Polsce nie za bardzo można kupić, a ja sobie zamarzyłam akurat wrotki, a nie rolki). No i dla siebie chciałam ten Frilicat Pounce. No i pewnie Flik też, przy okazji. Myślisz, że Flik jest lepszy? Mnie się bardziej podoba Pounce. A Twoje koty się nim bawią, czy niezbyt? Bo nie za bardzo chce mi się wydawać kasę i robić zamieszanie u siostry, jeśli to kolejny gadżet, który będzie mi zawalał mieszkanie.

A to specjalnie dla Kotkinsa, bo a) zaniedbuje koty, które nie mają takich zabawek, b) nie ma tak ślicznie obciętych koteczków :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=zoPcvQnYtfo
http://www.youtube.com/watch?v=fl6lXNZvF5I

pudełka nie są duże, choć pounce ma większą średnicę jak sądzę- tak ok 30 cm, są natomiast dość płaskie
jeśli siostra byłaby w stanie kupić i przywieźć to będę dozgonnie wdzięczna - szukam flika po całej europie, pounce udało mi się kupić na niemieckim ebay.
koty się nim bawią ale ja mam koty bardziej sznureczkowe, stąd wnioskuję że flik byłby lepszy
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro wrz 18, 2013 14:34 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

dalia pisze:
koteczekanusi pisze:Poproszę siostrę. Ma w listopadzie zjechać do Polski ze Stanów, to poproszę ją, by kupiła i przywiozła. Oczywiście to zależy, jak duże są opakowania, bo jednak bagaż ma ograniczony, a będzie jechała z dzieckiem, moimi wrotkami (mam nadzieję, bo w Polsce nie za bardzo można kupić, a ja sobie zamarzyłam akurat wrotki, a nie rolki). No i dla siebie chciałam ten Frilicat Pounce. No i pewnie Flik też, przy okazji. Myślisz, że Flik jest lepszy? Mnie się bardziej podoba Pounce. A Twoje koty się nim bawią, czy niezbyt? Bo nie za bardzo chce mi się wydawać kasę i robić zamieszanie u siostry, jeśli to kolejny gadżet, który będzie mi zawalał mieszkanie.

A to specjalnie dla Kotkinsa, bo a) zaniedbuje koty, które nie mają takich zabawek, b) nie ma tak ślicznie obciętych koteczków :mrgreen:

pudełka nie są duże, choć pounce ma większą średnicę jak sądzę- tak ok 30 cm, są natomiast dość płaskie
jeśli siostra byłaby w stanie kupić i przywieźć to będę dozgonnie wdzięczna - szukam flika po całej europie, pounce udało mi się kupić na niemieckim ebay.
koty się nim bawią ale ja mam koty bardziej sznureczkowe, stąd wnioskuję że flik byłby lepszy

Maniaczka :ryk: Oczywiście w pozytywnym znaczeniu tego słowa :ok:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Śro wrz 18, 2013 14:37 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

rastanja pisze:
dalia pisze:

Maniaczka :ryk: Oczywiście w pozytywnym znaczeniu tego słowa :ok:

wcale tego nie ukrywam :lol:
brakuje mi jeszcze tej zabawki:
http://www.amazon.com/FroliCat-SWAY-MT1 ... B003Q6AGC2
ale gdzieś ją znajdę - nie jest takim priorytetem jak flik
Obrazek

dalia

Post » Śro wrz 18, 2013 14:44 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Moje mają tę mysz kręcącą się w kółko i undercover mouse. Obie zabawki znudziły się dość szybko. Najlepsze dla nich są wędki lub ćma w pokoju :wink:
Obrazek

rastanja

Post » Śro wrz 18, 2013 20:24 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Moje lubią undercover mouse i się nią bawią, tylko baterie zbyt szybko się wyczerpują.
A ta mysz w kółko, to ten frolicat pounce?
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro wrz 18, 2013 20:34 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Nie do końca, ale działa podobnie. To coś takiego:

Obrazek
Obrazek

rastanja

Post » Śro wrz 18, 2013 20:37 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

To zupełnie nie to samo - zobacz na filmik, który podlinkowałam - tam myszka rusza się sama.
Na allegro jest takie podobne coś http://allegro.pl/frolicat-twitch-inter ... 05414.html
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Śro wrz 18, 2013 20:41 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Ok, już obczajam!
Obrazek

rastanja

Post » Śro wrz 18, 2013 20:45 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

koteczekanusi pisze:To zupełnie nie to samo - zobacz na filmik, który podlinkowałam - tam myszka rusza się sama.
Na allegro jest takie podobne coś http://allegro.pl/frolicat-twitch-inter ... 05414.html

w tym zielonym tez się rusza sama, tylko ruch jest inny - co jakiś czas bardzo szybko i krótko wiruje, we frolicat pounce biega cały czas w różnych sekwencjach i wolno
Obrazek

dalia

Post » Śro wrz 18, 2013 20:48 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Jak dla mnie działają podobnie, ale kto wie? Może byłyby bardziej zainteresowane gdyby myszol był bardziej na wierzchu jak w tej drugiej?
Obrazek

rastanja

Post » Śro wrz 18, 2013 22:05 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

U mnie wygrywaja zdecydowanie kartony, ping pongi i papierki,w odlot popadaja ,jak laserek dziala :lol:
Poddalam sie i zabawki ogladam jako ciekawostki :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon wrz 23, 2013 20:43 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Znalazłam na allegro firmę, która sprzedaje zabawki Frolicat. Co prawda teraz nie mają tych dwóch, ale napisałam i podobno mają być w listopadzie albo grudniu. Nazywają się Tygrys zoo.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Pon wrz 23, 2013 20:57 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

koteczekanusi pisze:Znalazłam na allegro firmę, która sprzedaje zabawki Frolicat. Co prawda teraz nie mają tych dwóch, ale napisałam i podobno mają być w listopadzie albo grudniu. Nazywają się Tygrys zoo.

też do nich pisałam - pounce i fik miały być w lipcu, poniewaz nie było to w sierpniu zapytałam ponownie - zero odzewu
Obrazek

dalia

Post » Pon wrz 23, 2013 21:27 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

chciałabym zabawkę, która zajęłaby kota samodzielnie i na dłużej :oops:
niestety Rudolfa nie interesują żadne poza tymi, na których końcu jest człowiek poruszający zabawką.
najfajniejszy jest laserek, chociaż też nudzi się i trzeba robić przerwy oraz wszelkiego rodzaju patyki (piórek, wędek, myszek itp. na końcu może nie być).
hitem ostatnio i zresztą chyba największym do tej pory jest gałązka leszczyny do której dosłownie się przykleił i ganiał jak zaczarowany (lepsze niż plastikowy patyczek, bo można jeszcze gryźć).

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Wto wrz 24, 2013 11:37 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Poczekaj aż dalia się odezwie. To ona jest tutaj zabawkowym specem :)
Obrazek

rastanja

[poprzednia][następna]