Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 20, 2012 21:55 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT 3miasto str. 54

no to ciiiiiiiiiii - czekamy na wieści :ok:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Śro mar 21, 2012 6:08 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT 3miasto str. 54

Ej laski, mam pytanie - czy kocur po kastracji może odczuwać jeszcze popęd płciowy? Gryzio został ciachnięty już ponad miesiąc temu, a dziś próbował "zapylić" swoją własną siostrę Drapcię, która właśnie przechodzi rujkę. Czy to są jeszcze pozostałości instynktu, które z czasem się uspokoją?
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Śro mar 21, 2012 8:00 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT 3miasto str. 54

Kituni pisze:Ej laski, mam pytanie - czy kocur po kastracji może odczuwać jeszcze popęd płciowy? Gryzio został ciachnięty już ponad miesiąc temu, a dziś próbował "zapylić" swoją własną siostrę Drapcię, która właśnie przechodzi rujkę. Czy to są jeszcze pozostałości instynktu, które z czasem się uspokoją?

tak, wśród kotow p[odobno jest częste zjawisko tzw "bezpiecznego seksu" :mrgreen: czyli zasadzają się na siebie kocurki i koteczki tylko dzieci z tego nie moze być. :wink: Dowiedziałam się o tym niedawno i mocno mnie to zaskoczyło.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw mar 22, 2012 7:04 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT 3miasto str. 54

Kituni pisze:Ej laski, mam pytanie - czy kocur po kastracji może odczuwać jeszcze popęd płciowy? Gryzio został ciachnięty już ponad miesiąc temu, a dziś próbował "zapylić" swoją własną siostrę Drapcię, która właśnie przechodzi rujkę. Czy to są jeszcze pozostałości instynktu, które z czasem się uspokoją?

K. - wczoraj sterylizowana była kicia (kiedyś domowa, potem podwórkowa), na 150% miała ruję, okazało się jednak, że nie miała już (połączeń ???macicy) --> nie pamiętam nazwy, ale była wcześniej sterylizowana. Tym samym zachowywała się jak kotka niesteryl, pomimo zabiegu kiedyś 8O Ale z kotkami jest chyba inaczej :?:

u mnie przed kastracją Teodor Tadeusza dominował :? , potem jak Teo był już w DS, Tadeo mojego rezydenta :? :? :? wyszedł z niego demon-dominator, choć na początku był to najbardziej zestrachany i wycofany kot :roll: na szczęście kastracja rozwiązała wszelkie problemy tego typu i mamy raczej balans w tym względzie :wink:

Czy w rujce podaje się proverę, aby wstrzelić się w steryl pomiędzy rujkami ? nie pamiętam już jak to działa ?

------------------------------------------------------------------------------------------------

U nas powoli - znaczy u kotów 8) , bo u mnie całkiem intensywnie :lol: Tadeo jest na diecie , dostaje leki, kupa lepsza, czuje się bardzo dobrze sądząc po zachowaniu - cały czas na nami chodzi, śpi, przesiaduje z nami, biega z kotami, ma nową obsesję - mały pluszak jeżyk - przynosi nam zabawkę, my rzucamy, on aportuje i tak w kółko - never ending story 8) :mrgreen: :mrgreen:

Edit. styl

adzi

Post » Czw mar 22, 2012 8:20 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT 3miasto str. 54

adzi pisze:K. - wczoraj sterylizowana była kicia (kiedyś domowa, potem podwórkowa), na 150% miała ruję, okazało się jednak, że nie miała już (połączeń ???macicy) --> nie pamiętam nazwy, ale była wcześniej sterylizowana. Tym samym zachowywała się jak kotka niesteryl, pomimo zabiegu kiedyś 8O Ale z kotkami jest chyba inaczej :?:

Może kotka nie miała usuniętych jajników. Ja tak miałam z moimi dwiema pierwszymi kotkami (sterylizowanymi 20 lat temu) - weterynarz podwiązał jajowody i zostawił jajniki, bo tak miało być lepiej dla kotek. Jak dostały ruję, to nie wiedziałam co im jest. Przez całe swoje życie dostawały hormony.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Czw mar 22, 2012 22:10 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT 3miasto str. 54

Bezpieczny seks ok, ale żeby tak brat własną siostrę??? No Sodoma i Gomora :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Drapcia przechodzi właśnie swoją drugą rujkę w życiu, muszę zadzwonić do Koterii i umówić ją na zabieg. Będę musiała pożyczyć klatkę łapkę, bo mała cwaniara nie da się złapać do transportera :twisted:
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Pt mar 23, 2012 0:15 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT 3miasto str. 54

adzi pisze:

Przed laty miałam kocurka, który został ciachnięty, gdy miał ok 1,5 roku ( po swoim pirwszym marcu, więc juz zdażył się dowiedzieć o co chodzi). Potem stał się domowy a z czasem trafiła do mnie mała tri, którą Misiaczek wychowywal, niańczył, cyca ssać pozwalał ... no a jak zaczęła rujkować to innych usług zażądała 8) i on stawał na wysokosci zadania... do dziś pamiętam te trele, marukoty i inne niepowtarzalne dźwięki pod choinką( bo święta były...) no i finał taki jakby na serio... a że seks był bezpieczny to nie przerywałam . Skończyło się to po sterylizacji koci...

