Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 02, 2013 15:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

m&j pisze:a jaki to jest rosyjski leśny?? znalazłam tylko norweskiego leśnego....

Ja coś pokręciłam :oops:
Miałam na myśli norweskiego
Ja kpoota nie widziałam jedno co jest pewne to ze jest długowłosy i nie jest persem
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Wto kwi 02, 2013 15:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

aya13 pisze:PILNE
dziewczyny mieszka ktoś w okolicy ul. Damroki 85-91 na jasieniu i ma dostep do klatki łapki? Potrzebna pomoc w złapaniu kota do adopcji - jest połdziki , długowłosy. Jest miejsce dla niego, ale trzeba złapać i zawieźć do kastracji a ja bez samochodu;-((
Osoba dokarmiajace wyjezdza teraz na tydzień i nie pomoże, druga karmicielka jest na miejscu ale nie wykazje checi pomocy.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... um_comment

poszło PW
Obrazek

aga marczak

Post » Wto kwi 02, 2013 20:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

aga marczak pisze:
aya13 pisze:PILNE
dziewczyny mieszka ktoś w okolicy ul. Damroki 85-91 na jasieniu i ma dostep do klatki łapki? Potrzebna pomoc w złapaniu kota do adopcji - jest połdziki , długowłosy. Jest miejsce dla niego, ale trzeba złapać i zawieźć do kastracji a ja bez samochodu;-((
Osoba dokarmiajace wyjezdza teraz na tydzień i nie pomoże, druga karmicielka jest na miejscu ale nie wykazje checi pomocy.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... um_comment

poszło PW

Koty z Jasienia - BUDKA KOŁO KOTŁOWNI Z TYŁU BLOKU UL. DAMROKI 91
1. Obrazek
kocurek Kołtunek- nie podchodzi za blisko, czasem do karmicielki, nowy tam jest, czesto jest pod samochodami

2. Obrazek
kotka Kicia (sterylizowana !), oswojona

3. brat Kici to Pindek (brak zdjecia)- czarno-biały, czarna głowka...kicha, kaszle troche

Kicia i Pindek karmione przez Kasie z Irasiad, Kołtun przez sasiadke. Czekam na numer do sasiadki, moze nie chciec wspołpracować, pani ponoć dystyngowana itp.
Koty przesiaduja czesto z tyłu bloku ul. Damroki 91 -koło kotłowni na tyłach bloku. Bloki numer 85-91. Jasień
Koty trafic moga do mnie na Orunie na ul. rumla do pomieszczenia, potem z Kasia (jak wróci) sie zajmiemy nimi i przewieziemy do dt w weeeknd. Kastracje kocurów najlepiej aby robił Słowikowski na Morenie na ul. Piecewskiej bo tam beda gratis. Kasia i ja - brak środków na kontach fundacyjnych;-(((( Ja mam 80zł na badanie krwi tymczasa i na tym koniec.
Kołtun ma trafic do Warszawy. Rodzenstwo na radzie na dt do gdyni. Potem za ok 1-2 mies jak nie znajda domów do nowej siedziby fundacji Irasiad w Zukowie.
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Śro kwi 03, 2013 16:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Biały kot z Elbląskiej jest cudny :D
Został odjajczony i ogolony
dzisiaj wieczorem przejmuje go Kotikowo

Dzisiaj z adzi odkryłyśmy stado kotów.Przed świętami złapałam mega ciężarną kotkę na sterylkę i jej śladem znalazłyśmy ukryte na podwórku Instytutu Pamięci na ul Swiętej Trójcy,stado.
Pani która nas wpuściła do budynku,mówi,że gdy pokazała się pierwsza ciężarna kotka(pewnie ze dwa lata temu)zadzwoniła do schroniska,prosząc o pomoc.Chciała kotkę zawieźć a potem odebrać.Odmówiono jej...Nie poinformowano nawet,że może zrobić sterylkę w jakiejś lecznicy...W pewnym momencie kotów było 18- :evil:
Stan na dzisiaj 3 całe czarne kotki(jedna wysterylizowana)2 mega trudne do złapania,ciężarne,jeden szary kocurek i trzy czarne w tym jeden niewidomy(nie ma oczu)
Sprawa by się nie wydała,gdyby nie jedna z kotek,która postanowiła żywić się u karmicielek znających adzi...

Byłam na Damroki.Znalazłam męża karmicielki,ale kotów nie było...
Obrazek

aga marczak

Post » Śro kwi 03, 2013 18:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

aga marczak pisze:Biały kot z Elbląskiej jest cudny :D
Został odjajczony i ogolony
dzisiaj wieczorem przejmuje go Kotikowo

Dzisiaj z adzi odkryłyśmy stado kotów.Przed świętami złapałam mega ciężarną kotkę na sterylkę i jej śladem znalazłyśmy ukryte na podwórku Instytutu Pamięci na ul Swiętej Trójcy,stado.
Pani która nas wpuściła do budynku,mówi,że gdy pokazała się pierwsza ciężarna kotka(pewnie ze dwa lata temu)zadzwoniła do schroniska,prosząc o pomoc.Chciała kotkę zawieźć a potem odebrać.Odmówiono jej...Nie poinformowano nawet,że może zrobić sterylkę w jakiejś lecznicy...W pewnym momencie kotów było 18- :evil:
Stan na dzisiaj 3 całe czarne kotki(jedna wysterylizowana)2 mega trudne do złapania,ciężarne,jeden szary kocurek i trzy czarne w tym jeden niewidomy(nie ma oczu)
Sprawa by się nie wydała,gdyby nie jedna z kotek,która postanowiła żywić się u karmicielek znających adzi...