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Śro mar 28, 2012 8:10 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT 3miasto str. 54

ale spadliśmy.... :oops: :roll: proszę o kciuki za wątrobowca kochanego, czyli Tadeo, biedny młodzian...Czekam na poświętach na kolejne badanie po miesiącu diety i leków. Niestety jego wyniki są hmmmmm...mało zadowalające. Rozmawiałam jeszcze kilkakrotnie z zaprzyjaźnionymi wetami i w sumie ciężko powiedzieć jak to będzie. Generalnie kawaler czuje się super, ma apetyt, biega, skacze, mizia się. Weci powiedzieli, że przy takich wynikach raczej powinien mieć silne objawy chorobowe, więc odpukać chociaż tu pozytyw. Modlę się, aby była dużżżża poprawa. Chciałabym, aby jak najdłużej cieszył się dobrym zdrowiem i był brykającem kiciem tak jak teraz.

Inna sprawa, że jak jego stan zdrowia się ustabilizuję, będę musiała mu szukać świadomego domu, w którym będzie miał najlepszą opiekę. Na razie nie wiadomo jak to się wszystko poskłada :roll:

EDIT. rozmawiałam jeszcze z innym wetem z naszej lecznicy i ten z kolei podniósł mnie na duchu, że jest duża szansa , że będzie git i kocio dojdzie do formy pełnej :D

to z plusów. poza tym miałam dziś kolejne zdarzenie drogowe - pośpiech, pośpiech pośpiech i mam problem :? to oficjalne - przerzucam się na hulajnogę :evil:

Przeklejam Gimliowe info ze smartinkowa :? był jakiś fajny dom na horyzoncie, a Gimli zaczął łysieć :|

"Gimli łysieje 8O :oops:

przerzedza mu się footerko na lewym boku-ma równomiernie rozłożone ale tak jakby było o połowę mniej włosków-widać mu skin przez footerko, Jest to na całej na przedniej połowie boczku od łopatki do wys.brzuszka.... co to może być? od razu mówię że nie wygląda to na grzyba,nie jest to też uczulenie pokarmowe.
bo wet będzie dopiero wieczorem a ja jak zwykle niecierpliwa ale nie mogę przecież znowu do niego dzwonić...może ktoś ma jakiś pomysł?"

jak nie grzyb ani alerg. pokazrmowa , to co :?: :?: :?: jakieś pomysły ?

adzi

Post » Sob mar 31, 2012 9:50 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Stres? Ale trochę późno, przecież jakby się stresował zmianą miejsca to już dawno zacząłby łysieć... Pysio (Garfi) u Pani Marzeny zaczął nagle zrzucać kłaki jak ta próbowała go zabrać do weta.. Biedak chyba wpadł w panikę, że znowu zmiana miejscówki..Pani Wet musiała się do Panicza pofatygować sama :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Sob mar 31, 2012 18:26 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Heloł :D
czytam Was ale nie mam czasu pisać :oops: -chwilowo niezłe urwanie ....mam :mrgreen: :ryk:

Gimli dostał frontlina bo to może wyglądać na uczulenie od pchełki a uczulać może podobno nawet jedna (!) pchełka 8O
czekamy co będzie.
a pani Gimlowa i tak się nie odezwała...a wydawała się taka sensowna :( ...

pozdrawiamy wszystkich "zwyrodnialców" we wszystkich bratnich dt :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie kwi 01, 2012 19:19 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Pysiu :lol: :lol: :lol: (brzmi śmiesznie, bo to Kocur przez duże K) mus mieć już traumę, że znowu będzie przenoszony...może sierść zmienia ? możliwe ?

adzi

Post » Czw kwi 05, 2012 11:44 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Myślę, że to kwestia stresowa, on już naprawdę nie chce oglądać żadnego transporterka:) Na szczęście Pani Doktor jest pod ręką i może do kota przyjść sama.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Czw kwi 05, 2012 16:43 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Hej dziewczyny!
Gimli dostał antypchłowy ale dalej się poddrapuje a footerko jak było łysawe tak jest łysawe-czekamy bo może jeszcze za wcześnie na efekty-jak nie to będziemy szukać dermatologa.

Maciunia-powoli będzie gotowy szukać domku-jest piekny,zdrowy,wykastrowany,ząbusie wyczyszczone,czasem tylko z emocji ciężko dyszy ale na codzień nie. Dlatego jeszcze chwila oswajania z innymi kotami i za jakieś dwa tygodnie poprosze Cię Adzi o ogłoszenia dla miziaka :D

Sssssskórki,jak to ssssssskórki-dziczą i ssssssssyczą :ryk: ...żartuje-oswajamy ale bardzo powoli :mrgreen: :oops:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt kwi 06, 2012 19:23 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Jednak stwierdzono ponad wszelką wątpliwość że to klasyczne uczulenie na pchełki :D -a więc syt już opanowana.

w zw. z tym chłopaczek może pomykać do domku i ....jutro proszę trzymać mocno kciuki :ok: :kotek: 8)

smarti

Post » Sob kwi 07, 2012 10:07 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

TRZYMAM KCIUKI [/size]:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Proszę mówić kiedy puścić :)

Będę od wtorku w domu, to zacznę produkować ogłoszenia Maciusia :)))))

Najlepszego dziewczynki :D

adzi

[poprzednia][następna]