Byłam na Damroki.Znalazłam męża karmicielki,ale kotów nie było...

;-( dzieki...tel do Kasi Skwarcow z irasiad, co dokarmia rodzenstwo 501-043-079, bede prosic dalej o numer do drugiej pani. Dam Aga Twoj numer Kasi jak mozna i ja z nia tez bede probowac jak dojdzie klatka od moniki paczkowskiej na pilota i bedzie wolna...pewnie tak szybko sie nie złapie bo od jakiegos czasu znika na dzien, potem wraca, łazi na kotki.
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Czw kwi 04, 2013 20:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Słuchajcie, czy ktoś z pkdt zajmuje się kotami z Sopotu z ul. Bitwy pod Płowcami niedaleko sanatorium? Wiem, że w tamtym roku ktoś łapał kotki na sterylki. Pan ze sklepu spożywczego karmi te koty.Zaniepokoiło mnie to, że od trzech dni nie widzę tam kotów. Dziś podjechałam sklep był zamknięty, koty trzy wypłoszone wpatrzone w drzwi. Dałam jeść, jadły łapczywie. Jedna koteczka wydaje się ciężarna. Ona jest z miotu z zeszłego roku, poznaję ją.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Czw kwi 04, 2013 20:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Z tego co wiem ogólnie sklep jest otwarty (o ile to ważne), zamknięty bywa okazjonalnie.

RatMaga

Od: Wto maja 03, 2011 18:48

Post » Czw kwi 04, 2013 20:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Magda Fik może coś wiedzieć o tych kotach z Sopotu. Na pw zaraz wyślę Ci nr do niej.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw kwi 04, 2013 21:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Fajne wieści na forum, dobrze, że biały ma dt. Ja natomiast mam dobry humor bo wczoraj odwiozłam jedną kotkę na sterylkę i dzisiaj jedną :) obie ciężarne chyba :?:
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Pt kwi 05, 2013 13:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

mpacz78 pisze:Magda Fik może coś wiedzieć o tych kotach z Sopotu. Na pw zaraz wyślę Ci nr do niej.

Rozmawiałam, są dwie kotki do ciachnięcia, jedna na pewno w ciąży ma być łapana w weekend. Koty mają postawione dwa domki za budynkiem mieszkalnym, są dokarmiane przez koleżankę Magdy dwa razy w tygodniu. Czyli sytuacja pod kontrolą.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob kwi 06, 2013 9:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Uważajcie na nr 668...676 - Pan bardzo mgliście tłumaczył co stało się z poprzednim kotem. Lubił się wałęsać, wdawał się w bójki i chyba trafił na jakiegoś godnego przeciwnika 8O ale w końcu się nie dowiedziałam czy zaginął, czy wrócił poturbowany czy coś innego ;) Pan powiedział, że jeszcze się zastanowi i będzie dzwonić dalej więc obawiam się, że może zmienić śpiewkę następnym razem.

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Sob kwi 06, 2013 16:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

m&j pisze:Fajne wieści na forum, dobrze, że biały ma dt. Ja natomiast mam dobry humor bo wczoraj odwiozłam jedną kotkę na sterylkę i dzisiaj jedną :) obie ciężarne chyba :?:

To te kotki z piwnicy Twojego taty?
Obrazek

aga marczak

Post » Sob kwi 06, 2013 17:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

aga marczak pisze:
m&j pisze:Fajne wieści na forum, dobrze, że biały ma dt. Ja natomiast mam dobry humor bo wczoraj odwiozłam jedną kotkę na sterylkę i dzisiaj jedną :) obie ciężarne chyba :?:

To te kotki z piwnicy Twojego taty?

Nie, z Gdyni. Tych u mojego taty nie ma :( jest tylko ta co wysterylizowałyśmy, ten co go złapałyśmy ale okazał się chłopem i jeszcze jeden którego płci nie znamy.
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Sob kwi 06, 2013 20:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Dwa tyg temu mpacz78 złapała na Reducie Dzik całą białą kotkę.
Okazała się domowym kotem.Szukam jej domu.Ma ok roku
Jakbyście coś słyszały dajcie cynę
Kotka słyszy i ma bursztynowe oczka.Kocha inne koty i psy 8O (nawet duuuuuuuuże)
Obrazek

aga marczak

Post » Pon kwi 08, 2013 12:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

chciałabym postawić budki kociakom z fikakowa- czy ktoś może mi pomóc jak to się robi czy jakieś zgody muszę mieć jakie budki są najlepsze? Za każdą radę czy wskazówkę wielkie dzięki! :)

MarzenaGd

Od: Śro lut 20, 2013 20:22

[poprzednia][następna]